Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, Marisha каза:

И аз имам проблем с същите отменени билети, но платени с кредит, искат да ми върнат с 12 евро по-малко.

там си удържат явно тази административна такса ... или правят какво им скимне 

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

там си удържат явно тази административна такса ... или правят какво им скимне 

Май правят, каквото им скимне. При мен сумата не съвпада с административна такса, Май утре ще се наложи да им звъня.

Публикувано:
преди 36 минути , Georgi_G каза:

Поне от 5 години 120-те % са от сумата на билета. Таксите не влизат.

Освен ако преди половин година не е било "преди 5 години"...

image.png.0fe30c54718e18d05c8bcbaca3305d8b.png

DE82A735-A672-4175-B5D1-EAB11F7DC5E1.jpeg

ПС.

Разбира се, административната такса я върнаха след като вдигнах скандал и пуснах жалба - с други думи правят се на луди, не ги оставяйте докато не ви върнат всичко до стотинка, при положение, че полетът е отменен от тях.

• Харесвам 5
Публикувано:

Според мен иска да каже че връщат 20% отгоре върху цената на билета без административната такса ( върху нея няма 20% , а се връща в оригинален размер).

Ако греша нека ме поправи , но не мисля че има предвид изобщо да не връщат административната такса.

• Харесвам 3
Публикувано:

Голямото канселиране от 2020 си смятах 20-те % на тотала, което съм платил и всичко беше точно.

Оо не излъгах сега видях, че на 609 платени са ми върнали 709лв, а трябва да са около 720лв

Кой знае от кога ни лъжат 🙄

Публикувано:

В моя пример по-горе всичко беше купено с кредити и трябваше да върнат всичко в кредити - 100%, а не 120%. Но пак се опитаха да ме прецакат с таксата.

Проверих още няколко кредита, които имам - винаги връщат 120% (включително и адм такса) ако е плащано с пари

Публикувано:

Сега си проверявам променен еднопосочен полет платен с кредит за 26.99 евро и при една отмяна ми връщат 26,98 € ,но проверих и двупосочен пак платен с кредити за 140лв, а ми връщат 122лв 🙄

Публикувано:
преди 59 минути , stanimir каза:

Според мен иска да каже че връщат 20% отгоре върху цената на билета без административната такса ( върху нея няма 20% , а се връща в оригинален размер).

Ако греша нека ме поправи , но не мисля че има предвид изобщо да не връщат административната такса.

Това имам предвид. Съжалявам, че изглежда написано различно. 

Благодаря.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
На 8.05.2020 г. в 10:04, Георги Матеев каза:

Понеже вече няколко пъти мяркам неточна информация искам да уточня какво точно се връща при отмяна на полети.

Когато полет с добавен Флекс се отмени по желание на пътника Wizz връща в акаунта пълната сума с изключение на таксата за самия Флекс. Пример, ако билетът струва 124 лв, от които Флекс е 24 лв, то когато сами отмените ще получите обратно в акаунта си кредит 100 лв. Този тип кредит е валиден само 3 месеца.

Когато полет (независимо с добавен Флекс или без) се отмени от авиокомпанията и изберете рефънд опцията за 120% кредит се случва следното. Връща се пълната платена сума (включително и таксата за Флекс), като +20% се добавя единствено върху тарифата на билета и административната такса, но не и върху допълнителните услуги. Пример, ако билетът струва 220 лв (разбивка: 100 лв тарифа + 16 лв административна такса + 24 лв Флекс + 30 лв приорити + 50 лв чекиран куфар), ще получите в акаунта си кредит 243.20 лв (разбивка: 100 лв +20% тарифа + 16 лв +20% административна такса + 24 лв Флекс + 30 лв приорити + 50 лв чекиран куфар).

Прочетете отново това мнение, изглежда все още е валидно - с малкото уточнение, че 120% вече се дава само, когато първоначално е било плащано с кеш. Ако билетът е взет с кредит просто се връща обратно целия кредит.

@cybersimo в твоя случай намирисва просто на бъг. Имал съм десетки отменени от авиокомпанията полети, плащани с кредит, и винаги всичко се е връщало до стотинка. Включително преди малко кенсълнах един отменен Санкт Петербург и след минута целия кредит беше в акаунта ми.

Като цяло никой не лъже умишлено, тъй като това е автоматичен процес и обикновено няма човешка намеса. По-често повечето хора нямат идея как да сметнат какво точно трябва да им се върне и остават с грешно впечатление. В редки случаи обаче автоматичният процес не сработва и тогава рефънда се обработва ръчно от оператор, който просто може да сбърка (например не обръща внимание, че рефънд се иска заради отменен полет и мисли, че клиентът отменя доброволно с флекс) - тогава говорим за чисто техническа грешка, която лесно се поправя с едно обаждане до съпорта. Няма 100% съвършена система.

• Харесвам 5
Публикувано:

Днес звънях на Уиз,

потвърдиха, че връщат само 20% върху сумата на  билета и не броят адм. такса.

питах защо не е написано, а дори  напротив пише, че връщат 20% върху сумата от резервацията.

Отговори ми същото и това, ако искаш.

В момента връщат реално 8% от цялата  сума билет+такса в моя случай-плащано изцяло в кеш. Утре може да дават и 5%, ако адм такса е по-голяма.

искам или не, това е положението 

• Шок 1
  • Замислям се 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Днес звънях на Уиз, потвърдиха, че връщат само 20% върху сумата на билета и не броят адм. такса.

Това специално е ново. Преди със сигурност даваха 20% и върху административната такса - тоест, ако имаше "гол" билет без услуги връщаха 20% отгоре на целия тотал.

Без да ровя из сайта им съм убеден, че тази новост е записана някъде из условията. Разбирам ги донякъде, не са благотворително дружество, а и в крайна сметка дори 8-10% реален плюс пак е доста ок, особено ако планираш в близката година да ги ползваш пак. Напоследък не виждам много щедри авиокомпании като цяло 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз така помня и се учудих, но явно вече е така. Тъпото е, че дори сега не го обявяват в момента  на връщането и всеки би очаквал 20% отгоре така както е написано.

както каза,  може да е описано някъде   в сайта.

Публикувано:

Интересното е, че общите им условия не са променяни от лятото на 2020 г, но там изобщо не се споменават тези 120%, което е още по-странно.

Публикувано:

Виждам чак сега съобщение за анулирания ми полет до Санкт Петербург, но никъде не намирам опция за възстановяване на сумата.

За съжаление, трябва да ви уведомим, че вашият полет беше отменен.

Моля, вижте подробностите по-долу. Вашите опции са следните: да направите повторна резервация на вашия полет или да заявите възстановяване на сума.

ПЪРВОНАЧАЛЕН ПОЛЕТ НА ОТИВАНЕ (ОТМЕНЕН)

27 май
София
Санкт Петербург
06:00 пет - 09:25 пет

Вашият първоначален полет на връщане остава същият.

3 юни
Санкт Петербург

София

10:10 пет - 13:25 пет
Публикувано:

Не че ни засяга пряко, но ми се струва интересно.

Добавили са Абу Даби - Матала (Шри Ланка). Това е първата им дестинация в Шри Ланка.

• Харесвам 10
  • Шок 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ама какво е това летище пак в трънките то няма нищо освен Bestlife Eco Resort

2ea74f79_z.jpg

Дано поне да има с какво да се придвижиш до някъде ама пак добре ако се осъществи да се стигне до там поне

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, muchachote каза:

Виждам чак сега съобщение за анулирания ми полет до Санкт Петербург, но никъде не намирам опция за възстановяване на сумата.

За съжаление, трябва да ви уведомим, че вашият полет беше отменен.

Моля, вижте подробностите по-долу. Вашите опции са следните: да направите повторна резервация на вашия полет или да заявите възстановяване на сума.

ПЪРВОНАЧАЛЕН ПОЛЕТ НА ОТИВАНЕ (ОТМЕНЕН)

27 май
София
Санкт Петербург
06:00 пет - 09:25 пет

Вашият първоначален полет на връщане остава същият.

3 юни
Санкт Петербург

София

10:10 пет - 13:25 пет

Трябва да има линк в изпратения емайл, който да те отведе там.

Публикувано:

Имам вьпрос за сайта. Имам точки в профила си, но никакво инфо кога и как сьм ги получила и докога ще са валидни. Някой може ли да помогне?

Публикувано:
преди 35 минути , noshtna_ptica каза:

Имам вьпрос за сайта. Имам точки в профила си, но никакво инфо кога и как сьм ги получила и докога ще са валидни. Някой може ли да помогне?

И при мен излиза така. Отдолу пише, че липса история. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Ivko каза:

Ама какво е това летище пак в трънките то няма нищо освен Bestlife Eco Resort

2ea74f79_z.jpg

Дано поне да има с какво да се придвижиш до някъде ама пак добре ако се осъществи да се стигне до там поне

Същото летище, на което кацат и гъливер от София и други чартърни компании. Отделно за южната част, където са що годе хубавитв плажове май е доста по-удобно от коломбо. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, yordanov каза:

Не че ни засяга пряко, но ми се струва интересно.

Добавили са Абу Даби - Матала (Шри Ланка). Това е първата им дестинация в Шри Ланка.

Абе засяга ни как един мегаланец всичко го засяга за пътуване 😆 и цените изглеждат обещаващи, но ще видим. Цени вече има заредени.

Wizz Air Abu Dhabi has revealed the latest addition to its ever-growing route network, with a statement released today confirming that Sri Lanka is next on its list. Beginning on June 1st this year, the UAE-based low-cost carrier will fly from Abu Dhabi International (AUH) to Mattala Rajapaksa International Airport (HRI).

These thrice-weekly services will operate on Mondays, Wednesdays, and Fridays, departing Abu Dhabi at 13:25. After five hours and 10 minutes, arrival at Mattala is scheduled to take place at 20:05 local time. By 20:40, the return leg is back in the sky.

The trip back to Abu Dhabi has a slightly longer block time, clocking in at five hours and 45 minutes. This will result in an early-hours arrival at 00:55 local time the following morning. As far as ticket prices are concerned, Wizz Air has confirmed that these will start at 179 UAE Dirham ($49).

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , Ivko каза:

Абе засяга ни как един мегаланец всичко го засяга за пътуване 😆 и цените изглеждат обещаващи, но ще видим.

От гледна точка на това, че полетите до там стартират през юни, когато пък спират тези от София до Абу Даби. След това имаме припокриване през октомври и, евентуално, следващото зимно разписание.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Jorro каза:

Същото летище, на което кацат и гъливер от София и други чартърни компании. Отделно за южната част, където са що годе хубавитв плажове май е доста по-удобно от коломбо. 

Прав си сега разгледах и най-хубавите плажове ги дават точно в тази част долу под летището.

NEW ROUTES AVAILABLE TO GREECE 🇬🇷
Discover the untouched natural beauty of Skiathos! Fly from Rome, Bari or Naples to Skiathos to explore some of the Aegean’s finest beaches. Book now from just €24.99
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.