Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Свиквайте полека-лека с Гетуик. Това се превъща в сериозна лондоска база на Уиз. Покрай Ковид доста слотове се освободиха на това летище и Уиз, явно, са напазарували. В резултат на това, само 2 полета от последните ми 10-ина лондонски билета не са до/от Гетуик. Не е лошо летище - има бърз и удобен ЖП транспорт до централен Лондон, като може да се ползва безконтактна карта без нужда да се купува билет.

Между другото, един любопитен факт, който си спомням от преди пандемията, беше, че Гетуик беше най-натовареното летище в света с една писта. Средно в денонощието имаше излитащ или кацащ самолет на по-малко от минута. Някой от авиоманиаците във форума може би знае кой е актуалният шампион.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, rdd каза:

Както вече знаете има полети на wizz air от Варна до Лондон и на двете летища. Варна-Лутън и Варна-Гетуик. Самолетите пътуват в един и същи час и с една и съща цена на билетите и до двете летища. Малко съмнително ми се вижда да се изпълняват всяка вечер по два полета до Лондон до двете летища. Някой има ли сведения, дали не прехвърлят пътниците от единия полет на другия. И тогава да се изгубят, купените предварително следващи връзки за влак, автобус до Лондон, ако кацнеш на неизбраното летище. Има ли пътували скоро, да кажат, как е.

Това е честа и заблуждаваща практика на Wizzair по много дестинации. Самолетите пътуват в един и същи час и са на една и съща цена, защото в някои дни реално има само един полет - този до Лутън. Макар и да има забележка "приземява се в Лутън", го намирам за подвеждащо. Полетите до Гетуик реално започват от 13 юни, като след тази дата по същия начин при търсене до Гетуик дава и полетите до Лутън и обратно - при търсене до Лутън дават и полета до Гетуик. При недоглеждане наистина може да се резервира за друго летище. По същия начин са и полетите от Бургас до Краков - купуваш до Краков, но кацаш в Катовице и така до август, когато евентуално ще започнат полетите им до Краков.

london 3.jpg

london 1.jpg

london 2.jpg

krakow.jpg

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Ivko каза:

Гетуик го пускат само в лятното разписание и си летят и до двете летища, а не просто така и едното да отпадне.

Но Гетуик го има и в зимното, а Дубай в крайна сметка отпадна. За България и аз, като @neuromancer, предполагам, че ще остане само едното. Чуденката ми е с лондонските летища как ще е. 
@vorbis, към Португалия и по-конкретно Мадейра имаш ли наблюдения от кое летище и дали от двете летят? 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, adreno каза:

До Гетуик (почти) винаги билетите са по-евтини. Има пазар и за двете летища паралелно.

Аз виждам обратната зависимост, поне от София. Все пак и повече полети има до Лутън и логично да са по-евтини.

На  мен лично ми трябва Гетуик, но от 5-6 полета, най-много един да уцеля за същата цена, камо ли по-евтина.

Връзка към коментар

Здравейте, имам заредена сума в Wizz профила си от резервация на букинг, чрез платформата на Wizz.

Пише, че изтича на 14 юни. Днес купих билети за полет през м. октомври, платени от Wizz профила ми , сумата на които далеч надхвърля 31,95 евро.  Не са ми взели обаче пари от върнатите, а съобщението продължава да стои. Какво трябва да направя, за да не изгорят тези пари?

17/12/2021
Платено в
‎31,95 €
‎31,95 €
PACU BOOKING credited: 31.95 in EUR
изтича: 14 юни 2022 23:59 след обяд

Връзка към коментар
преди 57 минути , danym21 каза:

Здравейте, имам заредена сума в Wizz профила си от резервация на букинг, чрез платформата на Wizz.

Пише, че изтича на 14 юни. Днес купих билети за полет през м. октомври, платени от Wizz профила ми , сумата на които далеч надхвърля 31,95 евро.  Не са ми взели обаче пари от върнатите, а съобщението продължава да стои. Какво трябва да направя, за да не изгорят тези пари?

17/12/2021
Платено в
‎31,95 €
‎31,95 €
PACU BOOKING credited: 31.95 in EUR
изтича: 14 юни 2022 23:59 след обяд

По принцип вземането не става автоматично, а трябва изрично да се избере да се използва натрупаният в профила кредит. После системата изчислява остататъка, ако има такъв, и той се плаща по някой от другите възможни начини.

Освен това трябва титулярът на акаунта също да участва в резервацията, за да е налична опцията за плащане с кредити.

Най-доброто предложение - вземи нещо с флекс за далече във времето. Или ще го смениш с друго, или Уиз ще го сменят и ще си върнеш сумата, но вече ще е с една година срок на валидност.

Връзка към коментар
преди 6 часа, Alexander каза:

Аз виждам обратната зависимост, поне от София. Все пак и повече полети има до Лутън и логично да са по-евтини.

На  мен лично ми трябва Гетуик, но от 5-6 полета, най-много един да уцеля за същата цена, камо ли по-евтина.

Бърза справка - за 1 месец от 6 юни до 5 юли, от София, вечерните полети:

7 полета с равни цени

16 полета по-евтин LGW

7 полета по-евтин LTN

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз онзи ден покрай смяната на моите полети, с известно закъснение (и съжаление 😄 ) установих, че на Гетуик priority е дооооста по-евтино, отколкото на Лутън.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По миналата седмица пътувах за Бари, БК си излиза с код при онлайн чекиране и директно минаваш към секюрити. Вече не излиза онзи надпис, че това не е бордна карта. Около този полет имаше още 5 до различни дестинации - хората свободно си минаваха, не видях някой да връщат, а и гишетата на Уиз бяха полу-празни. Вероятно зависи от дестинацията и най-точно е да се каже, че ако при чекиране излезе БК с QRкод не е необходимо да минаваш на гише. На теб излезе ли ти до Базел?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 1 час, Zaro каза:

Аз онзи ден покрай смяната на моите полети, с известно закъснение (и съжаление 😄 ) установих, че на Гетуик priority е дооооста по-евтино, отколкото на Лутън.

Ако правиш малко врътки по време на резервация приоритито винаги би ти струвало само €5, независимо от дестинацията. Писано е доста по темата, виж и закаченото мнение горе.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
Йосиф Милчов

Миналата събота и неделя при полета ни за и от Копенхаген, не сме минавали на гише нито в България нито в Дания. Даже и двата полета ги бях чекирал още тук в София преди да тръгнем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Ако правиш малко врътки по време на резервация приоритито винаги би ти струвало само €5, независимо от дестинацията.

Успявал ли си да намериш толкова евтино приорити за полети по 9,99 евро? Май излиза само за полети започващи от 19,99 евро, поне това намирам.

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 6 минути , iMari каза:

Успявал ли си да намериш толкова евтино приорити за полети по 9,99 евро? Май излиза само за полети започващи от 19,99 евро, поне това намирам.

AUH-KUT 😉

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

AUH-KUT 😉

89 AED е най-ниската цена, което е над 40лв. Може би инцидентно смъкват. Прищина - Меминген също скоро гледах приорити за 5 евро, но и там цените започват от 19,99 евро.

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 4 минути , iMari каза:

89 AED е най-ниската цена, което е над 40лв. Може би инцидентно смъкват. Прищина - Меминген също скоро гледах приорити за 5 евро, но и там цените започват от 19,99 евро.

Смъкват често, следи. Доста пъти (включително наскоро) съм взимал тоя полет за 39 AED. И приоритито си е все така €5. Бахрейнските полети също са с €5 приорити, но тях по-рядко ги намалят.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, iMari каза:

Братислава - Скопие

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, iMari каза:

По миналата седмица пътувах за Бари, БК си излиза с код при онлайн чекиране и директно минаваш към секюрити. Вече не излиза онзи надпис, че това не е бордна карта. Около този полет имаше още 5 до различни дестинации - хората свободно си минаваха, не видях някой да връщат, а и гишетата на Уиз бяха полу-празни. Вероятно зависи от дестинацията и най-точно е да се каже, че ако при чекиране излезе БК с QRкод не е необходимо да минаваш на гише. На теб излезе ли ти до Базел?

До Базел излезе “това не е бордна карта”. И не беше само за мен, а за целия полет

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.