Прескочи до съдържание

Къде на Закинтос?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, бих искала да попитам на Закинтос къде е добре да се отседне с идеята за обиколки на целия остров (забележителностите - сини скали, Наваро, известни плажове, градчета и т.н.), а пък хем да е брега и да има гледка към лазурните води, хем да е спокойно, т.е. далеч от нощен живот?  

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не намерих тема за острова, а тук никой не е писал нищо.

Та я вдигам за да питам и аз.

Някой с идеи за локални фирми за кола под наем?

Има ли значение в коя част на острова ще се отсяда, ако съм с кола?

Нещо интересно за ядене?

Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Не намерих тема за острова, а тук никой не е писал нищо.

Та я вдигам за да питам и аз.

Някой с идеи за локални фирми за кола под наем?

Има ли значение в коя част на острова ще се отсяда, ако съм с кола?

Нещо интересно за ядене?

Току-що виждам темата:) Тъкмо писах за острова това лято в друга тема: 

Ако сте с кола, няма значение къде сте отседнали. Ние взехме кола, но и хотел точно на плажа на Аликес понеже сме с малко дете. Вземете си малка кола или джипче малко, като на повечето острови  пътищата са тесни за обръщане и разминаване, стръмни са, с остри завои, но са поддържани. Няма кой знае колко трафик. Карат се много и АТВ та, което е удобно за бързо паркиране до пътя за потапяне в море преди да потеглите към друг плаж, ако пътувате без деца и с по една хавлия на врата, идеално решение са.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние взехме от Еурокар някаква малка, едно Сузуки ни дадоха и беше окей, доста по-икономично по тези баири отколкото очаквахме. Не знам колко пари излезе, половинката ми го резервира и плаща.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Колите са готови и идва ред на нощувките

В коя част е по-добре да се нощува, ако изобщо има смисъл да се гледа в определена част на острова?

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

И аз да попитам за Закинтос - къде да отседнем, планираме няколко дни, до седмица, с Уиз щепътуваме. Искаме да видим основните забележителности и да плажуваме всеки ден, искам също мястото да е удобно за вечерни разходки - Zante town или може и другаде -  Циливи, Аргаси?. Скъп ли е рент а кара, нужен ли ни е?  Благодаря!

Публикувано:

По мое мнение - да, хубаво е да бъдете с рентакар. 
И това обезсмисля въпроса къде ще отседнете - с кола няма значение.

Освен Navagio beach и Blue Caves, препоръчвам да не пропускате Korakonissi beach - с шнорхел и плавници.

Но не казвайте на никого за това чудно място! 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Contest каза:

И аз да попитам за Закинтос - къде да отседнем, планираме няколко дни, до седмица, с Уиз щепътуваме. Искаме да видим основните забележителности и да плажуваме всеки ден, искам също мястото да е удобно за вечерни разходки - Zante town или може и другаде -  Циливи, Аргаси?. Скъп ли е рент а кара, нужен ли ни е?  Благодаря!

Рентакар ви е много нужен. Градският транспорт на острова е зле, ако изобщо го има. Някой в някоя от темите скоро беше казал, че заради пандемията хич го нямало. През юни бяхме с рентакар и бяха едни добре похарчени пари. Разстоянията са малки, но заради релефа пътищата криволичат. Ако сте без дете, може да вземете ATV.

-Плаж Геракас - по това време на годината се излюпват костенурките. Има камъни, шезлонги, чадъри и народ, многото костенурчи гнезда са оградени, разбира се, за да не ги изпотъпчат хората 🙂 Ние костенурки видяхме на други плажове, не и на Геракас, пожелавам ви късмет да видите излюпване на котенурчета там или другаде 🙂 

- Екскурзия до Наувагио с корабче. Мисля, че всички спират някъде в морето край скали/пещери, за да скачате във водата от корабчето, но се поинтересувайте преди да платите кой къде и за колко време прави престой. Ако не ви се ходи с корабче, има варианти да видите плажа с останките от кораба от скалите горе - върви се до платформа за наблюдение на плажа долу. Проверете дали работи тази - някъде бях мернала, че заради многото опасност и пожари била затворена, със сигурност е временно затваряне.
- Плаж Хигия - много е малък, но интересен заради миризмата на сяря, с камъни е + Малката Хигия - всъщност е по-голям плаж от Хигия: не си струват да прекарвате по цял ден там, но са интересни и живописни за кратка спирка.

- Столицата Занте - става за разходки, няма плаж, има крайбрежна с доста кафенета и заведения, пристанище с различни корабчета и яхтички. Да, може да е вариант за базов лагер за вас, зависи как си представяте вечерите 🙂 Може да видите и настаняване в Лаганас - там са заведение до заведение на плажа, самият плаж е сравнително дълъг и пясъчен

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.