Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , saved_ каза:

Да, и на мен ми изписа, че Осло-Вилнюс е отменен и после като рефрешнах си стои не отменен. Странно 🤔

Това е бъг в приложението. Като има някой отменен полет, за който е изписано, че е отменен, и след това този полет изчезне (например е заявен refund или е купен по-скорошен полет), после при първото отваряне на приложението пише за полета, излизащ на главния екран, че е отменен.

Аз затова винаги кликам на инфото за полета, за по-сигурно.

Йосиф Милчов
Публикувано:

На мен ми отмениха Виена - Киев оня ден, но съм доволен, че превъртях малкото си кредит. Сега е валиден за 2 години, а тъкмо ме изтичаше днес. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Докато чакаме да ни отменят полетите и да си закупим нови 😀 чакайте сега да ви питам нещо.

Вие наистина ли смятате да си държите парите като кредит в профила на Уиз? Питам, защото мира не ми дава мисълта, че следващите 2 години трябва само с тях да летя, за да си го използвам, та измислих следната схема:

Инвестирам, колкото инвестирам и вече на последния отменен полет вместо да искам рефънд 120 %, направо правя нова резервация за сума близка, колкото е събрания кредит, да кажем, като при самата резервация си купувам Флекс. Мда, ще трябва да прежаля едни 12 евро за флекса. И вече след това по всяко време може да отменя резервацията и да си поискам парите обратно по сметката 🙂

Как мислите, така ще се получи ли? 😅

Публикувано:
преди 4 минути , saved_ каза:

Докато чакаме да ни отменят полетите и да си закупим нови 😀 чакайте сега да ви питам нещо.

Вие наистина ли смятате да си държите парите като кредит в профила на Уиз? Питам, защото мира не ми дава мисълта, че следващите 2 години трябва само с тях да летя, за да си го използвам, та измислих следната схема:

Инвестирам, колкото инвестирам и вече на последния отменен полет вместо да искам рефънд 120 %, направо правя нова резервация за сума близка, колкото е събрания кредит, да кажем, като при самата резервация си купувам Флекс. Мда, ще трябва да прежаля едни 12 евро за флекса. И вече след това по всяко време може да отменя резервацията и да си поискам парите обратно по сметката 🙂

Как мислите, така ще се получи ли? 😅

Няма как да получиш refund по сметка, ако билетът е платен изцяло с кредит.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , saved_ каза:

Как мислите, така ще се получи ли?

Не, но има начин кредита да бъде осребрен. 

Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Най-накрая черно на бяло.

Cyprus will reopen its airports on June 9

Стягайте банските, Ларнака ще е следващата гореща дестинация :beach:

Така е .На мен още преди месец ми отмениха полет за 5 Юни Варна-Ларнака:) А в момента продават билети точно за тази дата,но сякаш е далеко все още 🙂

Публикувано:

Аз имам отменени полети до Санкт Петербург за 3ма души с цена на билетите общо приблизително 500лв. Двама от тримата искат връщане на парите. На теория бих могла да им върна парите аз, а да си оставя кредита за мен, защото аз съм купувала билетите и на тримата. Ако поискам refund, трябва ли да наусна форума 🤨🤔

• Смея се 3
Публикувано:

Ей, махнаха карантината и стана голяма бутаница по самолетите 😄 

Тръгнах да запзвам базов билет за Осло-Вилнюс, после реших да се откажа за 1 мин да видя на каква цена е Вилнюс-Дортмунд и като се върнах на Осло-Вилнюс базовите бяха свършили, та трябваше да взимам Wizz Go + Flex 😄 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

:beach:

Освен да изчакаме и летището да ъпдейтне ако изобщо го направи

Important Announcement:

Based on the measures taken by the Government to limit the coronavirus pandemic and to safeguard Public Health, all flights are banned until 28 May 2020, with the exception of cargo flights between the airports of Cyprus and the airports of all Member States of the Council of Europe

Георги Матеев
Публикувано:
преди 30 минути , Childish каза:

Аз имам отменени полети до Санкт Петербург за 3ма души с цена на билетите общо приблизително 500лв. Двама от тримата искат връщане на парите. На теория бих могла да им върна парите аз, а да си оставя кредита за мен, защото аз съм купувала билетите и на тримата. Ако поискам refund, трябва ли да наусна форума 🤨🤔

Лили, кеш рефънд винаги е вариант, но от други мнения оставам с впечатление, че стандартно се мотаят около 2 месеца докато върнат парите. Ако това не те притеснява - действай 🙂

Иначе ако планираш в близките 2 години да ползваш Уиз (най-малкото за нови билети до Санкт Петербург, например) не виждам защо да не поискаш 120% кредит, което в случая ще са едни приятни 100 лв. бонус. Аз лично бих го приел като малка компенсация за изхабените нерви и несигурността до последно ще има ли полети или не.

P.S. Дори не си помисляй да напускаш форума... :nea:

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
33 minutes ago, Георги Матеев said:

Стягайте банските, Ларнака ще е следващата гореща дестинация :beach:

Добре да си променя ли Ереван-Виена на 1.06 за Ларнака-Скопие на 31.05? Ще трябва да инвестирам кеш от мен не виртуални пари за да го сменя. Имаш ли инфо за Ереван? Пробвах да търся с Notam Erevan airport, но нищо съществено и полезно за мен не открих. 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 38 минути , Jorro каза:

Добре да си променя ли Ереван-Виена на 1.06 за Ларнака-Скопие на 31.05? Ще трябва да инвестирам кеш от мен не виртуални пари за да го сменя. Имаш ли инфо за Ереван? Пробвах да търся с Notam Erevan airport, но нищо съществено и полезно за мен не открих. 

В никакъв случай не препоръчвам влагане на кеш пари за целите на 'инвестициите', освен ако не е скромна сума за промяна. Нека не се увличаме прекалено...

Не съм ровил конкретно за Армения, тъй като Уиз имат едва 3 маршрута до Ереван. Обаче достъпът на чужденци до страната все още е изцяло забранен (погледнах сега в IATA). Ако допълнително ще ти помогне в решението - аз самият имам 3 билета Ларнака-Скопие за 31.05. Взех ги за спорта още преди седмица, когато бяха по 15 евро - това са ми "дългите позиции" и дори са без Флекс 🙂 Почти мога да се обзаложа, че този полет няма да се случи, без никакви гаранции, разбира се. А Ереван-Виена ми е доста по-съмнителен.

@saved_ единственият начин да извадиш парите от Уиз акаунта е като купиш билети на приятели (за теб + още няколко души на една резервация). Най-добре планирай някое интересно пътуване с по-голяма компания 🙂

Лек ден на всички. По-късно може би ще анализирам 'останките' от разписанието. Ще се видим в Осло в неделя :neo: Или пък не :grin:

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:

@Jorro Щом не дават рефънд, ако билета е купен изцяло с кредит, то тогава ако е 90 процента кредит и 10 процента кеш, става ли? 🙂

@Георги Матеев Какво имаш предвид да купя билети на приятели? В смисъл да не са на мои име ли?

@Таньо Може ли да разясниш как се осребрява кредит, моля 🙂

Публикувано:
23 minutes ago, Георги Матеев said:

В никакъв случай не препоръчвам влагане на кеш пари за целите на 'инвестициите', освен ако не е скромна сума за промяна. Нека не се увличаме прекалено...

Не съм ровил конкретно за Армения, тъй като Уиз имат едва 3 маршрута до Ереван. Обаче достъпът на чужденци до страната все още е изцяло забранен (погледнах сега в IATA). Ако допълнително ще ти помогне в решението - аз самият имам 3 билета Ларнака-Скопие за 31.05. Взех ги за спорта още преди седмица, когато бяха по 15 евро - това са ми "дългите позиции" и дори са без Флекс 🙂 Почти мога да се обзаложа, че този полет няма да се случи, без никакви гаранции, разбира се. А Ереван-Виена ми е доста по-съмнителен.

@saved_ единственият начин да извадиш парите от Уиз акаунта е като купиш билети на приятели (на теб + на още няколко души на една резервация). Най-добре планирай някое интересно пътуване с по-голяма компания 🙂

Хайде лек ден на всички. Ако ми дойде музата по-късно ще анализирам подробно 'останките' от Уиз разписанието. Ще се видим в Осло в неделя :neo: Или пък не :grin:

Еми реално в момента билета ми е 12 евро кредит + 3 евро кеш, сега за да го сменя ,т. к няма друг на сходна цена трябва да доплатя 15 евро кеш + да се разправям с уизз по телефона да оправят разликата във флекса (заради промото от 1 евро)... та се чудя дали си струва. Резервния ми вариант е ако не го сменя сега и деня преди полета не го отменят да го сменя с някой полет напред във времето за някъде и като вече имам яснота къде ми се ходи да го сменя втори път. 

Георги Матеев
Публикувано:

Изключително странно наблюдение. Според flightradar полет W68031 все пак е излетял преди 20 минути от Вилнюс в посока Дортмунд. Летище DTM показва, че очаква полета, както и че ще се оперира обратно. На сайта на VNO пък въобще не излиза. Същевременно Уиз вчера отмени днешните полети VNO-DTM-VNO и върна парите. Идеи? Карго полет може би? Или Уиз скъсаха тотално въжетата и вече нямат идея какво правят и отменят?

• Замислям се 2
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

Изключително странно наблюдение. Според flightradar полет W68031 все пак е излетял преди 20 минути от Вилнюс в посока Дортмунд. Летище DTM показва, че очаква полета, както и че ще се оперира обратно. На сайта на VNO не показва полета. Същевременно Уиз вчера отмени днешните полети VNO-DTM-VNO и върна парите. Идеи? Карго полет може би? Или Уиз скъсаха тотално въжетата и вече нямат идея какво правят и отменят?

Самолета лети празен до Дортмунд, защото днес, на 25 и 29 май тази машина ще прави Дортмунд - Ниш- Дортмунд с литовските екипажи. Вилнюс- Дортмунд са ги оставили за продажба защо се надяват да получат разрешение да се изпълняват като пътнически, а не както днес - фери полет. Предполагам разрешение се получава 24 часа преди полета. 
Предполагам не го продават на обратно, защото в Дортмунд обикновенно самолетите правят врътки и се разпределят по другите европейски бази- това е стандартна практика на уиз от години в Дортмунд. 
За Осло, днес е първият полет от Отопени до TRF - полета е фул разпродаден и в двете посоки- и така като гледам си лети като пич.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 18 минути , so'90 каза:

Вилнюс- Дортмунд са ги оставили за продажба защо се надяват да получат разрешение да се изпълняват като пътнически, а не както днес - фери полет.

И ние отделно го понапълнихме за 25-ти та съвсем ще направят всичко за да получат разрешение 😀🤣, но да вече от Дортмунд полета на 25 и 29-ти са ги махнали изобщо от календара.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 29 минути , so'90 каза:

Самолета лети празен до Дортмунд, защото днес, на 25 и 29 май тази машина ще прави Дортмунд - Ниш- Дортмунд с литовските екипажи. Вилнюс- Дортмунд са ги оставили за продажба защо се надяват да получат разрешение да се изпълняват като пътнически, а не както днес - фери полет. Предполагам разрешение се получава 24 часа преди полета. 
Предполагам не го продават на обратно, защото в Дортмунд обикновенно самолетите правят врътки и се разпределят по другите европейски бази- това е стандартна практика на уиз от години в Дортмунд. 
За Осло, днес е първият полет от Отопени до TRF - полета е фул разпродаден и в двете посоки- и така като гледам си лети като пич.

Изпращането на една aърбус каруча от  софия -ниш-дортмунд-ниш- софия щеше да им по-изгодно 😄

• Харесвам 2
Публикувано:

Щом не дават рефънд, ако билета е купен изцяло с кредит, то тогава ако е 90 процента кредит и 10 процента кеш, става ли?

Ако веднъж си приела бонуса от 20 % всичко вече е станало кредит. Кеша се връща 1:1. В момента не важат правилата за отмяна в срока от 14 дни.

@Георги Матеев Какво имаш предвид да купя билети на приятели или за някой, който ще ти ги плати? В смисъл да не са на мои име ли?

@Таньо Може ли да разясниш как се осребрява кредит, моля. Начина е този, което е написал  @Георги Матеев като винаги ти си в резервацията.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.