Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 35 минути , Hollywood каза:

Някой вдига цените.... 😄

Не знам аз само гледах преди час и не ме устройваше, че бяха много евтини....сега пак погледнах....нещо се замислих 😃😃, а може да погледна и след още час

• Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:

преди 1 час, Фичо каза:

... почитателите на Ермитажа ! :grin:

Не знам дали са точно те, но тея дни си зададох въпроса фиктивните продажби дали влизат в отчетите пред акционерите и поразсъждавах върху това. И бих казал, че определено ги имат предвид.

Ако поискат Уиз практически могат да спрат цялата игра с едно движение - просто резват 20% бонуса и всичко умира - но не го правят. Мисля, че е тотално умишлено, тъй като това им вдига статистиките до небето. В стил: "Ето, по този маршрут имаме разпродадени 5 самолета при 200 евро средна цена на седалка АЛОО Раян гледате ли" и това се повтаря на не знам колко полета от не знам колко време вече... И никой не може да ме убеди, че не забелязват 'инвеститорите'.

За мишлета като нас това колко кредит са "изкарали" е мега яко, нали, обаче за Уиз това хем са трохи хем дори не са реални пари. А същевременно гордите им статистики (напомпани с кухи цифри) всички виждаме как изглеждат - "най-голяма ак в Европа по време на кризата", "най-много продадени билети" (като дори самите те спряха да говорят за брой превозени пътници) и тн гръмки анонси. Не е случайно и натискането винаги първи да подновяват летенето до всяко възможно летище, ако може дори 30 секунди след падането на рестрикциите в дадената държава - медийно изглежда много добре да си първи в нещо.

На практика това им вдига акциите в буквалния и в преносния смисъл и тяхната сегашна "инвестиция" ще им се върне в пъти малко по-натам. Точно затова също продължават агресивно да откриват и толкова (наглед даже нелогично) много нови маршрути, целейки шок за конкуренцията и завземане на пазар. Въобще да не споменавам колко хора въобще няма да ползват друга авиокомпания поне година-две заради наличния кредит. Варади накрая ще се окаже по-голям хитрец и от МОЛ, раздавайки безплатни полети по изключително елегантен начин.

В този ред на мисли - "почитателите на Ермитажа" (между нас казано... 2/3 от Европа, далеч не само ние) директно помагат за имиджа на авиокомпанията. Да напомням ли също за индийците МакеМуТрип, които 2 години продаваха хотели на огромна загуба, напомпвайки изкуствено цифрите (брой акаунти, резервации, оборот и тн) пред инвеститорите, и накрая с излизането си на борсата пожънаха фурор и си върнаха десеторно загубите.

Та... винаги някъде има някаква по-голяма игра, която потребителите не е задължително да знаят каква е 🙂 А в случая ситуацията очевидно е (временно) печеливша и за двете страни.

Не ме разбирайте погрешно - продължавам силно да не препоръчвам "инвестирането", просто с мнението си изказвам искрено възхищение... Стига цялата тази стратегия да е планирана съзнателно (което аз вярвам), а да не е случаен плод на тоталния хаос.

• Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:
преди 41 минути , Ivko каза:

Не знам аз само гледах преди час и не ме устройваше, че бяха много евтини....сега пак погледнах....нещо се замислих 😃😃, а може да погледна и след още час

Я пак виж - минал стотарка  😄

• Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , Георги Матеев каза:

…

За мишлета като нас това колко кредит са 'изкарали' е мега яко, нали, обаче за Уиз това хем са трохи хем дори не са реални пари. А същевременно гордите им статистики (напомпани с кухи цифри) всички виждаме как изглеждат - "най-голяма ак в Европа по време на кризата", "най-много продадени билети" (като дори самите те спряха да говорят за брой превозени пътници) и тн гръмки анонси.

На практика това им вдига акциите в буквалния и в преносния смисъл и тяхната сегашна "инвестиция" ще им се върне в пъти малко по-натам.

На ‎2‎.‎6‎.‎2020‎ г. в 12:08, ven62 каза:

...

А и оборота ще им се вдигне и нищо чудно да са авиокомпанията с най-голям оборот за 2020г.

Ле-ле, аз съм бил почти толкова умен колкото Генерала @Георги Матеев

Е, не чак толкова задълбочен.

Но, … ще стараем!

:grin:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , mu_ry каза:

като ви чета се чудя дали и аз да не купя за 4 юли за Петербург, сигурно е, че отпада, нали 😄

При това положение цената може да мине и 100 в евро и талисмана да се закачи т.е. 110% сигурност.

------------

Аз това разбрах от последните 20-30 страници.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Само да знаете, че ще сте без талисман вече, че излезна в пенсия 🥱

Аре бе, бате, … аре бе, … само този път.🙏

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Георги Матеев
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

Аре бе, бате, … аре бе, … само този път.🙏

Ако беше изкопал басейна с водката да ти бях ударил едно рамо направо аз, ама ти леко се изложи... :grin:

• Смея се 4
Публикувано:
преди 25 минути , imarev каза:

Днеска пушката гръмна в Литва,имаше ли някой да събира гилзи там😄😄

За кои дестинации?И кои дати? 

Публикувано:
преди 13 минути , crazyhorse каза:

За кои дестинации? 

Лондон,до 21.06 от всичките им летища и не го виждам да тръгне и след това 

Публикувано:
На 3.06.2020 г. в 17:56, Георги Матеев каза:

Има изключително конкретна причина да кажа да се спре НЕЗАБАВНО. Не мога да я напиша в прав текст, но повярвай ми, наистина е по-добре да се откажем сега. До момента не съм подвел никого в тази иначе забавна игричка и предпочитам всички да останем щастливи и доволни. Повече няма да предупреждавам, всеки има глава на раменете си.

Някои играчи продължават играта, но не забравяйте че темата се следи от няКОЙ. Да няма след това сълзи. Аз лично съм слязъл от влака още при първия анонс на Матеев.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , vorbis каза:

Някои играчи продължават играта, но не забравяйте че темата се следи от няКОЙ. Да няма след това сълзи.

То ако са само за някой пак добре...да не станат сълзи за всички 🥺

• Харесвам 1
Публикувано:

Уиз съвсем са се чалнали или наистина има нещо гнило. Насила ме направиха инВизтитор. Имах 3 билета Варна Ларнака за 06.07. Уведомиха ме ей сега, че са сменили часа - 20 мин. по-рано излита и мога да искам отмяна с 20% повече в акаунта. Реших да я искам, защото билетите бяха по-скъпи, отколкото са сега. Бях платила с точки и малко доплащане към 340 лв. за 3 билета с приорити и флекс. Веднага, буквално на секундата, в акаунта ми се заредиха 377 лв./точки. Направих и нова идентична резервация за 260 лв., платена с уиз кредит. Ама съм скептик и не се радвам, а по-скоро се тревожа за пътуванията това лято, тази година ...

@muffytoz нашият полет е с малко променен час, ако въобще го бъде🙂

• Смея се 2
Публикувано:

Тези симпатяги вчера яко продаваха Бургас - Виена, днес вече датите за първите 2 седмици с различни. 

Много фиктивни работи с тази "супер голяма мрежа", която уж направиха 

IMG_20200612_212225.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

DW вече ни разнася като държава засегната от втора вълна на коронавируса и АК може би усещат риска.Притеснявам се, че още малко да я караме така и ще ни наложат ограничения преди да са паднали старите.Както вече споменахме не само Уиз орязват юлското разписание за БГ.

Публикувано:
преди 8 часа, Hollywood каза:

Попаднах на една табличка за възобновяването на полетите на  mla.

Доста рехаво за w6. Дали да не таковаме....

S20-Schedule-as-of-1st-July.pdf 192 kB · 30 изтегляния

Тази табличка откъде се появи и доколко е достоверна? 

Публикувано:
преди 17 минути , Алекс каза:

Тази табличка откъде се появи и доколко е достоверна? 

https://bay.com.mt/malta-international-airport-announces-direct-connections-to-17-european-airports-from-july/

https://www.google.com/amp/s/timesofmalta.com/articles/view/six-airlines-confirm-flights-to-malta-from-july.797763.amp

• Харесвам 1
Публикувано:

Отменили са ни полета Катовице Бургас за август!Ама аз исках да летя бе Уиииииз!🤧

Дайте ми идея, какво да правя с резервацията.Направена е с флекс, което е най ценното, но с този от 1 евро.Нямам интерес да ми върнат 120%, защото билетите са от най-евтините, а искам да запазя флекса.Мога ли в момента да направя нова резервация, използвайки този флекс?Уиз ми дават възможност да сменя полета до 14 дни преди и 60 дни след датата, но е еднократно.А и щом още от сега са започнали да отменят за август, сигурно още ще режат.

Публикувано:

Доста странно, обикновено канселират 1 до 2 седмици по-рано, а от сега за август, когато уж всичко ще е отворено е повече от интересно.

Да не би да си местят самолетите по новите маршрути?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   5 магеланци

• Julian999
    • logist13
    • ivelina666
    • imnlv
    • Граф Вронски
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.