Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, mu_ry каза:

Уиз са си каселирали полети до Родос след средата на август, изненадаха ме с мейл през нощта… Сега ще търся нови варианти за почивка 😒

Жалко, мислех да се възползвам септември.

преди 2 часа, ДиянаВ каза:

А каква алтернатива ти дава?

За инфо за променен полет до Санторини, дава само Миконос като алтернатива.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Capitan Morgan каза:

Жалко, мислех да се възползвам септември.

За инфо за променен полет до Санторини, дава само Миконос като алтернатива.

гледах и Миконос, ама егати цифрата са хотелите там 🙄

Публикувано:

Преди половин час УИЗ ми отмениха полета довечера до Бергамо.

Лаго Маджоре и Изола Белла се стопиха като захарче...

Мъка ми е, като гледам ситуацията. Помагайте, за първи път ми отменят полет, виждам опциите, които ми предлага УИЗ, но чрез компаниите за обезщетения ще действам. Мисля да си искам цената на билетите в двете посоки - на самостоятелни резервации са, цената на теста вчера :), цената на нощувките в Милано - тук трябва и към букинг да пиша вероятно, както и обезщетението, което е ...?

• Харесвам 2
  • Шок 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

От август са махнали и неделните полети Рим-София. 

Mдаа прецакаха ми уикенда 😞 В този ред на мисли дават опция до София само от Неапол.

Рим Чампино - Скопие и Малпенза- Скопие/Прищина.

Публикувано:

Здравейте, получих имейл за промяна на полета си с уиз, но няма опция за отказ на промените и връщане на пари под формата на уиз кредит, както ми се е. случвало преди. Възможно ли е това да се дължи на факта, че билетите аа купени през посреднически сайт и в този случай към посредника ли трябва да се обърна или директно към уиз?

Публикувано:
Преди 1 час, Raindrop каза:

Мъка ми е, като гледам ситуацията. Помагайте, за първи път ми отменят полет, виждам опциите, които ми предлага УИЗ, но чрез компаниите за обезщетения ще действам. Мисля да си искам цената на билетите в двете посоки - на самостоятелни резервации са, цената на теста вчера :), цената на нощувките в Милано - тук трябва и към букинг да пиша вероятно, както и обезщетението, което е ...?

На първo място трябва да ти предложат алтернативен маршрут. Утре вечер има полет до Болоня в 20:25, а от там има късни влакове до Милано. Уиз са длъжни да ти преместят билета безплатно за полета до Болоня, ако това те устройва. Може да предложат други опции, които да са по-удобни за теб. Би могла да постигнеш и възстановяване на сумата за влака Болоня - Милано поне частично, но вероятно ще е трудно, защото те имат ангажимент да те превозят до Бергамо, а не до Милано. Всичко зависи дали искаш да спасиш поне част от пътуването си. Цената на теста не вярвам да е възможно да ти възстановят. Нощувките - трябва да се разбереш с хотела или с букинг. Иначе зависи каква е причината за отмяна на полета. Ако не е форсмажорно обстоятелство ти дължат 250 евро. А какво въобще ти обясниха и как протече комуникацията?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 25 минути , Kristinna каза:

Здравейте, получих имейл за промяна на полета си с уиз, но няма опция за отказ на промените и връщане на пари под формата на уиз кредит, както ми се е. случвало преди. Възможно ли е това да се дължи на факта, че билетите аа купени през посреднически сайт и в този случай към посредника ли трябва да се обърна или директно към уиз?

Принципно винаги, когато са купени през посредник по правило трябва да се занимаваш с посредника, въпреки че понякога става и директно, особено сега в пандемията. Отделно ако промяната е малка, отскоро нямаш право на отказ.

Трето, сайта на Уиз и без друго е бъгав напоследък и приложението работи по-добре. Та избери си начин на действие...

Публикувано:

то е отменен и пристигащият от Бергамо, с който би трябвало да замине @Raindrop, ама той откъде е щял да пристигне в Бергамо не знам, може би там някъде се къса веригата

Публикувано:
преди 55 минути , Raindrop каза:

Няма причина Регламента да не действа, така че 250 евро на човек за полет + връщане парите за билетите.

Публикувано:
Преди 1 час, Raindrop каза:

Наистина ли? Пък аз си мислех, че в последния момент не го правят.Ужас, направо.

Да, най-хубаво е чрез медиатор да действаш и да си искаш всичко, включително и теста.

Опитай се да звъннеш на Букинг по телефона, ние имахме подобна ситуация преди време и реагираха много адекватно.

Публикувано:
Преди 1 час, Kristinna каза:

Последните седмици прилагат други правила и ако промяната е по-малко от 3 часа, няма опции, както преди. Колко часа ти е промяната?

• Харесвам 2
Публикувано:

Като гледам от румънска машина от Яш е трябвало да бъде изпълнен полетът: Яш-Бергамо-София-Бергамо-Яш, но всичко това изглежда канселирано. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 56 минути , stanimir каза:

За сметка на това все още е в продажба ...ако някой иска бързо да се пробва за 250€.

Той и на добра цена с Уизз дискаунт 52,39 лева за довечера, срещу 250 евро компенсация, звучи примамливо.

Интересното е че в сайта го няма, но в мобилното приложение все още стой.

А ако се букне, после трябва ли да получа мейл от Уизз за отмяната, за да мога да подам жалба за компенсация или просто няма значение?

Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Да но вече не се предлага този полет, който взел, взел

Има го още, та се чудя в мобилното.

Публикувано:
преди 5 минути , Ivko каза:

На мен ми изписва Sold Out

Току-що си го закупих 😄 😄 😄 , даже не поиска 3D код за транзакцията. Влизам в полета и пише, канселиран хахахаха.

Сега ще е наред някой посредник за компенсацията.

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Три часа преди полета го свалят от онлайн продажба , но да в същата минута го и канселираха. Аз не знам защо при Wizz винаги цари такъв хаос, но явно така си карат.

Публикувано:
преди 4 минути , agenta каза:

Току-що си го закупих 😄 😄 😄 , даже не поиска 3D код за транзакцията. Влизам в полета и пише, канселиран хахахаха.

Сега ще е наред някой посредник за компенсацията.

Потвръждение дойде ли ти по имейл, може да не ти пратят, а така малко трудно да докажеш и как изобщо ти излиза, като в 16:40 трябва да спре продажбата?

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Потвръждение дойде ли ти по имейл, може да не ти пратят, а така малко трудно да докажеш

Снимах си скрииншотове от екрана на приложението и преди малко получих и потвърждение по имейла за букнатия полет. Все още нямам мейл за канселацията.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Опитай се да звъннеш на Букинг по телефона, ние имахме подобна ситуация преди време и реагираха много адекватно.

Не намирам работещ телефон на букинг в момента, някой знае ли такъв?

Искането до посредническите фирми може да бъде направено след часа на полета  вероятно, но в предложените от УИЗ варианти нужно ли е все пак да се направи някакъв избор от дежурните опции, които ми предлагат, и то да е нужно да се направи до часа на излитане - 19.40?

Извинявам се, ако е дискутирано, вероятно е дискутирано, искам да спася поне цената на нощувките и евентуално компенсация 🙂

Публикувано:

Сега ще разберем дали Регламента отново е в сила , ако разбира се не изнамерят убедителна причина.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• elzbieta
    • boogy83
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.