Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , ven62 каза:

E-e-e, бива ли такива работи.

От 18-годишен не пиша на ръка. Скоро ми се наложи и … не можах да си разчета.

Е..виж ми счетоводството..ако мислиш, че лесно разчитам, а какво остава за някой друг

• Смея се 1
Публикувано:

На тази тема напоследък повече биха прилягали заглавия като "Виртуални полети на Wizzair" или "Тренажор за резервации на Wizzair". Има ли някой, който реално да е летял по новите им дестинации?

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:

А някой дали има на идея след канселиран полет, колко време можеш да държиш резервацията без да правиш избор ясно е че в случая не е до 3 часа преди полет защотото такъв няма да има или пак се смятат до тогава докогато е трябвало да има.

Публикувано:
преди 4 часа, crazyhorse каза:

Интересно! 

Анулираха всички полети от София и Букурещ до Санкт Петербург и обратно за целия август, та чак до средата на септември...обаче са оставили по един полет на първи август! 

Какво ли са намислили? 🤔

Това 😁 

viber_изображение_2020-07-14_18-19-23.jpg

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Кратък въпрос: В петък ми е полетът до Прага и сега WizzAir ми изпратиха на мейла някаква бланка, чието попълване ще ми отнеме поне половин час. Имате ли представа дали е някаква формалност, която мога да пропусна или трябва да ѝ отделя време?

Става въпрос за Public Health and Passenger Locator Form.

Не съм пътувал с Уиз от края на февруари, когато тая простотия с китайския грип едва набираше скорост и виждам за пръв път тази форма за попълване.

Публикувано:

Най-добре си я попълни. Иначе я не те допуснат да влезеш, я в най-добрия случай ще я попълваш на летището.

Публикувано:
преди 48 минути , TwinFreaks каза:

Кратък въпрос: В петък ми е полетът до Прага и сега WizzAir ми изпратиха на мейла някаква бланка, чието попълване ще ми отнеме поне половин час. Имате ли представа дали е някаква формалност, която мога да пропусна или трябва да ѝ отделя време?

Става въпрос за Public Health and Passenger Locator Form.

Не съм пътувал с Уиз от края на февруари, когато тая простотия с китайския грип едва набираше скорост и виждам за пръв път тази форма за попълване.

Със сигурност не е формалност и задължително трябва да се попълни.Това са новите условия, при които пътуваме.Вчера звъннах на летище София с въпрос относно декларацията при пристигане в БГ, но в процеса на разговора дамата спомена, че същият ден Уиз са отказали бординг на 20тина човека, които не са предоставили необходимите декларации/заявления.Не попитах за дестинацията.Всяка държава си има свои изисквания и различните АК ги прилагат с различна строгост. Декларацията за влизане в БГ например, Раян(а и други АК) я раздават по време на полет за попълване.За Гърция, Раян не проверяват QR кодове, докато БГ ер категорично отказват бординг, ако нямаш.Всеки си преценява рисковете, но щом АК те предупреждава предварително, по-добре и обърни внимание 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Декларациите, които Wizz пращат по мейл за влизане в БГ, ги раздават и в самолета, а и на нашето летище има бланки. Тези декларации за влизане в чуждите държави, които ги пращат, е добре да се попълнят за всеки случай, там наистина варират нещата според държавите.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Carrie каза:

Декларациите, които Wizz пращат по мейл за влизане в БГ, ги раздават и в самолета, а и на нашето летище има бланки. ...

Само не си забравяйте химикалки, че аз при три полета с декларации три пъти настъпвах мотиката.

А не е удобно да искаш химикалка от другите пътници. Първия път направих тази грешка и една женица ме изгледа с такъв ужас - сякаш вижда терорист в самолета.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Някой знае ли нещо повече за Австрия/Виена.

BGAir са си канцелирали днешния полет от София.

Виена-Бургас-Виена на Wizz си лети.

Има ли забрана за полети за Австрия от БГ, препоръка ли е...

Публикувано:
преди 7 минути , ven62 каза:

Някой знае ли нещо повече за Австрия/Виена.

BGAir са си канцелирали внешния полет от София.

Виена-Бургас-Виена на Wizz си лети.

Има ли забрана за полети за Австрия от БГ, препоръка ли е...

Има забрана, да, от днес до края на месеца.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/avstriia-zabrani-poletite-ot-bylgariia-i-oshte-9-strani-6112253

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Мари Николова каза:

Има забрана, да, от днес до края на месеца.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/avstriia-zabrani-poletite-ot-bylgariia-i-oshte-9-strani-6112253

Явно има изключения - Бургас

преди 14 минути , Климент каза:

Няма забрана за полети, но се иска отрицателен PCR тест или карантина 14 дни като пристигаш от България.

https://cms.bmeia.gv.at/bg/avstriisko-posolstvo-sofija/aktualno/

Да бяха сложили една дата. Така не е ясно от кога е това съобщение.

Публикувано:
преди 19 минути , ven62 каза:

Явно има изключения - Бургас

Не ми е известно да има изключения. Как прецени, че е така?

преди 37 минути , Климент каза:

Няма забрана за полети, но се иска отрицателен PCR тест или карантина 14 дни като пристигаш от България.

https://cms.bmeia.gv.at/bg/avstriisko-posolstvo-sofija/aktualno/

Това важи за сухопътната граница. Полети са забранени от утре до края на месеца!

Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 минути , tch каза:

Това важи за сухопътната граница. Полети са забранени от утре до края на месеца!

Или има изключения (конкретно Бургас) или Wizz / Ryan не са наясно с австрийската забрана и все още не са актуализирали графика си. И двете авиокомпании в момента продават билети между Бургас и Виена за дати до края на месеца.

EDIT: Буквално секунди след като писах Ryan махнаха бургаските полети, чакаме и Wizz да се натуткат.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

чакаме и Wizz да се натуткат.

Или купуваме 5 виенски шницела с истински пари и получаваме 6 😛 

• Смея се 5
Георги Матеев
Публикувано:
преди 7 минути , tch каза:

Уиз и истински пари? Добро чувство за хумор извади 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 20 минути , tch каза:

...

преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Или има изключения (конкретно Бургас) или Wizz / Ryan не са наясно с австрийската забрана и все още не са актуализирали графика си. И двете авиокомпании в момента продават билети между Бургас и Виена за дати до края на месеца.

EDIT: Буквално секунди след като писах Ryan махнаха бургаските полети, чакаме и Wizz да се натуткат.

Ами, ето така:

1.thumb.jpg.e6f6e06b383a52d0d54e90b9463847e5.jpg

не знам дали се виждат ясно текстовете по картинката.

Бургас - излетял в 9:51

Виена - кацнал 10:33

Публикувано:
преди 3 минути , tch каза:

и получаваме купони за 6 шницела :grin:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Уиз? Истински пари? Добро чувство за хумор извади 🙂

Кредитните милионери не разбират плебса 😄 

преди 4 минути , ven62 каза:

Ами, ето така:

Нито във Варна, нито в Бургас са ги отменили поне според сайта на летището, но няма да има такива полети. 

• Смея се 3
Публикувано:
преди 5 минути , tch каза:

Кредитните милионери не разбират плебса 😄 

Нито във Варна, нито в Бургас са ги отменили поне според сайта на летището, но няма да има такива полети. 

Чакай бе. Те вече са се случили т.е. конкретно полетите Виена-Бургас-Виена.

Ейй, тия Wizz.

А казват, че вече нямало Австро-Унгария.

Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Чакай бе. Те вече са се случили т.е. конкретно полетите Виена-Бургас-Виена.

Забраната е от утре! Няма никакви изключения. И ако може без "бе".

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Hakkâri Spor
    • angel tomov
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.