Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 5.03.2023 г. в 18:00, menki каза:

При мен от няколко дни не излиза, няма такава дестинация.

Откъде не излиза? От София летят Райън, не Уиз.

Публикувано:
Преди 1 час, Яничка каза:

Аз за съжаление не мога да споделя всеобщата радост за падащите цени. Следя от доста време София - Барселона на 02.06 и цената е все около 350-420 лв. еднопосочен, с членство...

До последно ги държат напоследък и спадат постепенон, около 1-10ти Април може би не спадне ли трябва да се вземат вече, но са ги надули доста за след 2месеца и половина 3 цените.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес са пуснали 20% намаление за полети до края на юни и вече се появяват приемливи цени. Конкретно за Ереван цените започват от 43лв. Продължавам да си мисля, че Солун - Кутаиси е възможна алтернатива, а по тази линия за април и май може да се намерят дати за под 14 евро в посока.

• Харесвам 7
Публикувано:

Здравейте,

Току що получих sms, че полетът ми София-Ница, за след 2 дни (10.03) е отменен. Сега имам ли право на обезщетение по регулация 261 и какви ходове мога въобще да предприема:

- ако приема рефънд , мога ли да пусна жалба по европейската регулация? Или положението или рефънд или жабла?

- приемане на промяна в датите позволява ли  и жалба по "261"

С оглед екстремно близките дати бързите съвети ще бъдат високо оценени 🙂

Ница като дестинация в коя зона на компенсации по "261" попада?

Публикувано:

Възстановяването на сумата за билета със сигурност не отменя правото на компенсация по Регулация 261.

Ако обаче приемеш замяна с полети на нови дати ,мисля че губиш компенсацията.

Провери дали в този ден няма авиационна стачка, Франция в последните дни ври и кипи срещу пенсионната реформа.В този случай нямаш право на компенсация по Регулация 261.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 48 минути , КолЮ каза:

Здравейте,

Току що получих sms, че полетът ми София-Ница, за след 2 дни (10.03) е отменен. Сега имам ли право на обезщетение по регулация 261 и какви ходове мога въобще да предприема:

- ако приема рефънд , мога ли да пусна жалба по европейската регулация? Или положението или рефънд или жабла?

- приемане на промяна в датите позволява ли  и жалба по "261"

С оглед екстремно близките дати бързите съвети ще бъдат високо оценени 🙂

Ница като дестинация в коя зона на компенсации по "261" попада?

Ако се презавери билета за първата възможна дата за полет с авиокомпанията от София до Ница- има компенсация.

Публикувано:

@marycap благодаря за идеята но не ми върши работа подобна промяна. Много сложно става с отсъствия на децата, молби за отпуски и т.н. Отделно билета е двупосочен и трбва да мисля и за връщането

@stanimir имаш ли идея къде да проверя дали е стачка, изчаках да минат новините по ТВ, но нищо не казаха за Франция.

@Роца изинявай, че те намесвам тук, но мисля че ти май живееш във Франция - имаш ли инфо дали голямата стачка за 07и08 март е удължена?

Публикувано:

@КолЮhttps://www.cestlagreve.fr/  Ето сайта, Роца го беше постнала в друга страница. 

Като гледам ще има още. Вчера в Париж са били онлайн на работа.

При нас Раян плати компенсация, въпреки че беше поради стачка на персонала в  Брюксел по нова година. Щерката комуникира с тях и казаха,че няма опция за смяна на полета и да си искаме компенсацията. Върнаха парите за билетите и платиха, даже много бързо изненадващо за мен.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, КолЮ каза:

@Роца изинявай, че те намесвам тук, но мисля че ти май живееш във Франция - имаш ли инфо дали голямата стачка за 07и08 март е удължена?

Да, засега я удължават поне до петък, макар че утре се очакват подобрения в транспорта - поне половината линии на метрото ще работят нормално, а в другите - 1 влак от 2. Автобусите ще се движат нормално, по линиите на РЕР А и РЕР В също ще се движат половината до 2/3 от влаковете.

Големите проблеми ще са във влаковете до предградията - останалите линии на РЕР и регионалните влакове.

П.П. сета видях, че полетът ти е до Ница. Погледнах сайта на летището и стачката е удължена също до петък. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Роца каза:

Да, засега я удължават поне до петък, макар че утре се очакват подобрения в транспорта - поне половината линии на метрото ще работят нормално, а в другите - 1 влак от 2. Автобусите ще се движат нормално, по линиите на РЕР А и РЕР В също ще се движат половината до 2/3 от влаковете.

Големите проблеми ще са във влаковете до предградията - останалите линии на РЕР и регионалните влакове.

П.П. сета видях, че полетът ти е до Ница. Погледнах сайта на летището и стачката е удължена също до петък. 

И аз рових в сайта на летището - полета от софия вече го няма за петък 10.03, но има изобилие от други полети. Кой стачкува -перонала на летището (и ако са те, защо летището все пак ще работи), или просто екипа на уиз и ще мога да ги гоня за обезщетение?

Публикувано:

От сайта не става ясно, но според мен, по-вероятно е да стачкува персоналът на летището, понеже стачките в момента са срещу пенсионната реформа, а не мисля, че Уиз като чужда компания са засегнати.

А летището не е затворено понеже част от персонала няма да стачкува и ще може да изпълнява задълженията си.

• Замислям се 1
Публикувано:

Благодаря на всички отзовали се с мнение и информация. Реших да пробвам без рефънд и да не се налага да се надявам на чудо чрез аероиск (според мен имаше малък шанс, защото летището в Ница към момента не е напълно затворено и някои полети се случват) и да си спася екскурзията за точно този weekend. Решението беше промяна на дестинацията, но сайта и приложението на wizz не даваха никакви алтернативни летища - нито на София, нито на Ница. Първи опит по телефона снощи: можело да се промени Ница само за Торино, Лион или Гренобъл - но и за трите летища няма полети от София, пробвах да поискам Рим или Аликанте или Лисабон (полетите и към трите дестинации са точно на моите оригинални дати 10.03 и 13.03) - отговора беше НЕ МОЖЕ, ИМАМ СПИСЪК С ЛЕТИЩА И ТАМ СА САМО ТРИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ ВИ КАЗАХ. Пожелах лека вечер и приключих разговора, Втори опит тази сутрин - дамата беше по-любезна и за Рим директно каза, че няма проблем, любезно изнаглях искайки да провери дали може да се включим към Лисабон, но отговора беше че Лисабон е мноооого далече от Ница и не може да направи промяна при толкова голямо разстояние между летището от оригиналната резервация и новото. За Аликанте ситуацията беше същата, за Венеция от Скопие също. Благодарих на дамата и помилих да ме ребукне за Рим -  получих отговор : След 5минути ще получите мейл с потвърждение за промяната. И такаааа: след като няколко пъти се разминахме с Рим по различни причини, сега изненадващо се оказа, че най-после ще стигнем и до него 🙂

• Харесвам 24
  • Браво 10
Публикувано:

Правилно си постъпил, поставяйки  удоволствието от пътуването пред разни тънки сметки, които може и да не излязат.

Рим винаги си заслужава, отличен избор !

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 36 минути , КолЮ каза:

И такаааа: след като няколко пъти се разминахме с Рим по различни причини, сега изненадващо се оказа, че най-после ще стигнем и до него

Напомняне от съдбата (Wizz), че всички пътища водят към Рим.

• Харесвам 2
  • Смея се 16
Публикувано:

Не ни засяга пряко (за сега поне), но ми се стори интересно. Започват полети между Милано и новото летище край Кайро - Сфинкс (SPX). Реално ще са една от първите авиокомпании с редовни полети на това летище.

• Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:

На 7.03.2023 г. в 13:57, Zaro каза:

Откъде не излиза? От София летят Райън, не Уиз.

Съжалявам, че не съм уточнила. Гледам полетите от Букурещ, от там летяха Уиз до Акаба, но няма такива от известно време.Сега погледах Раян от София, но към момента няма полети за ноември.

Публикувано:
преди 3 часа, yordanov каза:

Не ни засяга пряко (за сега поне), но ми се стори интересно. Започват полети между Милано и новото летище край Кайро - Сфинкс (SPX). Реално ще са една от първите авиокомпании с редовни полети на това летище.

Веднъж наблюдавах в Бергамо самолет на AirArabia до Египет как супер бавно става слизането и качването.По разписание го дават 1 час разлика,а при нискотарифните е 30 минути.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, dimitrov6 каза:

Веднъж наблюдавах в Бергамо самолет на AirArabia до Египет как супер бавно става слизането и качването.По разписание го дават 1 час разлика,а при нискотарифните е 30 минути.

А защо толкова бавно става качването и слизането от машината?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , agenta каза:

А защо толкова бавно става качването и слизането от машината?

Как да слизаш бързо по стълби, облечен с абая? 😎

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 8 минути , Argentique каза:

Как да слизаш бързо по стълби, облечен с абая? 😎

Просто ме заби и си напълно права! Благодаря за отговора, аз поне съм ги виждал повече на по-големи летища и то на ръкави, а не на такива като Бергамо 🙂, където стълбите и разходката из пистата са ти гарантирани. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Полетът ни Маскат - Абу Даби засега закъснява с повече от 6 часа, като се прехвърля в следващия ден. Имаме ли право на някаква компенсация? Имаме и Diners. Ако го отменят и него, имаме ли право да искаме да ни качат на полет на друга авиокомпания? До утре 19ч. трябва да стигнем до Абу Даби.

Публикувано:
преди 1 минута , lesy каза:

Полетът ни Маскат - Абу Даби засега закъснява с повече от 6 часа, като се прехвърля в следващия ден. Имаме ли право на някаква компенсация? Имаме и Diners. Ако го отменят и него, имаме ли право да искаме да ни качат на полет на друга авиокомпания? До утре 19ч. трябва да стигнем до Абу Даби.

Няма ли други авиокомпании? Супер неприятно , но уиз са си такива, не може да се разчита на тях.....

• Харесвам 1
Публикувано:

Има. Утре сутринта. Ние нарочно си оставихме 1 ден в резерв. Но дали имаме право на компенсация, т.к. в случая дъщерната компания не е със седалище в ЕС?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.