Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Ivko каза:

си пътувам у влака 

В кой влак пътуваш? До къде? 

И аз като теб:

преди 14 минути , Ivko каза:

пустата любопитност край няма 😀

Георги Матеев
Публикувано:
преди 32 минути , Ivko каза:

.....

2E3A6D60-D72C-4E0F-86AC-EB057F0DE419.jpeg

А толкова спокойно си пътувам у влака ама пустата любопитност край няма 😀😀

Ивко, маменце, пак ще трябва да те мисли целия форум сега...

П.С. Чакаме обещаното селфи!

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 27 минути , Ivko каза:

.....

2E3A6D60-D72C-4E0F-86AC-EB057F0DE419.jpeg

А толкова спокойно си пътувам у влака ама пустата любопитност край няма 😀😀

А и още повече от всички 19 дестинации от Ларнака са премахнати продажбите единсвено това Скопие седи, а и забелязах, че на повечето от средата на юни почват.

Тцъ...тцъ...9 дена,8 беЗсънни нощи..пак те изпуснахме 😛

А как ти завиждам, че пътуваш с влак 🙂Сега е идеално време - зелено, красиво, не е жега.Има ли много хора?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Тцъ...тцъ...9 дена,8 беЗсънни нощи..пак те изпуснахме 😛

А как ти завиждам, че пътуваш с влак 🙂Сега е идеално време - зелено, красиво, не е жега.Има ли много хора?

Няма обещавам да спя спокойно и да не изпадам в състояния..поне няма да ги правя показни 😀😀

Иначе като в първа класа бях сам в купето и да скоро не бях гледал нищо различно от облаци 🤣🤣

6DDC80D7-7A37-419C-BEDF-B9762D9CE06E.png

преди 22 минути , Георги Матеев каза:

П.С. Чакаме обещаното селфи!

Само да се излегна на дивана..

Казват, че се предавало по хората..

080BB87B-E434-4526-8B10-3C9285D0175A.jpeg

Къде ми трябваше да споделя на добра приятелка, а тя е толкова примерна

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 7 минути , bobole4e каза:

Много бързо почнаха да действат. 

Screenshot_20200523-105131.png.f02eb3ea4fef76a354cd8e642e281e93.png

Още нищо не действат. Рефрешни си ап-а и бъгнатата резервация - засега няма отмяна.

@Ivko ти скоро май и 'инвестиционни' съвети ще почнеш да даваш :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
24 minutes ago, Георги Матеев said:

Още нищо не действат. Рефрешни си ап-а и бъгнатата резервация - засега няма отмяна.

@Ivko ти скоро май и 'инвестиционни' съвети ще почнеш да даваш :grin:

Въпросът е да сменям ли Ларнака - Лутън на 29 с кацане в Скопие на 31? Цената на първия полет се е качила впрочем 7 пъти за 20 часа 🙂

Публикувано:
преди 43 минути , Raindrop каза:

Въпросът е да сменям ли Ларнака - Лутън на 29 с кацане в Скопие на 31? Цената на първия полет се е качила впрочем 7 пъти за 20 часа 🙂

Не сменяй. Аз също имам един билет Ларнака-Лутън на 29 май. Ако го смениш ще загубиш парите, които си дал за Флекса. Ясно е, че Лутън е по-рисково летище, но вече си го купил, така че просто го остави. До 3 часа преди полета може да активираш Флекса и да си купиш тогава за Скопие, ако стане ясно, че този полет ще се състои.

• Харесвам 3
Публикувано:
8 minutes ago, vorbis said:

Не сменяй. Аз също имам един билет Ларнака-Лутън на 29 май. Ако го смениш ще загубиш парите, които си дал за Флекса. Ясно е, че Лутън е по-рисково летище, но вече си го купил, така че просто го остави. До 3 часа преди полета може да активираш Флекса и да си купиш тогава за Скопие, ако стане ясно, че този полет ще се състои.

Ако тогава продават все още за Скопие обаче :), защото има вероятност да го махнат от разписанието и остава пак чуденката за кой полет да сменя! А в момента все още продават за Скопие на 31 май.

Публикувано:

преди 26 минути , Raindrop каза:

Ако тогава продават все още за Скопие обаче :), защото има вероятност да го махнат от разписанието и остава пак чуденката за кой полет да сменя! А в момента все още продават за Скопие на 31 май.

Не очаквай друг да поеме отговорност за твоите действия и да ти каже какво да правиш. Тук коментираме кои полети са потенциални кенсъли и всеки оттук нататък преценява на собствена отговорност дали и как да инвестира.

Така например тази сутрин исках да купя един билет Ларнака-Скопие, но не ми достигаха пари в кредита за Флекс. Дали да го купя или не без Флекс беше мое решение. Купих го в крайна сметка и ако Уиз осъществят полета, не мога да се сърдя на абсолютно никой във форума.

Надявам се, че не се засягаш, а приемаш забележката ми добронамерено, каквато всъщност тя е. Поздрави и успех с инвестирането!

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 минута , muffytoz каза:

Само аз ли взех Скопие-Ларнака 🙄? Гледам всеки пише Ларнака - Скопие 

И аз съм там с 6 билета 🤣

Публикувано:

Току що и по новините го съобщиха “Кипър отваря плажовете от 1-ви юни, а полети от 9-ти вкл. и за България”

преди 12 минути , muffytoz каза:

Само аз ли взех Скопие-Ларнака 🙄? Гледам всеки пише Ларнака - Скопие 

Аз го взех чисто пристрастно към еврото, че не ми харесват другите превалутирания 😂😂

Георги Матеев
Публикувано:
преди 13 минути , Ivko каза:

Току що и по новините го съобщиха “Кипър отваря плажовете от 1-ви юни, а полети от 9-ти вкл. и за България”
😂😂

Супер... дано и Уиз гледат новини и да актуализират разписанието по-бързо, че кредитът спешно ни трябва вече :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Покрай тези инвестиции в Уиз се замислих, че валутата в акаунта ми е български лева, така както го създадох преди 15-ина години. Междувременно от  няколко години живея в ЮК, адресът ми е коректно въведен в профила ми и все още съм с левове. 

Има ли начин да го сменя на GBP и има ли реална полза от това упражнение? По рано се коментираше, че от превалутиранията реално загуби няма.

P.S. Ако единственият начин да променя валутата на акаунта ми е обаждане по телефона и разговор с оператор, категорично отказвам да го направя в този горещ период, за да не се набивам на очи с тези инвестиционни врътки.

Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, vorbis каза:

Покрай тези инвестиции в Уиз се замислих, че валутата в акаунта ми е български лева, така както го създадох преди 15-ина години. Междувременно от  няколко години живея в ЮК, адресът ми е коректно въведен в профила ми и все още съм с левове. 

Има ли начин да го сменя на GBP и има ли реална полза от това упражнение? По рано се коментираше, че от превалутиранията реално загуби няма.

P.S. Ако единственият начин да променя валутата на акаунта ми е обаждане по телефона и разговор с оператор, категорично отказвам да го направя в този горещ период, за да не се набивам на очи с тези инвестиционни врътки.

Няма абсолютно никакъв смисъл от упражнението. Курсовете купува и продава при Уиз са фиксирани на еднакво завишена стойност. Когато пазаруваш във валута, различна от тази на акаунта, винаги си на "печалба", а само когато ти връщат пари (което в нормална ситуация се случва много рядко) си на "загуба". Ето малък пример от моя евров Уиз акаунт.

1002234235_2020-05-23(17)_LI.jpg.9545653e6fc252fce7fad16db60b53a2.jpg

Купил съм билети за 25116 македонски динара, което по курса би трябвало да са €408.84. Обаче Уиз са ми взели от акаунта само €396.53, тоест по този начин съм с €12.31 на "печалба" от въздуха.

После по същата резервация са ми върнали (заедно с бонуса) 29539.20 динара, което по курса би трябвало да са €479.27. Обаче дефакто след тяхното превалутиране в сметката са постъпили само €466.36, или от разликата съм с €12.91 на "загуба".

В крайна сметка едното почти е нулирало другото, като в някои случаи дори "печалбата" е по-голяма от "загубата" (в зависимост от курсовете на деня).

На практика в твоя конкретен случай дори е значително по-изгодно да си оставиш акаунта в лева, след като най-често пазаруваш в паунди. По този начин винаги билетите ще са ти по-тънки.

В този ред на мисли - българските акаунти е далеч по-изгодно да бъдат с еврови сметки, тъй като поради изгодното превалутиране пазаруването на билети в лева излиза по-евтино. Пример:

1488998222_2020-05-23(18).png.97ac97c2cd9ea99cf3b91ac9c5df4be8.png

При покупка за 321.19 лв са ми изтеглени само €159.44 (вместо €164.22, колкото е по фиксинга на БНБ). Дефакто Уиз са обърнали еврата от акаунта ми на супер изгодния курс 2.015 лв 🙂

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

В този ред на мисли - българските акаунти е далеч по-изгодно да бъдат с еврови сметки, тъй като поради изгодното превалутиране пазаруването на билети в лева излиза по-евтино.

Предполагам това с валутата се отнася ако се ползват кредити, но ако плащаш в кеш тогава няма значение. За акаунта да ти е в еввро съм съгласен и с него да купуваш в лв билети, но ако ти правят левов рефънд в евров акаунт тогава си на минус нали така или...

Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 минути , Ivko каза:

Предполагам това с валутата се отнася ако се ползват кредити, но ако плащаш в кеш тогава няма значение. За акаунта да ти е в еввро съм съгласен и с него да купуваш в лв билети, но ако ти правят левов рефънд в евров акаунт тогава си на минус нали така или...

Точно така, но както казах в нормална ситуация примерно на 20-25 покупки само веднъж се налага да ти връщат пари (т.е. 20-25 пъти печелиш и 1 път губиш), а и дори в случая с игричките "печалбата" при покупка нулира "загубата" при връщане и дефакто е все тая.

На практика минус в крайното уравнение (почти) никога няма, а дори точно обратното.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 57 минути , muffytoz каза:

След Ларнака - Скопие за хората с по-голям наличен кредит това е много добра оферта :

Screenshot_20200523_160541_com.wizzair.WizzAirApp.jpg

За хората с по-малко кредит (като мен) IAS-LCA е около 233 евро

Публикувано:

Нещо ми доскуча от толкова релакс та реших да разцъкам малко тия полети от летище Ларнака при един кенсъл сега на Ларнака-Скопие от 31-ви да знаем на къде ще се потегли / и за тези, които решат и сега да залагат/ ако не махнат всичко заедно с този полет. Това което виждам на първо око е че от общо 19 дестинации до които се лети за 9 има заредени полети преди 9-ти юни /датата на която официално уж тръгват полетите/,като на самата дата няма. И списък по дати е:

LCA- IAS    1.06/  313 евро

SKP   3.06/  40 евро

IAS    5.06/  50 евро

VNO  5.06/ 165 евро

VAR   5.06/ 50 евро

BLG   6.06/ 40 евро

KRK   7.06/ 50 евро

SKP   7.06/ 30 евро

SOF   7.06/ 90 евро

VIE    7.06/ 30 евро

Като полета до Лондон не го броя за който има полети още от 29-ти май, както каза @Георги Матеев

Пиша и цените да се знаят и всеки според бюджета да почне да купува веднага без да чеква цените, че благодарение на тези с най-малкия  изкупуват първите евтини за да може Ние с по-големи възможности да продължим 🙃😀 .Сигурен съм, че докато не се даде старт на покупките цените няма много да се променят, че освен мегаланци други не мисля, че са се забързали.

• Харесвам 3
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.