Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , kakadu каза:

Македония - Кипър на 31-ви вече е към 200Е в едната посока?! Аз съм вътре, без ФЛЕКС.

162 евро е в тази посока

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

преди 5 минути , Ivko каза:

162 евро е в тази посока

11000 МКД са си 180Е. Екстра са си за инвестиция. Навръщане е и по-скъпо. Сега чакаме мейла от УИЗ.

Публикувано:

Едно хрумване. Да помислим малко по-далече от инвестиционната схема.

След последните коментари как цената на билетите се променя, мисля, че изтървахме подходящ момент за разучаване на ценовия модел, използван от Уиз. Само магеланци пазаруват в момента и то с виртуални, а не реални пари. Следващият нарочен за абордаж самолет може да го използваме за тази цел. Всеки магеланец, закупил билет(и) може да дава информация за брой купени билети, цена, вид на билета, дата/час. С малко (?) късмет ще успеем да възпроизведем в някаква спепен модела им.

Някакви идеи? Мислите ли, че можем да направим нещо подобно? Ясно е, че моделът на Уиз във времето се променя, но може да хванем някакви зависимости.

Преди няколко ходини във форума циркулираше един екселски файл, в който информацията беше по дати, а не по брой закупени билети. А съм сигурен, че Уиз вземат предвид с по-голяма тежест броят продадени билети вместо дните до полета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Случайно си разглеждах профила през таблета понеже най-често само приложението ползвам и забелязах,че има добавена информация за канселираните полети /вижда се и от уеба/ в страницата на пътния план, но през приложението не го вижам това и за това не мога да кажа дали е ново или аз не съм обърнал внимание, но мисля, че не съм го виждал това преди, а вчера ровех през компа. Нали бях питал дали някъде остват тези отменени полети понеже изчезват от профила и явно от Уиз са направили нещо по въпроса 😄 специално за мен..Поствам целия текст и за мегаланци, където питат за превеждане на кредити към сметка/карта...

Без име.jpg

С моите скроми четири полета ми е интересно @Георги Матеев с какво ще ми отвърне 😂😂

Георги Матеев
Публикувано:
преди 39 минути , Ivko каза:

Случайно си разглеждах профила през таблета понеже най-често само приложението ползвам и забелязах,че има добавена информация за канселираните полети /вижда се и от уеба/ в страницата на пътния план, но през приложението не го вижам това и за това не мога да кажа дали е ново или аз не съм обърнал внимание, но мисля, че не съм го виждал това преди, а вчера ровех през компа. Нали бях питал дали някъде остват тези отменени полети понеже изчезват от профила и явно от Уиз са направили нещо по въпроса 😄 специално за мен..Поствам целия текст и за мегаланци, където питат за превеждане на кредити към сметка/карта...

Без име.jpg

С моите скроми четири полета ми е интересно @Георги Матеев с какво ще ми отвърне 😂😂

Хммм досега не съм мяркал това каренце с отменените полети (в уебсайта се намира точно под настоящите резервации) - незнайно как съм го пропуснал преди, но май по-скоро е изцяло нова функция. Вярно, че показва само PNR-и (без маршрутите), но все пак е полезно инфо.

Иначе щом ти е интересно - сега преброих и имам общо 26 кенсъла.

@vorbis добра идея, но май по-скоро го изпуснахме тоя момент. Все пак за себе си успях да съставя горе-долу някакъв статистически модел, тъй като няколко пъти "купувах" по над 10 билета на отделни резервации, след което допълнително наблюдавах и развитието на съответния полет в темата (повечето хора пишеха дали са взели билет). Забелязах, че приблизително на всеки 4-5 продадени билета цената скача с по 10 евро. Предполагам обаче за всеки конкретен полет това е различно - в зависимост от комерсиалност и очаквана затовареност на маршрута, дати (висок / нисък сезон), колко дни остават до излитане и тн. Доста трудно ще хванем логиката на заложените алгоритми, тъй като има прекалено много променливи.

• Харесвам 3
  • Браво 4
Публикувано:

По нотам /20/05/15 21:05 C) 20/05/30 21:59
E) COVID-19: INTERNATIONAL AIRPORT SKOPJE - LWSK IS CLOSED DUE TO COVID-19 INFECTION PREVENTION. THIS RESTRICTION DOES NOT AFFECT THE FOLLOWING FLIGHTS: 1. STATE 2. MILITARY 3. HUMANITARIAN 4. HOSPITAL 5. CARGO 6. FERRY / летището в Скопие е затворено до 21:59 на 30-ти май и може би заради това полета до Ларнака седи заложен на 31-ви, но пък летището там е затворено до 9-ти юни та явно не са си ъпдейтнали листата за полетите от Скопие защото до колкото видях от всички 31 дестинации от там само следните: бремен, нюрнберг, милано, гьотеборг, малмьо, стокхолм, векшьо и лутан са заредени от 31-ви май и най-вероятно ще се изпълнят, а всички останали започват от юни.

Публикувано:
преди 46 минути , muffytoz каза:

Наистина голяма скука налегна темата като няма на какво да се залага 😄

То за залагане има, но всички играчи вече са заложили и сега рулетката се върти, чакаме топчето да спре 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 53 минути , Яничка каза:

Ако се купи инвестиционен билет с Wizz подаръчен ваучер, нали после пак връщат кредит?

преди 43 минути , muffytoz каза:

ДА

Това трябва да се потвърди, защото съм чувал точно обратното - ако отменят полет купуван с ваучер пиеш една студена вода. 

• Шок 2
Публикувано:

Извинявам се, ако това е дискутирано в предишните страници, но не намирам отговор - при смяна на резервация и закупуване на нова мога ли да доплатя с уиз кредит.

Публикувано:
преди 30 минути , Георги каза:

Това трябва да се потвърди, защото съм чувал точно обратното - ако отменят полет купуван с ваучер пиеш една студена вода. 

Аз пък съм чувал, че става.Освен да чакаме някой да каже, който го е пробваш. 

Публикувано:
преди 2 часа, Яничка каза:

Ако се купи инвестиционен билет с Wizz подаръчен ваучер, нали после пак връщат кредит?

Мнение от някой с опит с ваучери?

Публикувано:
преди 1 минута , crazyhorse каза:

Отмениха ли го?

Не казаха да се готвим преди малко видях поста им в Туйтър 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 27 минути , Яничка каза:

Мнение от някой с опит с ваучери?

Да става, но трябва да им звъннеш като отменят полета, че не се зареждат автоматично по акаунта 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 24.05.2020 г. в 0:05, vorbis каза:

Само магеланци пазаруват в момента и то с виртуални, а не реални пари.

Може би е по-точно да се каже: Основно магеланци пазаруват.   Позната си беше купила преди 4 дена Бове-София за 1ви юни и на другия ден и го отмениха. Не беше шокирана, защото  и бях обяснил за  инwizzтициите и бях й казал, че вероятно ще го отменят. На 24 май на полета Тел Авив- София е имало само 21 пътника.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 24.05.2020 г. в 0:16, Alexander каза:

За мен моделът при пазарене на 30-40 билета за 1-2-3 часа е ясен.

И той е?

Публикувано:
преди 17 минути , epetkov каза:

Може би е по-точно да се каже: Основно магеланци пазаруват

Ами като гледам последния полет, който напълнихме ларнака-скопие билета беше 30 евро преди да се даде старт сега е 190 евро, а следващите 10 дати най-скъпия полет е 40 евро, което ме навежда на мисълта, че основно ние купуваме едва ли се блъзкат да купуват полет за който е ясно,че няма да се състои

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.