Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:

Ще умра от щастие за Рим, от Фиумичино се откриват страхотни опции. Новината на седмицата за мен.

П.С. Често новите дестинации се появяват по-късно в апа.

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Мразя да развалям купона, ама все пак да видим колко от тези ще тръгнат наистина

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 22 минути , neuromancer каза:

Мразя да развалям купона, ама все пак да видим колко от тези ще тръгнат наистина

Половината (+ София) да тръгнат ни стига 😃😄😁

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 часа, Георги Матеев каза:

Ще умра от щастие за Рим,

Не умирай! И аз няма да умра от щастие  за Констанца- Рим! Истински подарък за варненци!

• Харесвам 6
Публикувано:

Здравейте, при последната резервация на билет ми дава, че имам  Spoilage Fee - 41 евро. Това е за места от предходна резервация. Има ли начин да използвам тази сума или е безвъзвратно загубена?

Публикувано:
преди 12 часа, jorocontrola каза:

Половината (+ София) да тръгнат ни стига 😃😄😁

Зависи коя половина, ама то всеки е с различна претенция 😄 

• Смея се 4
Публикувано:
преди 1 час, jul каза:

Я да питам отбора на знаещите - за Крит през юли на Уиз или на Райън да заложа, че няма да има издънки с полетите?

Миналото лято Раян пътуваха до Крит, макар с един полет седмично , докато Уиз още не са стартирали 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Миналото лято Раян пътуваха до Крит, макар с един полет седмично , докато Уиз още не са стартирали 🙂

Кой маршрут от новите /обявени в последната година / стартираха?!

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 12 минути , Таньо каза:

За София се сещам за Миконос, а от Варна - Прага и Карлсруе.

Ти Раян или Уиз визираш, че май се обърках🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 48 минути , Таньо каза:

От София - Билунд и Гетуик.

От Варна - Прага, Ларнака, макар за кратко. За Залцбург и Атина - не съм сигурна дали не осъществиха няколко полета 🙂

Не, че не съм съгласна с посоката на твоя въпрос - възклицание😉, но все някакъв шанс има. 

Гръцките острови привличат и летовници и гастарбайтери.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , Jorro каза:

Някой намерил ли е промоция на домашни потреби някъде, че ме сърбят ръчичките 😄 

Май излиза, че за тях вече ти трябва Италианския дискаунт клуб, иначе за полети заминаващи от Италия си е валиден нашия клуб. 

Дайте идея за евтин флекс и приорити, че искам малко инвиззтиции да направя. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Последно купувах приорити за 5-6 евро по маршрута Братислава - Лвов, флекса май също не беше скъп.

Edit: вътрешните в Норвегия бяха с евтин чек. багаж 10кг. Но преди месец/два ги гледах.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

За София се сещам за Миконос, а от Варна - Прага и Карлсруе.

Ти Раян или Уиз визираш, че май се обърках🙂

В темата на УИЗ сме.  🙂

преди 1 час, Мари Николова каза:

От София - Билунд и Гетуик.

От Варна - Прага, Ларнака, макар за кратко. За Залцбург и Атина - не съм сигурна дали не осъществиха няколко полета 🙂

Не, че не съм съгласна с посоката на твоя въпрос - възклицание😉, но все някакъв шанс има. 

Гръцките острови привличат и летовници и гастарбайтери.

Зная, че ме разбираш, но въпроса е все пак - какъв процент от новите дестинации стартираха и какъв процент се задържаха по-дълго от медийния шум за тях.

Иначе да, чудесно е че се връща Рим с късен вечерен полет в неделя, още по-чудесни са новите дестинации от/до Рим на УИЗ, но нека поживеем и да видим! Силно се надявам да тръгнат, а като тръгнат по същите дестинации да дойдат Райън и ще свалят цените.   🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

Имам полет за Лисабон на 14 юни, засега още не е анулиран, какъв е срока в който уиз могат най късно да анулират даден полет

Публикувано:
преди 58 минути , don каза:

Имам полет за Лисабон на 14 юни, засега още не е анулиран, какъв е срока в който уиз могат най късно да анулират даден полет

Ако важаха регулациите можеше до 14 дни преди полета без да дължат нищо. Извънредната ситуация позволи това да не се спазва.

УИЗ са ми отлагали полет 48 часа преди него, звъних в опит да ме премаршрутират, но нищо не предложиха.

Непрекъснато променят полети, но ми прави впечатление, че ги менят/отлагат около месец преди датата, но естествено това едва ли е общовалидно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Напоследък спазват правилото 14 дни преди полет да не отменят. Имам спомен, че @Георги Матеев беше писал за полет, който са му отменили по-късно от 14 дни преди датата и се канеше да иска обезщетение. Ако може да сподели какво е станало? 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Таньо каза:

Ако важаха регулациите можеше до 14 дни преди полета без да дължат нищо. Извънредната ситуация позволи това да не се спазва.

УИЗ са ми отлагали полет 48 часа преди него, звъних в опит да ме премаршрутират, но нищо не предложиха.

Непрекъснато отменят нещо и ми прави впечатление, че ги менят/отлагат около месец преди датата, но естествено това едва ли е всеобщо валидно.

преди 6 минути , Таньо каза:

Непрекъснато отменят нещо и ми прави впечатление, че ги менят/отлагат около месец преди датата, но естествено това едва ли е всеобщо валидно.

Лошо, имам и букнат хотел който е с безплатна анулация 2 дена преди полета, ще е много неприятно ако го отменят в последния момент и без да имам право на обезщетение

Публикувано:

Еха супер новина за Рим. Браво на wizz! 🙂 

А и вече навлизат и към Африка, което е още по-голямо щастие. 😉

Но то изобщо защо го бяха спряли преди години..... така и не разбрах, поне сега пак си го възстановиха. 

Мисля си, че 2017/2018 го спряха за Фиумичино.

Публикувано:
преди 28 минути , don каза:

Аз обмислям да се класирам за този полет, ама още следя на Португалците правилата и дали няма да е безмислено, от друга страна - и да се класирам, те ако го откажат - язък 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , Мари Николова каза:

Напоследък спазват правилото 14 дни преди полет да не отменят. Имам спомен, че @Георги Матеев беше писал за полет, който са му отменили по-късно от 14 дни преди датата и се канеше да иска обезщетение. Ако може да сподели какво е станало? 🙂

Аз миналата година през септември имах полет на Волотеа вътрешен в Гърция, който ми го отмениха по-малко от 14 дни до датата ( мисля, че бяха 12) и със седействието на гръцкото ГВА освен обещетение си възстанових и разходите за нов билет на егейците в последния момент, който беше 120 евро на човек (срещу техния от 14 евро :Д ) и разходи за 1 нощувка в Миконос, т.к новия полет беше 1 ден по-рано т.к нямаше същия ден друг полет. Вярно доста го протакваха, даже от Волотеа ме обеждаваха, че нямам право на компенсация различна от ваучер за сумата, която съм платил, но като намесих ГВА на Гърция веднага се съгласиха на 250те евро, пък аз изнаглях и си поисках и разходите за нов билет и хотел и ми ги въстановиха и тях. Не съм ползвал посредници, че освен храна и пари от обещетения не обичам да споделям 😄 😄 😄 

• Харесвам 9
  • Браво 8
Публикувано:

Браво, а защо не си го споделил по-рано? 😉

Това за гръцкото ГВА (мейл,особености на кореспонденцията) може би е добре да го споделиш в гръцката тема с плановете за 2021г и модератор да закачи мнението ти най-отгоре. Иначе ще ти досаждаме на лични. 🙂

Това е много полезна информация, особено по отношение на гръцките маршрути на Уиз.

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 минути , Мари Николова каза:

Браво, а защо не си го споделил по-рано? 😉

Това за гръцкото ГВА (мейл,особености на кореспонденцията) може би е добре да го споделиш в гръцката тема с плановете за 2021г и модератор да закачи мнението ти най-отгоре. Иначе ще ти досаждаме на лични. 🙂

Това е много полезна информация, особено по отношение на гръцките маршрути на Уиз.

Мислех, че съм писал, реално пари получих преди седмица, чакам сега и за другия пътник.

Реално това е валидно за всички маршрути. Правилата са прости:

Ако не получите отговор в рамките на периода от шест седмици до два месеца от изпращането на жалбата Ви, или отговорът не е удовлетворителен за Вас, то тогава съгласно чл. 16 от Регламент (ЕО) № 261/2004, следва да се обърнете към националният орган по прилагане  (НОП) на регламента в държавата членка, където е възникнало събитието (закъснение, отмяна, отказан достъп до борда).

Списък с органите по Регламент (ЕО) № 261/2004 можете да намерите тук: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/2004_261_national_enforcement_bodies.pdf .

Досега съм ползва Австрийския и гръцкия и двата свършиха работа, но австрийците си имат цяла изградена система, онлайн си правиш всичко и са много бързи. Справиха се за отрицателно време с Бг еър, гърците са малко по-бавни, но пак помогнаха. 

• Харесвам 9
  • Благодаря 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• aladinoplus
    • vl_stamboliev
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.