Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 30 минути , ДиянаВ каза:

Доколкото помня от обсъжданията тук цената на втория билет, който Уиз ти осигуряват безплатно, независимо дали е по-малка или по-голяма от първия, въобще не се отчита при последващите 3,4 и т.н. промени. Така ли е?

Има има, Уиз не са чак толкова щедри 🙂

Ако е по - ниска цената на втория билет почваш да променяш вече с нея. 

• Благодаря 1
Публикувано:

@ДиянаВ, може да правиш каквито и да е промени до 3 часа преди полета. В този срок ми се струва, че трябва и да си потвърдила, че искаш възстановяване на сумата. Когато съм избирала тази опция изписва, това което ти си цитирала. Т.е. до  3 часа преди полета избираш връщане на парите, а след това уточняваш кредит ли искаш или пари по картата. Аз обикновено избирам кредит и не знам как точно се случва вторият вариант. Но за другите две опции(потвърждаване на нов полет или промяна на р-я) трябва да направиш избора си до 3 часа, със сигурност.

По вторият казус - във възходящата градация си се ориентирала правилно 🙂

Но ако  смениш билет за 20лв за такъв от 18лв, системата коварно ще запомни по-малката сума и ако после пак промениш на билет за 20лв ще ти поиска доплащане. Колко точно зависи от валутата, настроението на Уиз, ретрограден Марс - така и не можах да разбера логиката, но е между 2 и 3 пъти спрямо сумата на намалението или в случая 4-6лв.

• Благодаря 1
Публикувано:

Чисто информативно, днес с намалението на уиз 50%, за къде да си вземем билет от март 3021?

Как ги виждате Вие нещата? За къде няма да има ограничения към март 2021?

• Смея се 3
Публикувано:
16 minutes ago, Mistela said:

Чисто информативно, днес с намалението на уиз 50%, за къде да си вземем билет от март 3021?

Как ги виждате Вие нещата? За къде няма да има ограничения към март 2021?

Мен ме деформираха и вече като купувам билети не мисля праволинейно къде ми се ходи, а прилагам някаква схема 😀. За март 3021 живот и здраве може да ми се върне правата мисъл, но за сега ти предлагам друго 😉, ако имаш точки за усвояване. Избери си маршрут, по който и преди сегашната криза е имало чести промени в разписанието. Мисля, че италианските летища са по несигурни от немските. До март със сигурност ще направят някаква промяна в резервацията и после според ситуацията ще действаш с избора какво да правиш. Т.е. в момента се цели към несигурното, пък каквото дойде насетне 🙂

А ако ще купуваш билети с пари, до март ще има още доста намаления, даже и черен петък предстои 😆

• Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Как преценявате кога ви изтича депозита в профила? Имам суми прехвърляни по различно време в профила, например 30+70+100, общо 200€, после купувам билети за 190€, полета се проваля и ми връщат сумата в профила. Как да преценя кой е изтичащият срок!?

Публикувано: (редактирано)
18 minutes ago, Mistela said:

Как преценявате кога ви изтича депозита в профила? Имам суми прехвърляни по различно време в профила, например 30+70+100, общо 200€, после купувам билети за 190€, полета се проваля и ми връщат сумата в профила. Как да преценя кой е изтичащият срок!?

В акаунта ти в баланса пише всеки един кредит до кога е валиден, дали е използван и за коя резервация. При покупка с кредит Уиз теглят от този, който изтича най-скоро. На мен в приложението ми беше по-лесно да гледам, но сега като го отворих, за да ти покажа, установих, че вече не фигурира датата на валидност. като вляза в профила си през сайта, се вижда кога изтича.

Може ли такова нещо. Хем ми пращат имейли да рекламират приложението си, хем му режат визуализацията, да не говорим, че не лови и някои намаления.

Хм, оправи се визуализацията в приложението - вижда се датата на валидност. Преди малко нещо беше изчезнала 🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Mistela каза:

за къде да си вземем билет от март 3021?

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

За март 3021 живот и здраве

Ама вас двете голям оптимизъм ви гони...? Че дали ще ви държат краката до тогава и дали ще ви се обикаля...? :sarcastic_blum:

• Смея се 5
Публикувано:

Да, но ако съм използвала кредита /не целия/ и после са ми върнали сумата, от кога започва да тече? Защото на върната сума нямам изтичаща дата, имам само на другите?

DD94B762-61FE-40FF-8949-96E4A0380B15.jpeg

Публикувано:
преди 1 минута , Mistela каза:

Защото на върната сума нямам изтичаща дата, имам само на другите?

Напротив. Нямаш изтичаща дата на изтеглената сума (withdrawal), т.е. това, което си платила към тях. На това, което са ти възстановили, датата на изтичане е 03.09.2022 и 05.02.2022 (Deposit)

• Харесвам 5
Публикувано:

Женева става временно с 1 полет седмично. 

Нормално е да режат от днес за утре, щом ЕС са им позволили  да махат полети и по "оперативни"  причини. 

Както се вижда по-долу, Блу Еър инвестират в слотове на Хийтроу,  а Wizz предимно в медийна пушилка. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам дали е коментирано вече, но Уиз гледам са се отпуснали явно... резервации с флекс може да се променят за всякакви комбинации от маршрути. Вече успях да променя няколко "изгорели" полета до края на тази година за следващата, например София-Лутън за София-Будапеща и т.н... не съм пробвал, но като гледам това важи за цялата им мрежа, независимо от маршрута. Плаща се разликата в цената, както обикновено.

Публикувано:
преди 2 минути , lyubo21 каза:

резервации с флекс може да се променят за всякакви комбинации от маршрути.

Аз тук не виждам нещо ново или бъркам?!

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , lyubo21 каза:

Преди не мисля, че можеше с флекс да се пререзервира по цялата мрежа, но може и аз да бъркам...

Бъркаш, можеше и преди това.

• Харесвам 3
Публикувано:

Извинете ако съм пропуснал инфото някъде назад, но имам питане:

Ако искам да правя промени по полет с флекс сигурно от екрана с резервацията (пътен план)  трябва да кликна на "направете промени". Натам ми е ясно дали и какво ще трябва да доплащам.

Въпросът обаче е за полети София-Меминген (20.11) и обратно (22.11). Отиването и връщането са на отделни езервации (за по-лесни евентуални промени) и са купени с флекс. Към момента с всичките карантини, PCR тестове, и дори затваряне на хотели в Германия ми се загуби желанието за пътуване точно в тези дни. Вече обмислям варианта да активирам флекса и да местя полетите за някога и на някъде...

Влизайки в пътния план разбрах, че са бутнали с няколко часа във времето полетите и сега ми излизат трите опции за приемане на промяната, начало на повторна резервация (но това са само алтернативните летища със срок от 60дни) и връщане на парите. Първото не ми е опция, защото се отказах от пътуването, а последното ми е тотално безмислено, защото покупката е с кредити и е по-важно да си запазя активните билети с флекс, отколкото да получа обратно виртуани 100%.

На кратко искам да си активирам флекса и да си прехърля билетите където си реша. Но не разбирам от къде да го направя? Трябва ли да приема променените часове на полетите, и да се надявам, че след това ще ми се появи бутона "направете промени" или има друг път, който трябва да се следва?

Публикувано:
преди 14 минути , КолЮ каза:

На кратко искам да си активирам флекса и да си прехърля билетите където си реша. Но не разбирам от къде да го направя? Трябва ли да приема променените часове на полетите, и да се надявам, че след това ще ми се появи бутона "направете промени" или има друг път, който трябва да се следва?

Да в случая имаш промени и първо трябва приемеш промените по новия план и тогава да си активираш флекса и всичко е точно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , КолЮ каза:

На кратко искам да си активирам флекса и да си прехърля билетите където си реша. Но не разбирам от къде да го направя? Трябва ли да приема променените часове на полетите,

Аз съм в сходната ситуация. Но приех промяната и като наближи времето за полет ще реагирам по следния начин: ако отложат полета, ще избера нов за най-далечна дата в рамките на 60 дни. Ако трябва да се лети- тогава ще задействам флекса. Правилото ми е - да измествам напред във времето и да не доплащам разликата в билетите до момента, в който искам да летя.

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:

Здравейте, имам следното питане.Имам купен билет с flex за 45 лева. Ако Wizz air анулират полета  и аз приема промяна за нова дата   за цена 60 лв. и в последствие аз анулирам полета си, коя цена ще ми върнат?

Публикувано:
преди 3 минути , danym21 каза:

Здравейте, имам следното питане.Имам купен билет с flex за 45 лева. Ако Wizz air анулират полета  и аз приема промяна за нова дата   за цена 60 лв. и в последствие аз анулирам полета си, коя цена ще ми върнат?

Първоначална цена за билет.

Публикувано:

Имам въпрос за Уиз кредитите от букинг, днес получих такъв, но този път не е стандартното "букинг промо", а е PACU BOOKING credited, какво е това PACU, нямам идея по коя резервация е дори. 😁

Публикувано:
преди 2 часа, Моника каза:

Имам въпрос за Уиз кредитите от букинг, днес получих такъв, но този път не е стандартното "букинг промо", а е PACU BOOKING credited, какво е това PACU, нямам идея по коя резервация е дори. 😁

И аз получих 0.80 евро 🤣

• Смея се 1
Публикувано:

Предполагам, че е някакво доплащане или разлика в превалутиране, защото на 14.10. ми преведоха 3 кешбека и днес отново 3 с името PACU от по няколко цента.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Емил Маринов
    • rik4o
    • Сузи Су
    • Mascotte7373
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.