Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, stormbringer каза:

На мен пари не ми дължат, ама нещо се мотат с едни кредити от букинг, и този път бяха за по-голяма сума, някой да ги "подсещал" успешно? 

4 - 5 страници напред в темата имаше няколко души с подобен проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, stormbringer каза:

На мен пари не ми дължат, ама нещо се мотат с едни кредити от букинг, и този път бяха за по-голяма сума, някой да ги "подсещал" успешно? 

Въобще не искат да ги изплащат тия кредити. Около месец и половина се занимавам с тия и накрая ми поискаха номера на резервации, датите на полетите с Уиз, имена на всички, които са спали в хотела. След като им ги пратих последва искане за касова бележка или фактура, която разбира се не пазя от преди 6 месеца и просто им казах, че ще се обърна към компетентните органи и че имам 4 резервации, за които нямам изплатени кредити и това беше. Абсолютно циганска работа. Чудят се как да извъртят нещата и да се стигне до там, че нямаш нещо, което искат да им пратиш, и да ти откажат. Изключително лошо впечатление ми правят последно време лилавите. И с тия опашки на Т1, дето висиш по 2 часа и си изтърваш полета и с други неща.

• Харесвам 5
Публикувано:

randi, ако прокараш пътечката с оплакването към компетентните  органи, моля сподели, поне да мултиплицираме действията.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте! Тъй като днес за първи път ще се опитам да купя билети с Flex искам да попитам:

*Ако полетът ми ще е средата на януари, за кой период да са билетите с евтин флекс, които ще заменя веднага след това?

*Приорити 10 евро добре ли е като цена и колко ориентировъчно да търся?

Ако нещо специфично има около смяната на флекса моля да кажете, че след като август изгорях с 500 лв, сега ми е притеснено.

И другото ми питане (не толкова спешно) е как доказвате плащане на отминали резервации за възстановяване на кредит - с извлечение от банкова карта може ли и трябва ли да е с печат? Чудя се ако пиша на хотела ще ми изпратят ли платежен документ?

Публикувано:

Wizz Air launches 13 new routes from/to ROME

wizz air new routes from rome

13 new routes from ROME FIUMICINO

Rome <–> Ibiza (Monday, Wednesday, Friday, Sunday; from 1 June 2022)
Rome <–> Palma de Mallorca (Monday, Wednesday, Friday, Sunday, from 1 June 2022)
Rome <–> Menorca (Thursday, Sunday; from 2 June 2022)
Rome <–> Belgrade (Tuesday, Thursday, Saturday; from 2 June 2022)
Rome <–> Podgorica (Tuesday, Thursday, Saturday, from 2 June 2022)
Rome <–> Preveza (Thursday, Sunday; from 2 June 2022)
Rome <–> Kefalonia (Tuesday, Saturday; from 4 June 2022)
Rome <–> Rhodes (Tuesday, Saturday; from 4 June 2022)
Rome <–> Madrid (Each day; from 26 September 2022)
Rome <–> Basel (Monday, Wednesday, Friday; from 26 September 2022)
Rome <–> Turku (Monday, Friday; from 26 September 2022)
Rome <–> Yerevan (Monday, Friday; from 26 September 2022)
Rome <–> Lyon (Tuesday, Thursday; from 27 September 2022)

• Харесвам 13
Публикувано:

Здравейте, дали може да ми помогне някой. Имах резервация за полет с Wizz - SOF-BCN, Петък - Неделя. После Wizz ми го смениха Сряда - Неделя, което не ме устройва и си взех отиването в Петък с Ryan. Днес все пак опитах да се чекирам за полета и в процеса ми поиска да сканирам сертификат. Направих го и ми изписа някаква грешка. Накрая ми генерира тази бордна карта. Сега в Неделя в Барселона на летището, ако ми се случи същото да знам как да действам. 

Screenshot_20211117_173453.jpg

Публикувано:
преди 1 минута , edbloom каза:

Здравейте, дали може да ми помогне някой. Имах резервация за полет с Wizz - SOF-BCN, Петък - Неделя. После Wizz ми го смениха Сряда - Неделя, което не ме устройва и си взех отиването в Петък с Ryan. Днес все пак опитах да се чекирам за полета и в процеса ми поиска да сканирам сертификат. Направих го и ми изписа някаква грешка. Накрая ми генерира тази бордна карта. Сега в Неделя в Барселона на летището, ако ми се случи същото да знам как да действам. 

Screenshot_20211117_173453.jpg

Няма от какво да се притесняваш, май на всички бордни карти за полети от София дава този надпис, защото първо трябва да се мине през гише за проверка на документите. Няма връзка дали си сканирал Ковид документи или не. За Барселона не знам как е.

• Харесвам 4
Публикувано:

Това е , просто трябва да минеш на гише за проверка на документите и там издават бордната карта.

Wizz в София отварят отделно гише само за проверка на документи ,но ако имат повече полети по едно и също време е  малка лудница.Опашката често е до входа на терминала и може да отнеме и час.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Това е , просто трябва да минеш на гише за проверка на документите и там издават бордната карта.

Wizz в София отварят отделно гише само за проверка на документи

А с Ryan, положението същото ли е, защото с тях ще летя в крайна сметка от София. 

• Харесвам 1
Публикувано:
11 minutes ago, edbloom said:

А с Ryan, положението същото ли е, защото с тях ще летя в крайна сметка от София. 

Поне за Италия се минаваше на гише и в двете посоки.Вероятно и за други дестинации е така ,но на Т2 беше много по-оправено.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, ili каза:

Здравейте! Тъй като днес за първи път ще се опитам да купя билети с Flex искам да попитам:

*Ако полетът ми ще е средата на януари, за кой период да са билетите с евтин флекс, които ще заменя веднага след това?

*Приорити 10 евро добре ли е като цена и колко ориентировъчно да търся?

Ако нещо специфично има около смяната на флекса моля да кажете, че след като август изгорях с 500 лв, сега ми е притеснено.

И другото ми питане (не толкова спешно) е как доказвате плащане на отминали резервации за възстановяване на кредит - с извлечение от банкова карта може ли и трябва ли да е с печат? Чудя се ако пиша на хотела ще ми изпратят ли платежен документ?

По ред на питанията:

1.Важно е да е евтин,няма значение-може и за утре,може и за ноември 2022!

2.Добре е,но мисля,че Бергамо-Крайова има и по-евтино,но трябва да се провери!По тази дестинация флекса е 5 или 6 евро!

Спецификата е,че трябва да се смени летище/а и/или дата(или всичко) трябва да стане до три часа преди първоначалния час на резервацията!

Тук трябва да помага някой с опит,аз нямам!

Успех!

• Харесвам 1
Публикувано:
На 16.11.2021 г. в 0:03, Divliana каза:

Благодаря много, имам да черпя🍻

Записвам си в тефтера! 😉

Почвам да събирам питиета,за да напълня и аз басейн!

И за да се различава от басейна на @Георги Матеев 🤣,смятам моя да го пълня с ракия...🤗

• Браво 1
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, edbloom каза:

С Райънеър директно се отива към скенерите и гейтовете.

• Харесвам 6
Публикувано:

Това с Уиз е пълна трагедия. Минаваш през чекин гишето пак, чакаш по опашки, не можеш да се чекираш там и ти искат пари, но пак да се редиш.

Райката в това отношение са големи пичове, качваш си сертификата там и си капитан. Дано скоро и Уизката се приземят, че това е начинът.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, MARTiNSHO каза:

Това с Уиз е пълна трагедия. Минаваш през чекин гишето пак, чакаш по опашки, не можеш да се чекираш там и ти искат пари, но пак да се редиш.

Райката в това отношение са големи пичове, качваш си сертификата там и си капитан. Дано скоро и Уизката се приземят, че това е начинът.

Ами не е така, всичко зависи от решението на наземния оператор. Летя през седмица и с двете компании и си се ходи на гише и при Раян за да ти проверят документите. За последните 3 месеца  8 от 10 полета ме караха да ходя до гише на Раян за проверка. При Уизз беше 10 от 10 ден, но поне са си направили отделно гише само за документи така, че не се налага да чакаш много като при Раян. В обратната посока пък никъде не ми се наложи да ходя на гише, само в София....

• Харесвам 3
Публикувано:

Интересно... Последните ми полети с Райката в последния месец не са ме карали нито веднъж , а уиз всеки път и не знам да е имало случай да не се налага да се ходи на гише....

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, MARTiNSHO каза:

Интересно... Последните ми полети с Райката в последния месец не са ме карали нито веднъж , а уиз всеки път и не знам да е имало случай да не се налага да се ходи на гише....

И ние така, директно на граничен контрол, без да минаваме през гише на Раън... 

• Харесвам 3
Публикувано:

Превалутиране на УИЗ: 

image.png.79b7576909e786ee8f6913fafe7a45a7.png

1 евро е 2.50 лева.

Тези бяха обявили, че ще купуват Изи Джет, но сделката пропадна.

Освен да са решили да стават БАНКА!?  :biggrin:

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, The Doctor каза:

Превалутиране на УИЗ: 

image.png.79b7576909e786ee8f6913fafe7a45a7.png

1 евро е 2.50 лева.

Тези бяха обявили, че ще купуват Изи Джет, но сделката пропадна.

Освен да са решили да стават БАНКА!?  :biggrin:

Реално курсът им е 2.014, май заради закръглянето курсът изглежда по-неблагоприятен/благоприятен в зависимост от обстоятелствата. По същия начин както преди тук се въртеше мнението, че като се прехврълят 50 точки от Уиз КК, се получава цял лев (или подобно, не помня точно), но се оказа проблем със заръглянето единствено при визуализация, но не и при използването на сумите.

• Харесвам 4
Публикувано:

Здравейте,пуснах заявление за компенсация за отменен полет и като отговор получих това:

Цитат

Благодарим Ви, че се свързахте с Отдела за Обслужване на Клиенти на Wizz Air.

Бихме искали да Ви поднесем нашите най-искрени извинения за евентуалното неудобство, причинено от тази ситуация. След задълбочено разследване на Вашия случай, можем да потвърдим, че забавен/отменен на полет W6 4340 FMM - SOF 12/11/2021, е поради ограничения на летището/ пистата.

Гореспоменатите обстоятелства, както е упоменато в Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския парламент и на Съвета, попадат в категорията Извънредни обстоятелства:

Какво мога да направя от тук натам?

Публикувано:

Ако закъснението не е по вина на АК не дължат обезщетение, но ти няма как да си сигурен, че това е истината. Може да им пишеш, че ще се обърнеш към посредник, който ще провери причините за закъснението и при нужда ще се обърне към компетентна институция за съдействие. Изчакай дали няма да променят версията. Ако ли не, вече наистина може да потърсиш посредник и той да ти каже какви са ти шансовете 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, VVP каза:

Здравейте,пуснах заявление за компенсация за отменен полет и като отговор получих това:

Какво мога да направя от тук натам?

Колко е било закъснението при пристигането в София?

Доколкото виждам това е полет от Меминген до София и тук ще е компетентна ГВА в Германия. Уизз обичат да мълчат и/ или да лъжат когато искаш компенсация и няма да е лесно. След този отговор ти предлагам да не се занимаваш повече с тях, а директно да препратиш отговора им на английски, ако си го получил на български към немското ГВА и да напишеш отделна жалба към този административен орган с подробно описание на случая и снимки ако имаш на табла от двете летища и от Flightradar 24. Държавните органи оказват по-голям натиск.

Пробвай първо така и сам, а не веднага с посредник.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.