Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , КолЮ каза:

Талисмана май бърка, миналата година като гръцки остров имаше само Миконос.

Даа аз бъркам..извинявам се

Георги Матеев
Публикувано:

Закинтос е абсолютен удар в десятката, тайно се надявах да пуснат и него. Това лято ми се очертават вече 2 гръцки ваканции и никак няма да ми липсва досадното прекачване в Атина 🙂 Браво на Уиз - хем много адекватни нови дестинации хем чудесни цени, за разлика от тези на позабравилия се национален превозвач.

@Ivko бъркаш, Закинтос никога досега не е бил залаган в разписанието.

@КолЮ все си мисля, че специално гръцките полети ще се случат по план това лято. Иначе на въпроса ти - spoilage fee за съжаление са завинаги загубени пари, никъде за нищо не се взимат предвид и няма какво да направиш.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Браво на Уиз

Ха, изненадан съм, че още ползваш този некоректен превозвач - единственият заради който изгорях с пари от миналогодишните полети. Което пък ме подсети, че имам един кредит за усвояване с тях и със сигурност ще купя фантомни билети, само и само да им създам някакъв разход пик било и то само административен...

Георги Матеев
Публикувано:
преди 26 минути , Duke каза:

Ха, изненадан съм, че още ползваш този некоректен превозвач - единственият заради който изгорях с пари от миналогодишните полети. Което пък ме подсети, че имам един кредит за усвояване с тях и със сигурност ще купя фантомни билети, само и само да им създам някакъв разход пик било и то само административен...

Отдавна стигнах до извода, че няма нито един 100% коректен превозвач и всички са един дол дренки 🙂 На принципа на по-малкото зло Уиз ми вършат чудесна работа в определени моменти - предлагат директни (все по-важно за мен!) полети до дестинации, които наистина ме интересуват, а и като за капак са напълно безплатни, благодарение на миналогодишните игрички. Това просто няма какво да го бие.

За сравнение проверих полетите на конкуренцията през август - Aegean лети до Закинтос с неудобен дълъг транзит в Атина в едната посока и с преспиване в Атина в другата посока. Всичко това на скромната цена от 240 евро и нагоре. Ами не, благодаря.

А и честно казано смятам, че в настоящата ситуация е трудно да си позволим да бъдем злопаметни към която и да е авиокомпания.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

@КолЮ все си мисля, че специално гръцките полети ще се случат по план това лято. Иначе на въпроса ти - spoilage fee за съжаление са завинаги загубени пари, никъде за нищо не се взимат предвид и няма какво да направиш.

Благодаря за рязяснението и за оптимизма за гръцкото лято. Относно моя въпрос за капак на всичко оригиналния полет, заради промо флекс, беше купуван с начална точка Скопие => валутата му е MKD и от тук не мога по-никакъв начин да пресметна загубите или доплащанията поради странното превалутиране което цари 🙂

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
В момента, КолЮ каза:

Благодаря за рязяснението и за оптимизма за гръцкото лято. Относно моя въпрос за капак на всичко оригиналния полет, заради промо флекс, беше купуван с начална точка Скопие => валутата му е MKD и от тук не мога по-никакъв начин да пресметна загубите или доплащанията поради странното превалутиране което цари 🙂

По тази причина отдавна спрях да купувам инвестиционни билети във валута, различна от евро или лева - просто сметката при смяна иначе е буквално невъзможна. А когато променям билет винаги гледам да доплатя дребна сума отгоре - това е единственият начин да си 100% сигурен, че няма да има spoliage fee.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

По тази причина отдавна спрях да купувам инвестиционни билети във валута, различна от евро или лева - просто сметката при смяна иначе е буквално невъзможна. А когато променям билет винаги гледам да доплатя дребна сума отгоре - това е единственият начин да си 100% сигурен, че няма да има spoliage fee.

Въпреки че моя инвестиционен кредит беше малък и вече е занулен, аз също винаги гледам да доплатя по няколко стотинки или 1-2лв отгоре за да няма загуби. Обикновено гледам и промените да ги правя към дестинации до които ми се лети, а не просто да местя билетите на някъде. Това реално е първата ми резервация с "грешка" в изчисленията. От друга страна говорим за spoilage fee от  общо 105.2МКД за 4 билета, така че лесно ще го преглътна, особено ако го приема като "такса разучаване на системата" 🤣

• Смея се 3
Публикувано:
преди 50 минути , Георги Матеев каза:

По тази причина отдавна спрях да купувам инвестиционни билети във валута, различна от евро или лева - просто сметката при смяна иначе е буквално невъзможна. 

Босненска марка -  фиксиран курс 1:1 с лева .

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой може ли да ми каже дали полет, който е с промяна на час и право на промяна, с 6 човека в резервацията мога ли да откажа 2-ма човека от резерваьцията и да променя датите за другите и как? Ако избера заявка за възстановяване на сума май ще ми я възстанови за всички, а ако избера промяна на датите не ми дава да махам пътници?

Под върпос. Най-евтино флекс и приорити от къде да купя в момента? Вътрешен Италия или има друг?

Публикувано:
преди 35 минути , Jorro каза:

Някой може ли да ми каже дали полет, който е с промяна на час и право на промяна, с 6 човека в резервацията мога ли да откажа 2-ма човека от резерваьцията и да променя датите за другите и как? Ако избера заявка за възстановяване на сума май ще ми я възстанови за всички, а ако избера промяна на датите не ми дава да махам пътници?

Под върпос. Най-евтино флекс и приорити от къде да купя в момента? Вътрешен Италия или има друг?

Наскоро го правих, без да има промяна на полета от АК. Махнах един човек от резервацията, а на другите трима промених направлението(всичкото това с флекс и УДК)! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , crazyhorse каза:

Наскоро го правих, без да има промяна на полета от АК. Махнах един човек от резервацията, а на другите трима промених направлението(всичкото това с флекс и УДК)! 

Този вариант е ок, но номера е че имам промяна в разписанието и не е същия механизма. 

Публикувано:
преди 38 минути , Jorro каза:

Този вариант е ок, но номера е че имам промяна в разписанието и не е същия механизма. 

Значи-приемаш промяната и после правиш каквото ти е кеф! 

Имам предвид, че правиш промяна за всички, а после махаш двамата... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

Значи-приемаш промяната и после правиш каквото ти е кеф! 

Имам предвид, че правиш промяна за всички, а после махаш двамата... 

Е така ще се прецакам първо с цената на флекса, която не беше намалена и се лишавам от 120% кредит, защото сумата беше платена с истински пари. Ще звънна в кол центъра да видим.

Публикувано:
преди 1 час, crazyhorse каза:

Не би трябвало останалите пътници ако пътуват без член-а на дискаунта да ползват привилегиите на намалението поне според условията им:

На 29.03.2021 г. в 8:01, Ivko каза:

Възстановяване на предимства на WIZZ DiscountClub. Дължимата сума се състои в разликата между редовната цена на билета и цената на билета с WIZZ Discount Club и между редовната такса за багаж и таксата за багаж с WIZZ Discount Club. В случай, че членът на WIZZ Discount Club е отменил/променил резервацията си, тези такси са приложими за пътниците, останали в резервацията, тъй като те губят предимствата на WIZZ Discount Club.

Публикувано:

Здравейте. Някой знае ли дали полетите от София до Милано се изпълняват. Имам билети за майските празници и още не са ги отменили? Благодаря!

Публикувано:

Да попитам експертите в темата, каква може да е тази допълнителна такса - 27лв, като нищо допълнително не съм прибавяла по време на резервацията...за първи път се зачитам в детайлите на таксите и ми е чудно, дали са ме цакали с топла бира 🍻 😂 

Screenshot_20210401-194521-01.jpeg.f2fa6faafebcc9eebf085ad71bca4213.jpeg

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
Преди 1 час, wiliko каза:

Да попитам експертите в темата, каква може да е тази допълнителна такса - 27лв, като нищо допълнително не съм прибавяла по време на резервацията...за първи път се зачитам в детайлите на таксите и ми е чудно, дали са ме цакали с топла бира 🍻 😂 

Screenshot_20210401-194521-01.jpeg.f2fa6faafebcc9eebf085ad71bca4213.jpeg

Излез, изтрий кукиката и даже най-добре влез през друг браузер и виж дали ще я имаш отново. По спомен това се появяваше понякога, когато системата засече необичайна активност и реално те разпознава като някой бот, който изкарва цена за някоя ОТА. И те за да поддържат на сайта си винаги по-добра цена от ОТА генерират допълнителни такси, които да я вдигнат към ОТА. Не знам дали правилно го обяснявам, но и на мен ми е излизала тази такса и не помня тук или от кол центъра ми обясниха това. 

• Замислям се 2
Публикувано:
Преди 1 час, wiliko каза:

Вероятно е spoilage fee. Може би си сменила билети по време на намаление и това е разликата между цената при първоначалната покупка и тази при намалението.

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 10 минути , Мари Николова каза:

Вероятно е spoilage fee. Може би си сменила билети по време на намаление и това е разликата между цената при първоначалната покупка и тази при намалението.

Нищо не разбрах, @Мари Николова 🙂 Може ли да обясниш малко по-подробно?  

Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Ако купиш 3 билета по 19,99лв сумата е 58,97лв. Но ако решиш да промениш дестинацията и да ги смениш по време на намаление от 20%, когато цената на билета е 19,19лв х 3= 57,57, като spoilage fee ще останат 2,40лв. Това е разликата между 58,97лв и 57,57лв.

Същото се получава, когато вземеш от билетите по 4,99 евро и вместо да ги промениш на такива за 12,99евро, взимаш от тези за 9,99 евро. Тези 3 евро на билет ги губиш безвъзвратно 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 2
Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Ако купиш 3 билета по 19,99лв сумата е 58,97лв. Но ако решиш да промениш дестинацията и да ги смениш по време на намаление от 20%, когато цената на билета е 19,19лв х 3= 57,57, като spoilage fee ще останат 2,40лв. Това е разликата между 58,97лв и 57,57лв.

Същото се получава, когато вземеш от билетите по 4,99 евро и вместо да ги промениш на такива за 12,99евро, взимаш от тези за 9,99 евро. Тези 3 евро на билет ги губиш безвъзвратно 🙂

Предавам се 🤣 Трябва да разменям намалени билети с намалени и такива на редовна цена с такива на редовна цена? Иначе си мисля, че няма доплащане и цената съвпада, ама всъщност има и си го плащам накрая? 

Тоест е като райънеър, които ми смятат базовата цена, а не моментната като си сменям билет. 

Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

Предавам се 🤣 Трябва да разменям намалени билети с намалени и такива на редовна цена с такива на редовна цена? Иначе си мисля, че няма доплащане и цената съвпада, ама всъщност има и си го плащам накрая? 

Ако след първата смяна спреш, реално нищо не губиш. Но ако пак смениш с билети на редовна цена ще иска да доплатиш разликата, като ако е намесена различна валута става много неприятно "закръгляне". Както и Матеев писа, по-добре да сменяш с билети на по-висока цена.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 57 минути , Lindt каза:

Спокойно и аз нищо не разбрах,...😂...вярно че смених билети, но имах доплащане, затова нямам идея как съм генерала и тази spoilage fee... 😂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой да е звънял на call center за промяна на дати, поради отменен полет днес или вчера? Току що говорих с доста некомпетентна девойка, която ме уведоми, че нямало никакви полети  от София до Болоня и ме посъветва да съм си искала refund! Ами ако исках, щях сама да го направя, искам да си запазя резервациите 🙁 Някакви съвети да имате?

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Boo
    • radi777
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.