Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Айде и от Албания започнаха с нови маршрути. 

Wizz Air launches 4 new routes from Albania!

New routes:
✈ Tirana – Billund (Thursday, Sunday, from December 9)
✈ Tirana – Liverpool (Monday, Wednesday, Friday, from December 10)
✈ Tirana – Oslo Torp (Tuesday, Saturday, from December 11)
✈ Tirana – Madrid (Wednesday, Sunday, from December 12)

Image

И още два от Вилнюс

New routes from Vilnius:
✈ Vilnius – Yerevan (Thursday, Sunday, from December 16)
✈ Vilnius – Reykjavik (Monday, Friday, from December 17)

Image

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, yordanov каза:

Уиз изпращат мейл след като добавят 120% кредит. В него има линк, от който си искате кеш рифънд, ето го и него: https://wizzair.com/en-gb/wizz-credit-conversion-request#/

Много благодаря, оправих се през линка.

• Харесвам 2
Публикувано:

Получих имейл от Wizzair,в koйто информират,че всички пътници от предстоящия полет ще бъдат прехвърлени на определено място за да преминат тест за ковид  преди паспортния контрол. Да разбирам ли това като предложение за направа на тест на място за сметка на превозвача?

• Замислям се 6
Публикувано:
преди 6 минути , valpet каза:

Получих имейл от Wizzair,в koйто информират,че всички пътници от предстоящия полет ще бъдат прехвърлени на определено място за да преминат тест за ковид  преди паспортния контрол. Да разбирам ли това като предложение за направа на тест на място за сметка на превозвача?

За кой полет става въпрос? 

Публикувано:
преди 6 минути , valpet каза:

За кой полет?

Публикувано:
преди 1 минута , valpet каза:

Полет Варна Ларнака на 15 август

Би трябвало да е за тяхна сметка. 

Интересно е дали ще тестват и хората със сертификат за ваксинация. 

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 18 минути , valpet каза:

Ако тестовете са за сметка на Уиз много силно ще се изненадам, най-малкото понеже в (общия случай) те струват повече от самия билет. А и някак не си представям как авиокомпанията поема тестове на 150-200 пътника. Далеч по-възможно е обаче самата кипърска държава да ги плаща с идеята да облекчи нещата при пристигане.

Моля те драсни после с развитие какво е станало точно, че е интересно.

• Харесвам 11
Публикувано:

Според мен имат предвид, че пътниците от целия полет ще бъдат тествани на т. нар. случаен принцип при пристигането си в Кипър и преди паспортния контрол за влизане в страната. Това тестване на случаен принцип е за сметка на държавата.
Това не отменя изискването всеки пътник да има сертификат за ваксинация, преболедуване или направен тест за своя сметка.

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/01072021_Destination_Protocol_Cyprus.pdf
Q15: Is random testing going to be done at destination level?
Entire flights are randomly asked to undergo a COVID-19 test upon arrival, irrespective of where they flew from. Children who arrive in Cyprus before their 12th birthday, are exempted. The cost in such cases is borne by the Cyprus government.

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, valpet каза:

Полет Варна Ларнака на 15 август

Както е описано по-долу е възможно, но България все още е в зелената зона. Когато пристигахме от България в Кипър в началото на юли не ни направиха такива random тестове, само че приятел който пътуваше от Гърция към Кипър, ваксиниран български гражданин на целия самолет са направили ПСР в Кипър за сметка на държавата.

преди 55 минути , zzxxcc каза:

Според мен имат предвид, че пътниците от целия полет ще бъдат тествани на т. нар. случаен принцип при пристигането си в Кипър и преди паспортния контрол за влизане в страната. Това тестване на случаен принцип е за сметка на държавата.
Това не отменя изискването всеки пътник да има сертификат за ваксинация, преболедуване или направен тест за своя сметка.

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/01072021_Destination_Protocol_Cyprus.pdf
Q15: Is random testing going to be done at destination level?
Entire flights are randomly asked to undergo a COVID-19 test upon arrival, irrespective of where they flew from. Children who arrive in Cyprus before their 12th birthday, are exempted. The cost in such cases is borne by the Cyprus government.

Според мен полетите се избират в зависимост от съответната категоризация на страната, от където пристига полета.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тестването на всички пътници от полет , избран на случаен принцип не е от вчера. Аз го четох на сайта на летището в Пафос .  В своята тема @ivan69 описва подробно случая.

Новото е, че Уиз предупреждават. Вероятно повишаването на заболелите у нас, прави правителството предпазливо.  

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

От 9 септември стартира линия Абу Даби - Бахрейн. Уиз базата в Абу Дабу почва все повече да ми харесва. 

https://simpleflying.com/wizz-air-abu-dhabi-bahrain/

Конкретно от София остава и да се осъществи полет до Абу Даби 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , stormbringer каза:

Имате ли информация, за спиране на полетите от Кипър до Германия? 

Не, на какво се базират опасенията ти?

Публикувано:
преди 4 часа, tch каза:

Не, на какво се базират опасенията ти?

На приятел, чийто полет за септември са отменили  (wizz) 

Публикувано:

Сигурно е коментирано, но ми е по лесно да си попитам... 

Мога ли да канселирам връщането на двупосочен билет, след като е реализирана първата част на билета ако имам флекс на билета 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 50 минути , wiliko каза:

Мога ли да канселирам връщането на двупосочен билет, след като е реализирана първата част на билета ако имам флекс на билета 

Мисля, че можеш само да го преместиш, но не и да го канселираш и да се върне като кредит. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не.

преди 1 час, wiliko каза:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, wiliko каза:

Може да се променя само часа и датата, но не и дестинацията

• Харесвам 2
Публикувано:

Полета за Корфу закъснява. Вече над половин час стоим натоварени в автобусите. Е, почти вътре...някои си запалиха цигарките...няма проблеми.

20210815_140046.jpg.da5e7a58a01a12f14b7e6201a2172fa1.jpg

• Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.