Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , iMari каза:

Срока в който трябва да ти отговорят е два месеца, но страшно се мотат.

Приятел получи миналия месец обещетение за полет юни 2021, което даже бе отписал и то самите Уиз им го превели, а не посредник, който са ползвали та всичко е възможно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 минути , iMari каза:

Затова е хубаво да споменеш в края на писмото, че пускаш копие и до ГВА - органа, който следи за спазване на законовите разпоредби от старана на АК. Това е мейла им -  caa@caa.bg.

Защо да се пуска мейл до ГВА за полет от Испания? Мисля, че трябва да е до испанския регулатор

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , cybersimo каза:

Защо да се пуска мейл до ГВА за полет от Испания? Мисля, че трябва да е до испанския регулатор

Нали маршрута се оперира от базата в София, а и беше отменен заради големи закъснения на полети от нашето летище. Самолета така и не тръгна от София. Всъщност мисля, че нямаше значение дали използваш ГВА на страната, от която е полета или до която е полета и двете може да ти свършат работа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , iMari каза:

Нали маршрута се оперира от базата в София, а и беше отменен заради големи закъснения на полети от нашето летище. Самолета така и не тръгна от София. Всъщност мисля, че нямаше значение дали използваш ГВА на страната, от която е полета или до която е полета и двете може да ти свършат работа.

А не, има значение териториалната компетентност на контролиращия орган. Гледа се държавата на излитането.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

А не, има значение териториалната компетентност на контролиращия орган. Гледа се държавата на излитането.

Възможно е, но като се замисля, отменените/закъснелите полети, заради които съм пускала жалби са били основно от чужбина към България. Винаги съм пращала копие до нашата ГВА и съм получавала отговор, че следят случая или нещо подобно. Както и да е, винаги може да се намерят координатите на Гва за съответната страна и да се пусне копие от мейла и до нея.

• Харесвам 5
Публикувано:

При всички положения от ГВА ще отговорят.Дори да не свършат работа (в случай, че не е в тяхната компетенция) , поне ще знае със сигурност кой трябва да го направи.

Има и телефон , може направо да попита там.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , iMari каза:

Възможно е, но като се замисля, отменените/закъснелите полети, заради които съм пускала жалби са били основно от чужбина към България. Винаги съм пращала копие до нашата ГВА и съм получавала отговор, че следят случая или нещо подобно. Както и да е, винаги може да се намерят координатите на Гва-то за съответната страна и да се пусне копие от мейла и до нея.

Да, ако е за сплашване и стимул към по-бързи действия, върши работа и нашата ГВА. Аз имах случай, при който италианската ГВА за закъснение завършило в Италия изпрати жалбата ми по компетентност на държавата по излитане. Някъде четох правилото за териториалната компетентност, но сега не се сещам и не ми се рови.

• Харесвам 5
Публикувано:

Бове вече липсва от лятното разписание на Wizz между юни и октомври ,но засега още не са заложили Орли.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 53 минути , stanimir каза:

Бове вече липсва от лятното разписание на Wizz между юни и октомври ,но засега още не са заложили Орли.

А каква е причината? Интересно е че и Орли бе заредено в разписанието, а сега го няма

Публикувано:

Здравейте, в момента полетът от Варна до Лутън е обявен с 5 часа закъснение. Може ли да се проследи от къде идва самолетът и дали това ще е реалното закъснение?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 20 минути , vl_stamboliev каза:

Здравейте, в момента полетът от Варна до Лутън е обявен с 5 часа закъснение. Може ли да се проследи от къде идва самолетът и дали това ще е реалното закъснение?

Аз ще летя от Лутън за София в 21,50. Дали пък аз няма да пътувам с твоя самолет? Как да се провери?

Публикувано:
преди 31 минути , vl_stamboliev каза:

Тук

• Благодаря 1
Публикувано:
39 minutes ago, Ivko said:

А каква е причината? Интересно е че и Орли бе заредено в разписанието, а сега го няма

Нямам идея ,преди време тук имаше анонс за ремонт на летище Бове.

Дани Магелани
Публикувано:

Сега видях, че има полет

преди 1 минута , stanimir каза:

Едва ли. Вероятно същата машина ще лети обратния полет до Варна.

Лутън-Варна  в 21,40. Вече са отворили чек ин за него. Явно ще опитат да бъде навреме.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , Ivko каза:

Аз имах полети до Бове и са ги анулирали вместо да ми предложат или направо да ми ги сменят за Орли.Много странен подход.Същевременно от Букурещ си стоят до Бове активни за този период.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, vl_stamboliev каза:

На Лутън ще има информация за гейта на Лутън-Варна в 1,30.

Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Нямам идея ,преди време тук имаше анонс за ремонт на летище Бове.

Ами само ги местят с ден май защото имаме за 5-ти юли и сега на ребукинг ми дава вече за 6-ти

811E23EE-AD68-4297-A2CA-8702FB34A20E.jpeg

Публикувано:

Да споделя нещо ново,забелязано днес!

При промяна на полет с флекс,независимо от платената с отстъпка цена (на билета или административната такса),се доплаща до новата цена на билета,но от цена 9.99...

Пример:платен билет за 4.99 евро,при смяна за нов с цена 14.99 евро се доплаща 5 евро(за 12.99 също е 5 евро):при смяна за билет от 17.99,се оплаща 8 евро и т.н.

• Харесвам 9
Публикувано:
7 hours ago, Ivko said:

Ами само ги местят с ден май защото имаме за 5-ти юли и сега на ребукинг ми дава вече за 6-ти

811E23EE-AD68-4297-A2CA-8702FB34A20E.jpeg

Изглежда само си синхронизираха разписанието с Ryanair. Беше сред дестинациите до които  летяха в различни дни.

IMG_20220507_070550.jpg

• Смея се 4
  • Замислям се 3
Публикувано:
На 11.02.2022 г. в 11:14, searus каза:

Имам въпрос, при отказан бординг заради overbooking, на полет от ОК към София, важат ли европейските регулации за компенсация, защото чета на europa.eu, че важат, а на страницата на Уиз пък са го написали така:

"between 1501 and 3500 km in the case of all intra-Community (EU-EEA) flights"

Може ли обратно инфо, какво се оказа, важи ли според  Wizz еврорегулацията за полети от UK към БГ? След вчерашното  5 часово закъснение за Варна, за днес е обявено същото.

Публикувано:
Преди 1 час, Tani каза:

Може ли обратно инфо, какво се оказа, важи ли според  Wizz еврорегулацията за полети от UK към БГ? След вчерашното  5 часово закъснение за Варна, за днес е обявено същото.

Какво значи според Уиз? Не те решават. Полетът е към ЕС, значи важи ...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Какво значи според Уиз? Не те решават. Полетът е към ЕС, значи важи ...

практиката на Wizz 😉

аз ще дам инфо после също ;), но си е друго някой да те окуражи 🙂 благодаря !

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Tani каза:

Обратно инфо нямам, защото в последния момент се намери едно местенце...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.