Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , КолЮ каза:

И каква я свършихме накрая? :dash1: Загубихме по едно кръгче, като се метнахме на Люблинските дестинации на 07 и 09, вместо да ударим по един  ALL IN на Малта, и после да атакуваме полските маршрути 🤪

Е, то най-добрия акъл винаги идва след после. Все пак с помощта на ЩАБА и под опеката на талисмана играем с по-сигурни залози, Малта стана ясна едва вчера.

/Off-topic: Все се чудя талисмана, вече като стабилен инвеститор претръпнал с рисковете на инвестирането, няма ли да се метне и на биткойн. Ей го на, удари 10'000 usd 🙂 /

• Смея се 2
Публикувано:

Само да добавя за полетите Орли - Варшава / Варшава - Орли, като им писах във фейсбук, бях им драснал и едно мейлче за всеки случай и днес са ми отговорили. 

Screenshot_20200602_160247.jpg.c75263c48c4da81237986147136a33fc.jpg

Само не знам защо тази информация все още не е стигнала и до Wizz Air. 

• Харесвам 4
  • Браво 5
Публикувано:
преди 3 минути , Yto каза:

Вчера имаше някакви съмнения за Орли - Варшава на 7.06.

Последни мнения? 

В този форум никога не е имало съмнения 😃😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Какво е положението с полетите от Скопие? Предполагам могат да станат интересни при положение, че има ново рязко увеличение на заразените при комшиите (за съжаление).

Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Бърша сълзи в момента... С такова нетърпение очаквах сеира на @imarev със старшата стюардеса на полета MLA-BEG... Сега звънкам на приятелите в Белград да не ме чакат и да почват плескавиците без мен 

Очаквах аз,че няма да има игра със стюардесата и прехвърлих всичкото Орли на Малта вчера.Сега чакам кредита и пак се мятам обратно😁

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 37 минути , Yto каза:

Вчера имаше някакви съмнения за Орли - Варшава на 7.06.

Имаме ли конкретни доводи за съмнения? Виж последната публикация на @Tamer. Между другото трябва да отбележа, че WAW печели наградата за най-адекватно отговарящо летище.

Прогнозата ми към момента остава непроменена, като в добавка има все повече индикации за предстоящо удължаване на полското извънредно положение след 06.06. Да, тук обичаме да играем на сигурно 🙂

На 31.05.2020 г. в 13:46, Георги Матеев каза:

Полетът WAW-ORY-WAW на 07.06 и генерално Полша продължава да ми звучи най-перспективно, въпреки потенциалната опция за пренасочване към CDG.

- имаме ясно съобщение, че ORY ще е изцяло затворено до 26.06, което е комбинирано с доста рестрикции от страна на Франция
- имаме полу-официалнo потвърждение от летище WAW, че не очакват полети преди 14-15.06, особено на Wizz (thanks @Tamer)
- LOT са отменили цялото си международно разписание до 14.06 включително
- почти всички съседки на Полша са в извънредно положение до 11-15.06, така че не е особено трудно да се прогнозира, че на 06.06 и поляците ще удължат тяхното извънредно поне с още 1 седмица
- принципно официалният план на Полша да отвори границите си за чужденци е от 15.06 нататък

В общи линии всички находки сочат към предположението, че преди 15.06 надали ще има международни полети до каквито и да е летища в Полша. 😉

@КолЮ да си чувал нещо за харизаните коне и техните зъби? 😉

@logist13 Северна Македония е официално затворена до 13.06 - какво ще става след това е рано да се каже.

Така както виждам нещата - сегашното полско кръгче може да ни е една от последните почти 100% безрискови 'инвестиции'.

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:
преди 4 минути , imarev каза:

Очаквах аз,че ще стане една такава работа и прехвърлих всичкото Орли на Малта вчера.Сега чакам кредита и пак се мятам обратно😁

Очаквах аз,че ще стане една такава работа и прехвърлих всичкото Орли на Малта вчера.Сега чакам кредита и пак се мятам обратно😁

Очаквах аз,че няма да има игра със стюардесата и прехвърлих всичкото Орли на Малта вчера.Сега чакам кредита и пак се мятам обратно😁

Да не ти се изчака чакалото само, че първия полет беше некъде 16.06. Ако Уиз спазват традицията може и към 14.06 да си получиш кредита. 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , imarev каза:

Не бързай да се радваш, докато не дойде така очаквания имейл. Засега полетите от/до Малта ги дават Sold out. Още не са ги канселирали дори. Но снощи аз реших да диверсифицирам и затова взех един малтийски билет. Да видим какво ще стане.

Публикувано:
преди 1 минута , vorbis каза:

Не бързай да се радваш, докато не дойде така очаквания имейл. Засега полетите от/до Малта ги дават Sold out. Още не са ги канселирали дори. Но снощи аз реших да диверсифицирам и затова взех един малтийски билет. Да видим какво ще стане.

До тука щом са я докарали,няма връщане назад

Публикувано:
На 31.05.2020 г. в 21:40, eugene.kn каза:

Вече повече от 24 часа не ми връщат парите от отказаният полет Ница - София... Някакви идеи защо така? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , crazyhorse каза:

Вече повече от 24 часа не ми връщат парите от отказаният полет Ница - София... Някакви идеи защо така? 

Има много идеи и много причини да е така, но по-добре да не ги пишем, че четейки ни тук получават немалко безплатна информация и идеи как да се оптимизират. Идеята на @Георги Матеев е брилянтна. Нека всичко завърши подобаващо и в полза на инвестиралите. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

Ти ли си го отказал? Ако да - връщат го малко преди да изтекат 72 часа. Ако е отменен полет звучи странно, по принцип се появяват веднага...

Публикувано:
преди 12 минути , Георги Матеев каза:

Така както виждам нещата - сегашното полско кръгче може да ни е една от последните почти 100% безрискови 'инвестиции'.

Сигурно ще остане време за някой и друг полет над Франция,ама като цяло май върви към затихване цялото приключение 

Публикувано:

Седя и си мисля:

В много от случаите канцелирането на полетите от страна на Wizz са без допълнителни основателни причини.

Т.е. от момента на букването на билета до момента на канцелирането няма нови обстоятелства. Например: летището си е било затворено и е казано, че ще отвори след датата на полета.

Та в този случай имаме ли право на обезщетение по регламента на EU

--------

Нали съм си нагло к.....ле:grin:

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , П.Кръстев каза:

Ти ли си го отказал? Ако да - връщат го малко преди да изтекат 72 часа. Ако е отменен полет звучи странно, по принцип се появяват веднага...

Аз го отказах! 

Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Седя и си мисля:

В много от случаите канцелирането на полетите от страна на Wizz са без допълнителни основателни причини.

Т.е. от момента на букването на билета до момента на канцелирането няма нови обстоятелства. Например: летището си е било затворено и е казано, че ще отвори след датата на полета.

Та в този случай имаме ли право на обезщетение

--------

Нали съм си нагло к.....ле

Има хляб в идеята. Би било достатъчно няколко инвеститори да останат с неупотребен кредит върнат на 120 % и непоискан от тях.

Аз споделих подобна в края на март. Оставил съм един такъв ...

Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Седя и си мисля:

Та в този случай имаме ли право на обезщетение

--------

Нали съм си нагло к.....ле

Предполагам, че някой ако се запъне може и да ги осъди, със сигурност не спазват 2-те седмици при канселациите. Ама в този случай не трябва да се съгласяваш нито с 20% кредит, нито да ти върнат сумата. Интересен казус, може да се метне на Аероиск примерно 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Таньо каза:

Има много идеи и много причини да е така, но по-добре да не ги пишем, че четейки ни тук получават немалко безплатна информация и идеи как да се оптимизират. Идеята на @Георги Матеев е брилянтна. Нека всичко завърши подобаващо и в полза на инвестиралите. 🙂

Басейн трябва да му направим на @Георги Матеев … с водка

преди 3 минути , logist13 каза:

Предполагам, че някой ако се запъне може и да ги осъди, със сигурност не спазват 2-те седмици при канселациите. Ама в този случай не трябва да се съгласяваш нито с 20% кредит, нито да ти върнат сумата. Интересен казус, може да се метне на Аероиск примерно 🙂

А-а-а, защо. Те освен цената на билета дължат обезщетение. А това със 120% не е точно едностранно в полза на пътника, защото се принуждаваш да си ги изхарчиш при тях. А и никъде не се съгласяваш (май) , че се отказваш от обезщетение - както е примерно при колибрите.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 минути , vorbis каза:

Ами първо изписва sold после no flights и чак тогава имейли 😃

Публикувано:
преди 16 минути , logist13 каза:

До тук виждаме два казуса:

1. Не дават право на избор

2. Продават полети, които е доказано че няма да се летят. Това се нарича заблуждаваща реклама, заблуда на клиент и измама - нали никой няма съмнение, че за тези полети се купуват много билети с надеждата да се лети и по време на извънредна ситуация за много хора в нужда изпълняването им би било решение за тях ...

• Харесвам 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 17 минути , ven62 каза:

Басейн трябва да му направим на @Георги Матеев … с водка

Щабът номира това за "цитат на месеца". В очакване...

yeah.jpg

П.С. Казусът с компенсациите по EU регламента подробно го дъвкахме. Правилата на 261/2004 уви не важат по време на пандемия. Точно затова всички авиокомпании толкова безнаказано си развяват конете и правят каквото им скимне. Иначе ако регулацията беше в сила конкретно Уиз просто щеше да фалира от искове. Сами виждате какво правят нонстоп и това е от 2 месеца насам.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

...

В очакване...

yeah.jpg

Нали ти казах, че знам къде живееш. Идвам да ударя първата копка.

• Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.