Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Topfly каза:

Най-после могат да се правят добри връзки с Ryanair и Wizz air с ръчен багаж :) Разликата между двата багажа е 3 сантиметра с полза на Уиз ер, но Ryanair позволяват и една малка чанта

Ръчен багаж на Ryanair:

1 bag which must not exceed 55cm x 40cm x 20cm in size and 10kg in weight. This bag must also fit in our sizer and should easily fit in the overhead locker.

1 small bag e.g. handbag, laptop bag etc. must not exceed 35cm x 20cm x 20cm and should easily fit under the seat in front of you.

Ръчен багаж на Уиз ер:

55x40x23cm.

Щеше да е хубаво да има и някакво съответствие в размерите на малкия багаж:
WIzz - 40/30/18
Ryan-  35/20/20

Публикувано:
преди 2 минути , Фичо каза:

Щеше да е хубаво да има и някакво съответствие в размерите на малкия багаж:
WIzz - 40/30/18
Ryan-  35/20/20

Тук мисля, че е добре да се намеси регулаторът и да определят единни размери за ръчния багаж! Хубаво би било и в магазините куфарите да се продават със сертификат, че отговарят на този стандарт и да свършат мизериите с меренето на багажа.

• Харесвам 7
Публикувано:

Ами аз и с раен и уйз като съм летял никой не ми е правил проблем за раницата а съм бил с размери всякакви

Публикувано:
преди 10 минути , Marisha каза:

Имам полет с тях след 29 октомври с закупен ръчен багаж с по-големи размери. Сега какво правим?

Според мен, от написаното, ще ти върнат 120 % като уизз кредит. Обаче аз пък имам закупен чекиран, за който предполагам няма да ми върнат нищо. А така с тези по-големи ръчни няма да ми трябва чекиран.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Marisha каза:

Имам полет с тях след 29 октомври с закупен ръчен багаж с по-големи размери. Сега какво правим?

• Customers travelling on or after 29 October 2017 that have already purchased hand luggage directly through Wizz Air channels will be reimbursed with 120% of the price paid, credited to their WIZZ accounts

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Ами за сега не е много скъпо това приорити тествах със случайни полети софия-бари ноември

IMG_6853.PNG

IMG_6854.PNG

Тествано и с други дестинаций даже и лятото пак е тази цената по 12лв на посока,което мисля е ок.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
Публикувано:

Eто същата новина за багажа- ама на нашенски!

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА ПОЛИТИКА

ЗА КАБИНЕН БАГАЖ

БЕЗ ТАКСИ ЗА РЪЧЕН БАГАЖ ОТ 29 ОКТОМВРИ

Лондон, 19 юли 2017: Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, днес съобщи, че няма да начислява допълнителни такси за пренос на голям ръчен багаж в кабината на самолета за всички полети на Wizz Air, от 29 октомври 2017.

·      Пътниците ще имат право да носят на борда един ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета.

·      Това представлява 50% увеличение на размера в сравнение с предишната големина  разрешен безплатен багаж

·      Клиентите пътуващи на 29ти октомври 2017 и след тази дата, които вече имат закупен ръчен багаж директно през каналите на Wizz Air* ще получат 120% от платената сума, като кредит по техния WIZZ профил

Проучване за удовлетвореността на клиентите, показва, че повече от 80% от пътниците на Wizz Air** оценяват WIZZ високо по отношение на приятелското и професионално обслужването на борда. Wizz Air постоянно се вслушва в обратната връзка на клиентите и вярва, че новата политика за ръчния багаж ще подобри още повече WIZZ пътуването.

Днес авиокомпанията обяви също нова опция към услугата WIZZ Priority. От днес за всички полети WIZZ Priority включва:

·      Качване с предимство на борда

·      Пътниците могат да носят в кабината една допълнителна малка чанта (с максимални размери 40x30x18cm)

·      От 29 октомври, гарантираме, че ръчният багаж ще бъде разположен в кабината(също за пътниците при покупка на WIZZ Go, WIZZ Plus и WIZZ Privilege Pass)

• Харесвам 11

Ivko, когато съм купувала приорити винаги е било по 6 евра, та може би си е фиксирано, а не е в зависимости.

П.П. С новите рамери ми отиват на кино 2 пъти по 2 бр. куфара, които стават неизползваеми за Уиз, а именно тези, които бяха меродавни до сега за МСБ и ГСБ. (За Раян си имаме други, мааалко по-малки.)

Ама това си е чиста проба мрънкане:) Гледаме добрата страна на нещата:dancing:

Редактирано от Zara
Публикувано:
преди 2 минути , antea каза:

значи информацията на @Edem се оказа съвсем точна :)

В частта, която предизвика най-голяма полемика,  че едва ли не задължително ще взимат ръчният багаж на този който не си плати информацията беше неточна и подвеждаща.

Положителното е, че ще има по голям безплатен багаж, но лошото е, че вече ще има пътници на които ще им взимат ръчния багаж и ще го качват в багажното.

• Харесвам 2
Публикувано:

A големият салонен багаж поскъпва ли с наближаване на полета или мога да разчитам, че ще остане на цената, на която е в момента (става дума за полети преди 29.10 за съжаление)?

Публикувано:
преди 42 минути , bad kid каза:

Priority беше 8 лв, после стана 10, сега за някои полети е 10 , за някои е по 12  лв

Да. За Малта - София платих по 12, за София - Малта по 10. И аз се учудих. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Новината е супер. Ще имам и пари да получавам за един платен багаж. Но пък ще имам 2 излишни чисто нови куфара, които купих специално за малък салонен.

Раян също взимат багажа в багажното , но при дублираните с Уиз дестинации и да речем еднакви цени, кой ще препочете Уиз с малка чантичка? Последния път като ни взеха багаж при Раян, хич не бяхме от последните. Помислихме , че другите са с по-малки куфари, но наблюдавахме от автобуса, че след нас бяха допуснати хора и с по-големи. Така че принципа на взимане на багаж не е много ясен.  На Изи джет също са ни взимали ръчния куфар за багажното и то точно на входа на самолета, бяхме на ръкав и в края на ръкава стояха служители, които взимаха на всички от последните.

Публикувано:

А за вече закупени билети за след 29/10, предполагам ще важат старите правила.

Аз лично си имам стратегия за ръчния багаж, тъпча  само дрехи до откат и съм доброволец да ми чекират ръчния багаж, но все пак имам и една раница с техника на трима пътуващи, дали могат да ме принудят за взимане в багажното се чудя.

Публикувано:

Хайде още една новина!

WIZZ AIR ОТКРИВА 28МА БАЗА ВЪВ ВАРНА

Wizz Air ще открие своята 28 база на летище Варна, в петък,   21ви юли, от 10.10ч.

Събитието и пресконференцията ще бъдат водени от Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air и Улрих Хепе, изпълнителен директор на Fraport Twin Star Airport Management.

Дата: 21виюли, 2017

Час: 10:10ч

Място: Летище Варна

Достъпът до събитието е ограничен и само с предварителна регистрация - трите имена и ЕГН на участника!

Сборен пункт за регистрианите - гише “Информация“, Терминал 2, Летище Варна. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , Edem каза:

а не си чешахме езиците залудо

Вие и сега си чешете езиците залудо.

Ако тази енергия и това мастило (удари по клавишите), което изразходвахте, за да коментирате зависимостта между дати, сантиметри, грамове и евроцентове, ги бяхте използвали да споделите мечтите си за дестинациите или преживяванията си там, форумът щеше да  едно много по-добро място за прекарване на времето 

• Харесвам 27
Публикувано:
преди 5 минути , домосед каза:

Вие и сега си чешете езиците залудо.

Ако тази енергия и това мастило (удари по клавишите), което изразходвахте, за да коментирате зависимостта между дати, сантиметри, грамове и евроцентове, ги бяхте използвали да споделите мечтите си за дестинациите или преживяванията си там, форумът щеше да  едно много по-добро място за прекарване на времето 

Не бъди толкова критичен! Важна част от форума са споделяни са и тези практични неща. Ако добре се ориентираш в джунглата от дати, самтиметри, грамове и евроцентове може да спестиш не малко пари. Ако спестиш пари може да си купиш повече преживявания и да осъществеш повече мечти ;)

преди 29 минути , Edem каза:

Ето, че инфото се оказа вярно, а не си чешахме езиците залудо, както се опитаха да ни убедят някои ☺

Източниците са ти добри, но преводачите ти имат нужда още малко да се учат, че вкара малко излишно напрежение във форума ;)

преди 6 часа, Topfly каза:

В частта, която предизвика най-голяма полемика,  че едва ли не задължително ще взимат ръчният багаж на този който не си плати информацията беше неточна и подвеждаща.

Което мисля да изясня още сега като попитам ПР-ите ако рачат да изяснят ситуацията, защото не обичат да отговарят изобщо на въпроси.

Редактирано от Edem

Получих уведомление, че таксата за голям кабинен багаж +20% за полет след 29 октомври е кредитирана в Wizz профил.

Редактирано от Marisha
  • Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   13 магеланци

• yordanov
    • Kristiyan Desev
    • r_nikolov1
    • Bilqz
    • Stefanovam
    • pepsii
    • Ради
    • Simka
    • jorrro
    • Victoria
    • traveler
    • GlobeRider
    • EliDion
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.