Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, rdd каза:

Wizz искат ли попълнен формуляр при качване на борда от Великобритания за България! Прочетох, някъде във форума, че се изисква нещо такова с попълнени номера на местата. За всички видове полети ли е това или само за някои?

Предварително благодаря!

Самоцитирам се, но ако някой знае нещо по питането, би ли ми го казал.

Публикувано:
преди 2 часа, mitrov каза:

Чудя се дали няма да има все пак някаква възможност полета за Варна да ни изчака...

При отделни билети има само една такава възможност - ако по принцип си закъснее много. Иначе за един час може и да успеете, но не бих разчитал на това.

преди 37 минути , rdd каза:

Това не е ли формуляра за влизане в България, дето можеш да го попълниш и при пристигане?

• Харесвам 1
Публикувано:

Изключително неприятна ситуация. От gotogate не ми отговарят на телефоните обаждания. писах им, отново няма отговор. А билетите съм ги закупил Flexi....

Чудя се дали няма да има все пак някаква възможност полета за Варна да ни изчака...и да успеем за 1 час да се качим. Все пак нямаме чекиран багаж, само с раници сме.....

Рискуваш твърде много, шанса да успееш е минимален. Имаш да минеш паспортен контрол, евентуално проверка на тестове и т.н ковид изисквания и отделно да стигнеш до гейта до 20-30 мин преди часа на излитане. Вероятно полета няма да е на ръкав и ще имаш и някакво време за превоз с автобус и т.н. Според мен се откажи от този вариант. Вземи си парите от билета на уизз като кредит в профила, а раян еър полета си го смени през сайта на раян за друга отсечка на тази ст-ст за да не доплащаш и да не се знаимаваш с gotogate. Като най-евтин вариант за 14.07 имаш блуеър директен полет до Букурещ за 98лв (през търсачките може и да го намалиш още вероятно) и от Букурещ да си намериш транспорт до Варна. Алтернатива, но по-скъпа ти е да отидеш до Рим и от там да си хванеш полета на БГ еър до София и после с вътрешен полет до Варна или както искаш.  Аз не бих рискувал , ще ти излезе много скъпо, ако изпуснеш полета и трябва в последния момент да купуваш нов билет, евентуално нощувки и т.н.

Публикувано:
преди 13 минути , Jorro каза:

Рискуваш твърде много, шанса да успееш е минимален. Имаш да минеш паспортен контрол, евентуално проверка на тестове и т.н ковид изисквания и отделно да стигнеш до гейта до 20-30 мин преди часа на излитане. Вероятно полета няма да е на ръкав и ще имаш и някакво време за превоз с автобус и т.н. Според мен се откажи от този вариант. Вземи си парите от билета на уизз като кредит в профила, а раян еър полета си го смени през сайта на раян за друга отсечка на тази ст-ст за да не доплащаш и да не се знаимаваш с gotogate. Като най-евтин вариант за 14.07 имаш блуеър директен полет до Букурещ за 98лв (през търсачките може и да го намалиш още вероятно) и от Букурещ да си намериш транспорт до Варна. Алтернатива, но по-скъпа ти е да отидеш до Рим и от там да си хванеш полета на БГ еър до София и после с вътрешен полет до Варна или както искаш.  Аз не бих рискувал , ще ти излезе много скъпо, ако изпуснеш полета и трябва в последния момент да купуваш нов билет, евентуално нощувки и т.н.

•  
  •  
  • mitrov
  •  
  • Member_optimal.png.f4ebdff94093accb28041
  •  
  • 23 публикации

Имам един въпрос. Нямам чекиран багаж....при това положение в предвид,  че само транзитно преминавам през Виена (за да хвана полета за Варна, от един и същ терминал), ще ми е нужен ли отново ПСР тест. Няма да влизам в Австрия...Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 22 минути , mitrov каза:
  •  
  •  
  • mitrov
  •  
  • Member_optimal.png.f4ebdff94093accb28041
  •  
  • 23 публикации

Имам един въпрос. Нямам чекиран багаж....при това положение в предвид,  че само транзитно преминавам през Виена (за да хвана полета за Варна, от един и същ терминал), ще ми е нужен ли отново ПСР тест. Няма да влизам в Австрия...Благодаря предварително!

не знам в момента как е организирано летището по принцип и уизз и раян кацат на терминал 1, но когато прекачването ти е на 2 отделни билета никой не може да ти гарантира транзит и в някои случаи може да се наложи да излезеш и да влезеш отново, което ти е влизане в страната. В случая ти идваш от Шенген и би трябвало да нямаш поне на кацане контрол, но не знам с ковид как е и дали ще ти искат тест за влизане. Провери си го, защото при всички положения, ако има такова изискване ще ти го изискат още на летището в Неапол и няма да те качат, ако нямаш.  Звънни на летището във Виена и ги питай дали според тях прекачване с ръчен багаж на терминал 1 е възможно за толкова кратко време, но никой няма да ти го гарантира. 

Публикувано:

Според мен изначално въпросът дали 1 час стига на различни билети е излишен. Това прекачване ще пропадне дори при минимално закъснение на първия полет или нещо друго непредвидено.

Ако обичаш да живееш на ръба е друго и може и да не питаш даже.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, rdd каза:

Доскоро трябваше да се декларират причините на пътуването, но това, доколкото ми е ясно в пълния батак, беше действащо при забраната за туризъм, откакто смениха системата със светофарна такава, мисля, че вече няма такива декларации, но можеш да провериш на gov.uk.

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой с проблеми със сайта - не мога да си вляза в профила, половината страница е на английски, половината на бГ. Дали е в моя телевизор тоя бъг.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

не знам в момента как е организирано летището по принцип и уизз и раян кацат на терминал 1, но когато прекачването ти е на 2 отделни билета никой не може да ти гарантира транзит и в някои случаи може да се наложи да излезеш и да влезеш отново, което ти е влизане в страната. В случая ти идваш от Шенген и би трябвало да нямаш поне на кацане контрол, но не знам с ковид как е и дали ще ти искат тест за влизане. Провери си го, защото при всички положения, ако има такова изискване ще ти го изискат още на летището в Неапол и няма да те качат, ако нямаш.  Звънни на летището във Виена и ги питай дали според тях прекачване с ръчен багаж на терминал 1 е възможно за толкова кратко време, но никой няма да ти го гарантира. 

Звънях в Българското посолство. От там ми обясниха, че пристигайки не минавам граница и не влизам в Австрия (реално съм в транзитна зона) и не ми е нужен тест, както и че от 14.06 има нови правила, като гражданин от страна "А", не ми е нужно дори попълването на задължителния формуляр.

Публикувано:

Много трудно влязох в профила си, но не ще да зареди нищо друго. Опитвам се да чекирам, но май няма да се получи. Ще пробвам по-късно, ако не стане ще чекирам през телефона.

Публикувано:

Звънях в Българското посолство. От там ми обясниха, че пристигайки не минавам граница и не влизам в Австрия (реално съм в транзитна зона) и не ми е нужен тест, както и че от 14.06 има нови правила, като гражданин от страна "А", не ми е нужно дори попълването на задължителния формуляр.

А ти обясни ли им, че става въпрос за пътуване с 2 отделни билета на различни авиокомпании, а не за свързан полет, защото това би било валидно, ако пътуваш на 1 билет с оустриян например. Не се заяждам, просто не ми се иска да изпаднеш в неприятна ситуация от некоректна информация. Реално в тоя случай е водещо какво ще ти искат уиззеър при бординг в Неапол. За тях твоето пътуване е до Австрия. Имаше магеланец, който беше сподели, че така раян не са го качили на полет от Мадрид до Бергамо, въпреки, че крайната му дестинация е била София и за БГ не му трябва пср, но реално следващия му полет е бил с друг АК на отделен билет. В В момента ситуацията е такава, че такива прекачвания на отделни билети са страшно рисковани, защото не знаеш кой как ще интерпретира информацията, която и без това е достатъчно объркваща . Затова, ако питаш за съвет вземи си или директен полет до БГ или такъв на 1 билет с някоя не нискобюджетна АК. 

• Харесвам 9
Публикувано:

и при мен цикли здраво сайтът, но приложението работи; явно бърникат разписанията - получих имейл за промяна на полет Родос-София, и го отворих със свито сърце, то се оказа 5-минутно преместване напред, този път се размина 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 минути , antea каза:

и при мен цикли здраво сайтът, но приложението работи; явно бърникат разписанията - получих имейл за промяна на полет Родос-София, и го отворих със свито сърце, то се оказа 5-минутно преместване напред, този път се размина 🙂

И аз така изтръпнах вчера. Получавам имейл, започващ с noreply и в първия миг си викам о, не. После видях, че е от Лукойл 😄

• Смея се 4
Публикувано:

Освен, че имаше проблем със сайта, Уиз са си направили всички телефони импулсни и вече не мога да ги избирам от Вайбър с неограничени минути.

За връщане на сума ми искаха банкова сметка пратена, в архив с парола...всячески се опитват да затрудняват.

Също така като направя 5 търсения и ми изписва, че съм бот и трябва от друг браузър да търся цената много съм им ядосан.

• Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:
преди 11 часа, antea каза:

Добре, че писахте да погледна. Смяната при мен е 7ч, но пък за сметка на това мейл няма ...

Публикувано:
преди 14 часа, Jorro каза:

А ти обясни ли им, че става въпрос за пътуване с 2 отделни билета на различни авиокомпании, а не за свързан полет, защото това би било валидно, ако пътуваш на 1 билет с оустриян например. Не се заяждам, просто не ми се иска да изпаднеш в неприятна ситуация от некоректна информация. Реално в тоя случай е водещо какво ще ти искат уиззеър при бординг в Неапол. За тях твоето пътуване е до Австрия. Имаше магеланец, който беше сподели, че така раян не са го качили на полет от Мадрид до Бергамо, въпреки, че крайната му дестинация е била София и за БГ не му трябва пср, но реално следващия му полет е бил с друг АК на отделен билет. В В момента ситуацията е такава, че такива прекачвания на отделни билети са страшно рисковани, защото не знаеш кой как ще интерпретира информацията, която и без това е достатъчно объркваща . Затова, ако питаш за съвет вземи си или директен полет до БГ или такъв на 1 билет с някоя не нискобюджетна АК. 

Писах до Аеропорта във Виена. Обсних им че съм с два отделни билета. Отговориха ми това:

Уважаеми г-н. Христо Митров!

Благодаря ви за вашето съобщение.

Всички, които влизат в Австрия, трябва да се регистрират онлайн (https://bit.ly/3nFYDVV) и да представят актуални доказателства за ваксинация, тест или възстановяване.

Това правило не засяга трансферните пътници. Тъй като зоната за трансфер не е оставена и няма влизане в Австрия, не е необходимо да се показва здравен сертификат. Въпреки това се препоръчва на пътниците да се информират за изискванията за влизане в тяхната дестинация преди да започнат пътуването си, тъй като много страни са въвели по-строги разпоредби.

Пътуващите могат да намерят подробна информация за правилата за изключения на уебсайта на федералното министерство: https://www.bmk.gv.at/service/corona/einreisebestimmen.html

С най-добри пожелания,

Лъв Кармен
Управление на обратната връзка
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , jorocontrola каза:

Добре, че писахте да погледна. Смяната при мен е 7ч, но пък за сметка на това мейл няма ...

за коя дата е сменен със 7 часа?

Публикувано:
преди 29 минути , mitrov каза:

Писах до Аеропорта във Виена. Обсних им че съм с два отделни билета. Отговориха ми това:

Всички, които влизат в Австрия, трябва да се регистрират онлайн (https://bit.ly/3nFYDVV) и да представят актуални доказателства за ваксинация, тест или възстановяване.

Това правило не засяга трансферните пътници. Тъй като зоната за трансфер не е оставена и няма влизане в Австрия, не е необходимо да се показва здравен сертификат. Въпреки това се препоръчва на пътниците да се информират за изискванията за влизане в тяхната дестинация преди да започнат пътуването си, тъй като много страни са въвели по-строги разпоредби.

Пътуващите могат да намерят подробна информация за правилата за изключения на уебсайта на федералното министерство: https://www.bmk.gv.at/service/corona/einreisebestimmen.html

С най-добри пожелания,

Лъв Кармен

Обясни, ли че идваш от България или от страна извън Шенген и втория ти билет е към страна от Шенген?

За мен, ако идваш от извън Шенген и продължаваш извън Шенгем или идваш от Шенген и продължаваш към страна от Шенген може да важи това което е писано.

Публикувано:
преди 22 минути , antea каза:

за коя дата е сменен със 7 часа?

Извинявам се. Малка корекция - смяната е за над 5ч ...

Преди 3 дни взех билетите:

image.png.4cb35acf2a3d0321219b8a3fcaf37e89.png

Днес:

image.png.9dbacfb31fc68b72bb5e885218ac165b.png

Публикувано:

Така си карат хората, като може и никой нищо не им казва.

На мен са ми сменили само с 40 мин полета, естествено няма мейли, няма нищо, дори като вляза в профила няма съобщение, да не говорим за някакви опции за смяна или отказване, все едно нищо не е станало.

Прелива ми чашата с търпение, ако нямах кредити не бих се качил с тези в момента. Единственото което правят е, да обявяват фалшиви нови курсове.

Поне в момента не летя реално или 1-2 пъти в година и бих взимал билети само със стандартни АК.

• Харесвам 2
Публикувано:

С най-добри пожелания,

Лъв Кармен

Според мен това е валидно за полети в рамките на Шенген и за полети на 1 билет. Ти си прецени дали да рискуваш, според мен не е разумно, но ти си знаеш. Ако не си им написал точните полети върни им още един уточняващ мейл с номерата на полетите и от -до държавите за да си сигурен, че са наясно, че летиш с 2 различни нискотарифни АК (това е важно) и пътуваш към държава извън Шенген. Питай ги също и дали според тях времето е достатъчно за трансфер.

Публикувано:
преди 8 минути , Jorro каза:

Според мен това е валидно за полети в рамките на Шенген и за полети на 1 билет. Ти си прецени дали да рискуваш, според мен не е разумно, но ти си знаеш. Ако не си им написал точните полети върни им още един уточняващ мейл с номерата на полетите и от -до държавите за да си сигурен, че са наясно, че летиш с 2 различни нискотарифни АК (това е важно) и пътуваш към държава извън Шенген. Питай ги също и дали според тях времето е достатъчно за трансфер.

Да ще го направя. Благодаря!

Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

На мен са ми сменили само с 40 мин полета, естествено няма мейли, няма нищо, дори като вляза в профила няма съобщение, да не говорим за някакви опции за смяна или отказване, все едно нищо не е станало.

Прелива ми чашата с търпение, ако нямах кредити не бих се качил с тези в момента. Единственото което правят е, да обявяват фалшиви нови курсове.

Първата част е неприятна наистина, но с втората не съм съгласна. Опровергават скептицизма ни това лято. Ето литнаха за гръцки острови, даже и Варна Барселона тръгна 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

@rdd, понеже и мен изведнъж взе живо да ме интересува 😄 се разчетох, и е така, както съм писала, няма вече декларации. С уточнението, че "you should not travel to amber list countries for leisure", което може и да важи за бритиш, ама български граждани само от любопитство могат да питат накъде и що...

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   6 магеланци

• master_of_germs
    • valpet
    • logist13
    • phristova
    • infectedmushroom
    • iceman00
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.