Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
преди 17 минути , Фичо каза:

А защо Виена-Рим, а не Рим-Виена, след като иде реч за забрана за влизане в Австрия?  :rolleyes:

Защото беше в пъти по-скъп и ми вършеше идеална работа за "инвестиция" 🙂 Предвид забраната полетът очевидно няма да оперира и в двете посоки, машината въобще няма да направи ротацията и ще бъдат отменени и Рим-Виена и Виена-Рим.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Topfly каза:

Зависи и за какъв иск става дума. Потребителските права могат да бъдат защитени на човек и без непременно дадената авиокомпания да е регистрирана в дадената държава. В общия случай обаче зависи с кой юридически субект имаме работа. Уиз ер са холдинг и имат доста дъщерни дружества. Когато купим билет, ние сключваме договор с дружеството което ще ни обслужи. Това може да е Уиз ер Унгария, Уиз ер Украйна, Уиз ер Великобритания, Уиз ер Босния, Уиз ер Молдова, Уиз ер Аби Даби и т.н. Това, че някъде авиокомпанията има база, не означава че там има непременно регистрирано юридическо лице. Преди да влезе България в ЕС имаше Уиз ер България, но до колкото знам вече не съществува това юридическо лице и българските операции се движат от Уиз ер Унгария.

Говорих със една симпатична дама от Аероиск,конкретно за поведението на Уиз да летят и да не връщат пари,дори когато има забрана за влизане в страната за чужденци.Тя твърди,че няма как да не възстановят сумата за билетите.Попитах я нямат ли интерес да поемат подобни случаи,(при нас такива бол)като взимат определен процент от сумата,разбира се.Отговори,че не са го обсъждали,но ще говори с колегите и ще ми звънне.Казах,че още по-добре би било да пише тук 🙂

Относно това къде да се съди АК-отговори ми,че съдебен иск може да се заведе и по местожителство на пътника или в страната, от която тръгва  или пристига полета.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 12 минути , Alexander каза:

До края на май да по 10-15евро и в двете посоки.

къде да скъпите?

Вчера купих Виена-Рим на 15 май за €130.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 39 минути , Topfly каза:

Само кредити ли въртиш или си започнал и кеш да залагаш?

Кеш? Предполагам се шегуваш. Откакто имам Wizz кредитната карта (т.е. вече от близо 2 години) не съм дал нито 1 стотинка директно на авиокомпанията и не виждам причина защо да го правя сега... Особено в момент, в който респектът ми към тях вече влиза в отрицателни стойности.

Ако трябва да съм откровен кредитите ги въртя единствено от скука, на практика дори не ми трябват. Пък и си има тръпка доколко ще успявам с прогнозите за отмяна на полети. Макар че те правят нещата прекалено лесни и предизвикателството донякъде се губи. Иначе преди 2 седмици започнах от €74 кредит, в момента вече имам наличен €184, доста прилична "доходност" засега 🙂

Предполагам, че Уиз са моята версия на залагане в еврофутбол 🤣

• Харесвам 8
  • Браво 3
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Само трябва да се има предвид,че при промяна на полета Флекс-а не позволява да се добавят допълнителна бройка пътници в новия полет.И ако след това не може да се намерят полети,близки като цена до първия незнам какво се случва с неизползвания кредит-гледам че влиза като някаква такса,но ако реши човек да си върне точките дали си я удържат или я включват...

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 9 минути , imarev каза:

Само трябва да се има предвид,че при промяна на полета Флекс-а не позволява да се добавят допълнителна бройка пътници в новия полет.И ако след това не може да се намерят полети,близки като цена до първия незнам какво се случва с неизползвания кредит-гледам че влиза като някаква такса,но ако реши човек да си върне точките дали си я удържат или я включват...

Ако промениш полета с по-евтин разликата се маркира като spoilage fee и не подлежи на връщане при никакви обстоятелства, дори при отмяна на полета от страна на авиокомпанията.

Златното правило е когато се наложи смяна с флекс да се търси полет със същата или с по-висока цена - тогава няма никаква загуба.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Имам само 10 евро останали в профила, а 14.99 е полета от Рим до Виена, няма да мога да превъртя или ще трябва да "усвоя" малко точки (те са малко, ще взема и аз да пробвам да се включа в тези "инвестиции", то тези точки и без това едва ли иначе ще влязат в употреба, преди да изгорят) 

Връзка към коментар
преди 47 минути , Георги Матеев каза:

А само еднократно ли можеш да промениш полет с Флекс?Питам,защото някой спомена,че може повече от веднъж,а не намирам такава информация на сайта на Уиз.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Защото беше в пъти по-скъп и ми вършеше идеална работа за "инвестиция" 🙂 Предвид забраната полетът очевидно няма да оперира и в двете посоки, машината въобще няма да направи ротацията и ще бъдат отменени и Рим-Виена и Виена-Рим.

Ротацията не е ли Виена - Рим и

Рим -Виена ?И този ред ако е има ли забрана за напускане на Австрия и кацане в Италия?

Връзка към коментар
преди 8 минути , Мари Николова каза:

А само еднократно ли можеш да промениш полет с Флекс?Питам,защото някой спомена,че може повече от веднъж,а не намирам такава информация на сайта на Уиз.

Можеш няколко пъти,аз стигнах до три промени,нямаше проблем 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 27 минути , Branko каза:

Ротацията не е ли Виена - Рим и

Рим -Виена ?И този ред ако е има ли забрана за напускане на Австрия и кацане в Италия?

Не задълбах да проверявам от коя база се обслужват тези полети (римската или виенската), но практиката до момента показва, че при забрана дори само на едната страна отменят цялата ротация на машината.

Но пък нека има и малко риск все пак, че иначе тръпката съвсем се губи 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, stormbringer каза:

ще взема и аз да пробвам да се включа в тези "инвестиции", то тези точки и без това

Много внимавай! Бъди разумен!  Не всички имат  инвестиционната култура и финансовите познания  на   инвестиционно-авиационния гуру @Георги Матеев

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 1 час, stormbringer каза:

Имам само 10 евро останали в профила, а 14.99 е полета от Рим до Виена, няма да мога да превъртя или ще трябва да "усвоя" малко точки (те са малко, ще взема и аз да пробвам да се включа в тези "инвестиции", то тези точки и без това едва ли иначе ще влязат в употреба, преди да изгорят) 

Ако искаш опитай Bari-Vienna на 17.05 - той е точно 10 евро. Особено ако кредитът изтича скоро нямаш какво да губиш.

@epetkov аз съм просто ентусиаст, много далеч от гуру. Всеки с 15 минутно гугълване може да намери същата информация за забраните и да събере 2 и 2.

Връзка към коментар
преди 2 часа, imarev каза:

Можеш няколко пъти,аз стигнах до три промени,нямаше проблем 

А новият полет по коя цена се купува ?  Basic предполагам и flex се добавя автоматично от системата ли ? 

Връзка към коментар
преди 6 минути , bibi каза:

А новият полет по коя цена се купува ?  Basic предполагам и flex се добавя автоматично от системата ли ? 

При каквито условия е закупен първият полет,всеки следващ е при абсолютно същите.

Връзка към коментар
преди 17 минути , imarev каза:

При каквито условия е закупен първият полет,всеки следващ е при абсолютно същите.

Извинявай,може би бавно загрявам 🙂Значи,купувам билет София - Бари с Флекс.Решавам да го променя на София-Рим.Обаче в един момент откривам,че повече ми се ходи в Неапол.Мога ли да заменя Соф-Рим със Соф-Неапол  безплатно или при първата смяна добавям пак Флекс?

Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Ако промениш полета с по-евтин разликата се маркира като spoilage fee и не подлежи на връщане при никакви обстоятелства, дори при отмяна на полета от страна на авиокомпанията.

Златното правило е когато се наложи смяна с флекс да се търси полет със същата или с по-висока цена - тогава няма никаква загуба.

Специално бях ровил за този spoilage fee и бях попаднал на някакво мнение в някакъв чуждестранен форум, че действително не го връщат този fee, но човекът се разправял и му го върнали 😄 Иначе аз имам билети за Санкт Петербург, купени с Flex и сменени, при които има spoilage fee. Така че ще докладвам като ги отменя(т), колко ще ми върнат.

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 минути , jorrro каза:

Специално бях ровил за този spoilage fee и бях попаднал на някакво мнение в някакъв чуждестранен форум, че действително не го връщат този fee, но човекът се разправял и му го върнали 😄 Иначе аз имам билети за Санкт Петербург, купени с Flex и сменени, при които има spoilage fee. Така че ще докладвам като ги отменя(т), колко ще ми върнат.

Аз вече го играх това със spoilage fee-то и благодарение на него "изгорях" с 40 лв 🙂 Та да, със сигурност не се връща. Но за такава сума (и то така или иначе генерирана от предишно превъртане на кредита) въобще не бих се разправял със съпорта на Уиз.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Julian999
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.