Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 36 минути , Jorro каза:

От 2 часа ровя и не мога да намеря нищо подходящо да си превъртя 13-те евро 😄 Освен да купя произволен полет с флекс по-натам във времето и ще го отменя по някое време за да взема кредита. Тъпото е, че ще е само 3 месеца, ама по-добре да загубя 1 евро флекс и да имам некви центове за по-добри времена 😄 Не искам да инвестирам с истински пари и тва си е....скръндза.

PS. Какво мислите за Вилнюс – Киев Жуляни на 26.05? Според сайта на Жулияни полета е On time , което ме притеснява, но пък в сайта на Вилнюс пише за възобновяване на редовни полети само на Луфтханза и Еър Балтик?

Другия вариант ми е Ереван (EVN) Виена (VIE) на 1.06.2020 понеже е 14 евро и няма да влагам много ... Единствено ме притеснява, че това им е първия полет от Ереван и ще е егати фалстарта да го отменят, но пък знам ли....

Ама ти искаш да правиш пари или да си запазиш кредита?  Ако е първото заслужава ли си загубеното време,  относно второто взимаш евтин полет възможно най-късно и когато ти потрябват парите си го канселираш. Губиш двата лева разбира се. 

Примерно от септември и нататък има колкото искаш полети София - Бове по за 11-13-15€. 

Много знаят те на "Жуляни"  какво ще е на 26.05 или дори на 23.05 ...

Публикувано:

Имаше ли разлика в цената на приорити при самото закупуване на билета и при по-късен етап, след като е направена резервацията? Забравила съм🙂

Публикувано:
преди 2 минути , a6olq каза:

Имаше ли разлика в цената на приорити при самото закупуване на билета и при по-късен етап, след като е направена резервацията? Забравила съм🙂

Зависи от настроението на Варади. Понякога има, понякога не, понякога  го променят в движение и т. н. 

• Харесвам 2
Публикувано:
2 minutes ago, stanimir said:

Ама ти искаш да правиш пари или да си запазиш кредита?  Ако е първото заслужава ли си загубеното време,  относно второто взимаш евтин полет възможно най-късно и когато ти потрябват парите си го канселираш. Губиш двата лева разбира се. 

Примерно от септември и нататък има колкото искаш полети София - Бове по за 11-13-15€... 

Да си запазя кредита. Мислех си го, но заложих на Ереван- Виена. Ако ще се състои ще го канселирам или сменя за някой евтин по-късно през годината. Реално преди декември не мисля, че ще може да се пътува така или иначе. Аз с флекса ще мога да си го сменя така, че май ще е по-добре отколкото да го канселирам за да имам по-дълго време тези пари на разположение.

Публикувано:
преди 8 минути , lio каза:

Украйна почти сигурно ще увеличи забраната, която до момента е 22-ри, така че ми се вижда като подходящ вариант.

Сега разгледах летището във Вилнюс, последните 7 дни е опериран само един полет на WIZZ и той е от Рига, която е балтийска столица и е нормално да имат отворени полети, предвид публикуваната информация. Всички други полети до/от Вилнюс на WIZZ са кенсалирани.

Натъкнах се на полет от Вилнюс до Дортмунд на 22-ри, предполагам почти сигурно няма да се състои.

Пише, че и Луфтханза лети. За Уиз нищо и аз мисля, че е 99% обречен и май ще взема

Публикувано:

Летище Вилнюс не се бях сещал да го разгледам подробно до сега, та направих бърз преглед и по всичко личи, че е пълно с полети, които на 90% съм сигурен ще бъдат кенсалирани, предвид официалната информация на сайта на летището, WIZZ няма шанс да оперира полети. Последните 7 дни също не са оперирали полети(WIZZ), с изключение на полета до Рига, за който споменах.

Та, по същество:

От Вилнюс в момента се продават полети до:

Дортмунд

Билунд

Пълно е с полети до края на май до градове в UK.

Особено впечатление ми направи полет до LTN(VNO-LTN), който се продава на 22-ри в посока до Лондон, но не се продава в посока до Вилнюс. Същата ситуация, като полета BVA-Sofia.

Същата ситуация с полет в едната посока до SEN.

Има много какво да се види и инвестира във Вилнюс май май...

• Харесвам 3
Публикувано:

@Jorro,  aко се наложи да смениш вече ще ти поискат да доплатиш и пълната такса за Flex от 12€ (вече ще си извън промоцията от 1€) ... една от многото хитринки на Wizz. В твоя случай губиш почти всичко,  та по-добре направо да отмениш и да си вземеш кредита.  

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Зависи от настроението на Варади. Понякога има, понякога не. 

Благодаря! Ако резервирам с WIZZ Flex и нещо се обърка, предполагам, че връщат парите дадени за допълнителни услуги като кредит, нали?

Публикувано:

Извънредната ситуация в Украйна е до 22.05. Дали ще я продължат ще стане ясно тези дни. Но дори и да я продължат, това няма значение за международните полети. Излизането от карантина е на 5 етапа, като сега е 1-ви етап. От 25.05. започва втори етап. Пускането на обществения транспорт, както междуградски (влакове, автобуси и самолети), така и градски (дори метрото не функционира в момента) е в три етапа. Подготвят да пуснат 1-ви етап от 25.05. В момента започват преговори с дипломатическите мисии за международните полети, като изрично казват, че ще започнат, когато ЕС е готов да пусне влизане на граждани от страни извън ЕС, нещо което до 15.06. засега не се планира.

Така че полети от/до Украйна до 15.06. почти със 99,99% сигурност няма да се изпълнят, освен ако ЕС не реши да отвори границите си дотогава.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , a6olq каза:

Благодаря! Ако резервирам с WIZZ Flex и нещо се обърка, предполагам, че връщат парите дадени за допълнителни услуги като кредит, нали?

Да. 

• Благодаря 1
Публикувано:
2 minutes ago, stanimir said:

@Jorro,  aко се наложи да смениш ще ти поискат да доплатиш и пълната такса за Flex от 12€ (извън промоция) ... една от многото хитринки на Wizz. В твоя случай губиш почти всичко! 

Е не би следвало да стане така, даже при предната промоция миналата седмица имаше магеланци, които си сменяха полетите и им оставаше чакащо плащане за разликата, но през кол центъра го оправяха. Ако има проблем просто ще го откажа и ще имам още 3 месеца, пък август ще му мисля, ще имаме повече информация при всички положения.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Marisha каза:

До кога бяха затворени летища Ларнака и Скопие? Има полет Скопие-Ларнака на 31 май.

Скопие е до 30 май.

Но в момента интерес са Киев, Рига и Вилнюс. Там ще има драма до края на седмицата 🙂

Публикувано:
В момента, Alexander каза:

Взех два билета Вилнюс-Дортмунд.

До кога е офертата за 1 евро за Флекс, само днес ли?

БГ време до 1:00 сега.

Но през годините WIZZ обикновено го правят +1 ден, ще видим.

• Харесвам 1
Публикувано:

Офтопик.  В тема на четири години с 468 страници повече от 70 са изписани само за последните два месеца и засягат начините потребителите да прецакат Wizz.  Статистиците да кажат какъв % е това.  

За мен това означава, че за 16 години компанията е изградила НУЛА  лоялност към бранда и услугата която предлага, което хич не говори добре. Ако утре друг играч заеме нейното място скоро никой няма да помни, че я е имало. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

Офтопик.  В тема на четири години с 468 страници повече от 70 са изписани само за последните два месеца и засягат начините потребителите да прецакат Wizz.  Статистиците да кажат какъв % е това.  

Не съм статистик, но е 15%. Просто малко развлечение в това скучно време без близки планове за пътуване. Този кредит дори може и да не ми потрябва. Много рядко пътувам с Wizz.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , stanimir каза:

За мен това означава, че за 16 години компанията е изградила нула лоялност към бранда и услугата която предлага, което хич не говори добре. Ако утре някой заеме нейното място никой няма и да помни, че ги е имало. 

Извън статистиката, по-рано днес темата за лоялността и "прецакването" беше засегната и нагледно бяха изложени двете страни на нещата. WIZZ не се колебаят да изтъкват правилата си, когато трябва да ти приберат парите без да предоставят услуга, без да имаш никаква вина ти. Следователно клиента не би трябвало да изпитва вина, за ситуации, които самите WIZZ не са предотвратили. 

Да се върнем на статистиката, WIZZ дали знаят или не какво се случва с кредитите, да предположим, че знаят - то тогава са си направили сметката, че печелят много повече от набиране на КЕШ, когато подлъгват хора, които реално имат нужда от тези полети, оставят ги валидни за продан до последния момент и накрая слагат секирата, а през цялото време знаят, че няма шанс да се състоят, по същия начин по който ние знаем/предполагаме само от четене на официална информация. А да не забравяме, че WIZZ е в непрекъснат контакт, както с летища, така и с органи на власт, ред и т.н. Получават първи необходимата информация и взимат информирано решение да продават.

Това е тяхно решение, не решение на потребителите.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , stanimir каза:

За мен това означава, че за 16 години компанията е изградила НУЛА  лоялност към бранда и услугата която предлага, което хич не говори добре. Ако утре друг играч заеме нейното място скоро никой няма да помни, че я е имало. 

Offtopic: това, за съжаление, от моята камбанария го виждам навсякъде около себе си и в почти всеки бранш. И по-лошото е, че като че ли и много от самите компании не ги е грижа за лоялността на клиентите, съответно по никакъв начин не работят в тази насока. Да не давам примери, че са много, особено на местна почва.

Все пак не ми се иска разговорът да завива в тази посока - няма да произлезе нищо рационално от това.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , stanimir каза:

За мен това означава, че за 16 години компанията е изградила НУЛА  лоялност към бранда

Някои авиокомпании с повече от 40- 50 годишни брандове  не устояха на пандемията и фалираха през последните два месеца, та за каква лоялност да говорим при 16годишните авиокомпании?  Всичко през последните два месеца  е политика "за оцеляване"  както за авиокомпаниите, но така също и за техните клиенти.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен при ултра-лоукост не се и цели никаква лоялност, за клиента е важно цената да е най-ниска, за компанията - да излиза първа в списъка на търсачката. И без криза беше така.

• Харесвам 3
Публикувано:

Информация от сайта на правителството на Литва:

Regular passenger flights to international airports of the Republic of Lithuania shall only be allowed on the routes that have been approved to resume by the Government at the recommendation of the Minister for Foreign Affairs. Non-scheduled flights carrying more than 10 passengers to international airports of the Republic of Lithuania shall fall subject to an individual permission to operate issued by the Lithuanian Transport Safety Administration.

https://urm.lt/default/en/important-covid19

WIZZ нямат индивидуално разрешение от правителството, няма го никъде написано и историята на полетите последните 7 дни го показва.

Полетите от/до летище Вилнюс са оставени умишлено от WIZZ.

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, lio каза:

Летище Вилнюс не се бях сещал да го разгледам подробно до сега, та направих бърз преглед и по всичко личи, че е пълно с полети, които на 90% съм сигурен ще бъдат кенсалирани, предвид официалната информация на сайта на летището, WIZZ няма шанс да оперира полети.

Е четете де, за какво се хабя да ровя и да поствам информация 🙂 Вилнюс е ясен още от онзи ден...

На 17.05.2020 г. в 14:44, Георги Матеев каза:

кандидати са BVA-SOF 22.05, DTM-VNO 22.05, VIE-IEV 23.05, LTN-RIX 25.05 и RIX-IEV 26.05.

На 18.05.2020 г. в 20:08, Георги Матеев каза:

Иначе към момента тези изглеждат най-потенциални:

DTM-VNO 22.05
BLL-VNO 23.05
VNO-EIN 23.05

Иначе по темата с лоялността. Личното ми мнение и наблюдение е, че всяка авиокомпания ще те прецака във всеки удобен за нея момент без да й мигне окото, така че лоялността ми (донякъде с изключение към Qatar Airways) е нула, особено пък към лоукостките. Ползвам това, което ми е удобно и/или изгодно в дадения момент и честно казано ми е практически безразлично кой ще ме закара от точка А до точка Б, независимо дали е Wizz, Mizz или Kizz. Ако който и да е лоукостер изчезне от пазара никой няма да скърби дълго, а неговото място ще бъде заето от друг със скоростта на светлината. Съвсем конкретно Wizz с нищо не са заслужили някаква особена лоялност. Да припомням ли как се бяха самозабравили ценово преди навлизането на Ryan в България?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 8 часа, Marisha каза:

До кога бяха затворени летища Ларнака и Скопие? Има полет Скопие-Ларнака на 31 май.

Преди 9 Юни няма да има никакви полети до Ларнака 

Публикувано:

Сега пробвах да взема билети Бове-София за 22 Май и ми изписва грешка и не ме допуска.Работата намирисва на канселиране 😉

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.