Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 29 минути , iMari каза:

Само не знам, ако билетите са двупосочни и на една резервация дали позволява да местиш и отиването и връщането.

Да, и двете могат да се местят в този случай независимо дали промяната касае само единия полет.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , iMari каза:

Само не знам, ако билетите са двупосочни и на една резервация дали позволява да местиш и отиването и връщането.

Да може да местиш и двете посоки

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, iMari каза:

до 3 часа преди полет имаш възможност да избереш. При променен/отменен полет може да местиш 14 дни назад и 30 дни напред от първоначалната дата. Напълно безплатно е, което би могло да бъде удобство. И аз имам отменен полет до Ница, предполагам, че и твоят е в началото на декември. Може просто да си избереш друга дата, която те устройва. На Уиз им трябва малко технологично време, за да оправят сайта след поредното орязване, може би до края на деня ще видиш всички опции, които ти дават, подробно описани в профила.

Не се отказвай, никой не се ражда смел и опитен 😉

Да, разбира се, че ти дава да местиш и двата полета 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 часа, stanimir каза:

Wizz тихомълком отрязаха голяма част от зимното си разписание по много дестинации.

Резнаха яко. Мислех да търся есенното слънце за няколко дни след 2 седмици в Малта. Сега имам билети с един час престой, които няма да стигне и за ВИП салона дори ...

Освен да се насочим към Сицилия, друго не ни остава 😁

Публикувано:
преди 6 минути , jorocontrola каза:

Мислех да търся есенното слънце за няколко дни след 2 седмици

преди 6 минути , jorocontrola каза:

да се насочим към Сицилия, друго не ни остава

Сицилия е прекрасна през есента!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Velmar каза:

Другите дати след промяната са на други цени ...И с това трябва да се съобразя,нали?Извинявайте за навярно глупавите въпроси

Когато промяната е от АК,цените не ги гледай-не се доплаща нищо!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 51 минути , Velmar каза:

Другите дати след промяната са на други цени ...И с това трябва да се съобразя,нали?Извинявайте за навярно глупавите въпроси

Само гледай цената на новия полет да не е по-малка от заплатената от теб.

Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Резнаха яко. Мислех да търся есенното слънце за няколко дни след 2 седмици в Малта. Сега имам билети с един час престой, които няма да стигне и за ВИП салона дори ...

Освен да се насочим към Сицилия, друго не ни остава 😁

Какво са орязали? Аз съм взела за Неапол за края на ноември. Сега проверих, не са бутали разписанието за Неапол. 

Публикувано:
преди 11 минути , Jenbel каза:

Какво са орязали? Аз съм взела за Неапол за края на ноември. Сега проверих, не са бутали разписанието за Неапол. 

За ноември не, но 2 и 9 декември изчезнаха. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Преди два часа работеше без проблем. 

Screenshot_20211030_130558_com.google.android.gm_edit_114063205877385.jpg.3be16da847fee3810eaa39b8220b66ee.jpgЯвно се чудят какви лакомства да раздават и за това се е бъгнал сайта..... Но съм склонен да мисля, че ще наблегнат на пакостите.Тези дни поорязват доста неща. 

• Харесвам 3
  • Смея се 9
Публикувано:

Звъннах на Уиз по повод на една объркана резервация и между другото попитах какво става с отменените полети и защо все още не може да ги променяме през профила. Та като в стар виц агента ми каза една добра и една лоша новина.

Добрата е, че резервация без флекс може да се анулира само ако е направена през посредник и цената в Уиз е по-ниска.

Кофти новината е, че след анулиране/промяна на полет от АК може да си избереш нова дата без доплащане само в рамките на седмица. След това остават само двете опции, рифънд и приемане на новата дата/час.Попитах го, защо в такъв случай нямаме достъп до резервациите през акаунта вече няколко дни, отговори ми, че той не отговаря за техническите проблеми, но може да ми съдейства за промяната. Потвърди, че това е ново правило, за да има АК информация за заетите места за даден полет предварително.

Всякакви дивотии съм чувала от кол центъра, надявам се да се е объркал, но някак звучи логично. 😞

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 23 минути , iMari каза:

Кофти новината е, че след анулиране/промяна на полет от АК може да си избереш нова дата без доплащане само в рамките на седмица. След това остават само двете опции, рифънд и приемане на новата дата/час.

Хм, това противоречи на регламент 261 всъщност, защото там е предвидено да се педостави възможността за премаршрутиране, като това не се обвързва със срок за вземане на решението от пътника, а единствено с наличието на свободни места.

Публикувано:
преди 11 минути , jorrro каза:

Хм, това противоречи на регламент 261 всъщност, защото там е предвидено да се педостави възможността за премаршрутиране, като това не се обвързва със срок за вземане на решението от пътника, а единствено с наличието на свободни места.

Ако промяната/отмяната от АК е направена повече от 14 дни преди първоначалната дата, няма на какво да се позовеш от Регламента.

@iMari, а мейли получи ли? Там какво пише за дните напред и назад?

Публикувано:

Стандартен мейл, нищо различно. До няколко дни ще разберем истината 🙂

Не знам дали стана ясно - може да си избереш нова дата 30 дни напред и 14 назад, но трябва да направиш избора в рамките на седмица след  анулирането от страна на АК.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 41 минути , iMari каза:

Стандартен мейл, нищо различно. До няколко дни ще разберем истината 🙂

Не знам дали стана ясно - може да си избереш нова дата 30 дни напред и 14 назад, но трябва да направиш избора в рамките на седмица след  анулирането от страна на АК.

Благодаря, че ни информира. Като нищо ще вкарат някакви промени и за заварените случаи. Като миналата година, когато намалиха срока от 60 на 30 дни. После върви се разправяй. За всеки случай смених две от променените ми резервации, които уж са ми най-желани за пътуване🙂. След някой друг ден да няма ехх, защо чаках🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Ако промяната/отмяната от АК е направена повече от 14 дни преди първоначалната дата, няма на какво да се позовеш от Регламента.

Тук не мога да се съглася. За промяна/анулация повече от 14 дни преди пътуването не се дължи обезщетение по чл. 7 от Регламента. Но в чл. 5, точка 1, буква а от същия регламент е записано, че право на възстановяване стойността на билетите или премаршрутиране (подробно описани в чл. 8 от Регламента) възниква за пътника във всички случаи на отмяна на полет.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, jorrro каза:

Тук не мога да се съглася. За промяна/анулация повече от 14 дни преди пътуването не се дължи обезщетение по чл. 7 от Регламента. Но в чл. 5, точка 1, буква а от същия регламент е записано, че право на възстановяване стойността на билетите или премаршрутиране (подробно описани в чл. 8 от Регламента) възниква за пътника във всички случаи на отмяна на полет.

До колкто разбирам от написаното от Мари не ти се отказва това, просто решението ще искат да го вземеш до 1 седмица от отмяната, а не както в момента до 3ч преди полета. 

Публикувано:
преди 54 минути , Jorro каза:

До колкто разбирам от написаното от Мари не ти се отказва това, просто решението ще искат да го вземеш до 1 седмица от отмяната, а не както в момента до 3ч преди полета. 

Да, но според мен това ново изискване е в противоречие с регламента. Там не е конкретизиран срок, в който пътникът трябва да вземе решение. Прищпорването му от страна на авиокомпанията с някакви измислени срокове може да се тълкува като заобикаляне на правилата, записани в регламента.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.