Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 39 минути , Мари Николова каза:

Във връзка с полет до Италия, получавам вече втори мейл от Уиз с това предупреждение:

Имайте предвид, че всички пътници пристигащи от България и Румъния подлежат на 14 дневна карантина.

Проверих и официални и неофициални източници, никъде не срещам подобна информация.  Карантината отпадна до 7 октомври, а не виждам да има промяна за България след тази дата. Или бъркам?

https://quifinanza.it/info-utili/video/dpcm-7-ottobre-2020-conte/421915/ тук пише ,че удължават мерките до 15.10, та може и карантината за нас да е в тях, но не съм го изчела цялото.

Публикувано:
преди 31 минути , bibi каза:

https://quifinanza.it/info-utili/video/dpcm-7-ottobre-2020-conte/421915/ тук пише ,че удължават мерките до 15.10, та може и карантината за нас да е в тях, но не съм го изчела цялото.

Ако удължават мерките всичко е Ок, защото до 7.10 ние пътувахме свободно до Италия. Въпроса е да не са променили нещо. Не се споменава нищо за БГ в статията. Може би Уиз така и не са си актуализирали информацията, защото на картата им излизаше, че подлежим на карантина, след като Италия официално я махна на 26.09, ако не се лъжа.

Публикувано:

Остави ги Wizz. Те са на вълна маратон сега  :

"Entries or transits in Italy

Travellers who intend to enter the Italian national territory and who in the previous fourteen days have dwelled or transited in Belgium, France, the Netherlands, the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, the Czech Republic and Spain... "

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioNotizieNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5108

• Харесвам 3
Публикувано:
44 minutes ago, Мари Николова said:

Ако удължават мерките всичко е Ок, защото до 7.10 ние пътувахме свободно до Италия. Въпроса е да не са променили нещо. Не се споменава нищо за БГ в статията. Може би Уиз така и не са си актуализирали информацията, защото на картата им излизаше, че подлежим на карантина, след като Италия официално я махна на 26.09, ако не се лъжа.

Все още сме в списък В, тоест - без карантина. https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

• Харесвам 6
Публикувано:
На 9.10.2020 г. в 9:31, crazyhorse каза:

Само, че ваучера е за всеки финиширал, а не за всеки записал се! 

Ваучера вече го взех, а не съм стартирала още. 

IMG_20201010_202725.jpg

На 9.10.2020 г. в 9:31, crazyhorse каза:

Само, че ваучера е за всеки финиширал, а не за всеки записал се! 

Ваучера вече го взех, а не съм стартирала още. 

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:
На 9.10.2020 г. в 20:26, EliDion каза:

Полетите Варна Прага Варна отменени от 23.10 до 05.12. От Букурещ също няма в разписанието до 05.12.

При положение, че имат по 5000 заразени на ден не е чудно 😞 

Публикувано:
На 9.10.2020 г. в 20:26, EliDion каза:

Полетите Варна Прага Варна отменени от 23.10 до 05.12. От Букурещ също няма в разписанието до 05.12.

Прави впечатление, че отменените дати започват след точно 2 седмици.

Което значи само едно - евродирективата отново е в сила, форсмажора с ковид вече не играе и авиокомпаниите дължат компенсация, ако отменят полет по-малко от 14 дни преди датата на излитане.

Това също значи, че полети в рамките на следващите 14 дни вече имат огромен шанс да се провеждат и да няма ласт минит кенсъли.

Еврика.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 36 минути , Георги Матеев каза:

Прави впечатление, че отменените дати започват след точно 2 седмици.

Което значи само едно - евродирективата отново е в сила, форсмажора с ковид вече не играе и авиокомпаниите дължат компенсация, ако отменят полет по-малко от 14 дни преди датата на излитане.

Това също значи, че полети в рамките на следващите 14 дни вече имат огромен шанс да се провеждат и да няма ласт минит кенсъли.

Еврика.

Съжалявам, но подобен извод чааак когато някой си вземе парите по директивата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да не се окаже, че има по-хлъзгави и непридвидими причини за отмяна от ковид. Имайте едно на ум заради това мнение на запознатите от Аероиск. 

Според мен тази причина е по-опасна от ковид, както и ред други неща покрай този форсмажор🙂

On 9/8/2020 at 10:37 AM, Аероиск said:

Промяна в регламента няма, но е разширен обхвата от случаите, в които авиокомпаниите не дължат обезщетение за отменените полети, включително и в случай на оперативни причини като недостатъчно пътници, което на практика им "развръзва ръцете", дори и да е имало друга причина за отмяната. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, tch каза:

Съжалявам, но подобен извод чааак когато някой си вземе парите по директивата.

Гледай ме 😉

@ДиянаВ ако това с оперативните причини беше толкова лесно Уиз директно щяха да махнат всички полети до Прага, а не само от 24 октомври нататък. Нали нямаш съмнение, че предвид ковид ескалацията в Чехия полетите Варна-Прага-Варна в следващите 2 седмици ще летят с по 30 човека, та на теория оперативни причини колкото искаш.

Раян напоследък също не смеят да отменят полети, ако остават под 2 седмици до датата на пътуване. Определено са се позатегнали нещата за авиокомпаниите. Време беше, наистина.

С всичко това искам единствено да кажа, че поне засега вече е относително по-безопасно да се планира пътуване 14 дни напред. И смятам да се възползвам.

• Харесвам 9
Публикувано:

Преди два дни и аз се зачудих на този текст, в мейла за отменен полет към Раян. Остава да намерим нещо черно на бяло относно това дали вече е в сила.

As you have been given over 14 days’ notice of this cancellation, no entitlement to EU261 compensation arises.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Гледай ме 😉

@ДиянаВ ако това с оперативните причини беше толкова лесно Уиз директно щяха да махнат всички полети до Прага, а не само от 24 октомври нататък. Нали нямаш съмнение, че полетите Варна-Прага-Варна в следващите 2 седмици ще летят с по 30 човека, та на теория оперативни причини колкото искаш.

Раян напоследък също не смеят да отменят полети, ако остават под 2 седмици от датата на пътуване. Определено са се позатегнали нещата за авиокомпаниите. Време беше, наистина.

С всичко това искам единствено да кажа, че поне засега вече е относително по-безопасно да се планира пътуване 14 дни напред.

Само дето цените 14 дни преди полет не се пипат. На мен ми излезе по-евтино да летя с Луфтханза, отколкото с WIZZ.

• Шок 1
Публикувано:

Незнам дали ще летят и с 30 човека. Моят полет беше на 23-ти натам и 27 н а обр6тно. Ест като няма наобратно, няма и да летя натам и силно се съмнявам да съм само аз тази дето има връщане преди 5.12. та се чудя да ги местя ли декември или да си взема кредита.

Публикувано:
преди 42 минути , Георги Матеев каза:

Гледай ме 😉

@ДиянаВ ако това с оперативните причини беше толкова лесно Уиз директно щяха да махнат всички полети до Прага, а не само от 24 октомври нататък. Нали нямаш съмнение, че полетите Варна-Прага-Варна в следващите 2 седмици ще летят с по 30 човека, та на теория оперативни причини колкото искаш.

ОК, чакам да се похвалиш 🙂

И какво имаш предвид под "всички" полети, че просто от днес за утре щяха да ги отменят ли? Това не го правят от поне няколко месеца. Нали дори самият ти заради това препоръчваш да се вземам билети в последния възможен момент. А и дори март-април месец беше по скоро изключение тази отмяна от днес за утре. 

Та докато не видя някой с преведено обезщетение по банковата сметка, не вярвам регулацията да се е върнала в старите си рамки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , tch каза:

И какво имаш предвид под "всички" полети, че просто от днес за утре щяха да ги отменят ли? Това не го правят от поне няколко месеца. Нали дори самият ти заради това препоръчваш да се вземам билети в последния възможен момент. А и дори март-април месец беше по скоро изключение тази отмяна от днес за утре.

Изключение... някой друг път 🙂 Септември имах цели 3 отменени полета, всеки от които беше кенсълнат 2-3 дни преди излитане и то без никакво обяснение, та поне до миналия месец Уиз определено си правеха каквото искат без последствия. Точно затова препоръчвах ласт минит покупки за да е поне донякъде сигурно, че ще се лети.

От 1 октомври насам обаче определено забелязвам, че авиокомпаниите (и то далеч не само Уиз и Раян) пипат много по-внимателно. Единственото ми логично обяснение е, че директивата под една или друга форма отново е в сила. Това обяснява и защо са пожалени полетите до Прага в следващите точно само 14 дни. Прости ми, но не вярвам в случайности.

Аз лично вече нямам притеснение да си купя какъвто и да е билет за 2 седмици напред. Ако пътуването се провали поне надали ще е заради отменен полет, а ако все пак се случи тъкмо ще се позабавлявам със съпорта на дадената ак и току-виж после ще се похваля 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
34 minutes ago, EliDion said:

Незнам дали ще летят и с 30 човека. Моят полет беше на 23-ти натам и 27 н а обр6тно. Ест като няма наобратно, няма и да летя натам и силно се съмнявам да съм само аз тази дето има връщане преди 5.12. та се чудя да ги местя ли декември или да си взема кредита.

Пробвай дали няма да ти се случат едни коледни базари 🙂. Ако и декемврийските полети отменят, кредитите няма да избягат. Дано поне тази отсечка се запази за летния сезон, че иначе пак ще останат преимуществено само полетите до немски летища, а до Букурещ хич не ми се ходи🙂

Публикувано:
1 hour ago, Георги Матеев said:

От 1 октомври насам обаче определено забелязвам, че авиокомпаниите (и то далеч не само Уиз и Раян) пипат много по-внимателно. Единственото ми логично обяснение е, че директивата под една или друга форма отново е в сила. Това обяснява и защо са пожалени полетите до Прага в следващите точно само 14 дни. Прости ми, но не вярвам в случайности.

Може би защото не искат да си имат неприятности с чешкия съд, ако блокират тук доста чешки туристи без възможност да връщане до Чехия? Явно такива ще се връщат в следващите 2 седмици от морето....

Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Може и така да е. Просто бизнесът с посредничество за връщане на пари при отменен полет беше на сухо за доста време и сега ако има промяна в полза на потребителя все щяхме да разберем за 10 дена. Все пак това е бизнес за стотици милиони, ако не и милиарди и щяха да се постараят да оповестят промяната.... Но все пак дано си прав.

Публикувано:

Привет,
В четвъртък имам полет София - Меминген и обратно в същия ден. От началото на covid ситуацията не съм летял. От WizzAir са ми пратили Aussteigekarten - PASSENGER LOCATOR CARD формуляр за попълване. Това нещо ново ли е или си е стандартно от последните седмици, месеци?

Нужно е да попълня адрес, на който ще нощувам. Тъй като аз няма да нощувам в Германия, как процедирам? Избирам си някакъв адрес и го попълвам?

Също така ме питат дали съм си направил covid тест през последните 48 часа. Изискват ли някакво доказателство за това?

Прикачам pdf формата.

Aussteigekarten-COVID_EN.pdf

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.