Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

А на какъв принцип се обръщаш конкретно към гръцкото ГВА? Когато полета е до Гърция или няма значение дали от или до? Или само вътрешни?

Публикувано:
преди 3 минути , Мари Николова каза:

А на какъв принцип се обръщаш конкретно към гръцкото ГВА? Когато полета е до Гърция или няма значение дали от или до? Или само вътрешни?

Обръщаш се към ГВА на държавата от където ти настъпва събитието ( закъснение, отмяна). В моя случай полета е Солун-Миконос, предишния ми беше Виена-София и се обърнах към австрийското ГВА.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:

Тази сутрин, супер ентусиазирано, взех билети за Виена, 26-29 юни... Току-що Уиз ми смени датата на началния полет на 29-ти юни и ме пита така ок ли е 😭 Не съм вземала застраховка. Не мога да се ориентирам, ако рибукна за други дати, трябва ли да доплащам по-скъпите билети? Чудя се има ли смисъл да разчитам и че 29-ти за връщане поне ще остане... Ако поискам да ми дадат кредит вместо билетите, приорититата изгарят ли, или се приспадат като цена? едит: А, то пише, че е total fare, с 20% върху цената на самите билети.

Ей, така ми беше по-леко цял ден да си мечтая за екскурзия 😕

едит2: А мога ли да откажа само единия полет, или щом е отиване и връщане са и двата? 

Публикувано:

Можеш да си избереш други дати, стига да има полети. Щом те правят промени не се доплаща, ако искаш да ти върнат парите не се приспада нищо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябва утре явно пак да разгледам връщанията на пари и кредити, когато не съм полузаспала. От юли нататък засега пише че има полети... Тъй като тези дати ми бяха идеални, и като време и като цени на хотел, се чудя дали да пробвам просто скъсяване с 1 ден с билети от Райън на 27-ми и запазване на полета на връщане от Уиз на 29-ти, но ме е страх че щом още първия ден стана разместване, кой знае колко пъти още може дотогава и да увисна и с тях така. Май е рано за планове повече от месец напред... 

И ми дават само 30 дни напред като опция за rebooking 😒

Публикувано:

Значи, ако взема уиз кредити, ги получавам за цената която съм платила минус закупеното приорити? Или минус още такси?

Видях споменат безплатен номер на български, закаченият отгоре на темата ли е?

Извинявам се, ако го пише някъде из темата, но нямам днес много време да чета, а съм получила и мейл за дабъл букинг (майка ми и сестра ми са с почти еднакви имена), в който пише, че ако не им се обадя до 24 часа, ще действат според условия, линкът към които води до грешка 404, както и този към начините за връзка с тях 😡

Публикувано:
преди 2 минути , PolinaS каза:

Значи, ако взема уиз кредити, ги получавам за цената която съм платила минус закупеното приорити

Не, нищо не губиш от платената сума, щом промените са по вина на АК. Ако си платила билетите с реални пари ще ти върнат цялата сума +20% отгоре. Ако си платила с кредит - 100% платената сума.

Да, това е номера, но не знам дали ще има оператор на български през уикенда. Но ще те препрати към англоговорящ.

Публикувано:
преди 31 минути , Мари Николова каза:

Не, нищо не губиш от платената сума, щом промените са по вина на АК. Ако си платила билетите с реални пари ще ти върнат цялата сума +20% отгоре. Ако си платила с кредит - 100% платената сума.

С реални пари са платени, т.е., ако разбирам правилно, ако си искам парите, първо изисквам да ми дадат 120% кредити, след което мога да си заявя паричен рифънд на сумата без 20-те процента бонус?  Махнали са всички дати за юни, освен 29-ти и май ще изчакам поне до понеделник да видя да не изчезне и той...

преди 31 минути , Мари Николова каза:

Да, това е номера, но не знам дали ще има оператор на български през уикенда. Но ще те препрати към англоговорящ.

Извинявай, става дума за този, който пише че е безплатен, или за този, който пише, че е на бг (или и двата са?)?

Много благодаря за отговорите! 

едит: Закупих и уиз дискаунт клуб, за него сигурно няма да върнат пари, защото мога да си го ползвам и така, нали...

Публикувано:

Този номер имам предвид:

024928367

От години звъня само на него. Безплатен е и отговарят оператори на български. Когато такива липсват, те пренасочват към оператор на английски и пак е безплатен 🙂

преди 8 минути , PolinaS каза:

С реални пари са платени, т.е., ако разбирам правилно, ако си искам парите, първо изисквам да ми дадат 120% кредити, след което мога да си заявя паричен рифънд на сумата без 20-те процента бонус? 

Да, така би трябвало да стане, но в това нямам скорошен опит. Ако може да се включи някой, който да  потвърди, още ли са такива стъпките за рифънд.

• Харесвам 1
Публикувано:

Говорих с английския съпорт, два пъти, заради непълно въвеждане на име (бързах и пропуснах моминско име с тире от фамилията на майка ми). Като администратор на данни имат право да ми искат да им пратя на имейл копие на личен документ, нали?

Такива са явно стъпките за връщане на пари, като дискаунт клуба не може да се рифъндне.  

Остава да мисля какво правя и да видя до понеделник дали още нещо няма да се промени...

Публикувано:

Здравейте. Имам 2 билета за 24-28 май за Милано Бергамо. Още не са отменени, а остават 8 дни. Възможно ли е толкова скоро преди полета да бъдат отменени? Имам доста неща във връзка с организацията и не знам как да се подготвя. Благодаря 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , Vunkara каза:

Здравейте. Имам 2 билета за 24-28 май за Милано Бергамо. Още не са отменени, а остават 8 дни. Възможно ли е толкова скоро преди полета да бъдат отменени? Имам доста неща във връзка с организацията и не знам как да се подготвя. Благодаря 🙂

Всичко е възможно, но толкова скоро по-скоро не. Ако го направят имаш право на компенсация по еврорегламента .

• Харесвам 2
Публикувано:

Знам, че в момента е като цяло невъзможно да се предвиди, но нямам много опит - има ли смисъл според вас да се надявам на някаква промяна и връщане на графика за юни за Виена, или веднъж махнати си остават така полетите? И тая самотна дата 29-ти, която остана, дали е вероятно също да я няма след някой друг ден? Бяха ми важни датите и сега умувам дали да си искам парите и да се пробвам с Райън...

Публикувано:

Може и да ги върнат, понякога се е случвало, ама след няколко дена, не да чакаш седмици...

тия многото маршрути дето обявиха си искат екипажи и самолети, така че отпадането на полети от България е обяснимо

• Харесвам 4
Публикувано:

имам следния казус, получавам вече незнам кой по поредност мейл за смяна на часове за полет и съпътстващите с него инструкции за потвърждение и т.н. но какво следва след като си влезна в профила и за въпросния полет нищо подобно няма като за ПРОМЯНА, а  ми си е със статус ПОТВЪРДЕН... трябва ли да се свързвам с тях за това или е бъг в системата им и всичко ще си е наред, въпреки че продължават да ми пращат мейл ... то не че е сигурно и със сменен час дали ще литнат ама да не ми анулират билета автоматично щом УЖ не съм се съгласила с промяната....

не знам дали ми схванахте проблема

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , wiliko каза:

имам следния казус

Класически уизовски бъг. 🙂

Единственият начин е да се свържеш със тях за да потвърдиш или да промениш дата/дестинация.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз реших да си искам парите от Уиз и да взема билети за Райън, преди да са поскъпнали... Пише, че до 30 дни трябва да ги върнат. Аз обаче сега осъзнах, че картата която беше зад Curve, с която платих, изтича този месец. Радвам се, че искат и банкова сметка за резервен вариант.

Сега, ако може повече да не пипат полетите и в Австрия всичко да е наред и да отпаднат карантините за влизащи в страната дотогава 🤞 😅

Публикувано:
преди 9 часа, PolinaS каза:

Аз обаче сега осъзнах, че картата която беше зад Curve, с която платих, изтича този месец.

Кога са купувани билетите? Ако е отдавна, не мисля, че ще е проблем дори и ако е изтекла картата ти, която е била зад Curve. Първо, ако не я закриеш, а просто я преиздадат, сметката зад картата се запазва, така че парите биха постъпили по сметката без проблеми. Второ, имах опит с върнати пари от билети, платени с Curve. Билетите бяха купени през посредник (GoToGate) през януари 2020, парите бяха възстановени пак от тях през януари 2021 - една година по-късно и въпреки, че основната карта зад Curve, от която бяха платени, си беше все още активна, парите не бяха върнати към нея, а бяха заредени в Curve Cash, откъедто си ги заредих в Revolut.

Публикувано:

Някой има ли наблюдения полетите на Wizz до Копенхаген състоят ли се? Искам да букна 04/06-07/06, но ако ще го канселират по-добре да си взема луфтханза за 100лв отгоре и по-неудобни часове.,

Публикувано:
36 minutes ago, bronc said:

Някой има ли наблюдения полетите на Wizz до Копенхаген състоят ли се? Искам да букна 04/06-07/06, но ако ще го канселират по-добре да си взема луфтханза за 100лв отгоре и по-неудобни часове.,

Копенхаген си го изпълняваха дори в най-закучените ковид времена, когато отменяха поголовно други дестинации. 

Поне до момента това им е един от най-стабилните полети. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Някой знае ли дали при промени в полетите от София до Миконос, дава опция за другите гръцки острови? 

Би трябвало Санторини да е алтернативно, но не мога да гарантирам. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Някой знае ли дали при промени в полетите от София до Миконос, дава опция за другите гръцки острови? 

Към 18 март алтернативно е било Санторини по споделеното тук

На 18.03.2021 г. в 15:24, yordanov каза:

Имам една висяща резервация до Миконос, която не съм потвърдил още и проверих кои са сега алтернативните летища - само Санторини е. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, chandni каза:

Кога са купувани билетите? Ако е отдавна, не мисля, че ще е проблем дори и ако е изтекла картата ти, която е била зад Curve. Първо, ако не я закриеш, а просто я преиздадат, сметката зад картата се запазва, така че парите биха постъпили по сметката без проблеми. Второ, имах опит с върнати пари от билети, платени с Curve. Билетите бяха купени през посредник (GoToGate) през януари 2020, парите бяха възстановени пак от тях през януари 2021 - една година по-късно и въпреки, че основната карта зад Curve, от която бяха платени, си беше все още активна, парите не бяха върнати към нея, а бяха заредени в Curve Cash, откъедто си ги заредих в Revolut.

Билетите бяха купени преди няколко дена, а полетът го преместиха буквално няколко часа по-късно 😒 Във формата, която се попълва на сайта на Уиз, искат и банкова сметка, в случай че има техническа трудност с връщането на пари по картата, така че, надявам се, няма вариант за фал. Аз писах точно сметката на картата, с която е плащано, нямам намерение да я закривам.

Ако не се лъжа, сравнително наскоро Curve направиха така, че рифъндите да отиват в съответните карти, а не в Curve Cash, но вярно, че сигурно могат да ги върнат и там при проблем, не се сетих. Малки суми на мен вече са ми връщали така по картите. Струва ми се даже, че на форума на Curve съм чела, че парите се връщат и на подновени карти, но трябва да проверя.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   8 магеланци

• Marisha
    • Катя мравката
    • Aureliano
    • Pepi Popova
    • Граф Вронски
    • a6olq
    • dimitrov6
    • домосед
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.