Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 40 минути , VVP каза:

Въобще нямаше закъснение. Полета беше канселиран. 😀

Пиши на немското ГВА и ги остави Уизз да си помислят как отмяната на полета е заради ограничение на пистата. Гледам в отговора ти даже пише "забавен/отменен", което говори че дори не знаят кое от двете е, за да го напишат в писмото. Може пък просто да пробват, ако мине номера.

П.С. Ако, обаче е отменен, поради метеорологични причини е съвсем друга постановка и съгласно Регламента тогава не се дължи обезщетение.

Редактирано от agenta
допълнение
Публикувано:

Така като гледам летището е било практически затворено поради мъгла и ниска видимост. Разгледах 4-5 произволни полета от Меминген на 12.11, всички са или отменени или изпълнени от Щутгарт, поради пренасочване на идващия самолет там. Уиз също са кацнали в Щутгарт от София. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , yordanov каза:

Така като гледам летището е било практически затворено поради мъгла и ниска видимост. Разгледах 4-5 произволни полета от Меминген на 12.11, всички са или отменени или изпълнени от Щутгарт, поради пренасочване на идващия самолет там. Уиз също са кацнали в Щутгарт от София. 

И аз видях това преди малко, затова леко си коригирах с послепис предходното мнение. 

При отменените, обаче преобладават на Уизз полетите. 😉

Публикувано:

Ами щом е имало мъгла и самолета е кацнал другаде, не очаквай компенсация. Иначе ако не си летял трябва да ти върнат парите за билета.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 19.11.2021 г. в 18:19, jorrro каза:

Реално курсът им е 2.014, май заради закръглянето курсът изглежда по-неблагоприятен/благоприятен в зависимост от обстоятелствата. По същия начин както преди тук се въртеше мнението, че като се прехвърлят ев 50 точки от Уиз КК, се получава цял л(или подобно, не помня точно), но се оказа проблем със заръглянето единствено при визуализация, но не и при използването на сумите.

Мненията, които се "въртят" са верни или неверни, както разбрани правилно или не разбрани. Курсът е 2.014 е верен за някаква извадка и ако имаш информация за каква сума се отнася ще е полезно.  Мога да покажа десетки закупени билети на цени различни от споменатия "курс", което ако не друго го прави ограничено приложим/условно верен.

Мнението за закръглянето си беше откровена шега и е странно, че е приета сериозно.

Относно курса, по който УИЗ превалутират лев към евро и евро към лев - актуално към днес. Много назад в темата са показвани различни курсове купува/продава и разбира се е напълно ясно, че трябва да се плаща в обявената валута, като тогава влияе само типа на ДК или КК.

1652971394_.png.a9298538de0ab0b4011197963c14243e.png

541177434_.png.ed3126bdd0d00489739da9b8d85fc65e.png

792035918_.png.4676c581f702fde93b21ccf2fb1c1bf5.png

1015327418_.png.db306eea4bff3cbbf692195e04e7789a.png

Полети в евро, ако се платят в левове.

1418332822_.png.fa3cf0500694fea6b329012880ec10aa.png

2053354547_.png.70de33ce87907071269b873700195e26.png

Полет в лева при плащане в евро.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, The Doctor каза:

Полети в евро, ако се платят в левове.

Окей, аз мислих, че първоначално имаш предвид курса, по който се превалутират Уиз кредитите - той е 2.014 лв за 1 евро. Тук става дума за курса при последната стъпка, когато се сменя валутата да е различна от тази на държавата за outbound полета. Този курс е дървен, да, и не знам защо някой би го ползвал. Винаги трябва да се плаща в оригиналната валута и превалутирането да е от банката, издател на картата, с която се плаща (както и при тегленето от банкомат). Ако не се плаща с карта, а с банков превод, е по-сложно, но пак ще е по-евтино, ако става дума за превод в ЕИП.

• Харесвам 2
Публикувано:

Добре е курса, едно време имаше 1,195 за евро по разни бюра, та като няма лимит, защо да не си сменят както намерят за добре..

Публикувано:

Искам да взема билети с евтин флекс и Уиз дискаунт клуб. Като разцъкам полетите до Италия ми излиза само Wizz Discount Club Italy, което предполагам няма да върши работа за полети в цяла Европа. 
Та ако някои има идеи за международни полети с евтин флекс?

Публикувано:
преди 6 минути , tch каза:

Искам да взема билети с евтин флекс и Уиз дискаунт клуб. Като разцъкам полетите до Италия ми излиза само Wizz Discount Club Italy, което предполагам няма да върши работа за полети в цяла Европа. 
Та ако някои има идеи за международни полети с евтин флекс?

Ама ти може да не купуваш това членство и пак да си купиш билет

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Ама ти може да не купуваш това членство и пак да си купиш билет

Наясно съм, но бих искал да взема и членство.....

• Харесвам 1
Публикувано:

Виж полети от Полша. Нещо ми се върти и за Пардубице и Киев. А ако не ти е спешно изчакай, тази седмица е твърде възможно да пуснат флекс на промоция.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , iMari каза:

А ако не ти е спешно изчакай, тази седмица е твърде възможно да пуснат флекс на промоция.

Нищо над 1 евро не признавам!!!! 😄 
Шегата настрана, благодаря за инфото.

• Харесвам 2
Публикувано:

Докато чакаме евтиния флекс, продължавам да не успявам да си получа кредитите от букинг от юли. Писах нова жалба, този път  in English, и ми отговори някакъв, че 'щото минало много време трябвало да направят проверка и да чакам.. И така вече седмица 😞 Някой с идея за полезен ход?

Публикувано:
преди 21 минути , КолЮ каза:

Докато чакаме евтиния флекс, продължавам да не успявам да си получа кредитите от букинг от юли. Писах нова жалба, този път  in English, и ми отговори някакъв, че 'щото минало много време трябвало да направят проверка и да чакам.. И така вече седмица 😞 Някой с идея за полезен ход?

Нищо полезно, писах, седя и чакам. Последно поискаха информация, но неясно каква точно и ще им пусна фактури, снимки и ревюта. Също и самолетни билети. Бугинг отговарят, че Уиз са автоматично информирани, че резервациите са се състояли. 

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен автоматично не ми платиха кредити за нито една резервация. След отделни жалби за всяка резервация, ми платиха за по-голямата част от резервациите. Но искаха фактури, иначе не става. Аз си пазя всичко поради параноични причини 😄 Остават още няколко резервации, за които не са започнали дори да разглеждат жалбите. Като минат 30-те дни, в които обещават, че разглеждат исковете, ще им пиша пак.

• Харесвам 2
Публикувано:

Запознахте ли се с Амелия? 😄 Уиз са сложили чатбот в сайта, не съм го виждал до сега и не знам дали е нещо ново?

Дори успях да се свържа с жив човек, но понеже нямам какво да питам, не знам дали агентите ще вършат работа така, както в чата на Раян.

1444919694_Screenshot2021-11-26at23_06_07.png.629fa1faf52159d301484ce733d802aa.png

• Харесвам 4
  • Смея се 8
Публикувано:

Отменен полет София-Малта, през сайта възможните алтернативи бяха само София-Катаня и Скопие-Малта, но пък нямаше полети нито 30 дни напред, нито 14 дни назад по нито една от алтернативните дестинации.

На безплатния телефон ми промениха полета на София-Неапол (отново с изискване 30 дни напред или 14 дни назад), без доплащане.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, oli_mali каза:

ЕУ регламента в сила ли е вече при отмяна с по-малко от 14 дни преди полета? Че LED за 15 дек. още стои 😉

да, в сила си е още от миналата година септември

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.