Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , Mistela каза:

както и да е

купих места

И ми издаде бордни карти без да ме попита за данните на втория пътник /номер на документ и тн/ , който пътува!!!

Що за дивотия!

Звъннах на номера по горе и една девойка ми каза че този номер не е за резервации а за хора с увреждания!

Моля дайте ми номер на който да звънна да видя какво стана?

Не можеш ли пак да го чекираш. Според мен си пропуснала да го “разгърнеш” и да попълниш данните му. Ако се ползва приложението е малко скрито това, кога се попълват данните за втория пътник.

Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Не можеш ли пак да го чекираш. Според мен си пропуснала да го “разгърнеш” и да попълниш данните му. Ако се ползва приложението е малко скрито това, кога се попълват данните за втория пътник.

предпочитам да не ровя повече в сайта им, и без това се въртя сума време докато зареди

говорих с номер 090063949 ако на някой му потрябва

било всичко наред с бордната карта, имала си бар код, нищо че за втория пътник има само име и нищо друго!

За 16 години откакто ги ползвам за първи път ми се случва такава идиотия!

Както и да е,

Дано няма проблем за децата като стигнат на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , iMari каза:

Чекирането без места все още е възможно 48 часа преди полет. Отбелязвате, че искате случайни места и ви дава да се чекирате.

Последните вече три пъти със случайни места 48 часа преди полет твърдо не ми даваше и ми казваше, че трябва да си купя места, за да се чекирам. Щом станеха 24 часа нямах вече проблем да се чекирам без места (това всеки път през приложението за полета на връщане). Затова реших, че са 24 часа. Дано не съм подвел @Mistela

Публикувано:
преди 2 минути , Aureliano каза:

Последните вече три пъти със случайни места 48 часа преди полет твърдо не ми даваше и ми казваше, че трябва да си купя места, за да се чекирам. Щом станеха 24 часа нямах вече проблем да се чекирам без места (това всеки път през приложението за полета на връщане). Затова реших, че са 24 часа. Дано не съм подвел @Mistela

Да, поредното трикче на Уиз. Ако върнеш назад със стрелкичката ще ти даде опция да избереш случайни места даже малко по-рано от 48 мият час .🙂

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mistela каза:

предпочитам да не ровя повече в сайта им, и без това се въртя сума време докато зареди

говорих с номер 090063949 ако на някой му потрябва

било всичко наред с бордната карта, имала си бар код, нищо че за втория пътник има само име и нищо друго!

За 16 години откакто ги ползвам за първи път ми се случва такава идиотия!

Както и да е,

Дано няма проблем за децата като стигнат на летището.

Този номер е с добавена ст-ст. 

Полетът ти за навръщане ли е бил, защото когато са на 1 билет двете посоки може да ти пази данните от предходния полет. 

Публикувано:

Знаете ли, децата до 2 години - над година и 9 месеца по-точно, само в скута на родител ли могат да пътуват или и на отделно място? 

Публикувано:

Може да се закупи и отделно място за бебе

Вземете кошче за кола на борда!

Ще трябва да закупите допълнително място на обичайна цена, за да вземете на борда кошче за кола, в което бебето ви може да пътува с допълнително удобство.

Изисквания за безопасност на кошчетата за кола

• на борда могат да бъдат вземани само обърнати назад детски столчета
  • трябва да бъдат оборудвани с прикрепящ елемент, който да позволява стабилното закопчаване с колана на мястото за пътници

От съображения за безопасност коланът за пътници трябва да бъде използван при излитане, кацане и винаги, когато означението за закопчани колани е включено. Пръстеновидният колан ще бъде предоставян от Wizz Air при качването на борда и трябва да бъде върнат след полета

Резервация

Въведете “INFANT” като първо име на пътника, когато резервирате онлайн. В полето за фамилия трябва да бъде добавена фамилията на пътника.

Ако е било резервирано допълнително място, не е нужно да заплащате такса за бебе. Допълнителният допустим багаж за бебета не е приложим.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 39 минути , edbloom каза:

Знаете ли, децата до 2 години - над година и 9 месеца по-точно, само в скута на родител ли могат да пътуват или и на отделно място? 

Докато не му мине рождения ден за 2г, детето пътува в скута на родителите си. НО можете да вземете билет за седалка за него.

Пример: Детето е родено на 1.8.2019.

АКО Полетите ви са на 20.7.2021 отивате, на 31.7.2021 се връщате: И за двете можете да минете само да ви седи в скута без да плащате пълния билет за него. Плащате само административна такса за издаване на билет за "бебе", като тя понякога може да е по-висока от цената на билета за възрастен... но това е друга тема. На бординг паса на детето по спомени не пишеше номер на седалка или и т.н., защото е прикрепено към възрастен с номер на седалка и седи в него.

АКО Полетите ви са на 20.7.21 отивате, а след РДто му на 2.8.21 се връщате: За билета на отиване не, но за полета на прибиране 2.8.2021г. вече е нужен отделен билет за детето. При чекиране си получава бординг паса с номер на ред, седалка негови си.

АКО Полетът е точно на рожденния му ден - нямам опит

Ние веднъж бяхме взели допълнително място билет+седалка, понеже нашето беше "голямо" на малко под две и решихме, че ще ни е по-удобно да не ни скача върху коремите. Нямаше проблеми с това, но ни помолиха за излитане и кацане да си го вземем в скута с колана за бебета както е по стандарт, а през другото време няма грижи да се търкаля на/под и около седалката си. Ако сте с активно и неседящо на г*за си дете, това удачен вариант. За тази цел се купуват места с избор на ред и седалка, за да сте заедно.

Вероятно може и да се спести - да сложите грешна дата на раждане, ако искате да спестите от отделен билет и място за дете, но си имайте едно на ум... На мен с моето на проверка на бординг пасовете ми се е случвало не само да гледат датата на раждане в паспорта на детето. Топ любима случка ми е с една изключително красива и вероятно много мила какичка, която броеше на пръсти на колко е детето по паспорт преди да ни пусне на полета към Акаба (то беше на 1г.1месец 🙂 ). На късмет е с какъв наземен персонал ще ви обработва...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Jorro каза:

Този номер е с добавена ст-ст. 

Полетът ти за навръщане ли е бил, защото когато са на 1 билет двете посоки може да ти пази данните от предходния полет. 

Да номера е с добавена стойност но поне ми обърнаха внимание, иначе на горния номер не пожелаха.

Полета е първи, обясниха ми нещо за Шенген дрън дрън, тръгва се от Нидерландия.

Според мен нещо сайта им се сбърка, но нямало проблем в крайна сметка.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Mistela каза:

Полета е първи, обясниха ми нещо за Шенген

По принцип WizzAir при вътрешношенгенски полети не искат данни за дата на раждане, номер на документ за самоличност, националност и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой знае ли къде мога да проследя кой е предния полет т.е. от къде до къде лети същия самолет, който ще изпълни днешния полет от Бари за Миконос с Уиз?

Публикувано:

@saved_ Има буря над София с доста гръмотевици около града и може заради това да закъснява

Иначе на въпроса ти: аз гледам на летището другите полети на УИЗ до няколко часа преди моя полет и проверявам във Флайтрадара24 кой как се движи. Но сигурно има и по-интелигентен начин.

svet.jpg.8426aad86938f0f9986d51eddd4d91ea.jpg

ПС: Имам апп за светкавици, защото детето умира от кеф да гледа къде има, кога светва, след колко време се чува и някакви такива и днес се бяхме засилили по планина, но промениха прогнозата и следобед се прибрахме  😂

Публикувано:

Към всички пътуващи между Бари и Миконос тази вечер. Полета BRI-JMK вече има обявено 31 минутно закъснение. За обратният само може да мечтаем какво ще се случи. 😁

Обаче аз не съобразих, че твърде много БК ще качвам днес в приложението за компенсация. Чисто физически няма как да съм на всички полети. Това може ли да създаде проблем при изплащане на компенсации?

Може би @Георги Матеев има опит? 🙂

Умишлено не пиша в темата за компенсации.

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 56 минути , iMari каза:

Към всички пътуващи между Бари и Миконос тази вечер. Полета BRI-JMK вече има обявено 31 минутно закъснение. За обратният само може да мечтаем какво ще се случи. 😁

Обаче аз не съобразих, че твърде много БК ще качвам днес в приложението за компенсация. Чисто физически няма как да съм на всички полети. Това може ли да създаде проблем при изплащане на компенсации?

Може би @Георги Матеев има опит? 🙂

Умишлено не пиша в темата за компенсации.

Не те разбрах - накупила си билети, заради евентуални компенсации, а няма да летиш ли? 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, iMari каза:

Не би трябвало... Мисля, че @Branko беше получил обезщетение за полет, за който дори не се беше чекирал. Какво значение има колко полета си регистрирала и на колко можеш да бъдеш? Имаш БК, чекирана си, полетът е закъснял. Те как могат да знаят на кой полет си била и на кой не си?

• Харесвам 2
Публикувано:

Магеланец сигнализира, че пак са пуснали билетчета по 1 евро по линята Бари- Корфу за 24 и 31 август. Ако някай намери още нещо да казва. 😉

@chandni, какво е това "Миал"? 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 28 минути , chandni каза:

Не би трябвало... Мисля, че @Branko беше получил обезщетение за полет, за който дори не се беше чекирал. Какво значение има колко полета си регистрирала и на колко можеш да бъдеш? Имаш БК, чекирана си, полетът е закъснял. Те как могат да знаят на кой полет си била и на кой не си?

Да,но обещетението беше от Раян заради един полет от Атина ,който промениха с над 4 часа,а аз дори не бях там 🙂

А тук мисля,че @iMari има в предвид за обезщетение от Колибра,където може да им "светне" ако полетите са в еднакви или близки часове ,само предположение 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , chandni каза:

Май koliob беше писал, че за полети от/до БГ имат вътрешен човек, които им дава информация кой е бил реално на борда. Имаше съмнение дали не е някой от АК.

Много странно беше за полета София- Бергамо миналата седмица - служителката в салона каза, че полета ще има 40мин закъснение, а в приложението ми излезе, че се очаква само 20мин закъснение. Докато се чудех защо колибра така е решила, получих съобщение от Уиз за 20мин закъснение. От къде може да черпят информация?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , iMari каза:

Май koliob беше писал, че за полети от/до БГ имат вътрешен човек, които им дава информация кой е бил реално на борда. Имаше съмнение дали не е някой от АК.

Много странно беше за полета София- Бергамо миналата седмица - служителката в салона каза, че полета ще има 40мин закъснение, а в приложението ми излезе, че се очаква само 20мин закъснение. Докато се чудех защо колибра така е решила, получих съобщение от Уиз за 20мин закъснение. От къде може да черпят информация?

Ами тя на компютъра има достъп до системата на летището и е видяла там какво са обявили,като час на излитане

Публикувано:
преди 4 минути , Branko каза:

Ами тя на компютъра има достъп до системата на летището и е видяла там какво са обявили,като час на излитане

Да, да, това е ясно. Странното е, че колибра не черпи информация от сайта на летището, ами директно от данните на Уиз. В приложението им не излезе 40мин закъснение, както е обявено от летището, а 20мин, каквото беше съощението от Уиз. Не знам дали го обясних ясно.

Публикувано:
преди 12 минути , iMari каза:

Да, да, това е ясно. Странното е, че колибра не черпи информация от сайта на летището, ами директно от данните на Уиз. В приложението им не излезе 40мин закъснение, както е обявено от летището, а 20мин, каквото беше съощението от Уиз. Не знам дали го обясних ясно.

Не знам дали имат информация от летището,наблюденията ми са,че по скоро нямат или ако имат по скоро публикуват тази ,която им изнася.

Но определено нямат такава от авиокомпанията дали си бил на борда на полета 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, iMari каза:

А пише ли в общите условия, че трябва да си бил на полета, за да изплатят компенсации? 
Защото, например, ако е започнало да се трупа закъснение още преди излитане, някой може да реши, че вече не иска да лети, защото ще изпусне някаква връзка и така му се обезсмисля пътуването. Чисто хипотетично. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 25 минути , crazyhorse каза:

Някой пробва ли да сменя едноевровия билет Бари-Миконос? 

А защо ти е да го сменяш? Това е късен полет и вероятността да закъснее над час е голяма. Вчера и двата полета Бари- Миконос и Миконос-Бари закъсняха доста. Нищо не направих, подведена от първоначалната информация за закъснение от Уиз и най-вече от собсвената си алчност, разбира се. Да им се ненадява човек на гърци и италианци, че ще стопят толкова бързо закъснението и то в този късен час.😉

Има доста късни полети по вътрешните линии в Италия по 4,99 евро, което е пренебрежима сума за милионерите. 😀

П.п. Обаче колибра наистина играят мръсничко и винаги съкращават едни 6-8 минути от закъснението.🤥

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , iMari каза:

А защо ти е да го сменяш? Това е късен полет и вероятността да закъснее над час е голяма. 

Ами фшекса е 6 евро+1 евро билет=7 евро и ако се смени с билет за 9.99 вероятно ще се доплати нещо от порядъка на 1.5 евро-така билет +флекс излиза окол 8.5 евро, което си е добра цена! Това на теория, де! Не съм добавял флекс! 😉

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   6 магеланци

• margarettod
    • Zdravko Nestorov
    • Сузи Су
    • sufc
    • Victoria
    • mechiko
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.