Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Доплатих 1,60 евро за билет за София-Малага, който струваше 19,98 лв. . Реално билетите  ни излизат по   2,60 евро, другото е флекс 6 евро. Гледах и други полети на цена 19,98 лв., но  ми искаше доплащане от 5-6 евро. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, Фил каза:

А пише ли в общите условия, че трябва да си бил на полета, за да изплатят компенсации? 
Защото, например, ако е започнало да се трупа закъснение още преди излитане, някой може да реши, че вече не иска да лети, защото ще изпусне някаква връзка и така му се обезсмисля пътуването. Чисто хипотетично. 

Имах такъв полет.  От Колибра ме попитаха в мейл,защо при тях под този резервационен код излиза друг полет. Отговорих,че съм го сменила,защото пропускам връзка. Изпратих отново бордната карта за първия полет и кода за потвърждение и получих компенсация . Но закъснението беше голямо. Не знам дали го има в общите условия.

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Сега поглеждам от любопитство и виждам това. Не знам как да го коментирам! Върхът на нахалството! Дори във flightradar24 няма назначена машина към полетите, за да се види какви ги е вършела преди това.

Информацията във flightradar24 се различава от тази в Google, но на едното място стой като неизпълнен на другото е изпълнен.

И това е полетът на отиване!

П.С. Според сайта на Летище София - полетът София - Ханя е излетял в 00:28 часа на 02.08.2021 и обратния Ханя - София е кацнал в 04:43 часа.

Оригиналното полетно време е излитане от София за Ханя в 17:25 часа и кацане обратно от Ханя за София в 21:15 часа.

Screenshot_2021-08-02 sofia to chania wizz - Google Търсене.png

Screenshot_2021-08-02 Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map Flightradar24.png

Редактирано от agenta
Окончателна информация за полета
Публикувано:

Дубай се появи отново - изпратиха ми мейл, че полетът ми до Абу Даби през октомври ще кацне в Дубай и гледам, че е заложено така в разписанието до 27.10.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, yordanov каза:

Дубай се появи отново - изпратиха ми мейл, че полетът ми до Абу Даби през октомври ще кацне в Дубай и гледам, че е заложено така в разписанието до 27.10.

Супер то се очакваше…с тези ограничения там, но гледам до края на октомври са со Дубай и след това отново Абу Даби, но си мисля, че ще падне цялото зимно до Абу Даби. А някаква опция имаш ли за смяна сега след, като летището е сменено или не?

Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

А някаква опция имаш ли за смяна сега след, като летището е сменено или не?

Ами аз всъщност си имам опцията за смяна от преди, тъй като билетите бяха закупени много отдавна и имаше промяна в разписанието. Та не знам дали промяната на летището само би довела до опция за смяна, по-скоро не.

Публикувано:

Опциите са стандартните при промяна-приемане на новите условия, нова резервация в границите -14, +30 дни или възстановявяне на пари. Възползвах се и смених датите на полета. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз съм с полет 9-12 януари купен с идеята да го сменя за НГ 😁😁 ама си мисля, че системата им ще направи така, че да не може за тогава

• Харесвам 3
Публикувано:

Има всички опции, иначе моите полети са кацане в Дубай, връщане от Абу Даби в момента..

99% няма да ги позлвам, бяха и флекс за филипинската инвазия, която пропадна както почти всичко друго в последните 2 години.

Публикувано:
преди 16 часа, Ivko каза:

с тези ограничения там

Интересно, сега чета, че вече сме в зеления списък на Абу Даби и пътуването до там става само с PCR, без карантина. Решението им е от 31.07: https://coronavirus.bg/bg/news/2198

Предполагам е добре дошло за Уиз и вероятно няма да местят полети повече до Дубай, макар че вече преместиха октомврийските... 🤷‍♂️ Има време де, ще видим как ще се развият нещата.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 31 минути , Yto каза:

Боцнах едно билетче за 7.08 Миконос Бари за 1 евро. 

Сега чакам съдбата да си каже думата... 

И в обратна посока има за 28.08.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , ДиянаВ каза:

И в обратна посока има за 28.08.

За тогава имат право да отменят полета, а сега не. 

Важното е да се хванат от рано ротациите на машината ама не знам в коя

база и е локацията. 

• Харесвам 3
Публикувано:
На 2.08.2021 г. в 15:51, Marisha каза:

Бергамо-Крайова 10 Евро 20 кг

После при промяна с друг полет иска ли доплащане за багажа ако има разлика?

Публикувано:
преди 8 минути , Julian999 каза:

После при промяна с друг полет иска ли доплащане за багажа ако има разлика?

Няма доплащане за багажа.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, yordanov каза:

Интересно, сега чета, че вече сме в зеления списък на Абу Даби и пътуването до там става само с PCR, без карантина. Решението им е от 31.07: https://coronavirus.bg/bg/news/2198

Предполагам е добре дошло за Уиз и вероятно няма да местят полети повече до Дубай, макар че вече преместиха октомврийските... 🤷‍♂️ Има време де, ще видим как ще се развият нещата.

Да вярно сме зелени вече ама зависи за колко време ще си там защото ваксинирани и невакаинирани влизат с тест без карантина, но първите трябва да направят втори тест на ден 6 от влизането, а неваксинирани на ден 6 и на ден 12.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, Георги Матеев каза:

Почнали са да пращат интересни смс-и. Май съвсем са скъсали въжетата 🙂

Screenshot_20210803-232531_Messages.jpg

Използват самолет и екипаж на испанската чартърна авиокомпания Aura Airlines, може би е базиран в София за определено време и покрива дупки. Вчера полетът Родос-София се изпълняваше от тях сред същия SMS, но си имаше някакъв платен кетъринг. Иначе беше много интересно как при кацането прелетяхме на метри от връх Мусала и раздруса много сериозно - досега не ми се беше случвал такъв екстремен approach към София, не знам дали заради испанските пилоти или нещо друго.

• Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:
преди 10 часа, Георги Матеев каза:

Почнали са да пращат интересни смс-и. Май съвсем са скъсали въжетата 🙂

Поне си предупреден, ние изтеглихме късата клечка преди месец на доста дългия Лисабон - София, който на всичко отгоре излиташе следобед (португалско), т.е. беше рано за вечеря преди това и каца в София след 1:00 сутринта, т.е. хем е късно, хем и няма къде да се яде 😄 

Публикувано:
преди 11 часа, Георги Матеев каза:

Почнали са да пращат интересни смс-и. 

А после в самолета порпуснаха ли съобщението, че не можеш да консумираш собствен алкохол? :scratch_one-s_head:

• Замислям се 3
Публикувано:
преди 46 минути , lyubo21 каза:

Използват самолет и екипаж на испанската чартърна авиокомпания Aura Airlines, може би е базиран в София за определено време и покрива дупки. Вчера полетът Родос-София се изпълняваше от тях сред същия SMS, но си имаше някакъв платен кетъринг. Иначе беше много интересно как при кацането прелетяхме на метри от връх Мусала и раздруса много сериозно - досега не ми се беше случвал такъв екстремен approach към София, не знам дали заради испанските пилоти или нещо друго.

Ние също бяхме с Аура-та на връщане от Крит в неделя вечер, което се превърна в понеделник сутрин след седем часа и половина закъснение. Та не сме и пробвали дали дават нещо в самолета, бяхме си накупили на летището и ще гледаме да се покрият разходите от компанията или застраховката. Но sms  с подобно съдържание не сме получавали.

преди 4 минути , Фил каза:

А после в самолета порпуснаха ли съобщението, че не можеш да консумираш собствен алкохол? :scratch_one-s_head:

Английският на испанците беше толкова потресаващ, че хич и не обърнах внимание какво са казали. По щях да ги разбера, ако си говореха на испански... Леко го проспах целия полет...

@mary_shery ме събуди с възклицание за някакви водни басейни доста скоро преди кацането, за да е било Бяло море... Знам ли дали и ние не сме минали покрай Мусала и да са се видяли Мусаленските езера... Аз нали все до пътека си избирам да сядам 😉 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.