Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Стюардесата е последният човек, към който трябва да се обърнеш за обезщетение. 🙂

И да, тя е права, че ако не са били те и полет нямаше да има. Вероятно, заради закъснението на предвиденият екипаж са му изтекли летателните часове и спешно са сформирали друг.

Ако действително причината за закъснението е Етна, за съжаление не се полага обезщетение. Но винаги можеш да пробваш. Не е истина, че Уиз плащат обезщетение само в кредит, но обикновено при този вариант дават 20% отгоре. Ако планираш да пътувате с тях семейно, може пък и да ти е по-изгодно.

Не бързай с Аероиск. Малко по-назад в темата е описано подробно какво точно се прави, за да поискаш официално обезщетение от Уиз. Може да подадеш иск от името на двамата, но на мен ми хрумва друго. Единият да пусне клейм през сайта на Уиз и в зависимост какво му отговорят, да решите дали да се обърнете към Аероиск. Ако се съгласят без бой 🙂на обезщетение и другият пуска по същият начин. Ако пък те отрежат с обяснения за Етна бла бала, обръщаш се към Аероиск. В случай, че те ти издействат парички и се окаже, че Уиз лъжат, вторият в резервацията си пуска вече спокойно клейм с обяснението, че спътника му е получил обезщетение, т.е. има нефорсмажорна причина за закъснение, без да се налага да минава през Аероиск. Ако ти се занимава, де. 😉

Не съм го правила, ама защо пък да не стане. 🙂

Аз бих пробвала и Колибра, нали и те започнаха да се занимават с издействане на обезщетения от АК.

Завалиите, толкова пари раздадоха, веднъж и те да вземат нещо. 😛

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Дори Wizz да откажат пак има начини всичко сам да си направите без посредник. Стъпките са описани  в темата за Регламента и правата ни на пътници.

Ето и за Етна от вчера ,но не знам как се тълкуват данните :

https://www.volcanodiscovery.com/etna/news/182304/Etna-Volcano-Volcanic-Ash-Advisory-ERUPTION-AT-202206011746Z-ASH-EMISSION-ONGOING-MOVES-TOWARDS-SSE.html

AVIATION COLOUR CODE: RED

П.П. Може да се погледне и в сайта на летище Катания дали по това време са кацали и излитали други полети.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

@ivan69 Полетите на Уиз, които кацат през нощта кацат на Т2 от вече може би година и половина. В сайта на летище София има официално обявено кой кога на кой терминал каца, не е било избор на Уиз снощи в последния момент. За вулкани, бури и подобни не се полага обезщетение, но според FR24 в първоначалния час на полета от летище Катания са излитали самолети. След 19:30 всичко е закъснявало. Струва си да се опита да се вземе обезщетение.

IMG_20220602_090425.jpg

IMG_20220602_090444.jpg

IMG_20220602_090502.jpg

IMG_20220602_090528.jpg

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 часа, nino каза:

Днес гледам билети за Прага, отиването 20 лева, като започна да резервирам стават 30. Връщането 116 лева, пак като се опитам да резервирам става 156 . Смених няколко браузера, после през VPN, няма промяна.  Дали на някой се е случвало.

На 30.05.2022 г. в 14:22, Ivko каза:

Ако говориш за уеб версията там цените не се ъпдейтват в реално време не знам защо. Примерно ако има едно място на една цена и се купи, календара продължава да показва старата цена, но при резервиране дава реалната цена.

Връзка към коментар
преди 7 часа, ivan69 каза:

Това съвсем ме вкисна, защото си бях оставил колата на безплатният паркинг до Т1

Нямам представа защо получавам нотификация, че съм цитиран в мнението, но ето тази част ме заинтригува и моля за някакви разяснения...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Подадох иск през Аероиск , даже в анкетата споменах magelanci.com , дано съм помогнал и на сайта . Удържат 24% или 60Е на човек. Не е малко , но си спестявам време и нерви от разправията с уиз. @Duke паркинга е под бул. Брюксел , новият път към Т2 . Намира се на около 200-300 метра от Т1 , Ако си с ръчен багаж е удобно , с куфари обаче ще е малко тегаво , ще се опитам да приложа и снимка. 

IMG_20220602_113207.jpg

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 37 минути , ivan69 каза:

Подадох иск през Аероиск , даже в анкетата споменах magelanci.com , дано съм помогнал и на сайта . Удържат 24% или 60Е на човек. Не е малко , но си спестявам време и нерви от разправията с уиз. @Duke паркинга е под бул. Брюксел , новият път към Т2 . Намира се на около 200-300 метра от Т1 , Ако си с ръчен багаж е удобно , с куфари обаче ще е малко тегаво , ще се опитам да приложа и снимка. 

IMG_20220602_113207.jpg

Не съм забелязал за наличие на паркинг на това място. Утре пак имам път към Т1 и ще погледна специално, но доколкото разбирам по-скоро става дума за нерегламентирано по съответния ред място за паркиране под моста...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 31 минути , ivan69 каза:

IMG_20220602_113207.jpg

Здравейте!

Дъщеря ми снощи беше в същия самолет. Тя е от група студенти, които пътуваха организирано по програма Еразъм. Ние сме от Бургас. Мъжът ми чака цяла нощ да кацнат и се прибраха в 7 часа сутринта. Говорих със служител от Claimhelp.  Предложи да кандидатстват групово в онлайн платформата, като това не означава, че искът задължително трябва да е един /те са от различни градове и се пръснаха снощи по домовете си/. Всеки може да кандидатства отделно и в забележки да упомене, че е от групата Еразъм. Така получават малка отстъпка от комисионната. Вместо 187,50 евро ще получат 200евро/човек обезщетение. Едва ли ще имат нещо против да са повече хора в групата, така че може да се възползвате. Чакам ги да се наспят и да видим колко човека ще се организират.

Връзка към коментар

В момента съм на софийското летище, полетите на Уиз за Милано и Копенхаген закъсняват с по два часа. Причината е закъснение по предишен маршрут, ако някой има полети да си знае…

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , Duke каза:

Не съм забелязал за наличие на паркинг на това място. Утре пак имам път към Т1 и ще погледна специално, но доколкото разбирам по-скоро става дума за нерегламентирано по съответния ред място за паркиране под моста...

Да естествено , не е официален паркинг , но си намерих колата непокътната , за сефте го ползвам , но не виждам причина , да не го ползвам и за в бъдеще. Всеки сам си преценя , както казва началника.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Само да напомня ,че независимо от очакваното закъснение пътниците с чекиран багаж трябва да са навреме за оригиналния час на полета.Чек-ин отваря и затваря според него.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Като чета повече нерви хабите в това да пишете и вайкате колко сте ядосани и какво неудобство са ви създали, отколкото да си свършите работа. Ако човек си знае правата и знае къде какво да направи не виждам причина за какъвто и да е било стрес. Уизз си имат форма за обезщетения в сайта, попълва се за 3 мин и след около 3-4 дни ви отговарят. Винаги първата оферта е за уизз кредит +20% бонус, но ако откажете ви искат сметката и ви превеждат кеша. Последно преди 2 месеца си взех обезщетение от тях за няма и 3 седмици всичко общо без да кихам на някой 30% комисионна. Разбира се , за някой това може да е "удобство" и затова ги има подобни агенции, в което няма лошо. Всеки има различен опит така е, но не е нещо сложно, но предвид, че има още хора, които купуват билети на гише или от туристически агенции не съм изненадан. 

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , stanimir каза:

Само да напомня ,че независимо от очакваното закъснение пътниците с чекиран багаж трябва да са навреме за оригиналния час на полета.Чек-ин отваря и затваря според него.

О, да, задължително

Връзка към коментар
преди 7 минути , Jorro каза:

Уизз си имат форма за обезщетения в сайта, попълва се за 3 мин и след около 3-4 дни ви отговарят. Винаги първата оферта е за уизз кредит +20% бонус, но ако откажете ви искат сметката и ви превеждат кеша. Последно преди 2 месеца си взех обезщетение от тях за няма и 3 седмици всичко общо без да кихам на някой 30% комисионна.

Съгласен съм, но опити различни и различни успехи. Миналата година юни имахме полет от Корфу, който кацна със седем часа закъснение и първо се пусна иск през тяхната форма и разбира се отказаха /не винаги, но Уиз е водеща в това да се измъкват ако дължат обещетение/, последва предаване към посредник. В крайна сметка се получи обещетението миналия месец след почти година, обещетение, което бяхме забравили 😃 , но да и аз съм на мнение, че първо е добре да се пробва по стандартния начин.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, Jorro каза:

Като чета повече нерви хабите в това да пишете и вайкате колко сте ядосани и какво неудобство са ви създали, отколкото да си свършите работа. Ако човек си знае правата и знае къде какво да направи не виждам причина за какъвто и да е било стрес. Уизз си имат форма за обезщетения в сайта, попълва се за 3 мин и след около 3-4 дни ви отговарят. Винаги първата оферта е за уизз кредит +20% бонус, но ако откажете ви искат сметката и ви превеждат кеша. Последно преди 2 месеца си взех обезщетение от тях за няма и 3 седмици всичко общо без да кихам на някой 30% комисионна. Разбира се , за някой това може да е "удобство" и затова ги има подобни агенции, в което няма лошо. Всеки има различен опит така е, но не е нещо сложно, но предвид, че има още хора, които купуват билети на гише или от туристически агенции не съм изненадан. 

Аз си свърших работата- попълних формата в сайта и отделно  оплакване на имейла им.  След 3 седмици получих писмо с въпрос дали съм получила обезщетение от някой и че още чакат да им изпратя данните си (!!!) . Ако не ги получат, че закрият случая ми след 5 дни. Аз препратих отново  писмата и фактурите и ето- вече 33 дни след отменения полет нямам отговор.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, Ivko каза:

Не , гледам през десктоп версията, но сега погледнах през апа и там цената е по -високата, която явно е реалната. Иначе и следващата дата по същия начин на десктопа е по-ниска , а на апа по-висока.

Връзка към коментар

Може ли малко помощ трябват ми три билета да ги гупя с евтиния Флекс, изръчках италианските полети, но нито има 5 еврови билети, нито 5 евров Флекс.

Благодаря предварително за информацията по кой полети мога да намеря евтин полет и евтин Флекс!

Връзка към коментар
преди 7 минути , agenta каза:

Може ли малко помощ трябват ми три билета да ги гупя с евтиния Флекс, изръчках италианските полети, но нито има 5 еврови билети, нито 5 евров Флекс.

Благодаря предварително за информацията по кой полети мога да намеря евтин полет и евтин Флекс!

Бергамо - Сучава октомври мернах, че има.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, agenta каза:

https://magelanci.com/forums/topic/16696-wizz-air-кратки-новини-и-въпроси/?do=findComment&comment=554801

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, agenta каза:

преди 20 минути , crazyhorse каза:

Забелязала съм, че когато има някаква промоция, както днес, италианските полети по 5 € изчезват. Мине ли намалението, пак се появяват.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Забелязала съм, че когато има някаква промоция, както днес, италианските полети по 5 € изчезват. Мине ли намалението, пак се появяват.

Има ги има ги,не изчезват🙂

Милано Бергамо-Сучава 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 1.06.2022 г. в 16:09, Георги каза:

Някой скоро водил ли е битка с Уиз, която да не отнема 5 обаждания на гъзарския им кол център? След петдневно чакане да ми потвърдят банковия трансфер, днес резервацията изчезна от профила ми.

Стиснах зъби и звъннах, където човекът (на английски между другото, мислех че кол центъра се обслужва от българи???) ми обясни, че той вижда само че съм правил банков превод, но нищо не може да направи по резервацията. Даде ми някакъв телефон в Англия, където можело да ме оправят, но тоя телефон ме посреща с глас, че поемат запитвания само през уебсайта, а в самия уебсайт пише, че оплаквания се обработват до 90 дни...на всичкото отгоре не е връзка с Уиз, а някаква организация за потребителски права, очевидно не са това хората, които ми трябват. 

Някакви идеи?

Взимаш си Вайбър кредити 4-5 Евро, звъниш на телефона им в Малта и аз имах подобен случай, специално за мен удължиха с 1 ден запазената резервация, но като не дойдоха парите я отмениха. Купих нов билет, тъй като за щастие поевтиня и ми върнаха парите за дублираната резервация, наложи се 4-5 пъти звънене.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.