Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може би АК се въздържат от канселиране на полети зареди вероятността да загубят слотове на летището. Миналия месец зърнах някаква новина, в която се споменаваше, че летищните оператори ще бъдат по-толерантни към слотовете на  АК, ако последните били по-отговорни при отмяна на полетите. Нещо такова беше.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

@tch, а ти вместо да киселееш опитай да намериш текст на обновената директива за да прочетем нещата директно от извора, вместо да гадаем 🙂 Просто нещо не се връзва - хем авиокомпаниите вече могат в последната минута да отменят по-малко затоварени полети без последствия, хем обаче не го правят. Няма логика.

Не обичам да водя спорове само за спорта, още преди да ти опонирам търсих и последният официален документ от Европейската комисия е от 18.03. За 2 седмици да има нови правила и нито един ред да не бъде написан никъде, ми се струва близко до невъзможното.

Публикувано:
преди 9 часа, crazyhorse каза:

Купи билети за Бергамо(BGY)-Крайова(CRA)за дата с цена 9,99 евро и добави флекс(по тази дестинация е 5 евро) и след финализиране веднага смени с желаната дестинация и доплати разликата!Така ще спестиш по няйолко евро от билет!

П. П. По тази дестинация и другите услуги, като чекиран багаж и места също са с най-ниските възможни цени... 

Мерси много, това е хитро, ама много късно видях поста ти и вече бях купил билетите. Според мен цената им само ще се вдига, защото обхващат периода по великденските-първомайско-гергьовденските празници, когато само с 2 дни отпуска се събират цели 10 почивни дни за обикаляне из Европа. Дано вирусът да е поотшумял дотогава!

• Харесвам 4
Публикувано:
На 30.09.2020 г. в 21:29, marycap каза:

Имах полети от-до  Бургас- Виена. Канселираха ги, а в следващите 60 дни от датата на полетите, нямаше нови по това направление. Обадих се по телефона и ги смених на София- Женева и обратно. 

Аз имах аналогичен казус с отменени полети до дестинация, за които няма алтернативни полети тази година. Какво ли не молих - да ми ги сменят за същата дестинация за догодина, да ми ги сменят за друга дестинация - отказаха ми. Говорих с различни агенти (на български и на английски), но резултатът беше един и същ 😞 Идеи?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, jorrro каза:
На 30.09.2020 г. в 21:29, marycap каза:

Имах полети от-до  Бургас- Виена. Канселираха ги, а в следващите 60 дни от датата на полетите, нямаше нови по това направление. Обадих се по телефона и ги смених на София- Женева и обратно. 

Аз имах аналогичен казус с отменени полети до дестинация, за които няма алтернативни полети тази година. Какво ли не молих - да ми ги сменят за същата дестинация за догодина, да ми ги сменят за друга дестинация - отказаха ми. Говорих с различни агенти (на български и на английски), но резултатът беше един и същ 😞 Идеи?

Билетите ти с кредит или кеш са закупени? Да не би да са започнали да делят възстановяването им по този признак?

Публикувано:
преди 3 часа, marycap каза:

Билетите ти с кредит или кеш са закупени? Да не би да са започнали да делят възстановяването им по този признак?

Изцяло с кредит.

Публикувано:
Преди 1 час, jorrro каза:

Изцяло с кредит.

Моите бяха закупени кеш и веднага ме пренасочиха към желаната дестинация. Затова писах да не би да са започнали да делят възстановяването по този признак?...

Публикувано:
9 hours ago, jorrro said:

Имах същия случай. Полетът ми беше до Миконос и автоматично не излизаха никакви алтернативни дестинации. Също бях платил изцяло с кредит. Обаждах се и дори формата за жалби пробвах, но не успях да ги убедя нито за алтернативна дестинация, нито за същата когато отново има налични полети. Накрая се принудих да си поискам обратно кредита.

• Шок 2
Публикувано:

Look out Abu Dhabi, here we come! Wizz Air has officially received a certificate to operate as the UAE's newest ultra-low cost airline and national carrier. We can't wait to start flying you to Athens, Larnaca, Yerevan, Odesa, Alexandria, Kutaisi and many more exciting destinations soon!

• Харесвам 2
Публикувано:

Супер. Тъкмо вчера ги смених за 12.12. Таааа нова опция за смяна. Вече направо се чудя да плача ли да се радвам ли. Май ще се радвам. 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 50 минути , Мари Николова каза:

Пак пуснаха резачката.Очаквано. София - Братислава и Варна - Прага до средата на декември са резнати.

Вече изгубих бройката на отменените ми полети. Преди малко отмениха и София- Братислава. 

Публикувано:

И малко радостни новини:

https://www.anna.aero/2020/10/19/abu-dhabi-interview-40-routes-identified-for-wizz-air-in-first-four-years/?fbclid=IwAR25xZJQw6FSnelBXeiEWJvEZyA8YH84-mCkwgfjN8i3RDxwoN-HKaCAdRY

Непал,Бангладеш,Судан...Още 2 дестинации в Египет и общо 40 дестинации в следващите 4 години-звучи обещаваща база!

• Харесвам 4
Публикувано:
2 hours ago, Мари Николова said:

Пак пуснаха резачката.Очаквано. София - Братислава и Варна - Прага до средата на декември са резнати.

Дам, даже моя Дортмунд на 5.12 са резнали, а той ми беше бекъп на полета на Изи до Берлин, който очаквам да отменят .

Реално са махнали дни вторник и събота до 12.12.

Публикувано:

Здравейте!

Имам закупени билети с флекс, които ми отмениха. Оригинална цена платена от мен - 20лв, нова цена която си избирам от алтернативните - 100лв.

Впоследствие решавам аз / не уиз / да си ползвам флекса и да си променя полетите, с такива, които струват 50лв. Ще трябва ли да доплащам сумата над оригиналната, платена от мен?

Публикувано:
преди 8 часа, Jorro каза:

полета на Изи до Берлин, който очаквам да отменят .

Малко офтопик, но най-сетне тази сутрин easyJet отмениха официално резервациите София-Берлин-София и вече излизат автоматичните опции за промяна, рефънд или ваучер. Отне им "само" около 2 месеца, след като махнаха берлинските полети от разписанието 🙂

Който е взимал билети от тогавашната промоция по €3 сега печели, тъй като (за разлика от Ryanair) при отменен полет easyJet позволява безплатна смяна на дата и маршрут чак до септември 2021.

преди 9 часа, crazyhorse каза:

И малко радостни новини:

https://www.anna.aero/2020/10/19/abu-dhabi-interview-40-routes-identified-for-wizz-air-in-first-four-years/?fbclid=IwAR25xZJQw6FSnelBXeiEWJvEZyA8YH84-mCkwgfjN8i3RDxwoN-HKaCAdRY

Непал,Бангладеш,Судан...Още 2 дестинации в Египет и общо 40 дестинации в следващите 4 години-звучи обещаваща база!

От статията не става непременно ясно дали това са (или ще бъдат) маршрути на Wizz Air. Напълно е възможно, а и доста по-вероятно на този етап, да са на Air Arabia - графиката показва планираните полети едновременно и на двете авиокомпани, а не само на Wizz. Нямам съмнение, че в бъдеще ще развият много базата в Абу Даби, но надали ще започнат с екзотиките в близката 1 година.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Който е взимал билети от тогавашната промоция по €3 сега определено печели, тъй като (за разлика от Ryanair) при отменен полет easyJet позволява безплатна смяна на дата и маршрут чак до септември 2021.

Наистина, абсолютно всички маршрути? 🙂

Кога най-късно може да се направи промяната?

Публикувано:
преди 55 минути , Дънди каза:

Ще трябва ли да доплащам сумата над оригиналната, платена от мен?

Да, ще трябва. Не може да се излъже системата така - разликата от 20 до 100 лева фигурира като отстъпка в ценовата разбивка за новия полет, които е и логично, тъй като не е реално платена.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , Мари Николова каза:

Наистина, абсолютно всички маршрути? 🙂

Кога най-късно може да се направи промяната?

Всички маршрути без полети до Израел, Египет, Йордания, Турция и Мароко, което пак е много добре. Току-що симулирах промяна на билета от София-Берлин (5 декември) на Лондон-София (18 юли) и системата не иска никакво доплащане, въпреки че новия машрут струва 153 паунда 🙂

Няма конкретен срок. Имах отменен полет за юни, който промених без проблем чак през септември и го летях октомври. Дори когато мине датата на оригиналния полет резервацията просто си седи в акаунта и автоматичните опции са налични.

П.С. Моля модератор да премести последните 2-3 мнения в темата за easyJet.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Няма конкретен срок. Имах отменен полет за юни, който промених без проблем чак през септември и го летях октомври. Дори когато мине датата на оригиналния полет резервацията просто си седи в акаунта и автоматичните опции са налични.

Матеев, не се бави повече, ами организирай останалите кредитни милионери и се залавяйте да дебнете полети на easy, които има шанс да бъдат отменени 😜Това е твърде хубаво, за да се изпусне!🤩

Извинявам се, че спамя.

По темата - както и да са рязали Уиз, прави впечатление, че не са пипали следващите две седмици, поне моите наблюдения са такива.

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой има ли представа дали летят полетите между Скопие и Турку (Финландия), че обмислям да си направим една зимна Лапландия? 🙂

Публикувано:

Wizz са променили часове на излитане за декември нa SOF-BSL и BSL-SOF. Оригиналните часове бяха - заминаване 13:30, пристигане 15:00, обратният 15:30 - 18:45. След промяната на разписанието заминаването е 8:30 - 10:00, а връщането 10:30 - 13:45.

Имам 3 опции - приемане на промените, ребукинг и искане на refund. Ако тръгна да ребуквам нали мога просто да разгледам възможните опции без да ги приема и в последствие да избера някоя от другите опции? Докато не потвърдя окончателния ребукинг нали нищо не се променя?

А ако избера refund, парите които съм платила с карта са 120%, а остатъкът, който е с ваучер (не точки, а ваучер, който реално също са пари) 120% ли връщат или 100?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , chandni каза:

Ако тръгна да ребуквам нали мога просто да разгледам възможните опции без да ги приема и в последствие да избера някоя от другите опции? Докато не потвърдя окончателния ребукинг нали нищо не се променя?

Може да разгледаш спокойно. Базел е най-богат на алт.маршрути:)

По другият въпрос - не знам.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Ivan Ivanich
    • Marisha
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.