Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Може да разгледаш спокойно. Базел е най-богат на алт.маршрути:)

По другият въпрос - не знам.

@chandni или @Мари Николова, можете ли да споделите кои са алтернативните маршрути на Базел? :thank_you:

Публикувано:
преди 2 минути , jorrro каза:

@chandni или @Мари Николова, можете ли да споделите кои са алтернативните маршрути на Базел? :thank_you:

Точно бях направила скрийншот, за да пусна:

image.png

image.png

В общи линии не ми изглежда хич богато... Разиграх и смяна на точката на излитане, като крайните дестинации в общи линии си бяха почти 1:1 с тези от София.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

Точно бях направила скрийншот, за да пусна:

image.png

Цъкни и прозорчето на София, излиза и Варна, Скопие, Ниш, Букурещ май. После цъкни отделно на всеки от тях - излизат още опции- по спомен 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Цъкни и прозорчето на София, излиза и Варна, Скопие, Ниш, Букурещ май. После цъкни отделно на всеки от тях - излизат още опции- по спомен 😉

Aз за цъкването цъкнах, но освен София, друга начална точка не ме устройва, а и както писах горе, от алтернативните летища крайните дестинации бяха почти същите като от София:

image.png

image.png

image.png

image.png

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , chandni каза:

В общи линии не ми изглежда хич богато... Разиграх и смяна на точката на излитане, като крайните дестинации в общи линии си бяха почти 1:1 с тези от София.

От Варна не даваше ли и Карлсруе? Аз не съм попадала на по-богато безплатно меню 🙂

Публикувано:
5 minutes ago, Мари Николова said:

От Варна не даваше ли и Карлсруе? Аз не съм попадала на по-богато безплатно меню 🙂

Карлсруе отиде за март 2021🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , chandni каза:

Aз за цъкването цъкнах, но освен София, друга начална точка не ме устройва, а и както писах горе, от алтернативните летища крайните дестинации бяха почти същите като от София:

image.png

image.png

image.png

image.png

Благодаря много за информацията. Не мога да схвана логиката с алтернативните летища. За Катания дава Малта, Бари и Неапол. За Базел обаче не дава Милано, въпреки че разстоянието между Базел и Милано е по-малко, отколкото разстоянието между Катания и Неапол 🤷‍♂️

В този ред на мисли, кои ли са алтернативните летища на Милано?

Публикувано:
преди 16 минути , jorrro каза:

Благодаря много за информацията. Не мога да схвана логиката с алтернативните летища. За Катания дава Малта, Бари и Неапол. За Базел обаче не дава Милано, въпреки че разстоянието между Базел и Милано е по-малко, отколкото разстоянието между Катания и Неапол 🤷‍♂️

В този ред на мисли, кои ли са алтернативните летища на Милано?

То летището е до Бергамо по-скоро. В момента е това:

image.png.8624656d94b2cdb6356235a07ac3bbc3.png

image.png.c5f74c596ae1f317d168b684cfbfd1e5.png

Oт Скопие вече дава до Малпенза, където може да се правят връзки.

image.png.3b0dbf334a6c686ca5fbbab03ebd8503.png

@chandni при искане на refund при комбинация от кеш и точки връщат без бонуси. Съмнявам се wizz да третират ваучера като пари 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Capitan Morgan каза:

@chandni при искане на refund при комбинация от кеш и точки връщат без бонуси. Съмнявам се wizz да третират ваучера като пари 🙂

За точките знам, но ваучерът си е пари откъдето и да го погледнеш. Той не е точки, натрупани от резервации в Booking или на rent-a-car, не е бонус точки от кредитна карта, а си е "суха пара", т.е. аз плащам 25€ (примерно) на Wizz и те ми дават код, който аз мога да използвам за резервация лично или да подаря на някого.

Публикувано:
преди 17 минути , chandni каза:

За точките знам, но ваучерът си е пари откъдето и да го погледнеш. Той не е точки, натрупани от резервации в Booking или на rent-a-car, не е бонус точки от кредитна карта, а си е "суха пара", т.е. аз плащам 25€ (примерно) на Wizz и те ми дават код, който аз мога да използвам за резервация лично или да подаря на някого.

Ето директно инфо от произволен имейл за анулиран/променен полет :

Можете да заявите възстановяване на Wizz кредити по вашата WIZZ сметка за общата цена на отменената резервация автоматично, с допълнителни +20% като бонус, изчислен само за цената на билета, с изключение на таксата за други услуги.

Допълнителните +20% са приложими само за плащания с банкова карта, банков превод, iDeal или eBanking. В случай че резервацията Ви е платена изцяло или частично с WIZZ кредити или ваучер, тогава заплатената сума с WIZZ кредити или ваучер ще бъде 100% възстановена само в WIZZ кредити. За подробна и актуална информация, моля, вижте Условията за ползване на WIZZ Кредити.

Сумата ще бъде на ваше разположение веднага след нейното изпращане и ще бъде валидна за две години. Тези WIZZ кредити могат да бъдат използвани за закупуване на който и да е полет или услуга на Wizz Air в следващите две години.

Моля, имайте предвид, че възстановената сума няма да включва цената на партньорските услуги (летищен трансфер, хотелска резервация, наемане на автомобил). Тези партньорски услуги няма да бъдат отменени автоматично. За да ги отмените, трябва да се свържете директно със съответния доставчик на услуги.

• Харесвам 3
Публикувано:

И моя полет София - Базел -София за периода  05.12 -08.12.2020е променен Излитане 8.30 -10.00,а Базел -София е 16.15-19.15 Часовете са и по добри.Купен е с флекс .Ако сега се  съглася  ,ще мога ли да правя промени в последствие ?Или да не приемам ?Ще важи ли правилото до 3 ч преди полет за  променя ?

То знае ли някой дали ще може да се пътува тогава .Ама да сме в играта.

Публикувано:
преди 17 минути , vladimira74 каза:

Ще важи ли правилото до 3 ч преди полет за  променя ?

Да,важи. Но може да направиш промяна само веднъж по отменената резервация без доплащане. След това може да променяш с флекс, но с доплащане 🙂

Флекса за полети Бергамо - Крайова е само 5евро, ако на някой му трябва.Но са вдигнали Приоритито по доста дестинации. Не намирам под 8 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Флекса за полети Бергамо - Крайова е само 5евро, ако на някой му трябва.Но са вдигнали Приоритито по доста дестинации. Не намирам под 8 евро.

На януарските Братислава-София приоритито е само €7, но пък флекса е €9. Ако пуснат промоционален флекс обаче сметката ще излезне.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , Георги Матеев каза:

На януарските Братислава-София приоритито е само €7, но за сметка на това флекса е €9. Ако пуснат промоционален флекс обаче сметката ще излезне.

Може ли дати, че гледах, но не намерих по 7.

П.п.Мерси, намерих 🙂

Публикувано:

То и аз имам билети за 08.11-12.11 за Барселона, купени миналия месец уж на промоция за 57 лв, но имам и за тях добавен флекс за 1 Евро, въпроса ми е ако сега ги сменя за по ниска цена която сега е 37 лв, и реша впоследствие пак да ги сменя ползвайки флекс, коя цена ще бъде крайната ако реша впоследствие да анулиран резервацията, че май засега не съм решил още дали да пътувам

Публикувано:

Опитвам се да сменя полет Мапенса - Бари за 4,99евро, купен с флекс, за полет Малпенса - Катания пак за 4,99евро. Каквито и дати да сложа ми дава, че полетите са разпродадени. Един единствен път излезе активен полет и веднага след това започна да ме пита" Бот ли си, човек ли си?" :blink:И не ми даде да продължа. Пробвах през различни браузери и устройства - все същото. Иначе за други дестинации излизат активни полети полети, но не искам да доплащам. Някой да е имал същият проблем?

Публикувано:
преди 43 минути , Мари Николова каза:

Опитвам се да сменя полет Мапенса - Бари за 4,99евро, купен с флекс, за полет Малпенса - Катания пак за 4,99евро. Каквито и дати да сложа ми дава, че полетите са разпродадени.

Аз сменям без проблем такъв полет на софия-барселона, но не знам дали тези уж “промоционални” вътрешни полети да са с някакви условия, но ме съмнява.

Публикувано:
На 22.10.2020 г. в 12:50, don каза:

То и аз имам билети за 08.11-12.11 за Барселона, купени миналия месец уж на промоция за 57 лв, но имам и за тях добавен флекс за 1 Евро, въпроса ми е ако сега ги сменя за по ниска цена която сега е 37 лв, и реша впоследствие пак да ги сменя ползвайки флекс, коя цена ще бъде крайната ако реша впоследствие да анулиран резервацията, че май засега не съм решил още дали да пътувам

37 лева ще бъде крайната цена! 

Ако промениш втори път и цената е  16.99-това ще бъде сумата, която ще ти върнат... 

Преди 1 час, Мари Николова каза:

Опитвам се да сменя полет Мапенса - Бари за 4,99евро, купен с флекс, за полет Малпенса - Катания пак за 4,99евро. Каквито и дати да сложа ми дава, че полетите са разпродадени. Един единствен път излезе активен полет и веднага след това започна да ме пита" Бот ли си, човек ли си?" :blink:И не ми даде да продължа. Пробвах през различни браузери и устройства - все същото. Иначе за други дестинации излизат активни полети полети, но не искам да доплащам. Някой да е имал същият проблем?

Бързо ли си прехвърлила датите? 

На мен наскоро ми се случи така, когато прехвърлях дати. 

Изчакай малко или ползвай сруго устройство-лаптоп, телефон, таблет или компютър, в зависимост какво е било първото устройство! 

Публикувано:
преди 6 минути , crazyhorse каза:

Бързо ли си прехвърлила датите? 

В смисъл, дали бързо цъкам върху различните дати? Ще изчакам ден, два, но ми се струва, че са направили всичко възможно при смяна да доплащаш 😉

Публикувано:
преди 3 часа, Мари Николова каза:

В смисъл, дали бързо цъкам върху различните дати? Ще изчакам ден, два, но ми се струва, че са направили всичко възможно при смяна да доплащаш 😉

Точно-дали бързо цъкаш?

• Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 21.10.2020 г. в 8:07, Георги Матеев каза:

Малко офтопик, но най-сетне тази сутрин easyJet отмениха официално резервациите София-Берлин-София и вече излизат автоматичните опции за промяна, рефънд или ваучер. Отне им "само" около 2 месеца, след като махнаха берлинските полети от разписанието 🙂

Който е взимал билети от тогавашната промоция по €3 сега печели, тъй като (за разлика от Ryanair) при отменен полет easyJet позволява безплатна смяна на дата и маршрут чак до септември 2021.

Жоро, във връзка с по-горе споделените ти разсъждения, този полет има ли смисъл да го пробвам за обезщетение? Смяна на дата и маршрут не ми вършат работа, а и съм го купила за 3 паунда с инвестиционна цел (беше друг маршрут, но го сменяха сто пъти), когато не се знаеше до кога ще продължи настоящата ситуация.

Публикувано:

Нещо много странно, в хубавият смисъл 🙂 се случи с полета за 4,99евро, който се опитвах да сменя. Поиграх си още малко да търся активни полети за същата сума, но до никъде не стигах. Реших, че така и така ще се доплаща, тръгнах да го сменям за полет струващ 39 PLZ(около 16,60лв) и ми изписа, че имам да доплащам 0,00лв. Предположих, че сайта пак се бъгва и ще ми начисли разликата в последната стъпка. Добавих приорити.....и платих само него. Разликата от 6,60лв Уиз ми я подариха. Знаех си, че ме харесват тия хора! 🙃Странно е, че по време на смяната билета за 4,99 евро излизаше като такъв за 9,99 евро.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 36 минути , Мари Николова каза:

Нещо много странно, в хубавият смисъл 🙂 се случи с полета за 4,99евро, който се опитвах да сменя. Поиграх си още малко да търся активни полети за същата сума, но до никъде не стигах. Реших, че така и така ще се доплаща, тръгнах да го сменям за полет струващ 39 PLZ(около 16,60лв) и ми изписа, че имам да доплащам 0,00лв. Предположих, че сайта пак се бъгва и ще ми начисли разликата в последната стъпка. Добавих приорити.....и платих само него. Разликата от 6,60лв Уиз ми я подариха. Знаех си, че ме харесват тия хора! 🙃Странно е, че по време на смяната билета за 4,99 евро излизаше като такъв за 9,99 евро.

В разбивката на цената може би липсва такса обслужване. Т.Е можеш да смениш за билет на стойност платената от теб плюс таксата. 

Публикувано:
преди 16 часа, Мари Николова каза:

Ами аз току що смених такъв полет за 4.99 евро с такъв за 18.99лв и също не ми поиска доплащане, а за полет 28.99 ми поиска само 2 евро доплащане, а за полет 34.99 евро ми поиска 22 евро доплащане и погледнах разбивката на новия полет и аминистративната такса е 0лв. Според мен нещо с тези вътрешни полети има оферта защото сега тръгнах да сменям сменения полет и вече ми начислява таксата и си плащам реалната разлика.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   6 магеланци

• Bozhimir Marinov
    • feel_the_rush
    • Mascotte7373
    • nino
    • nomad11
    • Сузи Су
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.