Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Mistela каза:

Егати бингото се е заформило😀 като ви чета то си е цял бизнес 🙂

До къде ни докара алчността и при някой хора мъстта хахх до там че да се надяваме на канселиран полет

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Ivko каза:

До къде ни докара алчността и при някой хора мъстта хахх до там че да се надяваме на канселиран полет

"Каквото повикало, такова се обадило." 

Лично аз имах купени общо 9 билета (3 полета по 3 човака) с Уиз по католическия Великден (когато цените са доста скъпи) и те повече от месец отказваха да ми отменят полетите. Дори когато България и Кипър обявиха извънредно положение и всички хотели бяха принудително затворени. Обяснявах, че дори и да се бях кача на самолета, никой няма да ме пусне да припаря на кипърска територия. Но те ми цитираха техните си условия... Така че сега ние играем тяхната игра, с техните условия. Нищо лично. Просто бизнес.

• Харесвам 8
Публикувано:
В момента, vorbis каза:

Но те ми цитираха техните си условия... Така че сега ние играем тяхната игра, с техните условия. Нищо лично. Просто бизнес.

Разбирам те аз също имах полет, който бе ден след като въведоха извънредното положение и се наложи да канселирам и да изгорях с около 80% от сумата, реших да пусна жалба към тях, но да също ми цитираха условията за “доброволна канселация” и ми казаха най-нагло “следващия път си вземете застраховка”

Мирослав Василев
Публикувано:

Направо предлагам, последните няколко страници да се преместят в темата "Инвестиции и доходност" 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Още малко от кореспонденцията с ГВА.Тук отговарят дали отмяната на извънредното положение,ще върне възможността за прилагане на Регламента за обезщетение при отмяна на полет:

Независимо от това кога за България ще бъде отменено извънредното положение, прилагането на Регламент 261/2004, в част прилагане на чл. 5 и чл. 7 от него,  няма да се прилага докато има ситуация на пандемия от коронавирус.
изплащането на обезщетения при отмяна на полет от авиокомпанията, независимо поради каква причина, няма да се прилага. Това е валидно до издаването на съобщение за отмяна на горепосочените.

А това е отговора на ГВА по отношение политиката на Уиз да не връща пари или ваучер за полети до страни,в които е ясно,че няма да бъдат допуснати български граждани,конкретно на запитване биха ли съдействали пътниците да си получат обратно парите.

Не мога да коментирам политиката на авиокомпанията по отношение продажбата на билети.

В случаите, когато се продават билети за дестинации, говорим за след м. март 2020 г., потребителите следва сами да преценят дали да купуват и риска, който предпиемат.

Принципно се наблюдава практика, че пътниците започнаха да отменят полетите си много преди датата на пътуването, без да изчакат самата авиокомпания да отмени полета.

В тези ситуации, когато пътуващите отменят полетите, ГД ГВА няма правомощия за намеса и не може да действаато орган по прилагане на Регламент 261/2004, който е приложим при отмяна на полета от самата авиокомпания.

Независимо от това сме изпращали такива жалби, но не всички от тях са били успешни и се разчита единствено на благоразположението на превозвача да връща пари или да предлага ваучери.

При отмяна на полет от пътника влизат в сила и се прилагат "Общи условия за превоз" на въздушния превозвач.

Честно казано очаквах ГВА, като регулатор, да са по-ангажирани с подобен проблем.От една страна обявяват,че Регламента в условия на пандемия не действа,от друга,че биха могли да съдействат,позовавайки се на него.Нямам идея,защо коментират канселиране на полет от страна на клиента,въобще подобно нещо не е присъствало в запитването ми към тях.Възможно е, да са имали и доста такива случаи и да дават заучен отговор.Едно е ясно - явно АК са със  развързани ръце, защото в момента няма действащи правила, най-вече ограничения.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 23 минути , Mistela каза:

то си е цял бизнес

преди 7 минути , vorbis каза:

Просто бизнес.

Каква градация само! До вчера бяхте  инвеститори, а днес станахте бизнесмени! Какво ли да очакваме от утрешния ден?

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 минути , epetkov каза:

Каква градация само! До вчера бяхте  инвеститори, а днес станахте бизнесмени! Какво ли да очакваме от утрешния ден?

От утре като дръпнат щепсела минаваме на следващото ниво - безработни инвеститори, но щастливи кредитни милионери.

• Харесвам 7
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 33 минути , Георги Матеев каза:

кредитни милионери.

Докато станете милионери бая кредит трябва да превъртите. Може и времето да не ви стигне, ако се нормализира ситуацията и тръгнат полетите по график.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 42 минути , epetkov каза:

До като станете милионери бая кредит трябва да превъртите. Може и времето да не ви стигне, ако се нормализира ситуацията и тръгнат полетите по график.

За другите не мога да говоря, но моята лична цел от 1 милион унгарски форинта в Уиз кредит е напълно реалистична 🤓

А ако наистина я достигна ще помисля за начин на дарение под някаква форма. Кредитът не ми трябва и без това 🙂

EDIT: Не се шегувам, между другото.

• Харесвам 6
  • Браво 6
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 26 минути , Георги Матеев каза:

но моята лична цел от 1 милион унгарски форинта в Уиз кредит е напълно реалистична

Майтапа на страна, но 1 милион унгарски форинта (макар под формата на Уиз кредит)  си е сериозна  цифра на фона на началния инвестиционен капитал.  Адмирации за амбициите ти и дано успееш да  постигнеш целта си.   Всъщност,  "Как станах милионер по време на пандемията"  е отлично заглавие на евентуална твоя книга, но след като бъде издадена първо "Как оцелях по време на коронавируса   (тйната на един луд пътешественик)" .

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 15 минути , epetkov каза:

Майтапа на страна, но 1 милион унгарски форинта (макар под формата на Уиз кредит)  си е сериозна  цифра на фона на началния инвестиционен капитал.  Адмирации за амбициите ти и дано успееш да  постигнеш целта си.   Всъщност,  "Как станах милионер по време на пандемията"  е отлично заглавие на евентуална твоя книга, но след като бъде издадена първо "Как оцелях по време на коронавируса (тайната на един луд пътешественик)" .

Винаги е много по-интересно, когато човек има сериозни амбиции. Иначе е скучно.

А предвид факта, че към момента съм увеличил с над 500% първоначалния "капитал" - целта вече не изглежда крайно непостижима.

Държа да отбележа, че грам не се взимам насериозно 🙂 Просто наистина е забавно, пък и си размърдвам мозъка.

Книга... малко вероятно. Ако въобще някога тръгна да пиша ще е свързано с десетките неразказани истории от целия свят, които засега пазя само за себе си.

• Харесвам 3
Мирослав Василев
Публикувано:

2:0 за мен, току-що отменен Братислава-Скопие. 

Определено, трябва да се наблюдава летище Скопие, все още има заложени полети от 17/18, а решението, дали да се удължава забраната за полети се очаква утре/вдругиден. А и като страна извън Европейския съюз, има голяма вероятност, поне според мен.

• Харесвам 1
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Първия полет стана на 29-ти вече останалите са ги махнали поне от приложението.

Това за летище  Скопие ли?

Публикувано:

Няма ли някой смелчага който да инвестира по сериозна сума в кеш? Може да резервирате цял самолет и след това да продавате билетите на вторичния пазар 🙂

• Смея се 3
Публикувано:

И мен ГВА ме пуснаха по пързалката, въпреки цитораните забрани за влизане в Германия с цел туризъм:

Capture+_2020-05-14-20-20-08~2.png

• Харесвам 1
Публикувано:

При полет купен в евро и после ако искаш да смениш на такъв при който ти дава цена в лв примерно как се смята смяната според техния си курс ли или трябва да избера пак полет за който да се плаща в евро.

А след като си платя разликата в цената за новия полет после ако го отменя връщат стойността на последния полет ли т.с. стойността, която съм платил за стария+доплащането?

Публикувано:
Преди 1 час, muffytoz каза:

Някакво развитие за утрешния полет Меминген-Клуж? Ще изгорим ли 🙂

Ами нямам на идея още какво ще се случва хаха аз почнах да търся за кой полет да го сменя вече не гледам дали ще се отменя или не ами стойността, че то тия печелившите полети са по 10-20 евро или другия вариант да се канселира. Чудя се дали даго канселирам ако се наложи или да го сменям с друг, но за тази цена не виждам с какво.

п.с. А часът на излизтане винаги ли е този в страната от който тръгва. За утрешния полет примерно като е за 20:00 при нас ще е 21:00 и от този час смятам 3 часа преди това

memingem.jpg

Това е графика на полетите на летище Клуж Напока за месец май и първия полет за Меминген е обявен за 18-ти...въпреки,че правителството е казало още април месец: "The flights to Italy, France, Germany, Austria, Belgium, Switzerland, Great Britain, Turkey, U.S, and Iran remain suspended until May 14 while the movement restrictions for senior citizens have been eased, according to the tenth military ordinance announced by the Romanian Government on April 27" и след като са обновили графика за май месец ако е било разрешено летенето след 14-ти са щели да го добавят този полет на 15-ти, а той липсва, но виждам, че има обявн полет до Мадрид утре за който се продават билети също и също не е в разписанието..., но пък го има в разписанието на испанското летище. Следователно забраната за полети от Румъния от утре явно отпада.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , Ivko каза:

А часът на излизтане винаги ли е този в страната от който тръгва. За утрешния полет примерно като е за 20:00 при нас ще е 21:00 и от този час смятам 3 часа преди това

Да, винаги. Всички времена са по локалното време. За излитане и за кацане.

Публикувано:

Имам въпрос...купил съм полет за 240лв отделно имам флекс платен и решавам да направя промяна на полета с такъв, който струва 260лв и доплащам 20лв отгоре и след това решавам да канселирам този втория полет и би трябвало да ми върнат стойноста му т.с. 260лв или връщат стойността на първия?

Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Имам въпрос...купил съм полет за 240лв отделно имам флекс платен и решавам да направя промяна на полета с такъв, който струва 260лв и доплащам 20лв отгоре и след това решавам да канселирам този втория полет и би трябвало да ми върнат стойноста му т.с. 260лв или връщат стойността на първия?

260 ти връщат,но губиш флекса(12 евро)!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 28 минути , crazyhorse каза:

но губиш флекса

Усещам как след пандемията  някои от инWIZZтиторите  ще бъдат с научна степен по  Флексология! 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Значи повече никакви такива залагания да не мога аз да спя и сънувам кошмари да ме будят в 4 часа и карат да чеквам полети и статуси 🤣🤣,но Уиз казват това, а билети продължават да се продават, резервацията си ми седи, нямам никакъв имейл....няма да се спи сега....иначе и за двата полета дава така.

1D891649-4B2E-46CA-A7C4-4C7A88A42F6E.png

Ще видим сега дали ще си остане мечта тази инфомация или....искам да заспя и като се събудя кошмара да е свършил 🧐

• Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.