Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Извинете, ако вече е задаван този въпрос, но как е възможно да се платят билети запазени с банков трансфер и да се избегне таската от около 30 Евро? Някога ставаше с ДСК.

Връзка към коментар

С банков превод през Transferwise. Аз така платих билети на Blue Air за Мадрид, защото има отстъпка за банков превод.

Редактирано от decho
грешка
Връзка към коментар
Георги Василев

Привет пътешественици. Днес получих поща от Wizz, че имам промени в полетното разписание. Видях, че има опция да се откажа от пътуването, а те да ми възстановят 100% от сумата. Въпроса ми е в какъв срок се случва това и как се процедира предвид, че съм платил с банков превод? Отделно гледам, че в момента за същите дати билетите са доста по-евтини. Прокрадвами се идеята да си отменя вече платения полет и да купя наново билети на по-ниска цена. Според вас стрували си риска от врътката? Разликата ще е 70 лева в моя полза. Ако някой го е правил това, моля да сподели :)

Връзка към коментар

Аз бих поискал да ми върнат сумата като уиз кредит (което е сумата +20%) и после смело напред с новата покупка.

Връщали са ми пари по уиз сметката за променен полет, но после си взех на Раян, че беше по-евтин. Демек само половината от това което питаш съм правил, но не би трябвало да има проблем.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Василев
8 minutes ago, Пламен said:

Аз бих поискал да ми върнат сумата като уиз кредит (което е сумата +20%) и после смело напред с новата покупка.

Да, мислех си го, ама идеята, ако го направя така е да си купя новите билети с върнатата сума, а тя няма да се върне веднага (предполагам), а междино цените могат да се променят и вече има риск, просто да въртя едни пари напред назад, па и да се окаже накрая, че от евтино, евтино, та на скъпо :):):)

Връзка към коментар

Точно така. Аз затова поисках 120% връщане, което не ми гарантират кога ще бъде изплатено. Затова след отмяната на резервацията си купих веднага билетите на по-ниската цена, като върнатия кредит го ползваш за друго пътуване. Въпрос на преценка е дали ще се изчака връщането на сумата, за да не стане както си го казал евтино евтино и накрая... Ако е 100% по банков път отнема няколко дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Срокът за връщане на пари от Уиз е разтегливо понятие.

Аз чаках 2 месеца и половина да ми върнат парите по сметката. След няколко имейла и телефонни разговори чудото се случи. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 44 минути , tch каза:

Съмнява ме да е "как дойде" все пак предварително продават билети за този полет. А320 на Уиз има 30 реда седалки, значи ще сте с А321

Е, много ясно. Мисълта ми е, че не е предвиден само за някои дестинации, а се пуска по всички.

Връзка към коментар

за летище Франкфурт дава, че там не се поддържат мобилни бордни карти, и съответно такива не се генерират в приложението, може само да се разпечатат от сайта на хартия, това много ме озадачава - на такова международно летище да не се използват четци? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, antea said:

за летище Франкфурт дава, че там не се поддържат мобилни бордни карти, и съответно такива не се генерират в приложението, може само да се разпечатат от сайта на хартия, това много ме озадачава - на такова международно летище да не се използват четци? 

По-вероятно Уиз да не си стиковали системата с тази на летището във Франкфурт, тъй като летят отскоро оттам...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 16 часа, Marmorina каза:

Срокът за връщане на пари от Уиз е разтегливо понятие.

Аз чаках 2 месеца и половина да ми върнат парите по сметката. След няколко имейла и телефонни разговори чудото се случи. :)

И при мен така. Имах изпратена фактура дори, с върнатата сума, но в банковите извлечения парите ги нямаше. Сканирах ги и ги изпратих. Получих имейл с двете опции и кандисах на уиз кредит 120%, за да не чакам нови три месеца.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Йосиф Милчов
    • tara
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.