Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 52 минути , antea каза:

може да се изказвам неподготвена и да не схващам точния смисъл на всичко, което се случва в последните много страници, но чрез тази схема не вдигате ли изкуствено цените на полети, които някои хора пък искат да ползват реално поради нужда и всякак се надяват да се осъществят? мисля си, че няма как да не се отразяват всякакви такива симулации на фиктивен интерес към полети - върху политиката и стратегията на авиокомпанията или на съответните летища по тези полети?

Полетите, за които става въпрос не се изпълняват и наистина желаещите да летят са подведени, но от УИЗ, че такива полети ще има - т.е. последните събират кеш, отменят полета в последния момент, връщат кредит, после обещават да върнат пари, мотаят се седмица - две ..., подава се молба в изпратена от тях форма ... и после се чака връщането на пари, но минимум 60 дни като горна граница на срока няма.

• Харесвам 9
Публикувано:

WIZZ TURNS 16 TODAY!

We believe it is better to give than to receive so join us in celebration with a Sweet 16 sale!

Get 16% off on all tickets and add WIZZ Flex to your booking for only €1 today.

(Доколкото видях не е споделено)

Ако някой е намерил интересни и изгодни оферти (но не с цел печалба от отмяна на полетите,, а напротив, с надежда полетът да се осъществи), ако иска да сподели.

• Смея се 1
Публикувано:

За понеделник (25.05) също има полети Бове-София, които в момента са по 50 EUR. Мисля, че в комбинация с Flex се "връзват гащите" ако случайно се състои.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, tolysgg каза:

Аз съм на 22С, ако обичате не се бутайте на входа 🤣

преди 2 часа, muffytoz каза:

18A 🙂

Аз оставих да ме разпределят случайно,дано съм до някой Магеланец!😎

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, antea каза:

може да се изказвам неподготвена и да не схващам точния смисъл на всичко, което се случва в последните много страници, но чрез тази схема не вдигате ли изкуствено цените на полети, които някои хора пък искат да ползват реално поради нужда и всякак се надяват да се осъществят? мисля си, че няма как да не се отразяват всякакви такива симулации на фиктивен интерес към полети - върху политиката и стратегията на авиокомпанията или на съответните летища по тези полети?

Схемата е само една. Уиз продава полети, които в крайна сметка не се оперират. И го прави от месеци. Това не обърква ли в пъти повече системата и хората? Наистина съжалявам за пътниците, които не могат да стигнат до желаните дестинации, но ние не сме причинители, а просто ползватели. Ако пожелае авиокомпанията има поне 10 начина да прекрати тази "злоупотреба" (например спира +20% бонуса при рефънд), но не го прави - като дори за това имам чудесно обяснение, но не ми се задълбава. А на летищата кажи-речи им е все тая.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

@antea, в допълнение на казаното от Жоро, аз лично го правя за да минимизирам щетите от купени 10 билета, за които Уизз не ми предложи никаква алтернатива, въпреки, че държавата беше затворила границите си за туристи.

• Харесвам 6
Публикувано:

Един приятел е получил кредит, но е искал да купи билет без той да пътува и системата не му е позволила да плати с кредит. Това условие за всички видове кредити ли се отнася или има разлика?

Публикувано:
преди 4 минути , Topfly каза:

Един приятел е получил кредит, но е искал да купи билет без той да пътува и системата не му е позволила да плати с кредит. Това условие за всички видове кредити ли се отнася или има разлика?

За всички - титурярът трябва да е в резервацията.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, tolysgg каза:

Аз съм на 22С, ако обичате не се бутайте на входа 🤣

Умните магеланци никога не се бутат, а културно изчакват всички пътници и влизат последни в самолета, сядайки (безплатно) на 1, 2 или авариен ред.

• Харесвам 6
  • Смея се 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 13 минути , Георги Матеев каза:

Умните магеланци никога не се бутат, а културно изчакват всички пътници и влизат последни в самолета, сядайки (безплатно) на 1, 2 или авариен ред.

Това с безплатното вече не важи - ако искаш там, те карат да си плащаш 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , stormbringer каза:

Мдааа :yes: , включително на полет, на който в самолета имаше 30-тина пътници и аз се опитах да обясня, че го правим заради "социалната дистанция"  :wink:

Георги Матеев
Публикувано:
преди 26 минути , stormbringer каза:

преди 9 минути , Фичо каза:

Мдааа :yes: , включително на полет, на който в самолета имаше 30-тина пътници и аз се опитах да обясня, че го правим заради "социалната дистанция"  :wink:

Наистина не съм съгласен. За всичко си има начин. На 95% от Уиз (всъщност и Раян) полетите седя най-често на авариен или в краен случай на 1/2 ред. Няколко ключови думи на най-усмихнатата стюардеса са предостатъчни, като любезността винаги много помага 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 19 часа, Георги Матеев каза:

Така написано ми е изключително трудно да си представя полетът Бове-София на 22.05 да се осъществи. Особено пък и както София-Бове на същата дата е спрян от продажба.

Дали е спран или просто не продават места, но полет ще си има защото ако е спрян не трябва ли това да дава

F26AFB3D-8CF1-41B3-A05B-67958AE70A2C.jpeg

А то дава това от което е възможно да отива празен за да прибере от там хора защото да е запълнен самолета не ми се вярва

10E471CB-E327-4985-BF41-17DBDB00D342.jpeg

• Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , Ivko каза:

Дали е спран или просто не продават места, но полет ще си има защото ако е спрян не трябва ли това да дава

F26AFB3D-8CF1-41B3-A05B-67958AE70A2C.jpeg

А то дава това от което е възможно да отива празен за да прибере от там хора защото да е запълнен самолета не ми се вярва

10E471CB-E327-4985-BF41-17DBDB00D342.jpeg

Не мисля, че има някакво значение. Не вярвам и системата им да е толкова прецизна в това, което показва. Ако беше така нямаше да има случаи, в които продават билети за вече отменени полети 😄 

• Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Marisha каза:

Да се оплача, няма да пътувам Вроцлав-Харков на 24 май🤣.

Е да беше споделила по-рано... знаеш ли на колко хора им се ходеше в Харков 🙂

@Ivko, ще ти спираме "инвестициите" май:triniti:

• Смея се 2
Публикувано:

Качвам нова таблица с полетите на Wizz, този път ъпдейтът е по-голям, извлякох полетите за периода 15-21.05.2020

Таблицата е в excel, пак казвам който може да борави с файла, ползвайки филтри, таблицата би могла да е доста полезна от гледна точка на статистика и евентуални прогнози в различни насоки и цели, предвид ситуацията.

wizz operations 15-21.05.2020.xlsx

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Izabela каза:

С точки може ли да се купят два билета наведнъж или трябва всеки да е отделно? 

Може и заедно!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Е да беше споделила по-рано... знаеш ли на колко хора им се ходеше в Харков 🙂

@Ivko, ще ти спираме "инвестициите" май:triniti:

Някой по-рано в темата го беше споменал и ми хареса идеята. Не е моя находка. Да си чел темата внимателно 😜.

Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Наистина не съм съгласен. За всичко си има начин. На 95% от Уиз (всъщност и Раян) полетите седя най-често на авариен или в краен случай на 1/2 ред. Няколко ключови думи на най-усмихнатата стюардеса са предостатъчни, като любезността винаги много помага 🙂

Аз съм 190см и успеваемоста ми е около 90%, но действам по по друг начин, малко на психологическа основа. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

От 2 часа ровя и не мога да намеря нищо подходящо да си превъртя 13-те евро 😄 Освен да купя произволен полет с флекс по-натам във времето и ще го отменя по някое време за да взема кредита. Тъпото е, че ще е само 3 месеца, ама по-добре да загубя 1 евро флекс и да имам некви центове за по-добри времена 😄 Не искам да инвестирам с истински пари и тва си е....скръндза.

PS. Какво мислите за Вилнюс – Киев Жуляни на 26.05? Според сайта на Жулияни полета е On time , което ме притеснява, но пък в сайта на Вилнюс пише за възобновяване на редовни полети само на Луфтханза и Еър Балтик?

Другия вариант ми е Ереван (EVN) Виена (VIE) на 1.06.2020 понеже е 14 евро и няма да влагам много ... Единствено ме притеснява, че това им е първия полет от Ереван и ще е егати фалстарта да го отменят, но пък знам ли....

Публикувано:
преди 30 минути , Jorro каза:

От 2 часа ровя и не мога да намеря нищо подходящо да си превъртя 13-те евро 😄 Освен да купя произволен полет с флекс по-натам във времето и ще го отменя по някое време за да взема кредита. Тъпото е, че ще е само 3 месеца, ама по-добре да загубя 1 евро флекс и да имам некви центове за по-добри времена 😄 Не искам да инвестирам с истински пари и тва си е....скръндза.

PS. Какво мислите за Вилнюс – Киев Жуляни на 26.05? Според сайта на Жулияни полета е On time , което ме притеснява, но пък в сайта на Вилнюс пише за възобновяване на редовни полети само на Луфтханза и Еър Балтик?

Другия вариант ми е Ереван (EVN) Виена (VIE) на 1.06.2020 понеже е 14 евро и няма да влагам много ... Единствено ме притеснява, че това им е първия полет от Ереван и ще е егати фалстарта да го отменят, но пък знам ли....

Украйна почти сигурно ще увеличи забраната, която до момента е 22-ри, така че ми се вижда като подходящ вариант.

Сега разгледах летището във Вилнюс, последните 7 дни е опериран само един полет на WIZZ и той е от Рига, която е балтийска столица и е нормално да имат отворени полети, предвид публикуваната информация. Всички други полети до/от Вилнюс на WIZZ са кенсалирани.

Натъкнах се на полет от Вилнюс до Дортмунд на 22-ри, предполагам почти сигурно няма да се състои.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• ttashkov
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.