Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 15.03.2021 г. в 15:03, master_of_germs каза:

Сума ти нови маршрути от Бургас едва ли е точно "забравяне" 😉 Ако тръгнат де 🙂 

То ще тръгнат тези полети ама защо от София не пуснат нещо 🤔😉

Публикувано:

Каква е тази fare difference при промяна на полет на Уиз? За първи път опитвам сама да променя билети с флекс и малко се прецаках 😄 . Недогледах нещата, видях първоначалната поръчка, че е 85 лева, взех билети за 106 лева и имах кредит 20 лева и реших, че трябва да доплатя само разликата между 106 и 85 и избумках и кредита, а се оказа, че трябва да се плати и тази такса... Ясно е, че аз съм си виновна и не прочетох хубаво какво пише, но каква е тази такса, нали уж с флекс..В случая не искам да плащам разликата, която е още 85 лева, целта беше просто да преместя билетите, ако не завърша плащането няма да ми остане старата резеревация нали 😄

Публикувано:

Ми не ти се разбира много, но fare difference е точно разликата в цените (примерно между 85 и 106). Да няма и нещо друго? Примерно едното да е в лева, другото в евро и оттам разликата?

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Ми не ти се разбира много, но fare difference е точно разликата в цените (примерно между 85 и 106). Да няма и нещо друго? Примерно едното да е в лева, другото в евро и оттам разликата?

Опитвах да сменя билетите, имам Флекс,  в едното каре пишеше предишна поръчка 85 лева, в другото с новата поръчка билети 106 лева и в разбивката на тези 106 лева имаше тази fare difference, но в крайна сметка аз реших, че 106 е финалната крайна цена на новата поръчка и че от нея ще ми приспаднат 85 лева от предишната и ще остане за доплащане само разликата между 106 и 85, затова цъкнах да доплатя с кредит, който имам 20 лева, но се оказа че трябва да доплатя още 85 лева. 

Не знам дали сега стана по-ясно. 😄 Въпросът ми е, от къде дойде тази разлика fare difference? 

Трета редакция за днес - в крайна сметка оправих нещата, просто си поисках обратно парите и отказах резервацията по телефона. 

Публикувано:
Преди 1 час, Моника каза:

Не знам дали сега стана по-ясно. 😄 Въпросът ми е, от къде дойде тази разлика fare difference? 

Ами да не смяташ само разликата в крайната сума и да си мислиш, че това ще платиш, както аз направих за първи път при промяна 😄. При двупосочен билет се смята за всеки полет отделно разликата. Примерно:

- купил си билет двупосочен софия-барселона за 100лв и искаш да смениш сега за такъв със обща стойност 110лв и да си мислиш, че ще доплатиш 10лв

- гледа се разбивката на двата полета поотделно, примерно:

*стария ти полет софия-барселона струва 80лв и барселона-софия струва 20лв и общо е 100лв, но...

*новия ти полет софия-барселона струва 60лв и барселона-софия струва 50лв и общо е 110лв, но....първия ти полет софия-барселона е по-евтин от стария и знаем, Уиз не връщат нищо та тук си на загуба и новия ти полет барселона-софия е с 30лв по-скъп от стария и доплащаш 30лв и това ти е сумата за смяната

Дано съм обяснил разбираемо 😁😁

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Ivko каза:

Ами да не смяташ само разликата в крайната сума и да си мислиш, че това ще платиш, както аз направих за първи път при промяна 😄. При двупосочен билет се смята за всеки полет отделно разликата. Примерно:

- купил си билет двупосочен софия-барселона за 100лв и искаш да смениш сега за такъв със обща стойност 110лв и да си мислиш, че ще доплатиш 10лв

- гледа се разбивката на двата полета поотделно, примерно:

*стария ти полет софия-барселона струва 80лв и барселона-софия струва 20лв и общо е 100лв, но...

*новия ти полет софия-барселона струва 60лв и барселона-софия струва 50лв и общо е 110лв, но....първия ти полет софия-барселона е по-евтин от стария и знаем, Уиз не връщат нищо та тук си на загуба и нови яти полет е с 30лв по-скъп от стария и доплащаш 30лв и това ти е сумата за смяната

Дано съм обяснил разбираемо 😁😁

Много благодаря, ей това обяснение исках да чуя по телефона от служителката на Уиз, но тя не беше така точна 😄 . Точно това е станало според мен. Не бях наясно, че така се смята разликата, но сега ти като го обясни така разбираемо, вече ще ми е обица на ухото. 😄  

А иначе накрая звъннах, казах, че няма да доплатя полета, билетите имат флекс и ако може да ми анулират пътуването и да ми възстановят сумата и те се съгласиха, което за мен е добре дошло. 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Моника каза:

Много благодаря, ей това обяснение исках да чуя по телефона от служителката на Уиз, но тя не беше така точна 😄 . Точно това е станало според мен. Не бях наясно, че така се смята разликата, но сега ти като го обясни така разбираемо, вече ще ми е обица на ухото. 😄  

И аз един път така се набутах с първата ми смяна и от тогава като сменям двупосочни първо тръгвам да буквам новия полет виждам му разбивката в двете посоки и си смятам спрямо моята разбивка

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз от доста време забелязвам това гърбене от страна на Уиз, било тарифи и не знам какво, но тези тарифи са само за тях, ако имаш флекс.

Често става да имам купени билети примерно  за 100 и да искам да ги сменя за други от 150 и доплащането не е 50лв, а доста повече.

Разликите са различни, но все по-често ги има. Също при смяна на билети уж на една и съща цена, всеки път има 5-10лв отгоре.

Всяка смяна с Флекс често води до загуба и трябва да се внимава и избягва. 

В нито един случай не съм имал и не съм сменял вътрешни билети, за такива знам, че има по-различни тарифи.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

Аз от доста време забелязвам това гърбене от страна на Уиз, било тарифи и не знам какво, но тези тарифи са само за тях, ако имаш флекс.

Често става да имам купени билети примерно  за 100 и да искам да ги сменя за други от 150 и доплащането не е 50лв, а доста повече.

Разликите са различни, но все по-често ги има. Също при смяна на билети уж на една и съща цена, всеки път има 5-10лв отгоре.

Всяка смяна с Флекс често води до загуба и трябва да се внимава и избягва. 

В нито един случай не съм имал и не съм сменял вътрешни билети, за такива знам, че има по-различни тарифи.

И аз го забелязах при смените. Играят мръсно, защото знаят, че сме прецакани. Дано наистина ни четат!

Извинявам се на хората, с по-голяма чувствителност, за начина ми на изразяване, но ми писна да ни правят на глупаци !

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:

Конкретно при флекс смените няма прецакване. Просто всичко е въпрос на знание как точно функционира системата и на предварителна сметка. Сменял съм десетки билети с нулево доплащане и без да се появи spoilage fee. Единствено известни разлики може да се образуват при намеса на превалутиране (например билет издаден в евро се сменя за маршрут в лева).

Не забравяйте, че отсечките винаги се разгледат самостоятелно (за авиокомпанията 1 двупосочен билет всъщност са 2 еднопосочни), както и че цената винаги се състои от тарифа и administration fee, но пък допълнителните услуги въобще не играят за целите на флекса.

Давам пример. Имате билет София - Милано, за който сте платили 85.99 лв. тотал и то с дискаунт клуб. Разбивката е следната:

3.99 лв. основна тарифа

16 лв. административна такса

20 лв. флекс

18 лв. приорити

28 лв. чекиран багаж

От значение при активиране на флекс са единствено компонентите основна тарифа и административна такса. Т.е. за да смените с друг маршрут с нулева загуба и без доплащане трябва първо да намерите нов билет по дискаунт цена с тарифа 3.99 лв и адм. такса 16 лв. (или горе-долу еквивалента в друга валута, ако новия маршрут не е в лева). Абсолютно нищо друго от разбивката не ви интересува. Така смяната ще е напълно безплатна или с много дребна разлика, ако е имало превалутиране. А новият билет ще си има пак същите допълнителни услуги.

По същия начин може и точно да изчислите каква разлика бихте доплатили при евентуално по-скъп билет.

Естествено, Уиз съвсем умишлено са направили изчислението по-трудно и не толкова визуално интуитивно, но с малко предварителни сметки всичко е ок.

• Харесвам 19
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Конкретно при флекс смените няма прецакване. Просто всичко е въпрос на знание как точно функционира системата и на предварителна сметка. Сменял съм десетки билети с нулево доплащане и без да се появи spoilage fee. Единствено известни разлики може да се образуват при намеса на превалутиране (например билет издаден в евро се сменя за маршрут в лева).

Не забравяйте, че отсечките винаги се разгледат самостоятелно (за авиокомпанията 1 двупосочен билет всъщност са 2 еднопосочни), както и че цената винаги се състои от тарифа и administration fee, но пък допълнителните услуги въобще не играят за целите на флекса.

Давам пример. Имате билет София - Милано, за който сте платили 85.99 лв. тотал и то с дискаунт клуб. Разбивката е следната:

3.99 лв. основна тарифа

20 лв. флекс

18 лв. приорити

28 лв. чекиран багаж

От значение при активиране на флекс са единствено основна тарифа и административна такса. Т.е. за да смените с друг маршрут с нулева загуба трябва първо да намерите нов билет по дискаунт цена с тарифа 3.99 лв и адм. такса 16 лв. (или горе-долу еквивалента в друга валута, ако новия маршрут не е в лева). Абсолютно нищо друго от разбивката не ви интересува. Така смяната ще е напълно безплатна или с много дребна разлика, ако е имало превалутиране.

По този начин може и точно да изчислите каква разлика бихте доплатили при евентуално по-скъп билет.

@Георги МатеевЖоре, ми то, цяла наука, да смениш един билет, без загуби!:)

• Харесвам 9
Публикувано:

Добре де, 

Купувам билет примерно с тази разбивка 

3.99 лв. основна тарифа

Всеки ще плати Тотал 20лв

Купувам и билет с тази разбивка 

10 лв. основна тарифа

10 лв. административна такса

Обаче, при смяна с флекс, след като един път съм платил 20лв, пак ще имам да давам. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Е, не е толкова сложно. По-скоро изисква време за търсене. Досега съм плащала разлики в цената само, когато билетът е бил на намаление, примерно 7.99 евро и става 9.99 евро. Но това е очаквано и предвидимо при най-ниската и то намалена тарифа.

При смяна се абстрахирам от желани дати и маршрути. Не мога да се оплача от Уиз по отношение на правилата им за доброволна промяна. Няма ограничения в броя смени, маршрути.

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 минути , Георги Матеев каза:

Конкретно при флекс смените няма прецакване. Просто всичко е въпрос на знание как точно функционира системата и на предварителна сметка. Сменял съм десетки билети с нулево доплащане и без да се появи spoilage fee. Единствено известни разлики може да се образуват при намеса на превалутиране (например билет издаден в евро се сменя за маршрут в лева).

3.99 лв. основна тарифа

20 лв. флекс

18 лв. приорити

28 лв. чекиран багаж

От значение при активиране на флекс са единствено компонентите основна тарифа и административна такса. Т.е. за да смените с друг маршрут с нулева загуба или доплащане трябва първо да намерите нов билет по дискаунт цена с тарифа 3.99 лв и адм. такса 16 лв. (или горе-долу еквивалента в друга валута, ако новия маршрут не е в лева). Абсолютно нищо друго от разбивката не ви интересува. Така смяната ще е напълно безплатна или с много дребна разлика, ако е имало превалутиране. А новият билет ще си има пак същите допълнителни услуги.

По този начин може и точно да изчислите каква разлика бихте доплатили при евентуално по-скъп билет.

Естествено, Уиз съвсем умишлено са направили изчислението по-трудно и не толкова визуално интуитивно, но с малко предварителни сметки всичко е ок.

Александър го е написал. Аз гледам основна тарифа 1,99 евро. Основната тарифа на новия билет при резервация е с около 13 евро по-висока, а ми искат 25 евро доплащане. Предполагам, че имат 2 цени. Една за нови резервации и друга - за смени. Опитът ми е през оператор, защото флексът ми не работи през сайта. Може да има някакво заплащане на услугата на оператора.

• Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 17 минути , Alexander каза:

Добре де, 

Купувам билет примерно с тази разбивка 

3.99 лв. основна тарифа

Купувам и билет с тази разбивка 

10 лв. основна тарифа

10 лв. административна такса

Обаче, при смяна с флекс, след като един път съм платил 20лв, пак ще имам да давам. 

И в двата случая няма да дадеш и стотинка, ако смениш за билети с цена съответно 3.99+16 или 10+10.

Всичко в двата компонента трябва точно да съвпада. Ако билет 3.99+16 искаш да го смениш за 10+10 ще има доплащане, въпреки че тотал цената наглед е еднаква. Просто защото тарифата на единия е 3.99, а на другия 10. В конкретния пример ще доплатиш 6.01 лв (разлика в тарифата) и отделно ще се образува 6 лв spoilage fee (разлика от по-евтината административна такса).

• Харесвам 3
Публикувано:

Да, ако е точно в разбивката крайната цена съвпада, но аз не си избирам така евентуалните дестинации, които ще летя. 

Ако е за спасяване или фиктивна смяна е друг върпос.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 13 минути , Дани Магелани каза:

Александър го е написал. Аз гледам основна тарифа 1,99 евро. Основната тарифа на новия билет при резервация е с около 13 евро по-висока, а ми искат 25 евро доплащане. Предполагам, че имат 2 цени. Една за нови резервации и друга - за смени. Опитът ми е през оператор, защото флексът ми не работи през сайта. Може да има някакво заплащане на услугата на оператора.

Не мога да коментирам за кол центъра. Да, много е възможно да слагат допълнителна такса обслужване или когато е ръчна смяна да не играят цените с дискаунт намаление, например. Тук мога само да гадая.

преди 5 минути , Alexander каза:

Да, ако е точно в разбивката крайната цена съвпада, но аз не си избирам така евентуалните дестинации, които ще летя. 

Ако е за спасяване или фиктивна смяна е друг върпос.

Разбира се. Давам подобни примери основно с идеята да се разясни супер подробно принципа на Уиз системата и как точно изчислява промените с Флекс. Не за първи път виждам, че на доста хора им е неясно, което е нормално де - Уиз са се постарали 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Ами аз пък да кажа една добра дума за тях. През кол-центъра им ми върнаха като Уиз кредит парите за една резервация, включително и цената за флекс, въпреки че при отмяна флексът би трябвало да ми го удържат. Тоя полет беше бъгав и нищо не можех да направя с него през сайта; нито да го сменям, нито да поискам пари обратно, нищо че имах флекс. Та ми писна да им звъня всеки път те да ми сменят. И сега всичко е ок. С изключение на това, че така тоя Уиз кредит ще важи само три месеца, но все ще се намери някъде да го използвам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, Фил каза:

Оф, а как ставаше възстановяване на сума по карта за отменен полет? :scratch_one-s_head: Само по телефона? 

Ей, много тъп въпрос ли зададох :biggrin:, че никой не ме отразява? :scratch_one-s_head:

• Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 минути , Фил каза:

Оф, а как ставаше възстановяване на сума по карта за отменен полет? :scratch_one-s_head: Само по телефона? 

Ей, много тъп въпрос ли зададох :biggrin:, че никой не ме отразява? :scratch_one-s_head:

Тъп със съгурност не, ама май повечето кредитни играчи тук никога не са стигали до възстановяване на реални пари :grin: Аз поне нямам опит в това отношение.

Но принципно май става само по телефона (не съм 100% сигурен).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

ама май повечето кредитни играчи тук никога не са стигали до възстановяване на реални пари

Абе наиграх се вече и искам малко реални пари. :grin: 
Майтапът настрана,  ама достатъчно кредити се натрупаха, а едни билети (при това не са само аз мен, а за няколко човека) до Петербург вече n пъти ги местя и взе да ми писва.  А даже и да пуснат полетите и да стане възможно пътуването до там, вече не виждам къде мога да го вместя (плюс че трябва всичко да се координира с останалите спътници), понеже, живот и здраве да е,  съм си планирал достатъчно пътувания през годината (не че и за тях  имам някаква голяма яснота дали ще се осъществят реално).

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• master_of_germs
    • tch
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.