Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , Tani каза:

Да ви благодаря и след като се възстанових, да опиша как се развиха нещата, в случай, че на някого се наложи.

На дадения телефон на Wizz естествено никой не отговаряшв, само някакъв секретар, че се чака да те прехвърлят към украински номер, за да говорите на италиански. Така и никой не се обади, никаква връзка 2 дни не можах да направя.

Много благодаря за линка на летището в Неапол. На техния телефон стана ясно, че по някаква европейска директива, на всички европейски летища задължително има специални салони, обозначени със знак за инвалиди и състав, който е длъжен да помогне и да окаже съдействие на всички, които са го потърсили. Това е същият офис, който обслужва авиокомпаниите, ако преди полета сте заявили  специално съдействие. Ако ви се е наложило да търсите съдействие след като сте взели билет и след чекиране, без да сте завили опцията, винаги при нужда може да ползвате помощ, но задължително трябва да сте  най-късно 2 часа преди полета. Ако нямате телефона, на входа на летището има отделни врати със знак за инвалиди и звъните на звънеца. Ще дойдат да ви посрещнат веднага.

Така и аз отидох навреме, полетът естествено закъсня. Но в тази зала, можете  спокойно да седите, да почивате, да си заредите телефона, вода и друга помощ каквато ви е нужна, ще ви бъде осигурена. Помогнаха  ми без да чакам за чек-ин, за секюрити, след секюрити специален салон, откъдето с кола ме завеждоха  самостоятелно в самолета преди всички останали. Ако не можете да вървите, те ще ви качат с количка.  Много съм благодарна на всички, които ми помогнаха, прибрах се спокойно и благополучно.

После за друг полет видях, че Wizz имат опция ( fast track и специален салон) за 12 евро, но преди това не съм обръщала внимание. Явно има случаи, в които може да се ползва. 

Пожелавам на всички успешни пътувания и завръщания!

Радвам се, че всичко е минало благополучно. И ти благодаря, че даваш обратна информация, ако на някого се случи, нещо такова, да се знае, какво се прави. Че знаеш ли , колко пъти, някой иска помощ, получава и я и после - ни вест, ни кост:(((

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 25.08.2021 г. в 16:40, Tani каза:

Намирам се сама  в малко сложна ситуация в Соренто и се нуждая от съвета ви. Наложи се да прекарам вчера  1 ден в болница и ми направиха някаква малка операция. Сега съм в хотела, но все още имам проблем да стоя права и да ходя продължително време, колабирам. Прибирането ми е след три дни, но не се очаква толкова бързо да се възстановя, предвид състоянието ми. Букнала съм си такси за събота до летище Неапол. Каква опция ми трябва да  взема от Уиз, за асистенция за инвалиди или има нещо друго за болни?  Има ли някаква друга екстра , която може да ми е полезна с Уиз и на летището

Днес полетите до Италия между 1 и 5ч ще закъсняват заради стачка. Сутринта уизз са ми прстили смс и имейл за закъснение на полета довечера Катания-София. Въпроса е при това положение ще важи ли директивата или да залагам колибра? 

Пс. Сега прочетох в рвгламвнта. Май няма нужда се надявам на обещетение по регламента.  От друга страна, когато моя полет не е по време на стачката мен трябва ли да ме вълнува акумулираното закъснение от предишните полети? 

Всяка стачка, която оказва влияе върху работата на авиокомпанията, може да се счита за извънредно обстоятелство. Въпреки това, за да бъде освободен от плащане на обезщетение, превозвачът трябва да докаже, че: а) има връзка между извънредните обстоятелства и закъснението или отмяната на полета и б) отмяната или закъснението не са могли да бъдат избегнати, дори ако са били взети всички разумни мерки.

Публикувано:

Не зная за обещетенията как процедират, но ние трябваще да летим за Рим на 26.07 и полета беше отменен в последния момент- тогава пак стачкуваха всички летища.

Възстановиха ми парите за самолетните билети до месец по-късно. 

Разбирайки за стачката си купихме други за 25.07 и все пак успяхме да отидем.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , Jorro каза:

Днес полетите до Италия между 1 и 5ч ще закъсняват заради стачка. Сутринта уизз са ми прстили смс и имейл за закъснение на полета довечера Катания-София. Въпроса е при това положение ще важи ли директивата или да залагам колибра? 

Пс. Сега прочетох в рвгламвнта. Май няма нужда се надявам на обещетение по регламента.  От друга страна, когато моя полет не е по време на стачката мен трябва ли да ме вълнува акумулираното закъснение от предишните полети? 

Всяка стачка, която оказва влияе върху работата на авиокомпанията, може да се счита за извънредно обстоятелство. Въпреки това, за да бъде освободен от плащане на обезщетение, превозвачът трябва да докаже, че: а) има връзка между извънредните обстоятелства и закъснението или отмяната на полета и б) отмяната или закъснението не са могли да бъдат избегнати, дори ако са били взети всички разумни мерки.

А от къде е тази информация за стачката,тъй като не намирам нищо никъде?

Публикувано:
преди 1 минута , imarev каза:

А от къде е тази информация за стачката,тъй като не намирам нищо никъде?

Написах в гъгъл italy air trafic control strike today и излезе статия от вчера. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Написах в гъгъл italy air trafic control strike today и излезе статия от вчера. 

Ясно,не се настачкуваха и тия през месец,през два.

За директно засегнатите полети,мисля че няма да има  обещетения,но за следващите по редицата си мисля,че много е възможно да се вземе нещо,макар и трудно 

Публикувано:
преди 1 час, Jorro каза:

Тия мърльовци правят мазало в разписанието на половин Европа днес. Не виждам основание за обезщетение. Лошото е, че едва в края на деня ще стане ясен пълния размер на мазалото. Защото добре познатите нискотарифки имат по няколко полета от/до Италия и това значи натрупване на големи закъснения до късните полети.

П.п.От друга страна, АК са информирани поне месец по-рано за стачката, биха могли да разместят разписание.Може би.

• Харесвам 1
Публикувано:

A къде може да се видят предвидените ротации за деня за всеки от самолетите им. Че имаме магеланци да се прибират късно от Бари. Засега не са получили никакви съобщения за закъснения. Но искаме да проверим дали няма предишни ротации до Италия на същата машина.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 28 минути , master_of_germs каза:

A къде може да се видят предвидените ротации за деня за всеки от самолетите им. Че имаме магеланци да се прибират късно от Бари. Засега не са получили никакви съобщения за закъснения. Но искаме да проверим дали няма предишни ротации до Италия на същата машина.

Засега го дават навреме! 

Screenshot_20210907_154046_com.flightradar24free.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 39 минути , master_of_germs каза:

Миналата седмица във вторник преди София-Бари-София самолетът е летял София-Женева-София. Сутринта не знам за къде е летял, но засега женевският полет няма закъснение. Щом ще нощува в София едва ли е от италианските "маршрутки" 😃

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Миналата седмица във вторник преди София-Бари-София самолетът е летял София-Женева-София. Сутринта не знам за къде е летял. Щом ще нощува в София едва ли е от италианските "маршрутки" 😃

А преди София - Женева - София е летял София - Буве-София! 

Но днес този за Женева е друг самолет, не е същата ротация като миналата седмица! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 56 минути , master_of_germs каза:

съдейки по информацията он радар-24 от миналия вторник би трябвало самолета от Женева да покрива курса за Бари... но не съм сигурна 

Flight history for aircraft - HA-LVH

image.png.0f9d53ecb1271672f6a03635ac0c83d9.png

докато пиша и вече са ти дали информация...🤣

• Харесвам 2
Публикувано:

На летището в Болоня,бяхме изненадани с ваучери за храна от УИЗ заради закъснението.Още по изненадани бяхме обаче,когато решихме да ги използваме,тъй като включваха…вода и Сникърс😄😄.След такова обилно ядене мисля да не ям поне до утре😄

• Смея се 15
Публикувано:
преди 2 часа, imarev каза:

На летището в Болоня,бяхме изненадани с ваучери за храна от УИЗ заради закъснението.Още по изненадани бяхме обаче,когато решихме да ги използваме,тъй като включваха…вода и Сникърс😄😄.След такова обилно ядене мисля да не ям поне до утре😄

Аз мисля да не ходя толкова рано на летището в Катания, новия ни час е 00:15.... Добре, че се опрсви времето, че ни удави от дъжд цял ден... Чудя се, ще се излъжат ли да платят компенсация.... 

Публикувано: (редактирано)

Обявиха закъснение от 2 часа за полета Вроцлав - Бургас

Допълнение:

Полета го отмениха за утре в 20:00

Редактирано от lamerz1912
Допълнение
  • Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Тази вечер в 00: 45 връщайки се от Миконос с Wizzair кацнахме на терминал 1, но излязохме през терминал 2. Получи се малко изненадващо. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Пътниците на всички късни полети на Wizz  пристигат през Т2  , защото вечер екипите на РЗИ са само на Т2. Така  е от месеци насам.

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Публикувано:

Нещо не мога да чекирам утрешен полет

сайта е ужасен

да не говоря че си доплатих за автоматичен чекин 🧐

сега ми изписа че типа самолет бил променен и т.н и дрън дрън

ужасен сайт

Публикувано:
Преди 1 час, Mistela каза:

Нещо не мога да чекирам утрешен полет

сайта е ужасен

да не говоря че си доплатих за автоматичен чекин 🧐

сега ми изписа че типа самолет бил променен и т.н и дрън дрън

ужасен сайт

Пълна трагедия им е страницата днес

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 часа, lamerz1912 каза:

Обявиха закъснение от 2 часа за полета Вроцлав - Бургас

Допълнение:

Полета го отмениха за утре в 20:00

Все пак ще летим.

24 човека сме в самолета 😉

Само двама българи 😉

Днес дадоха ваучери за храна по 60 злоти (26-27 лв на човек).

През уикенда ще пускаме клейм за забавяне и евентуално за спането. Ние си го уредихме сами. (72 лв за двама мисля е нормална цена).

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 часа, lamerz1912 каза:

Все пак ще летим.

24 човека сме в самолета 😉

Само двама българи 😉

Днес дадоха ваучери за храна по 60 злоти (26-27 лв на човек).

През уикенда ще пускаме клейм за забавяне и евентуално за спането. Ние си го уредихме сами. (72 лв за двама мисля е нормална цена).

Стачката в Италия ли посочиха като причина?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.