Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Скоро не съм срещал въпроси и отговори, а сега аз чакам кредит, та да попитам ..

Предприемате ли някакви стъпки при забавен кредит за резервация в букинг? Напуснах хотела на 04.07 и периода от 64 дни мина отдавна. Преди в мненията горе седеше едно с мейл за връзка, но сега е само това с телефона.

Публикувано:
преди 1 минута , КолЮ каза:

Напуснах хотела на 04.07 и периода от 64 дни мина отдавна. Преди в мненията горе седеше едно с мейл за връзка, но сега е само това с телефона.

Аз също имам забавен кредит от средата на юни, като все още не съм се обаждал. Принципно по други booking промоции пише, че срокът е 64 дни, но максимум 90 дни. При мен 90-те дни изтичат съвсем скоро, така че мисля да ги ръчкам след това.

• Благодаря 1
Публикувано:

Повтарям си питането и тук, понеже в темата за covid-ограниченията никой не отговори, въпросът е:

Ако някой скоро е летял до Бове с Wizz - в случай, че пътникът е само с ръчен багаж, трябва ли да се минава на чекин-гише? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Фил каза:

Повтарям си питането и тук, понеже в темата за covid-ограниченията никой не отговори, въпросът е:

Ако някой скоро е летял до Бове с Wizz - в случай, че пътникът е само с ръчен багаж, трябва ли да се минава на чекин-гише? 

Когато се чекираш, ще ти изпише дали е или не е бордна карта. Аз предполагам, че ще минеш през гише. Но не е много бавно, не се тревожи.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, КолЮ каза:

Скоро не съм срещал въпроси и отговори, а сега аз чакам кредит, та да попитам ..

Предприемате ли някакви стъпки при забавен кредит за резервация в букинг? Напуснах хотела на 04.07 и периода от 64 дни мина отдавна. Преди в мненията горе седеше едно с мейл за връзка, но сега е само това с телефона.

И аз още чакаме 2 кредита с дати на напускане 04.07 и 13.07 и по този повод вчера четох условията на промоцията. Потвърждавам написаното от jorrro за от 64 до 90 дни.

😞

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имам билети, по тарифата флекс. Пише, че до 72 часа преди полета, мога да ги откажа и да си поискам връщането на парите, към сметката в профила. Може ли някой да каже, ка става, ако решим да не пътуваме?

• Харесвам 1
Публикувано:

Намираш резервацията и там има опция за "отказване на полета":

699703506_IMG_20210918_0828392.jpg.ca067914108ce457981a8e8bc59ef347.jpg

Но все пак помисли и го смени за друг полет за други дати за сходна цена. Така може да се сменя много пъти, ако откажеш идва ваучер май, но пък се губят парите платени за флекс. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

@AlexandraKo пише, че билетите са с тарифа флекс, която се различава доста от билет с добавен флекс. Тази тарифа е с много екстри и нямам идея дали и как се прехвърлят към друг полет. Алекс, не съм купувала билети по тази тарифа, но предполагам, че при канселиране стъпките са същите като при обикновен флекс. Както @jorocontrola ти е показал, избираш отмени полет, трябва да ти покаже колко от заплатената сума ще върне в профила ти, нещо със сигурност ще удържи за флекс, потвърждаваш и това е. Парите се зареждат в профила ти като кредит доста бързо.

• Благодаря 1
Публикувано:

@iMari правилно е отбелязала. Аз си мислех за флекс добавка, а не флекс тарифа (мислех, че няма такива Магеланци):

IMG_20210918_103136.jpg.85a281a631bcf3692793d41b52284a05.jpg

С нея пак трябва да може да се сменя. При отказан полет и върнати 💰, мисля, че срокът им във виртуалният портфейл беше по-малък, което може да е проблем.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, iMari каза:

@AlexandraKo пише, че билетите са с тарифа флекс, която се различава доста от билет с добавен флекс. Тази тарифа е с много екстри и нямам идея дали и как се прехвърлят към друг полет. Алекс, не съм купувала билети по тази тарифа, но предполагам, че при канселиране стъпките са същите като при обикновен флекс. Както @jorocontrola ти е показал, избираш отмени полет, трябва да ти покаже колко от заплатената сума ще върне в профила ти, нещо със сигурност ще удържи за флекс, потвърждаваш и това е. Парите се зареждат в профила ти като кредит доста бързо.

Благодаря, около 100 лева по-малко ще върнат.

Ще помисля още малко.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , AlexandraKo каза:

Благодаря, около 100 лева по-малко ще върнат.

Ще помисля още малко.

Много удържат. Обикновен флекс излиза 5-6 евро на билет, без да е намален и ти дава свободата да моделираш резервацията по твой вкус. Не съм сравнявала, но ако добавяш допълнително екстри не ти ли излиза по-евтино, отколкото ползването на тази тарифа? Може да провериш при следваща резервация.

А в този случай, ако полета е достатъчно напред във времето може и да го отменят или променят часа с над три часа. Тогава трябва да ти възстановят цялата сума. Само за местата дали не удържаха нещо. @Ivko?

А другият вариант е да пробваш да смениш датата/дестинацията и да видиш какво ще поиска като доплащане. Ако те устройва, местиш напред с няколко месеца, а Уиз със сигурност ще променят нещо и ще може да си възстановиш парите с минимални щети, евентуално.

• Благодаря 1
Публикувано:

Като купя места на АИ, 32 кила багаж, флекс, приорити и дрън-дрън, за двама,  даже излиза повече.

Да, ще почакам, те винаги правят някакви промени. Пък може и да летим, ще видим.

Благодаря ти!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, iMari каза:

Много удържат. Обикновен флекс излиза 5-6 евро на билет, без да е намален и ти дава свободата да моделираш резервацията по твой вкус. Не съм сравнявала, но ако добавяш допълнително екстри не ти ли излиза по-евтино, отколкото ползването на тази тарифа? Може да провериш при следваща резервация.

А в този случай, ако полета е достатъчно напред във времето може и да го отменят или променят часа с над три часа. Тогава трябва да ти възстановят цялата сума. Само за местата дали не удържаха нещо. @Ivko?

А другият вариант е да пробваш да смениш датата/дестинацията и да видиш какво ще поиска като доплащане. Ако те устройва, местиш напред с няколко месеца, а Уиз със сигурност ще променят нещо и ще може да си възстановиш парите с минимални щети, евентуално.

Ако няма флекс добавен за промяна ще начисли такса промяна, която е 60лв на посока/пътник. Аз отмених полет за който нямах флекс и след плащане на такса отмяна, която беше мисля 80лв на пътник ми върнаха останалото, като не връщат парите за услугите т.с. багаж, места /250лв имах и платени места/ и така от 1600лв получих едни 380лв

Публикувано:

Ако имаш флекс и Уиз отменят полета, връщат ли сумата за всички допълнителни услуги? Имам спомен, че не връщаха само парите за местата или бъркам?

Публикувано:
преди 4 минути , iMari каза:

Ако имаш флекс и Уиз отменят полета, връщат ли сумата за всички допълнителни услуги? Имам спомен, че не връщаха само парите за местата или бъркам?

Връщат всичко, ако отмяната е от тяхна страна. Ако променяш и имаш закупени места, тогава се заплащаше разликата.

@AlexandraKo, ако няма да пътувате, по-добре пробвай да промениш/изместиш полета. В зимното разписание няма начин да не съкратят някои дни. Ако не ти се занимава да търсиш, пусни тук параметрите на билетите ти. Със сигурност ще се намери магеланец, който да удари едно рамо, щом е за идеята Уиз да не са на плюс🙂

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Някой, който е искал връщане на пари за отменен билет, може ли да каже след като поискаш връщане по карта, слагат ги първо в профила, получили са фактура с -, но стояли в профила. Трябва ли да се прави още нещо в профила или уиз ще си продължат процедурата, че не го правя аз и нямало други опции, а няма как да видя какво излиза на екрана.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 57 минути , EliDion каза:

Някой, който е искал връщане на пари за отменен билет, може ли да каже след като поискаш връщане по карта, слагат ги първо в профила, получили са фактура с -, но стояли в профила. Трябва ли да се прави още нещо в профила или уиз ще си продължат процедурата, че не го правя аз и нямало други опции, а няма как да видя какво излиза на екрана.

Трябва да се изиска кеш рифънд от следния линк:

https://wizzair.com/en-gb/wizz-credit-conversion-request

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, iMari каза:

Връщат и платените места. Не връщат за трансфер, паркинг, такси и т.н. и препращат към предлагащия услугата през техния сайт. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Яко режат. Няма ги Мадрид, Барселона, Бари, Женева, Базел, Ларнака, сигурно и други. Има и такива с орязани честоти, което е очаквано де.

• Харесвам 1
Публикувано:

Хич не ми харесва, как го наместват, защото полетите ми от Неапол за София на 15 ноември не ги виждам, и все още нямам информация за ситуацията

Едит: И полетите от Фуертевентура до Неапол на предния ден ги няма, започва да става много интересно 

Как стоят нещата в този случай? Нямам особен опит с отменени полети, предлагат ли промяна или направо ти казват, че няма полет? Реално, ако си променя полетите до Рим и после от Рим ще ме устройва, ама дали ще дадат такива опции? 

Публикувано:

Нови правила ли има? За промяна с 3 часа няма ли да връщат пари или да предлагат кредити?

Може би по-късно ще се появи формата за избор, надявам се 🙂

Публикувано:

Ползвайте кредита си за реални близки полети, летете ги и нека се радваме на пътуванията, които успеем да направим. Късмет! 

П.П.Мисля, че всеки който подценява УИЗ надценява себе си. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 часа, yordanov каза:

Яко режат. Няма ги Мадрид, Барселона, Бари, Женева, Базел, Ларнака, сигурно и други. Има и такива с орязани честоти, което е очаквано де.

Да и ОАЕ ги няма от януари !

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.