Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Можем да сменим полетите си за май до Лисабон само за  31.05-07.06. След това вероятно би трябвало да е с доплащане, но дори не ми позволява да избера следващи дати, за да видя. 

Дали ако им се обадим по телефона, биха ни ги сменили за 04-14.06 без доплащане? Купени са през септември, когато правилата за смяна при отмяна на полета бяха по-удобни, 60 дни напред, ако не се лъжа. 

Публикувано:
преди 41 минути , Lindt каза:

Можем да сменим полетите си за май до Лисабон само за  31.05-07.06. След това вероятно би трябвало да е с доплащане, но дори не ми позволява да избера следващи дати, за да видя. 

Дали ако им се обадим по телефона, биха ни ги сменили за 04-14.06 без доплащане? Купени са през септември, когато правилата за смяна при отмяна на полета бяха по-удобни, 60 дни напред, ако не се лъжа. 

Пробвай, даже няколко пъти, ако трябва при различни агенти, все някой ще е пич и ще ги смени безплатно.... :))) 

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 44 минути , Lindt каза:

Аз смених през мобилното приложение за 31 май и въщане на 11 юни.

Публикувано:
преди 11 минути , Дани Магелани каза:

Аз смених през мобилното приложение за 31 май и въщане на 11 юни.

Не ми позволява. Идентично ми излиза през приложението, но ми е по-лесно от сайта да слагам скрийншот: 

image.png.4beba804b945c61dfad94f8e1bbeae85.png

Нищо извън белите квадратчета не мога да избера. 

image.png.aebfd2d465321840ce7c82259485f896.png

Ако опитам да ги местя със следващ възможен полет, не ми ги показва датите. 

image.png.05de0c3fb5c718d424b82cd74550c5af.png

Публикувано:

Опитвам се да направя резервация за друг човек през моя профил в уиз (и съответно без да ползвам моя уиз дискаунт), но не ми позволява да платя с уиз кредит. Това нормално ли е и има ли някакъв начин да се заобиколи? Не би ли трябвало да мога да си ползвам кредита за да правя резервации и за други хора?

Публикувано:
4 minutes ago, tougherty said:

Опитвам се да направя резервация за друг човек през моя профил в уиз (и съответно без да ползвам моя уиз дискаунт), но не ми позволява да платя с уиз кредит. Това нормално ли е и има ли някакъв начин да се заобиколи? Не би ли трябвало да мога да си ползвам кредита за да правя резервации и за други хора?

Не може, трябва и титуляра да е в резервацията за да се ползва wizz credit. 

• Харесвам 2
Публикувано:
26 minutes ago, Lindt said:

Не ми позволява. Идентично ми излиза през приложението, но ми е по-лесно от сайта да слагам скрийншот: 

Автоматичната система няма да ти позволи дати за повече от 30 дни напред. Единствено през кол центъра и по-сговорчив оператор. Търси...Димитър или някой от англоговорящите.  

Ако не става,  приемаш промените и после сменяш за желаните дати (с доплащане в цената и съответните такси за смяна) , което едва ли те устройва. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, tougherty каза:

А не става ли да се включиш в резервацията с флекс само за теб и после да си отмениш твоя билет,като  естествено жертваш кредитите за флекса?

Някой всъщност пробвал ли го е това дали се получава?

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Имам същите билети и ми ги смениха за 31,05- 7.6. Два пъти звънях, но вече не се навиват и на ден разсрочване (примерно връщане 11.06) Предния път попаднах на некво момче дето ми ги премести 2 месеца напред при променени правила, но сега съм греда. Съветвам те да побързаш , защото полета на отиване има само 1 възможен вариант за промяна 31.05, ако се следват техните правила. Махнах ли го и него от разписанието, няма да можеш да преместиш полета в рамките на 30 дни и ще ти върнат парите.

На @Дани Магелани вероятно анулираните полети са били за други дати за да й даде да ги премести за 31.05-11.06.

Успех все пак 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Ivko каза:

Няма да стане. Трябва през кол центъра да го направиш.

Ами поне първият разговор беше неуспешен. Още един опит и ще си искаме ваучери. И без друго не съм убедена, че няма да отрежат линията така или иначе. 

@Capitan Morgan, да не се хабим значи 🙂 На Дани са й за 2 седмици, затова й позволява да си нагласи връщането на 11.06

Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 минути , Capitan Morgan каза:

На @Дани Магелани вероятно анулираните полети са били за други дати за да й даде да ги премести за 31.05-11.06.

Успех все пак 🙂

Да. След като промениха датата и  отиването и връщането ми съвпаднаха на 3 май, ползвах флекс и доплатих за връщане на 14 май. И след това пак ги промениха. Да видим до кога?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, tougherty каза:

Нормално е, но това правило лесно се заобикаля (макар и с цената на лека загуба).

Купи 2 билета с кредит: един за теб като титуляр + един за другия човек, като на твое име си добави флекс. После отмени твоя билет чрез флекса, кредитът за него се връща обратно, а резервацията на другия човек остава активна.

Имай обаче предвид, че върнат чрез флекс кредит е валиден само 3 месеца и ще трябва да го похарчиш в този срок за да не изгори.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Нормално е, но това правило лесно се заобикаля (макар и с цената на лека загуба).

Купи 2 билета с кредит: един за теб като титуляр + един за другия човек, като на твое име си добави флекс. После отмени твоя билет чрез флекса, кредитът за него се връща обратно, а резервацията на другия човек остава активна.

Имай обаче предвид, че върнат чрез флекс кредит е валиден само 3 месеца и ще трябва да го похарчиш в този срок за да не изгори.

Интересно, ако всички в резервацията имат флекс, може ли само твоят билет да му активираш флекса като титуляр, другите да останат с активни билети, но при нужда през твоя акаунт после да можеш да активираш флекса и за тях?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, lio каза:

Интересно, ако всички в резервацията имат флекс, може ли само твоят билет да му активираш флекса като титуляр, другите да останат с активни билети, но при нужда през твоя акаунт после да можеш да активираш флекса и за тях?

Може, но останалите пътници губят предимствата на дискаунт отсъпката т.с. заплащат пълната стойност на билета и багажа ако има такъв.

Възстановяване на предимства на WIZZ DiscountClub. Дължимата сума се състои в разликата между редовната цена на билета и цената на билета с WIZZ Discount Club и между редовната такса за багаж и таксата за багаж с WIZZ Discount Club. В случай, че членът на WIZZ Discount Club е отменил/променил резервацията си, тези такси са приложими за пътниците, останали в резервацията, тъй като те губят предимствата на WIZZ Discount Club.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 часа, Lindt каза:

Пробвай през формата за оплаквания:

На 3.03.2021 г. в 20:46, VladimirK каза:

Предлагам ви информация за кореспонденцията ми с авиокомпанията за смяна на променени и канселирани полети. Може да е от полза на някого.

Имах полети до/от Барселона с променени дати/часове и впоследствие конселирани.
В първото писмо ми предложиха възможност за промяна на датата до 60 дни след оригиналния полет. В следващата кореспонденция дните вече бяха 30,
както и на сайта при проба за промяна. Предлагаха алтернативни Валенсия и Мадрид. По-късно се появи и Аликанте. След още време всички полети до Барселона през този 30-дневен период бяха спрени.

Реших да не използвам flex-а. Онзи ден и вчера звънях на софийския номер (вечерно време), обяснявах ситуацията на служителите (на английски) и исках промяна за полети, които са 50 и няколко дни след оригиналните дати.
Според тях не можело да променят срока от 30 на 60 дни, не можело да ме свържат с мениджър, ... - да съм искал връщане на платежните средства. Втория път казах, че това е неприемливо за мен и те ми предложиха да напиша оплакване на сайта > Contact Us > COMPLAINTS

Така и направих. Описах всичко и поисках промяна на полетите за нови дати, 58 дни след оригиналните.
Днес получих писма от превозвача, че исканията ми са изпълнени. 

Това е още едно потвърждение на възприетото във форума мнение, че понякога различните канали на комуникация водят до различен резултат.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, Ivko каза:

Може, но останалите пътници губят предимствата на дискаунт отсъпката т.с. заплащат пълната стойност на билета и багажа ако има такъв.

Възстановяване на предимства на WIZZ DiscountClub. Дължимата сума се състои в разликата между редовната цена на билета и цената на билета с WIZZ Discount Club и между редовната такса за багаж и таксата за багаж с WIZZ Discount Club. В случай, че членът на WIZZ Discount Club е отменил/променил резервацията си, тези такси са приложими за пътниците, останали в резервацията, тъй като те губят предимствата на WIZZ Discount Club.

Значи ще върнат по-малко пари с две думи 😄

Няма да останат назад лилавите

• Смея се 1
Публикувано:

Имах полет Аликанте-София на 6.05, който канселираха и се опитах да го сменя за 6.06, но календара ми дава възможност само до 5-ти явно до тогава броят 30-те дена и не става. Обадих се на кол центъра и ми го смениха без проблем за 6-ти...е аз се опитах за 10-ти ама отказаха безплатно.

• Харесвам 6
Публикувано:

Да ни е честита още една виртуална възможност за островна почивка с wizz. Дано да стане и реална по време на сезона...

Screenshot_20210331-141830_Chrome.jpg

• Харесвам 8
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , КолЮ каза:

Да ни е честита още една виртуална възможност за островна почивка с wizz. Дано да стане и реална по време на сезона...

Screenshot_20210331-141830_Chrome.jpg

Ама тази дестинация я има от миналата година пусната.

Публикувано:
преди 3 минути , Роми каза:

Наистина ли? Пропуснала съм я

Заложена, като дестинация, но пусната от това лято /ако не бъркам/

Публикувано:

Талисмана май бърка, миналата година като гръцки остров имаше само Миконос.

Имам въпрос, от разни местения на билети насам-натам само и само да си пазя евтиния флекс, в една от резервациите допъснах малка spoilage fee. Сега се налага отново да местя тези билети, ако избера да купя по-скъпи какво се случва със spоilage-то: остава си като загубени пари или ще ми ги зачетат като вече платени и ще доплатя по-малко?

• Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.