Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Костов каза:

Полета ми е в началото на октомври. Ще се поослушам малко, ама май ще купувам места. Ще пътуваме с дъщеря ми, а тя се страхува от излитането. :)

Не бързай.

Ще се чуе, ако и те "прихванат" лошата практика на Раян.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Оня ден чекирах три места до Катания и обратно - едно до друго са, както винаги досега.

По принцип мене досега винаги ме слага на мястото до пътеката, тъй като летим с моето дискаунт членство. Останалите - по мене. Ако сме повече от трима, пак обикновено заемаме един ред, или сме на съседни редове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Костов каза:

Полета ми е в началото на октомври. Ще се поослушам малко, ама май ще купувам места. Ще пътуваме с дъщеря ми, а тя се страхува от излитането. :)

Ако са една резервация и чекираш едновременно всички мисля дава едни до други места поне при мен до сега и при уйз и раен на едно място сме били всички в една резервация,но ако случайно даде различни места /което ме съмнява/ все ще се намери някой добър човек да си смени мястото :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Ivko каза:

Големия кабинен багаж може ли да се пусне в багажното /питам от гледна точка на течности над 100мл/?

Може да пуснеш и раница с литър ракия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Ivko каза:

Големия кабинен багаж може ли да се пусне в багажното /питам от гледна точка на течности над 100мл/?

Ако въпроса е дали може да се пусне безплатно, то отговора е - не може.

За да отиде в багажното, трябва да се закупи чекиран багаж.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, Mary каза:

Ако въпроса е дали може да се пусне безплатно, то отговора е - не може.

За да отиде в багажното, трябва да се закупи чекиран багаж.

Да аз си платих за голям салонен...значи отива в багажното :) 

Връзка към коментар

Mалък салонен е безплатно, ръчен багаж

Голям салонен е пак ръчен багаж, не в багажното.

Регистриран багаж е още по-скъп, той отива в багажното.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
On 6/30/2017 at 5:26 PM, Ivko said:

А имаш ли на идея на какво отсояние са летището и ж.п. гарата в Братислава?

Да, не са далечко и се стига лесно с градски автобус от летището. Все пак зависи от коя автогара ще тръгваш - щото има две - от двете страни на реката. За гарата - и тя е наблизо. 

Връзка към коментар

Здравейте!
Името ми е Георги, регистрирах се във форума наскоро и го намирам за доста интересен и особено полезен за обмяна на опит.
Търсих, но за съжаление не успях да намеря отговор на въпроса ми. Ще ви бъда благодарен, някой да даде съвет или да сподели опит. Случаят е следният:

На 28.06 късно вечерта направих резервация за един полет през сайта на Уиз еър, като избрах опцията за банков превод. На другия ден за съжаление не преведох веднага парите, защото исках да изчакам евентуална промяна в цената. Така или иначе, наредих превода онлайн, обаче със закъснение от два часа след 24-овия срок.

Проблемът е, че досега не съм получил потвърждение/отхвърляне на резервацията.

На 27-и (четвъртък) направих резервация на друг полет, от друг профил и пуснах превода онлайн същата вечер. На 30-и получих потвърждение.

Не успях да намеря информация в сайта на Уиз еър, дали се връща сумата за билета при неспазен срок за превод или не.

Някой ако има опит, може да сподели. Благодаря!

Редактирано от Г.Вълков
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 3 минути , Г.Вълков каза:

Здравейте!
Името ми е Георги, регистрирах се във форума наскоро и го намирам за доста интересен и особено полезен за обмяна на опит.
Търсих, но за съжаление не успях да намеря отговор на въпроса ми. Ще ви бъда благодарен, някой да даде съвет или да сподели опит. Случаят е следният:

На 28.06 късно вечерта направих резервация за един полет през сайта на Уиз еър, като избрах опцията за банков превод. На другия ден за съжаление не преведох веднага парите, защото исках да изчакам евентуална промяна в цената. Така или иначе, наредих превода онлайн, обаче със закъснение от два часа след 24-овия срок.

Проблемът е, че досега не съм получил потвърждение/отхвърляне на резервацията.

На 27-и (четвъртък) направих резервация на друг полет, от друг профил и пуснах превода онлайн същата вечер. На 30-и получих потвърждение.

Не успях да намеря информация в сайта на Уиз еър, дали се връща сумата за билета при неспазен срок за превод или не.

Някой ако има опит, може да сподели. Благодаря!

Можеш спокойно до 5-6 дена след като наредиш банков превод да преведеш парите и всичко ще бъде наред. Така че скоро ще получиш потвърждение.

Редактирано от elateq
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , elateq каза:

Можеш спокойно до 5-6 дена след като наредиш банков превод да преведеш парите и всичко ще бъде наред. Така че скоро ще получиш потвърждение.

Тогава ще чакам да получа потвърждение. Благодаря за отговора!

Връзка към коментар

Уизз променят отново багажа

Според вътрешна информация идваща от полски служители, предстои промяна в багажа на Уизз. Официално ще бъде съобщено във вторник, ще важи за билети закупени след 19 юли и за полети извършени след 29 октомври.

Промяната се изразява в премахването на малък (безплатен) и голям (платен) багаж и въвеждането на единен размер - по-голям от Малкия и по-малък от Големия.

Той ще бъде и платен и безплатен. Заплащането на таксата ще гарантира, че пътника може да качи багажа си на борда и да разполага с вещите си по време на целия полет. Като бонус ако платите получавате приорити бординг и избор на място. Бройката е следната - 80 багажа на борда на А320 и 90 на борда на А321.

Ако не желаете да заплатите, багажа ви ще отиде в багажното отделение, а останалото върви по стандартната процедура.

Закупилите билети за полети след 29 октомври ще получат инструкции спрямо заплатените вече екстри и ще трябва да се съобразят с новия размер или да доплатят за чекиран багаж. Също ще има опция за връщане на пари.

Също така, Малкия чекиран багаж ще бъде намален от 23 на 20 кг, цената остава същата. този от 32 кг също остава с тази цена.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 34 минути , Edem каза:

Уизз променят отново багажа

Според вътрешна информация идваща от полски служители, предстои промяна в багажа на Уизз. Официално ще бъде съобщено във вторник, ще важи за билети закупени след 19 юли и за полети извършени след 29 октомври.

Промяната се изразява в премахването на малък (безплатен) и голям (платен) багаж и въвеждането на единен размер - по-голям от Малкия и по-малък от Големия.

Той ще бъде и платен и безплатен. Заплащането на таксата ще гарантира, че пътника може да качи багажа си на борда и да разполага с вещите си по време на целия полет. Като бонус ако платите получавате приорити бординг и избор на място. Бройката е следната - 80 багажа на борда на А320 и 90 на борда на А321.

Ако не желаете да заплатите, багажа ви ще отиде в багажното отделение, а останалото върви по стандартната процедура.

Закупилите билети за полети след 29 октомври ще получат инструкции спрямо заплатените вече екстри и ще трябва да се съобразят с новия размер или да доплатят за чекиран багаж. Също ще има опция за връщане на пари.

Също така, Малкия чекиран багаж ще бъде намален от 23 на 20 кг, цената остава същата. този от 32 кг също остава с тази цена.

Тоест, имитират политиката на Раян.

Първите ще имат багаж, следващите - в холда. Раян дават да си носиш нещо малко с най-важното, тези също ще го разрешат вероятно.

Плащаш приорити и качваш със сигурност багажа (+ избираш стандартна седалка).

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

Тази работа с подобна промяна при багажа едва ли ще върви, освен ако плащането не е символично. При положение, че навсякъде препоръчват електрониките да са в ръчния багаж, като завалят оплаквания и искания за обезщетения от потрошена техника бързо ще попремислят... И междувременно ще успеят да откажат доста хора точно поради тази причина да летят с тях.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.