Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние имахме около 20 минути закъснение вчера при нощния полет от Миконос. Видях обаче, че на отиване полетът беше доста закъснял. Просто в Миконос на летището явно доста бързо ги орагнизираха и нашето закъснение в обратна посока стана по-малко.

За съжаление тези 20 минути в София Голдер успя да превърне в повече от час. Може да има и други причини, но това което се вижда с просто око е, че организацията на Уиз и Голдер в София е трагична и това води до закъсненията. В особена степен важи за късните полети. И това се случва при по-малко полети в момента, които отгоре на това са пълни около 60-70%. Това си е направо смешно според мен. Аз лично вече късни полети с тях само в много краен случай. 

За сравнение, преди две седмици Раян и на отиване и на връщане пристигна с 15-20 минути по-рано при пълен самолет.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 часа, agenta каза:

Здравейте,

Някой знае ли какво се случва с повечето полети на Уизз вчера и днес от и до София, при проверка в Flightradar24, 90% от полетите по различни дестинации са в червено за закъснение. Само сутрешните не закъсняват и после става тотално мазало с разписанието дори за полети до близки дестинации?

Предстой ми във вторник пътуване до Ларнака и като гледам какво е положението с цялото им разписание, а полета е вечерен, направо не ми се мисли, дано няма закъснение?

Моля, ако някой има информация да сподели?

П.С. Появили са се някаки машини от Wizz Air UK и тотално мажат разписанието вече два дни. 🙂 

Още в петък полета ми до Лисабон с Уиз имаше голямо закъснение-над час. Не разбрах защо.

Публикувано:
преди 9 часа, agenta каза:

Някой знае ли какво се случва с повечето полети на Уизз вчера и днес от и до София, при проверка в Flightradar24, 90% от полетите по различни дестинации са в червено за закъснение

Това, което се случи с моя полет от Неапол, беше, че се забавихме супер много с бординга в Неапол. Един час отне, защото на гейта проверяваха документите. После, като кацнахме в София, сваляха по 40 души от самолета с един автобус - 20 от предна врата и 20 от задна врата. Аз слязох с първия автобус, не знам колко време отне на останалите. Но стюардите казаха, че ще стане бавно заради противоепидемичните мерки на нашето летище.

Иначе като заминавах за Неапол пък, имаше един самолет на Уиз от Малта, който го държаха 40 минути на стоянката, преди да почнат да свалят пътниците...И ги сваляха на няколко транша пак. Обясниха ни, че имало забавяне заради многото полети в един час, противоепидемичните мерки и натрупаното закъснение от предишни полети.

Публикувано:

Здравейте,

Някой знае ли какво се случва с повечето полети на Уизз вчера и днес от и до София, при проверка в Flightradar24, 90% от полетите по различни дестинации са в червено за закъснение. Само сутрешните не закъсняват и после става тотално мазало с разписанието дори за полети до близки дестинации?

Предстой ми във вторник пътуване до Ларнака и като гледам какво е положението с цялото им разписание, а полета е вечерен, направо не ми се мисли, дано няма закъснение?

П.С. Появили са се някаки машини от Wizz Air UK и тотално мажат разписанието вече два дни. 🙂 

Вчера чакахме в самолета от Корфу за София 1 час, защото оформяха някаква документация в пилотската кабина. Бординг и т.н., всичко приключи навреме, но доста време се размотаваха с тези документи. После се оказа, че трябва да преместят 20тина пътника в задната част на самолета заради баланса, защото там беше почти празно. Излетяхме точно с 1 час закъснение.

П.С. Бяхме точно с UK регистрирана машина и не знам дали има общо, но също забелязах, че правят закъснения. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Предполагам, че причината е съкратеният персонал на нашето летище. Вчера наблюдавахме как първият автобус с пътници беше закаран до самолета, после се върна празен и шофьор се прекачи в нашия автобус за да закара и него. Вместо два шофьора е зает само един. Но то е нормално при намаления брой пътуващи. Момчето на бординг каза, че полета до Корфу е 80 човека. Закъснението беше под 30мин. Явно там са продължили започнатото. 🙂

Но пък в нормална година в пика на сезона, час закъснение не би ни направило впечатление. 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , antea каза:

@Мари Николоваа с plf-формата за Гърция дали са се научили вече трайно, че е нужна само една за двойка пътуващи?

Отделно попълвахме. 🙂

Но никой никъде не е обръщал внимание на подробности. И на двете летища прегледа на документи беше за няколко секунди и без допълнителни въпроси.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, agenta каза:

Здравейте,

Полет на 3.07 Валенсия-София закъснение с над 3 часа и важащо за обезщетение да се надявам да успея 400Евро. Причина казаха проблем с електрониката на самолета, би трябвало да важи.

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:

Привет! 

За първи път ще пътувам с Wizz, закупих билети и места защото сме с деца, които летят за първи път. Чекирах отиването, но връщането не ми позволява, обаждах се по телефона, първият път уж ми казаха, че ги опратят, пак не излизат в приложението. Звънях втори път, казаха че сме на 17 и 18 ред, но има някакъв проблем и да се чекирам 2 дни преди полета. Сега симулира резервация, гледам единия ред е свободен. Трябва ли да се притеснявам? Отговарям за 6 човека аз все пак. Някой да сподели опит? 

Публикувано:

Лаишки въпрос, но понеже нямам флекс, та, за смяна на полет ми пише на едното място (в сайта им), че ако новият билет е по-евтин от стария, не се дължат допълнителни такси (но естествено не връщат разликата), а на друго място (пак в сайта им), този текст леко липсва. В крайна сметка ще ми искат ли още пара или няма да ми искат?

"If the new ticket prices is lower than the original, passengers do not have to pay additional fees, however the ticket price difference will not be refunded"

Публикувано:
Преди 1 час, searus каза:

Лаишки въпрос, но понеже нямам флекс, та, за смяна на полет ми пише на едното място (в сайта им), че ако новият билет е по-евтин от стария, не се дължат допълнителни такси (но естествено не връщат разликата), а на друго място (пак в сайта им), този текст леко липсва. В крайна сметка ще ми искат ли още пара или няма да ми искат?

"If the new ticket prices is lower than the original, passengers do not have to pay additional fees, however the ticket price difference will not be refunded"

Не съм го правил, но мисля, че просто плащаш само такса за смяна без разликата (която е отрицателна и без друго). Пробвай и ще си покаже, преди да се съгласиш окончателно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Полетът ни от Катания към София е след няколко часа. Без чекиран багаж сме. Сега след 01.07. трябва ли да ходим на гише за хартиени бордни карти или може с мобилните? Докато правих чекирането пишеше разни особености само за идващите извън ЕС.

@master_of_germs?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Полетът ни от Катания към София е след няколко часа. Без чекиран багаж сме. Сега след 01.07. трябва ли да ходим на гише за хартиени бордни карти или може с мобилните? Докато правих чекирането пишеше разни особености само за идващите извън ЕС.

@master_of_germs?

Нищо друго не са ни искали в събота на летище Катания. Мобилна бордова карта си важеше. Но на паспортния контрол преди гейтовете за извън шенген може да стане сериозна опашка, ако се струпат полети за Румъния. Явно за там се иска да се показва документация предварително. Имаше един полет за Бакъу малко преди нашия и се стреснах. Ама нали нашият закъсня, изчакахме момента, когато тая опашка премина, а още не бяха обявили гейта за полета до Букурещ на blue air. Все си мисля, че в делничен ден летище Катания няма да е чааак толкова натоварено, колкото през летен уикенд.

Иначе полетът беше пълен на не повече от 2/3.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , master_of_germs каза:

Нищо друго не са ни искали в събота на летище Катания. Мобилна бордова карта си важеше. Но на паспортния контрол преди гейтовете за извън шенген може да стане сериозна опашка, ако се струпат полети за Румъния. Явно за там се иска да се показва документация предварително. Имаше един полет за Бакъу малко преди нашия и се стреснах. Ама нали нашият закъсня, изчакахме момента, когато тая опашка премина, а още не бяха обявили гейта за полета до Букурещ на blue air. Все си мисля, че в делничен ден летище Катания няма да е чааак толкова натоварено, колкото през летен уикенд.

Иначе полетът беше пълен на не повече от 2/3.

Благодаря. Същото изживях преди две години и половина, но на летището в Палермо с полет на Раян до Букурещ. Сицилианците обичат следобеда да си почиват🙂. Само един граничен обслужваше и чак като стана време за полета се включи още един.

Публикувано:
преди 50 минути , ДиянаВ каза:

@master_of_germs?

При нас вчера на Тревизо ни искаха минаване през гише и проверка от наземен контрол, а в замяна получихме хвърчащо листче. И може да се проточи, ако има упорстващи на опашката, че не им е нужен тест за прибиране в България. 

След това с мобилната карта минахме една машинна проверка под зоркия поглед на жената, разглеждаща хвърчащите листчета. 

След това за течности.

След това паспортен контрол, 1 проверяващ, неактивни машини за машинна проверка за 2/3 пълен самолет. Ускори темпото на проверяване чак когато вече трябваше да ни затворят гейта. 

После се озовахме в един коридор, където пак 1 служител на райън започна да проверява. Излетяхме само с 20 минути закъснение, но абсолютно уплътнени 2 часа на опашки. 

П.П. Ох, аз съм в темата за уиз. Не че знам дали има разлика... 

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, EliDion каза:

Някой да е успял да преоодолее "БОТ-а", чрез настройки на компа или по друг начин. Супер е изнервящо.

Аз, изчистих всичкото, дето беше за чистене и последните няколко пъти не ме е питало дали съм бот, но не смея да се надявам докога ще е така. Още по-забавна е страницата на TfL, да видиш там за какви проверки става въпрос (тъкмо съм минала картинките със задачата, разполагаща се на цели две прозорчета, да намеря всички лодки и ме праща обратно да почна да търся наново и така по няколко пъти, а може да ми пусне и велосипеди за разнообразие)...

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 41 минути , Lindt каза:

При нас вчера на Тревизо ни искаха минаване през гише и проверка от наземен контрол, а в замяна получихме хвърчащо листче. И може да се проточи, ако има упорстващи на опашката, че не им е нужен тест за прибиране в България. 

След това с мобилната карта минахме една машинна проверка под зоркия поглед на жената, разглеждаща хвърчащите листчета. 

След това за течности.

След това паспортен контрол, 1 проверяващ, неактивни машини за машинна проверка за 2/3 пълен самолет. Ускори темпото на проверяване чак когато вече трябваше да ни затворят гейта. 

После се озовахме в един коридор, където пак 1 служител на райън започна да проверява. Излетяхме само с 20 минути закъснение, но абсолютно уплътнени 2 часа на опашки. 

П.П. Ох, аз съм в темата за уиз. Не че знам дали има разлика... 

Оф, ние сме наполовина от упорстващите. Съпругът е без нищо🙂

Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Оф, ние сме наполовина от упорстващите. Съпругът е без нищо🙂

Е, не се притеснявай, едва ли ще сте единствените, просто се въоръжете с малко време и търпение. За отиването си вземете паспорти, може да работят машинките и става бързо. 

Нас италианците ни изнервиха с организацията си - нищо никога не се движеше, появяваше и случваше навреме. 

А тази група, която наблюдавахме, си беше доста странна и може заради друго да се забави цялата проверка - даже някакви бутилки извадиха и разпределиха по 1 на човек, точно преди да си дадат чекирания багаж. 

Спирам да спамя, бързи проверки и страхотно пътуване ти желая 🥳

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, Lindt каза:

И може да се проточи, ако има упорстващи на опашката, че не им е нужен тест за прибиране в България. 

А това не е ли вярно?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , tch каза:

А това не е ли вярно?

Летяха си хората, никой не са върнали от нашия полет. Аз лично не смятам за правилно това изключение и разбирам защо е нужно време да доказваш тази възможност на персонала. Не виждам основание в страни, където не можеш да отидеш на ресторант, виенско колело и магазин без тест, да можеш да се мотаеш на летище с многократно повече хора. И тези хора пътуват и рискуват.

Но не отричам предимствата и правото да се възползват сънародниците ни от тези правила за влизане в страната. 

• Харесвам 2
Публикувано:

За летящите от Малага за София трябва да минавате през чек ин гише и когато сте само с ръчен багаж за преиздаване на бордната карта (преди това си остава задължението ви за онлайн чекинг). Гишето отваря точно 2ч преди полета и опашките са големи . Работят само 2 гишета и няма отделно за приорити. Вчера се наложи да се разправям с агента, че не може така, но не им пукаше.

Между другото полета беше на 96% пълен за 320-ка става въпрос. Като експириънс все едно летях Дортмунд-София, ако ме разбирате.....в потрес съм...

• Харесвам 7
  • Шок 2
Публикувано:

Май не е ставало дума, но от 06.07 до 01.08 кацащите полети на Уиз от Лутън, Ларнака, Копенхаген, Ница и Бари ще се обслужват на Т2. 

Заминаването е все така от Т1.

image.png.581ab19043fb99e7ede5485de00bfec1.png

• Харесвам 13
Публикувано:

Ами добро е намалението ама мен ми трябва и за август намаления и се чудя сега нама лк да бутнст малко тия цени от/до Испания сега с новите условия 😁

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• nino
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.