Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Странно, че и полетите до Братислава от средата на декемви до началото на януари си стоят. Тези полети спряха да ги изпълнявани още в началото на пандемията. Или не им пука, че ще канселират в последният момент, разчитайки на сложната ситуация с Омикрон или наистина мислят да летят. BTW, Братислава е алтернатива за тези, чиито сертификати престават да са валидни, заради новите условия въведени от Австрия.

Публикувано:

Простете за лаишкия въпрос, но какво ще направи уиз ако имам купени билети за този полет? Ще ми предложи кредит ли? Или идеята е да се боря за парично обезщетение по регламента?

Публикувано:
преди 10 часа, oli_mali каза:

ЕУ регламента в сила ли е вече при отмяна с по-малко от 14 дни преди полета? Че LED за 15 дек. още стои 😉

Да си мяркал някой 400 евров билет до LED? Още пазя няколко резервации от най-старите, които при отмяна на полета дават +20% кредит (при плащане с кредит) и много ми се иска да си взема 3-4 реда до LED като в добрите стари времена 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 26 минути , Георги Матеев каза:

Да си мяркал някой 400 евров билет до LED? Още пазя няколко резервации от най-старите, които при отмяна на полета дават +20% кредит (при плащане с кредит) и много ми се иска да си взема 3-4 реда до LED като в добрите стари времена 🙂

Лошото е, че днес има някакви 20% намаление. Аз имам скромно по 1 редче SOF-LED за 8 януари по 482лв/бр, а LED-SOF за 29 декември го бях взел по 350лв/бр. 

@Георги Матеев Жорка, а 400 евро по ЕУ регламента за 15-ти дек. що не ги броиш?

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 14 минути , oli_mali каза:

Лошото е, че днес има някакви 20% намаление. Аз имам скромно по 1 редче SOF-LED за 8 януари по 482лв/бр, а LED-SOF за 29 декември го бях взел по 350лв/бр. 

@Георги Матеев Жорка, а 400 евро по ЕУ регламента за 15-ти дек. що не ги броиш?

Ще изчакам утре да махнат намалението и по всичко личи, че на 8 януари ще пътувам до LED заедно със стар боен другар. За всеки случай мисля да взема поне 12 места - да има, ако на някой още му се доходи 🙂

Евро регламентът по-скоро не го броя. Убеден съм, че Уиз могат да измислят 10 начина как да го прескочат, тъй като Ковид доста им развърза ръцете. Както Аероиск веднъж обясниха - авиокомпаниите вече имат право да отменят полети по търговски причини под 14 дни преди излитане без никакви последствия.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Ще изчакам утре да махнат намалението и по всичко личи, че ще пътувам до LED на 8 януари със стар боен другар.

Всъщност намалението е за произволни полети и SOF-LED за 5, 8 и 12 януари не са сред тях. Така че може още сега да скачаш. Варианти за по-добра цена са довавяне на Flexible travel partner (по 20лв/човек) и багаж по 6 броя на човек по 375лв. Общо се вързва 4788 лв, което идва точно по таргетираните от теб 400 евро/бр. Съжалявам, че този път ще трябва да се настаниш малко по-назад, другарю 🙂 

• Браво 4
Публикувано:

А има ли причина LED да бъде отменян? Като гледам си стои в разписанието с 2 полета седмично, летището Пулково също си работи с международни полети. Имам изтичащи кредити и се чудя къде да ги метна. 

Публикувано:
преди 25 минути , logist13 каза:

А има ли причина LED да бъде отменян?

Да, има причина.   Анонсираните преди  повече от 18 месеца полети на Уиз  до LED от редица европейски градове, няма да стартират до   възобновяването на електронните визи за Русия.  Изгледите за възобновяването на електронните визи  за Русия  през следващите 4-5 месеца  са нулеви.

• Харесвам 6
Публикувано:

Будапеща - Санкт Петербург си ги летят от доста време вече .

Ако не летят от София ще е единствено по икономически причини.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 21 минути , epetkov каза:

Изгледите за възобновяването на електронните визи  за Русия  през следващите 4-5 месеца  са нулеви.

Ами аз в момента мога да кадидаствам за виза онлайн 🙄

Публикувано:
преди 30 минути , stanimir каза:

Будапеща - Санкт Петербург си ги летят от доста време вече

Будапеща-Санкт Петербург летят, защото  авиокомпанията е Уиз Еър Унгария и  в конкретния случай  изпълнява ролята на национален превозвач.  Уиз Еър Унгария лети по междудържавно споразумение.  Все още  я няма обявената  "петата свобода"  за "Пулково" . Явно с блокирането на електронните визи за Русия  е блокирана и "петата свобода" . 

преди 18 минути , Ivko каза:

Интересно как има полети до там.

Полети до (съветска) Русия е имало и по времето на "Студената война".

преди 18 минути , Ivko каза:

От 16.03.2020 не издават визи?

От 16.03.2020 не се издават електронни визи. Нормални визи чрез консулството се издават  от 01 07.2021 година

• Харесвам 4
Публикувано:

Моите 5 стинки относно полетите от София до Санкт Петербург. Да, в момента няма реална пречка да се извършват, но:

1) Електронни визи за момента няма, а трудоемка виза през посолство хич не стимулира масов туризъм. Не съм убеден, че има и кой знае колко гастарбайтери или студенти в тази посока.

2) Кой и защо ходи в Санкт Петербург през зимата? Познавате ли дори един човек с билет? Аз не.

3) Цените от София за декември масово са по 19.99 лв в посока, дори ласт минит и включително около Коледа, което показва много слабо затоварване. Както знаем Уиз не обичат да летят с по 20 човека на борда - освен ако полетите не са дотирани или нямат 100 продадени билета, които отказват да канселират.

4) До момента отменяха поне 10 пъти LED и наистина не виждам защо точно сега изведнъж ще тръгне линията, особено предвид горните 3 точки.

Естествено винаги може да има изненади, но нали затова е флекса. Предполагам до броени дни ще се знае 100%.

А Будапеща е тотално различен филм.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

2) Кой и защо ходи в Санкт Петербург през зимата? Познавате ли дори един човек с билет? Аз не.

Има ли реална възможност, се мятам веднага. Пробвал съм зимна Москва и не беше никак лошо, предполагам и в Санкт Петербург зимата няма да е зле. Ще е нещо по-различно от класиката бели нощи 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Едва ли ще е по-зле от зимен Амстердам или Хамбург примерно.

Ходил съм в Хелзинки в средата на декември и беше ок.Дори сняг нямаше още.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 49 минути , adreno каза:

Да, ще е черни дни 😄

Съмнявам се, че в Ермитажа или Екатерининския дворец ще е тъмно, късметлиите евентуално ще могат да се порадват и на северно сияние, кръчмите им също едва ли ще са затворени. Зимата си има своя красота която никак не е за подценяване.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 24 минути , tougherty каза:

И все пак, ако уиз отменят полета, какво ще предложат на закупилите билети- кредити или някакво обезщетение?

Винаги се предлагат алтернативни полети до други летища, връщане на парите под формата на кредит. Обещетения по Регламента дават доста трудно, но не е невъзможно, ако отстоявате здраво позицията си пред тях и съответното ГВА.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

На мен ми отмениха полет през юли и си търся  обезщетението с адвокат. Скоро ми писаха от адвокатската кантора, че най - накрая са се съгласили да ми изплатят 250 евро, но също така поискаха разрешение да изискате парите по съдебен път, ако не ги преведат  в рамките на седмица. 

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.