Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Рамките за багаж са еднакви

но ако минеш примерно без да мерят багажа в едната посока, а наобратно решат да мерят и багажът не влиза, ще имате проблем

(конкретно съм го виждал на летището в Ларнака, бяха спряли поне 5-6 човека с малко по-големи чанти, които спореха, че на отиване са ги пуснали)

Връзка към коментар
преди 11 минути , bad kid каза:

Рамките за багаж са еднакви

но ако минеш примерно без да мерят багажа в едната посока, а наобратно решат да мерят и багажът не влиза, ще имате проблем

(конкретно съм го виждал на летището в Ларнака, бяха спряли поне 5-6 човека с малко по-големи чанти, които спореха, че на отиване са ги пуснали)

Това е напълно логично. Няма как да са сигурни с каква чанта си пътувал на идване, а и не могат да отговарят за пропуски на друго летище.

Връзка към коментар

Аз да питам нещо, което нямам спомен да е коментирано в темата. Имам известие за променено разписание с 3-те възможни опции. Аз нямам проблем с промяната, но ми се ще до последно да си запазя правото за промяна на датите, в случай че изникне нещо непредвидено.

Та, въпросът ми е: има ли срок, в който трябва да потвърдя,че нямам нищо против промяната. Важи ли принципът на мълчаливото съгласие?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , Ilian359 каза:

Аз да питам нещо, което нямам спомен да е коментирано в темата. Имам известие за променено разписание с 3-те възможни опции. Аз нямам проблем с промяната, но ми се ще до последно да си запазя правото за промяна на датите, в случай че изникне нещо непредвидено.

Та, въпросът ми е: има ли срок, в който трябва да потвърдя,че нямам нищо против промяната. Важи ли принципът на мълчаливото съгласие?

Няма срок.

Днес приех промяна за полет след два дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е има срок, но срокът всъщност е затварянето на чек-ина.  

Единственото нуедобство може да е, както се случи на един колега: колеба се до последно дали да си дръпне полета с два дни. Четири седмици биене в гърдите как до последно щял да ги държи в шах. Цената на съседния полет беше станала точно тройна на неговата и за да не доплаща си си поотвърди тихичко оригиналния полет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Пламен каза:

Трябваше да доплати 25 euro, ако иска да вземе предишния полет. Разликата между моментната цена за двата дни беше много по-голяма.

Нещо те е метнал или са го метнали!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Любимата ми авиокомпания! Днес получих мейл за отмяна на полет. Погледнах кода и по памет прецених, че не е за предстоящ полет, което леко ме успокои. Все пак направих проверка в сайта и благодарение на това установих, че има промяна в часовете на друг мой предстоящ полет с различен код. След кратка справка в пощата ми стана ясно, че WizzAir днес все пак са решили да ме уведомят официално за отмяната на полета до Кутаиси на 08.04.2017 г. и връщането на 18.04.2017 г. На този етап нито дума за промяната на часовете на други предстоящ полет. Предполагам изчакват да мине и тогава ще пуснат извинителен мейл. Сладури!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 17 часа, Duke каза:

Любимата ми авиокомпания! Днес получих мейл за отмяна на полет. Погледнах кода и по памет прецених, че не е за предстоящ полет, което леко ме успокои. Все пак направих проверка в сайта и благодарение на това установих, че има промяна в часовете на друг мой предстоящ полет с различен код. След кратка справка в пощата ми стана ясно, че WizzAir днес все пак са решили да ме уведомят официално за отмяната на полета до Кутаиси на 08.04.2017 г. и връщането на 18.04.2017 г. На този етап нито дума за промяната на часовете на други предстоящ полет. Предполагам изчакват да мине и тогава ще пуснат извинителен мейл. Сладури!

Аз имам "лек" проблем с тази промяна на часове и дати на техни полети.

София-Будапеща-София и Будапеща-Рейкявик-София.  

Исландия ми се канцелира (по други причини).

Използвах повода, че са променяли дати/часове и поисках връщане на парите. Върнаха само евтиния полет Соф-Буд-Соф.

За другия полет спорим по е-майл. Вече 2-3 месеца. Бил съм цъкнал, че приемам промяната - Да, бе да.

Все пак не съм много агресивен, тъй като и без тяхната промяна билетите щяха да изгорят.

Ще пиша като приключи сагата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 4/17/2017 в 22:17, antea каза:

това с колелцата ме разтревожи леко, имаме голям кабинен багаж и мислех точно малко куфарче от тези най-стандартните малки с колела  на  KML да взема, сега го премерих и с натисната дръжка става на 56 см, ама с ненатисната е 57-8... ако си влиза в рамката на летище София, има ли причина на връщане от другото летище да възникне проблем? 

Ако те накарат да мериш багажа, обръщаш го с колелцата нагоре и влиза. При мен винаги е сработвало.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Пропуснах да спомена, че промяната касае полетите от Рим до София, които са изтеглени с половин час напред. Това на вниманието на силната магеланска група, която се очертава по време на U2 уикенда в средата на месец юли в Рим...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Dani Magelan каза:

Ако те накарат да мериш багажа, обръщаш го с колелцата нагоре и влиза. При мен винаги е сработвало.

благодаря :) аз си го премерих тия дни куфара в рамката на Терминал 1, оказа се, че влиза тамън, но ме озадачи нарисуваната картинка там с размерите, която според мен е подвеждаща - дава височина 56 см, но както е начертана схемата, излиза, че в тези размери не влизат колелца и дръжка, а май е точно обратното

Връзка към коментар

Седя си в самолета за Катаня, стоящ си кротко на пистата в София, който вече е с 55мин. закъснение и имаме слот за след още 45. Нямам идея за причината, като имаш слот, обикновено е свързано с Air-traffic control, но никак не е приятно. Някой има ли идея защо са тези забавяния днес, дали може, при такава причина да се търси компенсация, и колко трябва да закъснеем, за да има база за такава?

Връзка към коментар

И аз когато излитах наскоро за Катаня, всичко беше точно влязохме си, седнахме и точно да излетим се включи пилота, че ще закъснеем заради "огромен въздушен трафик и непозволение за излитане", което ми се случи за първи път. Повисяхме 35-40 мин, но не се изнервих яко, защото поне ми дадоха да седна на аварийните места и си опънах краката :)

Връзка към коментар

Какъв беше телефонния номер на кол центъра им в България? Някой го беше постнал тук и го ползвах, ама сега нещо не мога да го намеря... Моята сага с полета до Кутаиси продължава. След като теглиха секирата на линията от София, успях да се прехвърля на полет за Кутаиси от Солун и днес пак получих писмо за канселиране... Мисля, че май това ще бъде последното ми пътуване с Уиз, ако въобще се осъществи...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, joyrea каза:

Какъв беше телефонния номер на кол центъра им в България? Някой го беше постнал тук и го ползвах, ама сега нещо не мога да го намеря... Моята сага с полета до Кутаиси продължава. След като теглиха секирата на линията от София, успях да се прехвърля на полет за Кутаиси от Солун и днес пак получих писмо за канселиране... Мисля, че май това ще бъде последното ми пътуване с Уиз, ако въобще се осъществи...

02 492 8367

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Duke каза:

Да не би Етна нещо...

Ееее, недей с така с лошо предчувствие. След няколко дни отивам при него/нея:) Обаче пък, ако избухне, ще бъда мумифицирана за вечни времена, като тези в Помпей:) или ще се разлетя на във вид на прах на милиарди Емилийки:)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
8 hours ago, Емика said:

Ееее, недей с така с лошо предчувствие. След няколко дни отивам при него/нея:) Обаче пък, ако избухне, ще бъда мумифицирана за вечни времена, като тези в Помпей:) или ще се разлетя на във вид на прах на милиарди Емилийки:)

14 hours ago, Duke said:

Да не би Етна нещо...

Пуши си, лавата си тече, ама не мисля, че затова закъсняхме.

20170427_060916.jpg

20170427_054748.jpg

Редактирано от stormbringer
  • Харесвам 14
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• new one
    • Йосиф Милчов
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.