Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Странна работа, отново получих кредит 🙂  Този път по-сериозна сумичка 🙂  Нямам представа какъв е този кредит.

PACU BOOKING credited: 5.70 in EUR

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз имам 3 такива плащания, но няма никакъв номер, за да ги свържа с нещо. Иначе през лятото имах резервации в Букинг през техния линк, но отдавна получих кредита за тях. 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз днес имам 3 изплатени кредита. И аз не мога да ги свържа с нищо. От лятото са ми платени. Тези, които чакам им е рано, пък и са по-големи суми. Не, че се оплаквам. Неща са развързали кесията 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, master_of_germs каза:

Всичките ми сицилиански "домашни потреби" по схемата 4,99+1 за празниците бяха отменени.

А какво предлагат като сума за връщане?

Публикувано:

Сутринта трябваше да пазарувам и за спорта се заиграх малко с потребите и не само. Резултатът беше изненадващо добър и детайлно ще опиша стъпките, тъй като по този начин се пести доста прилично без особено усилие. Абстрахирам се от днешната промоция на флекс-а, принципно не променя нещата, както и няма да задълбавам с леките евентуални бонуси от превалутирането, тъй като не са от съществено значение. За удобство всички суми ще пиша в лева.

Търсеният от мен маршрут: София-Барселона на 19.12, като искам да взема 3 билета с 3 флекса и 1 бр. багаж 20 кг.

При директна покупка SOF-BCN - и при настояща бейсик цена от 18.99 лв. на човек - тоталът на трите билета общо с багажа и флексовете е 141.97 лв. Аз обаче сторих следното:

1) Намерих произволен евтин вътрешен италиански полет (няма значение кой точно е, стига да струва €4.99). Купих 3 билета Катаня - Венеция с 3 флекса общо за 52.75 лв. (€26.97). Багажът умишлено не добавих тук, тъй като беше по-скъп (€19).

2) Промених билетите на Братислава - София, като единствено гледах да са максимум €13 на човек за да сменя маршрута без никакво доплащане (напомням, че разлика до €8 се покрива от безплатната административна такса).

3) Вече в тази резервация добавих 20 кг. багаж за само 19.56 лв. (€10).

4) Смених финално маршрута на София-Барселона - отново без доплащане, тъй като струваше колкото братиславския полет.

Краен резултат: вместо за 141.97 лв. взех абсолютно същите билети за само 72.31 лв. - тоест на половин цена.

В зависимост от допълнителните услуги може да има вариации с междинните промени - например ако се търси най-евтино приорити временно да се минава през друг маршрут, който го предлага по-тънко.

Най-хубавото е, че това е напълно официална опция от страна на авиокомпанията - тук няма шикалкавене и потребителят не е уязвим. Просто е въпрос на умно използване на Уиз особеностите в ценообразуването за различните пазари / маршрути.

• Харесвам 16
  • Шок 2
  • Благодаря 2
  • Браво 17
Публикувано:
преди 52 минути , Георги Матеев каза:

Сутринта трябваше да пазарувам

Емпиричният ни подход с теб е сходен, но анализа на резултатите ни поставят в две отделни парадигми 😁

Според мен домашните потреби не са точно офиц.опция на АК, а  от особеностите при местене на приорити и багаж печелим по-скоро заради мързела и недоглеждане от страна на IT специалистите им 🙂

В сметката слагаш ли флекса?

@muffytoz, за да излязат вътрешни полети не трябва да активираш отметката за WDC.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Импровизирайте малко де,  има и други вътрешни полети. 

В приложението изобщо няма отметка за WDC при подобни полети, излизат си автоматично. 

Публикувано:
преди 38 минути , Мари Николова каза:

Според мен домашните потреби не са точно офиц.опция на АК, а  от особеностите при местене на приорити печелим по-скоро заради мързела и недоглеждане от страна на IT специалистите им 🙂

В сметката слагаш ли флекса?

Събуди се малко и прочети по-внимателно какво съм писал 🙂 Всички сметки и варианти включват и флекс за да е напълно коректно сравнението. И няма IT недоглеждане и мързел, а съвсем целенасочено специфично ценообразуване за различните пазари, от чиито щедри разлики ние се възползваме напълно легално.

Потребите са само една част от процеса, а обяснението при тях е елементарно. Административната такса по принцип е €8 и съответно когато купуваш билет под €8 той няма как да включва такава такса и затова ти я подаряват - в разбивката се вижда, че си взел билет с тарифа €4.99 (и именно това е сумата, която системата взима предвид при промяна) и включена безплатна административна такса. Когато сменяш полет на практика доплащаш само евентуалната разлика в тарифата над €4.99, а таксата просто остава безплатна. Това важи с пълна сила за абсолютно всички полети на стойност под €8 крайна цена, не само за вътрешно-италианските. Навремето както пускаха примерно София-Ейлат за €1.

Бърза визуализация.

Билет за €4.99 крайна цена = €4.99 тарифа и €0 такса

Билет за €9.99 крайна цена = €1.99 тарифа и €8 такса

Билет за €12.99 крайна цена = €4.99 тарифа и €8 такса

За системата от значение е единствено стойността на тарифата, таксата се игнорира при всички случаи. И точно затова когато смениш €4.99 билет на такъв за €12.99 не доплащаш. Ако смениш с такъв за €9.99 пак не доплащаш, но си "назад" с €3 spoilage fee и си даунгрейдваш тарифата до €1.99.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 28 минути , Георги Матеев каза:

... с такъв за €9.99 пак не доплащаш, но си "назад" с €3 spoilage fee и си даунгрейдваш тарифата до €1.99.

И като събереш 1.99€+1€ flex се получават така "загадъчните" 2.99€ за възстановяване. 

Пробвал ли си се за възпитател? 

• Смея се 4
Публикувано:

Окастриха полетите до Гатуик през декември.

За по-лесно ме уведомиха, че имам промяна на разписанието, час и летище, вече Лутън..Сега отиването ми е на Гатуик, връщането от Лутън, пак ще започвам да мисля от А и Б, коли под наем и пр..

• Шок 1
Публикувано:

Полетите до Санкт Петербург са свалени. Новата  най-ранна дата стана 13ти февруари 2021г. А чухте ли, че ще предлагат гъвкави чартърни полети? цък

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Eva eva каза:

Странна работа, отново получих кредит 🙂  Този път по-сериозна сумичка 🙂  Нямам представа какъв е този кредит.

PACU BOOKING credited: 5.70 in EUR

преди 20 часа, .♥.Fancy.♥. каза:

Аз имам 3 такива плащания, но няма никакъв номер, за да ги свържа с нещо. 

преди 20 часа, feel_the_rush каза:

И аз днес имам 3 изплатени кредита.🙂

преди 19 часа, bibi каза:

И аз в кюпа с 15.37 евро .

Съобщение в профила или мейл получавате? 

Публикувано:
18 minutes ago, crazyhorse said:

Съобщение в профила или мейл получавате? 

Получих два мейла - първо, че кредитът е на път, след това - друг мейл, с който ме уведомиха, че вече ми е зареден.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Eva eva каза:

Получих два мейла - първо, че кредитът е на път, след това - друг мейл, с който ме уведомиха, че вече ми е зареден.

Благодаря! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Георги Матеев каза:

Събуди се малко

Единственото, което се опитах да кажа е, че Уиз нямат и понятие от спецификите  на ценообразуване, от които се възползваме легално, иначе биха ги оправили.

Но ти благодаря за подробният разчет! 🙂 

А това, което се опитвам да открия е как и за в бъдеще да ми връщат допълнително от тези билети. Нали бях споменала, че има нещо странно в септемврийска резервация с флекс - за домашни потреби става дума, след няколко смени отмениха полета и бонуса беше 5 евро. Последната смяна беше за билет за 9,99евро. Ако е така, както го описваш(в което не се съмнявам) би трябвало да получа по-малко, а не повече за резервацията. Имаш ли идея откъде може да идва разликата?

Публикувано:
преди 50 минути , Мари Николова каза:

А това, което се опитвам да открия е как и за в бъдеще да ми връщат допълнително от тези билети. Нали бях споменала, че има нещо странно в септемврийска резервация с флекс - за домашни потреби става дума, след няколко смени отмениха полета и бонуса беше 5 евро. Последната смяна беше за билет за 9,99евро. Ако е така, както го описваш(в което не се съмнявам) би трябвало да получа по-малко, а не повече за резервацията. Имаш ли идея откъде може да идва разликата?

По въпросната резервация има ли каквото и да е друго плащане освен първоначалните €4.99 + €1 (промо) флекс?

Без значение от броя и видовете смени, ако са платени единствено тези €5.99 то при отмяна на полета чисто теоритично няма как да върнат повече, тъй като в системата фигурира насрещно плащане за само €5.99. Ако въпреки това са върнали повече от €5.99 си смърди на чисто техническа грешка (ако отмяната е била автоматично през сайта) или на човешко недоглеждане (ако е отменяно чрез кол центъра), като особено второто се случва доста често. Един такъв случай обаче е недостатъчен за да забележим зависимост и да я проверим дали работи на практика. Ако стане пак - кажи и ще го умуваме.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

По въпросната резервация има ли каквото и да е друго плащане освен първоначалните €4.99 + €1 (промо) флекс?

Да, добавила съм приорити и съм доплатила за смените. Всичко е платено с кредит и много ясно може да се проследи какво е дръпнато за конкретната резервация, няма грешка. Чисто хипотетично мислиш ли, че е възможно чрез доплащането при смяна да възстановиш spoilage fee  и да ъпгрейднеш тарифата, така да се излъже системата и да ти възстановят и адм. такса(или поне част от нея) Демек, това което ти си описал, но наобратно. Не знам дали успях да обясня, какво имам предвид 🙂

Публикувано:
преди 3 минути , Мари Николова каза:

Да, добавила съм приорити и съм доплатила за смените. Всичко е платено с кредит и много ясно може да се проследи какво е дръпнато за конкретната резервация, няма грешка. Чисто хипотетично мислиш ли, че е възможно чрез доплащането при смяна да възстановиш spoilage fee  и да ъпгрейднеш тарифата, така да се излъже системата и да ти възстановят и адм. такса(или поне част от нея) Демек, това което ти си описал, но наобратно. Не знам дали успях да обясня, какво имам предвид 🙂

След промените за +20% бонус аз лично никога не съм успявал да накарам системата да ми върне нещо повече от използвания за резервацията кредит. Връщат точно платеното и това е.

Хипотезата ти звучи невъзможно - няма как да възстановят и стотинка от административната такса, тъй като независимо от ъпгрейдите или даунгрейдите тази такса винаги остава нула, тоест тук врътките нямат значение 🙂 А същевременно сума маркирана като spoilage fee вече не подлежи на възстановяване под никаква форма и по никакъв начин и се губи завинаги. Единствено изключение е когато авиокомпанията отмени полета, но дори тогава трябва изрично да се обадиш на кол центъра и да си го поискаш - едва тогава връщат spoilage fee ръчно. Обаче това пак не е бонус, просто си връщаш твой кредит, който си използвала първоначално.

Както и да разсъждавам не виждам откъде може да се получи каквато и да е горница, когато е плащано с кредит.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.