Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 минути , rdd каза:

Е, аз най-накрая си купих куфар с размерите на голям кабинен багаж, точно днес, и като се прибрах вкъщи и какво да видя в "магеланци" - wizz променят правилата ....

Не се притеснявай. С такъв куфар 56x45x25cm можеш да пътуваш с Easyjet, British Airways и още една камара авиокомпании, така че не е напразна покупката...  

Публикувано:

Понеже пътувам винаги само с малък багаж,съм щастлива,че увеличават размера му.Най-сетне за любимото ми куфарче ще има безплатно място горе.

Пък разберете ги хората - бизнес!

Публикувано: (редактирано)
преди 3 часа, antea каза:

чекиран батаж:

- безплатен в размер между сегашния малък и голям салонен батаж

Чудно! По-малко мъкнене на раниците по терминалите и проверките. Ще се носят забранени вещи, които не минаваха в салонен. Да  не казваме "хоп", преди да сме го видим написано от тях.:)

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Hollywood каза:

Ще се носят забранени вещи, които не минаваха в салонен

Не съм сигурна в това. Според мен, ще стане като при Райън-багажа ти го взимат преди да се качиш в самолета, а не го чекираш преди да влезеш като нормален чекиран багаж. Т.е. ограниченията ще си останат. Просто няма да е с теб в салона на самолета.

• Харесвам 3
Преди 1 час, bobole4e каза:

Не съм сигурна в това. Според мен, ще стане като при Райън-багажа ти го взимат преди да се качиш в самолета, а не го чекираш преди да влезеш като нормален чекиран багаж. Т.е. ограниченията ще си останат. Просто няма да е с теб в салона на самолета.

И аз така мисля. А междувременно Трансавия до Амстердам понеже не предлага онлайн чекин от София, на гишето ме попитаха искам ли да го чекирам безплатно.  Това преди проверките. Който пътува скоро с тях, да го има предвид.

Редактирано от 45#2
преди 24 минути , bobole4e каза:

Пак добре :) Няма да се мъкне  раницата горе в  самолета. Хамалите да му мислят - двойна работа за тях.:biggrin: За тази услуга ще ни искат ли пари? Ще можем да претендираме за изчезнали вещи, както за скъсано и счупено.

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз, също като Холивуд, по-скоро виждам позитиви в новата промяна. По-голям багаж и ще мога да се прибирам с "течности".

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Ilian359 каза:

По-скоро означава по-бавно отпрашване от терминала след слизане.

Това едно на ръка. Едно е обаче да имаш 30 куфара, друго да са 90. Повече време за чекиране на багаж. 

Публикувано:

На мен промяната не ми звучи добре - повече изчезнал багаж и повече чакане около ленти.

А раничката, която вечно ми е на гърба ще се въргаля къде ли не. Да не говорим, че не се заключва и че в нея винаги има цигари

• Харесвам 3
Публикувано:

Раян няма да чекират багажа ти, ако се събира под седалката отпред. Поне това сочи опитът ми с тях.

До колкото разбирам написаното по-горе, случаят с Уиз не е такъв, което е доста смотано. Може би това ще се изчисти в официалната версия.

П.С Малко не по темата, но до колкото помня има действаща забрана за пренасяне на външни батерии над определена мощност в чекирания багаж (но са ОК в ръчния). Чудно ми е как контролират подобни случаи при random чекиране на багаж преди изхода..

Публикувано:
преди 5 минути , noshtna_ptica каза:

А раничката, която вечно ми е на гърба ще се въргаля къде ли не. Да не говорим, че не се заключва и че в нея винаги има цигари

Ще я загънеш в найлон и ще й сложиш аларма.:lol:

• Харесвам 4
преди 3 минути , Hollywood каза:

Ще я загънеш в найлон и ще й сложиш аларма.:lol:

Добра идея! :)

И ще я сложа в куфар с катанец, който ще опаковам на летището :)

Очаквам и новите размери на позволени портмонета.

Редактирано от noshtna_ptica
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 26 минути , noshtna_ptica каза:

:)

:)

Очаквам и новите размери на позволени портмонета.

ще пламне и бизнес с нов дизайн Wizz ™ на тия околокръстните чантички тип хюмнетка, в които да скатаеш в последната секунда на гейта няколко карти /лична и банкови/, телефон и по избор - примерно  нокгорезачка с висока сантиментална стойност :bye:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 20 минути , antea каза:

ще пламне и бизнес с нов дизайн Wizz ™ на тия околокръстните чантички тип хюмнетка:bye:

Казва се банан :biggrin:

Публикувано:

Добре де на мен едно не ми е ясно...какъв ще е този размер на новия салонен багаж по-малък от сегашния голям салонен?!

Та размерите на сегашния голям салонен са точно стандартни размери на куфар,който се продава масово и от който имам два броя лично аз.

Не мисля,че ще има промяна на размера.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Ivko каза:

Добре де на мен едно не ми е ясно...какъв ще е този размер на новия салонен багаж по-малък от сегашния голям салонен?!

Та размерите на сегашния голям салонен са точно стандартни размери на куфар,който се продава масово и от който имам два броя лично аз.

Може да намалят размерите с по 1-2 сантиметра или пък направо да ги изравнят с райанските 55x40x20cm (тъкмо ще отпадне чуденето за 

). Скоро ще разберем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Винаги нося със себе си като пътувам такъв тип "security bag", която може да побере най-важните/ценни неща като документи и пари.

Тънка е и не личи като се носи под дрехите. Само дето на последното ми прибиране с Wizz бях забравила да я сваля като влезнах на летището и се усетих чак като се редях на опашката за проверка за сигурност. Представям си как щяха да реагират като видят някой опасан със съмнителен колан под дрехите :lol:

bag.jpg.260fb3a538dfc550979d7653f57832e2.jpg

преди 10 часа, antea каза:

ще пламне и бизнес с нов дизайн Wizz ™ на тия околокръстните чантички тип хюмнетка, в които да скатаеш в последната секунда на гейта няколко карти /лична и банкови/, телефон и по избор - примерно  нокгорезачка с висока сантиментална стойност :bye:

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 часа, patilana каза:

Понеже пътувам винаги само с малък багаж,съм щастлива,че увеличават размера му.Най-сетне за любимото ми куфарче ще има безплатно място горе.

Пък разберете ги хората - бизнес!

Май и ти се обърка като мен, изглежда че няма опция за безплатно горе. Или платено горе или безплатно долу :)

преди 12 часа, Eti* каза:

Аз, също като Холивуд, по-скоро виждам позитиви в новата промяна. По-голям багаж и ще мога да се прибирам с "течности".

Всъщност зависи къде ще ги взимат ръчните багажи. Ако ги взимат на гейта, пак няма да може да има течности. 

• Харесвам 1
Публикувано:
8 hours ago, Ivko said:

Ще видиш скоро!

И май ще се наложи да си купиш още един куфар, щото размерът има значение, хахххх

Публикувано:
преди 12 часа, yordanov каза:

Раян няма да чекират багажа ти, ако се събира под седалката отпред. Поне това сочи опитът ми с тях.

До колкото разбирам написаното по-горе, случаят с Уиз не е такъв, което е доста смотано. Може би това ще се изчисти в официалната версия.

Моят опит пък все повече сочи, че си броят до към средата и после взимат всичкия багаж поред.

Всъщност, безплатния като се чекира на гейта не е баш като да се чекира на гише. И все още се води ръчен, просто се превозва в багажното. Със сигурност ще го организират точно като Раян - лепят ти лепенка на гейта, оставяш багажа на пистата и се качваш. 

В крайна сметка, ето подходящ момент да си използвате отново Джактогото*, останало ви от Раян:

http://www.jaktogo.com/public/images/gallery/products/1e2530d91bdee8d01f0bcca245fa7286.jpg

*Jaktogo (от англ., jacket – яке, и to go – да вървя) е попадение в златната среда между сак и якето. Това е връхна дреха с четиринадесет джоба, които побират около десет килограма багаж под формата на панталони, ризи, тениски, чорапи, лаптоп и каквото още трябва. Много е полезно да я обличате на летищата, за да преминавате необезпокоявани с всичките си вещи по джобовете и без да се налага да плащате за свръхбагаж. Самите авиокомпании не са особено щастливи от находчивото решение и някои дори отказват да го рекламират в бордните си списания. Изобретението струва седемдесет евро и е дело на ирландския инженер Джон Пауър. Той конструирал "Джактугоу" само от осемстотин грама непромокаема материя, за да служи и като дъждобран, а дизайнът му позволява още да се сгъне до формат А4 и да стане удобна чанта".

• Харесвам 15
преди 58 минути , Edem каза:

Моят опит пък все повече сочи, че си броят до към средата и после взимат всичкия багаж поред.

Всъщност, безплатния като се чекира на гейта не е баш като да се чекира на гише. И все още се води ръчен, просто се превозва в багажното. Със сигурност ще го организират точно като Раян - лепят ти лепенка на гейта, оставяш багажа на пистата и се качваш. 

Чакай сега, чекиран багаж се прави на гише, а не на изход. Този на изход е взет/отнет багаж и сложен в търбуха на самолета. какво/кое му е чекирането/регистрирането?

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Хора, току що резервирах за 5,99 лв. от София до Лондон Лутън и същата цена за наобратно. Датите са 15-22.11. Само тези дати са, ако на някой му свърши работа :)

• Харесвам 12
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 минути , saved_ каза:

Хора, току що резервирах за 5,99 лв. от София до Лондон Лутън и същата цена за наобратно. Датите са 15-22.11. Само тези дати са, ако на някой му свърши работа :)

Това през кой сайт? През Уиз цените са високи.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.