Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 минути , Baba znae каза:

Нещо ми се губи информация за Италия, полетите до BGY се изпълняват, но приемат ли вече свободно българи ?

Приятел вчера летя София-Бергамо (той живее и работи в Милано). Проверките и на двете летища са били досадни и дълги, но в крайна сметка всичко е било ОК. Така че предполагам - да.

За туризъм обаче не знам...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Приятел вчера летя София-Бергамо (той живее и работи в Милано). Проверките и на двете летища са били досадни и дълги, но в крайна сметка всичко е било ОК. Така че предполагам - да.

A  за туристи има ли някаква официална информация - говорят за след 3.06 , но не мога да потвърдя ... помогнете на бабата да се отърве от дядото, поне за малко 😉 

Публикувано:
1 hour ago, bibi said:

Бързи са определено !

(п.с. онзи ден Уизз пак ми вдигнаха кръвното. Бивш колега бачка за БГ фирма в Германия по проект. Отива да чака 2-ма колеги в Дортмунд с полет от България ( българи на трудов договор с БГ фирма, която има договор и е спечелила проект да свърши определена работа в Германия т.е.договорът е със срок и работата очевидно трябва да се свърши от българи. Та са ги върнали с обратния полет, защото нямат постоянен адрес в Германия, въпреки че са показали други документи. Иначе и за прости туристи Уизз не предлагат никакви алтернативи при очевиден форс мажор, а "съжаляват", че сме се отказали от пътуването ! Ще превъртам кредити, докато мога !!!)

Понеже ми е интересно, може ли да кажеш как са протекли точно нещата? Летели са до там и на паспортен контрол са им отказали достъп и всичко това в рамките на 20 мин ( то като се замисля едва ли е имало много хора) и после са ги качили на същия самолет за обратно? Полета за връщане за сметка на уизз ли е бил?

По-рано във форума се дискутираше какво се случва в случай, че ти откажат достъп до страната поради някаква причина полета наобратно за чия сметка е и така и нямаше ясен отговор. 

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Граничния контрол не се прави от Уиз, тоест Уиз не са виновни. По-скоро са задължени да ги върнат, за да не стоят на летището като Том Ханкс.

Това ми е ясно. Яд ме е, чe не пррдлагат никакви алтернативи - нашите полети бяха 9-12 май. При забрана за влизане на туристи и 14 дневна карантина - отговор: сори, ама ние си летим, хич не ме кефи. 😞

Публикувано:
В момента, ivelina666 каза:

Все още се продава 🙂 

преди 3 минути , Alexander каза:

бъг?

Знам, но досега винаги, когато се появяваше това съобщение, впоследствие полетът беше отменян! 

Публикувано:

Най-вероятно, че полети се продават още или пак едното преди другото 🤣🤣 да не забравяме, че скоро имаше този пропуск да продължават да продават билети при канселиран полет хаха

• Харесвам 2
Публикувано:

Летище Каунас си рефрешна разписанието на полетите и полета до Лутън на 30-ти липсва, а направо от 2-ри натам се появяват.

Untitled.jpg

преди 7 часа, Георги Матеев каза:

VNO-BLL или BLL-VNO на 30.05
Същите доводи като за LTN-KUN. Отделно, че литовското ГВА засега не е дало разрешение за полети до/от Дания.

В разписанието виждам че има някакъв полет на 28-ми зареден до Копенхаген и изобщо какъв е този полет, който не е сред списъка на разрешените уж от летището

Иначе какво да Ви кажа...само аз си знам...😶

Untitled.jpg

Само двамата с @saved_ ли ще сме на този полет?

• Харесвам 1
Публикувано:

В имейла с потвръждение сега забелязах, че има разбивка и на разликата между двете тарифи и така пак може да си сметнеш 20-те %
go.jpg

Публикувано:

И аз се качих на Билунд-Вилнюс,но не ми даде да си купя за на връщане .Както обичам да казвам:" дано да не се видим с никой на борда " 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, muffytoz каза:

И аз се качих на Билунд-Вилнюс,но не ми даде да си купя за на връщане🙂

Трябва да са на две резервации няма как да вземеш двупосочен в един ден ако разликата между двата полета е по-малка от 3 часа.

преди 37 минути , jorrro каза:

Интересното е, че флексът в момента е 11 EUR, а не 12, както е по тарифата им 🤔

Това се казва мегалански дискаун 8%

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, jorrro каза:

Интересното е, че флексът в момента е 11 EUR, а не 12, както е по тарифата им 🤔

Специална промоция за 'инвеститори'. А ако вземеш над 10 билета дават допълнителна отстъпка 20% :grin:

• Смея се 5
Йосиф Милчов
Публикувано:

Аз пак съм на Ларнака-Скопие. Този път с флекс за 10 юни.

• Харесвам 1
Публикувано:

И малко ъпдейт от днес за Каунас от който се вижда, че полета до Лутън на 30-ти все още не е обявен за което се надяваме да не се случи

The airlines which plan to resume regular passenger services from Kaunas Airport:

• From June 1st: Wizz Air– flights to/from Alesund (AES)
  • From June 1st: Wizz Air– flights to/from Bergen (BGO)
  • From June 4th: Wizz Air– flights to/from Stavanger (SVG)
  • Благодаря 1
Публикувано:

Украйна ще отвори въздушния трафик на 15.06., както за вътрешни, така и за международни полети. 

Друг е въпросът, че който дръзне да се възползва и се върне обратно, ще стои в 14 дневна карантина...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 часа, Jorro каза:

Понеже ми е интересно, може ли да кажеш как са протекли точно нещата? Летели са до там и на паспортен контрол са им отказали достъп и всичко това в рамките на 20 мин ( то като се замисля едва ли е имало много хора) и после са ги качили на същия самолет за обратно? Полета за връщане за сметка на уизз ли е бил?

По-рано във форума се дискутираше какво се случва в случай, че ти откажат достъп до страната поради някаква причина полета наобратно за чия сметка е и така и нямаше ясен отговор. 

Самолетът е бил горе-долу пълен на отиване - основно мургави, но с постоянен адрес. Всички са били допуснати с изключение на въпросните хора. Хората, които са били върнати са били с декларация от колегата къде ще пребивават, докато трае проекта (декември 2020), трудов договор, преведен на немски, копие от договора между общината и българската фирма и не са ги пуснали. Той е контактувал с тях само по телефона. Върнати са с обратния полет, който е бил (почти) празен. Не е сигурен за билетите: "Не ми казаха нищо за пари за билети. Може би са били за сметка на Уизз.", но не може да се закълне.

п.с. споделих случката с вас, защото Уизз са наистина безочливи в това да отказват да предлагат алтернативи - смяна на дати, ваучери и пр. при очевиден форс мажор - пандемия и недопускане на туристи в съответната държава. (в същото време пращат имейли - проверете действащите рестрикции 😬). Чак ми иде да ги пусна на КЗП, макар, че сигурно няма да се увенчая с успех. Едва ли някой не се е сетил :), но пък имам готово писмо-жалба. 🙂

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.