Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да питам имам два билета за септември с един голям салонен багаж,но няма да се ползват.Какво да направя?

Цитат

Можете да отмените полета си с WIZZ Flex и да заявите възстановяване на закупната ви цена под формата на кредит към вашия WIZZ Профил до 3 часа преди часа на заминаване на полета ви на отиване

Това в случай,че съм платил за Wizz flex,но не съм..или:

Цитат

Можете да отмените резервацията си до 14-ия ден преди заминаването на полета си срещу такса за отмяна от 121,00 лева и сумата да ви бъде възстановена.

Пълната сума ли връщат,която съм платил заедно с багажа или само на билета?И тази сума само в профила ли се връща или може и в карта/сметка?

Общо билетите ми струват 143лв и като платя 121лв за отмяна ще спечеля 22лв то не знам струва ли си хахах

Публикувано:

Защо не изчакаш, може пък да вземат да променят, я час, я нещо друго и да си ги върнеш всичките. Има много време до септември.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 15.07.2017 г. в 22:25, bad kid каза:

Аз доколкото разбрах е трябвало да бъде обявено на 11-ти..

Иначе , да, има проблем с багажа, просто защото бордния персонал не прави нищо докато не възникне проблем, от Кипър излетяхме със закъснение, защото се сваляха чанти поне 10 минути, за да се прави място за куфарите...

И за билети купени след 16-ти да влезе в сила уж, а до момента нищо. Дали пък не са се отказали, или ще го обявят по-късно никой не знае. 

Не помагат изобщо, веднъж ми се е случвало да видя един момък да помага на хората за багажа и старшата му направи забележка, че не е там за да го играе товарач.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Edem каза:

Не помагат изобщо, веднъж ми се е случвало да видя един момък да помага на хората за багажа и старшата му направи забележка, че не е там за да го играе товарач.

Принципно на кабинния екипаж е забранено да помагат с куфари, защото може да си изметнат ръка или нещо подобно и от там нататък става огромен филм водещ до няколко часа закъснение на полета и логистичен кошмар за цялата авиокомпания. Точно и за това, там където няма ограничение в килограмите на кабинния багаж винаги е упоменато, че трябва да можем сами да си ги качим. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Може да е забранено да вдигат, но не и да намират място и подреждат багажници. Раян поне го правят и то доста активно. Друго, което могат да правят е, да напомнят, че малкият ръчен трябва да се постави под предната седалка...и това не правят..

• Харесвам 5
Публикувано:

Доста често се дискутира темата за това може ли да минем метър, при условие, че сме надвишили размера на разрешения багаж.

Първи пример: полет София-Бергамо - пред мен един доста симпатичен италианец. Служителката му показва мястото, на което трябва да постави багажа си. Видимо той няма как да влезе и не влиза.

Тя: Mister, you have to pay.

Той: Поглежда я с възможно най-глупавия и неразбиращ поглед.

Тя към свой колега: Този какво ще го правим?

Колегата: Нищо няма да го правим.  Пускат го и тя спира да гледа големината и броя на багажа.

Втори пример: полет Бергамо-София. Всички с видимо превишен багаж под ножа. Гледащи тъпо българи, които или не разбират, или се правят, че не разбират какво се случва-поне 7-8 парчета. Служителка, която започва да им крещи, че няма нищо неясно, а да си плащат по 60 евро на багаж и да не бавят качването на борда.

• Харесвам 7
Публикувано: (редактирано)

Това с багажа е по-малкия проблем-защото си има правила. И ако ги спазваш - си ОК! Но когато едно пише на моблната апликация, пък друго се оказва на практика - нещата не са ОК!

Тази сутрин в 3 часа се чекирах в Братислава за полета до София. И на мобилното лилаво приложение ми излезе надпис - "Това летище не поддържа мобилни бордни карти. Явете се на гейта с принтирани!" Ела да видиш как се образуват нерви малко преди да си легнеш да дремнеш, как се тича до рецепцията да принтираш хартиени бордни карти, които на всичкото отгоре не се появяват в приложението, за да ги свалиш, запомниш в телефона и изпратиш на пощата, за да може после да препратиш имейла до рецепцията на хотела....

Наложи се от сайта на АК да правя опит отново да се чекирам, да ми иска номера на резервацията и името и на следваща стъпка да ми казва - айде сега, принтирай или сваляй PDF-то, щото знаем, че ще летиш! И мобилната БК също - тя пък в уолета, ама не и на мястото си в мобилното приложение!?!????

Въоръжен с двете - мобилната и хартиената - отивам на Иванка аеропорт, където - о, чудо! - никой не ми поиска разпечатаната БК. 

Но явно не съм бил само аз балъка, защото край мен пътниците размятаха смартфони и листове хартия... 

Веселба! 

Редактирано от antony2001
  • Харесвам 4
Публикувано:
2 minutes ago, Ilian359 said:

Във Варна е същото - официално не поддържат мобилни, но в действителност пускат всички.

Е, кой да знае!?!!! 

Ама си е нарушение на правилата и основание да те одерат с чекиране на място!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Ivko каза:

Да питам имам два билета за септември с един голям салонен багаж,но няма да се ползват.Какво да направя?

Това в случай,че съм платил за Wizz flex,но не съм..или:

Пълната сума ли връщат,която съм платил заедно с багажа или само на билета?И тази сума само в профила ли се връща или може и в карта/сметка?

Общо билетите ми струват 143лв и като платя 121лв за отмяна ще спечеля 22лв то не знам струва ли си хахах

Преди малко получих мейл за промяна на часовете на полета ми София-Варна на 30.09, така че си провери в акаунта. Може да намажеш 120% евентуално. :-)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, bad kid каза:

Друго, което могат да правят е, да напомнят, че малкият ръчен трябва да се постави под предната седалка...и това не правят..

Тук съм на 200% съгласен и за това...преди седмица пътувах с тях и си бях платил за голям салонен и нямаше места горе да го сложа над мен и трябваше 10 реда напред на ходя и беше пълно с малки раници и чанти където трябва да са под седалките :shout::blink:

преди 16 минути , Ivko каза:

Тук съм на 200% съгласен и за това...преди седмица пътувах с тях и си бях платил за голям салонен и нямаше места горе да го сложа над мен и трябваше 10 реда напред на ходя и беше пълно с малки раници и чанти където трябва да са под седалките :shout::blink:

Аз никога не съм си поставял багажа под седалката,но пък и винаги се качвам последен и не съм заемал мястото на човек с голям салонен багаж.Винаги съм се учудвал от начина на поставяне на багажа от някои хора - по диагонал.Очаквам някой път и да видя багаж на седалката, както правят някои във влака.:)

Редактирано от traveler
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , traveler каза:

Очаквам някой път и да видя багаж на седалката

Ами като се има предвид, че в много случаи цената на големия салонен надхвърля цената на самолетния билет... защо пък не? :lol:

• Харесвам 6
Публикувано:

Това се правеше при Раян, но вече изрично пише в правилата, че не можеш да си купиш 2 билета, за да вземеш 2 пъти повече багаж.

Публикувано:
преди 8 минути , bad kid каза:

Това се правеше при Раян, но вече изрично пише в правилата, че не можеш да си купиш 2 билета, за да вземеш 2 пъти повече багаж.

При Уиз ер някъде имаше между условията, че за музикален иструмент може да запазиш екстра седалка в самолета. Купуваш си един куфар за китара или контрабас пълниш го с багаж и за 10 евро заемаш седалката до теб ;)

product_10221.jpg

• Харесвам 7

Добре де,  партенка ли беше за  "новите"  им правила на багажа? Що бели страници се написаха.:lol:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 5
Публикувано:

Знаете ли дали има проблем да нося power bank батерия в ръчния багаж или в някой джоб? Той се състои от три отделни батерии, но те са си запечатани вътре.

Публикувано:

Няма проблем, но на секюрити контрол трябва да я извадиш и покажеш отделно от багажа /като течностите и лаптопа/.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 минути , lyusi каза:

Няма проблем, но на секюрити контрол трябва да я извадиш и покажеш отделно от багажа /като течностите и лаптопа/.

Това никога не са ми го искали... Знам, че не може повече от 20mAh само. Моята батерия е 10, и никога не са ми правили проблем защо не е извадена отделно.

Публикувано:

Сигурно 20Ah е имал предвид. Гледам в правилата пише до две батерии 100 - 160Wh всяка, което е предостатъчно. Моята е 36Wh.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.