Прескочи до съдържание

Планиране на цикладска комбинация: Санторини-Парос-Сирос-Миконос

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , Levantino каза:

@Lindt какво ще кажеш за Фолегандрос? 

IMG_4810.jpg

IMG_4849.jpg

IMG_4878.jpg

Ако уиз бяха благоволили да ми променят полетите и да си избера отиване и връщане от Санторини, щеше да e точно кръгче с Фолегандрос и Иос. Ама сега трябва да избера единия и ми се струва, че след Санторини имаме нужда от плаж, а не нов баир. Защото е лято и безмилостен пек. 

Иначе много ме привлича това островче 🙂

П.П. Сега видях клипчето и наистина някак ми напомня за Аморгос. И усещам, че тотално съм забравила това с шумните и танцуващи хора по улиците, висенето по скалите , дебнене на изгреви и залези и цялото усещане да си на море 😍

• Смея се 1
Публикувано:

Чудех се, ако ферибот Santorini Palace се движи, да кажем на 20.07. следобед от Наксос до Сирос за 17 евро. И минава през Миконос, но отсечката Наксос - Миконос e 25 евро. Има ли някаква причина да не мога да платя 17 евро до Сирос, а да си сляза в Миконос? 

@анамари, @Параход ? 

Публикувано:
преди 13 минути , Lindt каза:

Чудех се, ако ферибот Santorini Palace се движи, да кажем на 20.07. следобед от Наксос до Сирос за 17 евро. И минава през Миконос, но отсечката Наксос - Миконос e 25 евро. Има ли някаква причина да не мога да платя 17 евро до Сирос, а да си сляза в Миконос? 

@анамари, @Параход ? 

😂😂😂 Много ясно, че няма причина. Кой ще те спре да слезеш, където искаш?😂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Levantino каза:

@Lindt значи си била на Аморгос ??? Сещаш се за атмосферата на плажа на Агиали и френските хипита с раниците 😉 

Била съм. Беше пътуване Атина-Аморгос-Куфониси-Ираклия-Наксос и в Аморгос хванахме финала на световното първенство. Първият ни сериозен сблъсък с френски туристи и много ни допаднаха - възпитани, трезви, ентусиазирани. В заведенията имаше и много семейства и компании, играещи игри с карти, без никой да им мрънка, че заемат място или пък да се карат. А по плажовете много френски деца на летни лагери или както там се казва на тези организации. Пак много симпатични ни се видяха. 

После почнахме да ги засичаме навсякъде французите, вероятно заради склонността ни да сме все по някакви пътеки. Та.. харесвам ги, харесах и острова покрай конкретния вид туристи на него. 

• Браво 1
Публикувано:

Ние хванахме Blue Star от Атина до Наксос и от там с незабравимия “Express Scopelitis” шест часа през малките Циклади -Куфониси, Схинуса, Донуса и тн до Аморгос. Беше август 2018г но в открито море попаднахме във вълнение и мислех, че ще умрем.  Той не е много голям кораб и стана страшно. Всички повръщаха а вратите се блъскаха, на горната палуба вълните пръскаха хората беше незабравимо, като слязохме на Агиали не си чувствах краката, а всички се кръстиха 😉😉 От тогава Скопелитис ми е любимия кораб. 

98D5B8A2-DEBD-44C2-AE82-7FE3D7E56906.jpeg

Значи тези деца са били френски летовници, чудех се защо са сами без родители ...мисля че имаше лагер или къмпинг извън Катапола...запомних, че си носеха канчета и ядяха овесени ядки в тях, много хипарливи дечица. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Така както ги изброяваш, почвам да се чудя дали да не поразгледам Схинуса, Донуса и Керос за някое следващо пътуване, когато ми се ходи в сезон и не е ковид година. 

Ние никога не сме били в бурно море и с неприятни мелтеми. 

Ти кои острови посети от групата? 

Публикувано:

Керос е необитаем, не знам как се стига там (и дали има нещо интересно).

Донуса ми е интересен.

Анафи... точно защото е див и останал назад във времето. Някакви американци ми се оплакваха обаче, че не ходели баш редовно фериботите дотам. Та човек трябва да си има едно наум и за промяна в плана.

Иначе на Иос хората са толкова мили и гостоприемни, че нашият хазяин искаше да ни трансферира от пристанището (а фериботът пристигаше в 3 ч. през нощта), едва го уверихме, че сме с кола и няма такава нужда, само да ни остави ключа за стаята 🙂 Дано и на Анафи да са такива? Те си знаят по тия острови разписанията и се съобразяват с тях и с хората, които пристигат. Не всички са еднакво любезни обаче - някакъв хотел (не помня дали там точно) си беше написал уточнение, че не приема извън нормалното време за чек-ин...

И точно така! Чак е тъжно малко.

преди 3 часа, Lindt каза:

И усещам, че тотално съм забравила това с шумните и танцуващи хора по улиците, висенето по скалите , дебнене на изгреви и залези и цялото усещане да си на море 😍

Обожавам Аморгос, но франсетата не чак толкоз 🙂 И на Сифнос и Милос те са основната аудитория.

• Благодаря 2
Публикувано:

Значи Скопелитис спира на всички, но ние не сме слизали, защото отивахме на Аморгос. 

http://www.smallcycladeslines.gr/en/home/

Това им е сайта а това маршрута през Микрес Цикладес. Имат къс маршрут и дълъг през Донуса. Този ден ни се падна дългия маршрут и мелтемито дойде някъде в отсечката Донуса-Аморгос в открито море !!! Само като видях гърка как тръгва да раздава найлонови пликове и ми стана ясно ...

052B7F4A-9B95-4150-A419-FCAD5792A519.png

6A8AD6AC-4582-45BE-9AD8-1ECC5DFD918F.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, за мен Аморгос също беше уникално изживяване, не просто море, а някакво приключение, състояние на духа, особенно след Манастира Хозовиотица достигнах до друг левъл на експириънс 😉😉 🙂 

9BCE0F85-4647-4F8C-8977-84B0E37FA307.jpeg

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 часа, Параход каза:

В района на Санторини мечта ми е Анафи.

И на мен, трета година се мъча да измисля как да се се завъртим там, но все не ме устройва разписанието на феритата. Както и връзката с други острови (освен Санторини).

Публикувано:

Гледайки фериботите, май ще имаме 1 ден на Парос и няма да успеем да минем през Сирос в това пътуване. Малеят ми дните 🙄

Кацаме в понеделник следобед на Санторини и можем да отплаваме към Иос в четвъртък сутрин или петък сутрин/ вечер. Клоня към вечерния ферибот, но може би бъркам с разпределението на дните.

Струва ми се твърде малко време да сме на Санторини само 2 пълни дни и 1 вечер, но иначе стават 4 пълни дни + вечер и изяждат цялото време за останалите острови. Къде трябва да нощуваме, за да можем да хванем ферибот в 6:45? 

Ако прекараме 2 дни на Иос - събота и неделя, ни остават понеделник за Парос и вторник преди вечерния полет за Миконос.

За 1 ден на Парос дали можем да посетим Ноуса и плаж Монастери или да се съсредоточим на Парикия и някое близко плажче? 

Публикувано:

За един ден на Парос можете да видите и Парикя и Науса. По 2 часа на градче. 😉 Малки са. На Парикя има плаж, на входа на Науса има плаж също. 

За този с манастира незнам не мога да кажа. За Санторини - нощувки във Фира. Сутринта си поръчвате едно такси в 6 часа и ви кара на пристанището. За 15-20 евро. 😉  Със сигурност има и разписание на бус-шатъл до там за 1-2 евро. Твърдо държа, че във Фира са най-красивите вечери. 😉 

IMG_5397.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 17 минути , Levantino каза:

За един ден на Парос можете да видите и Парикя и Науса. По 2 часа на градче. 😉 Малки са. На Парикя има плаж, на входа на Науса има плаж също. 

За този с манастира незнам не мога да кажа. За Санторини - нощувки във Фира. Сутринта си поръчвате едно такси в 6 часа и ви кара на пристанището. За 15-20 евро. 😉  Със сигурност има и разписание на бус-шатъл до там за 1-2 евро. Твърдо държа, че във Фира са най-красивите вечери. 😉 

Ами покрай морето хотелите са едни по-просторни и с басейнчета, а като избера Фира и букинг ме праща във всевъзможни посоки на острова.. Явно е доста обширно понятие. ДОбре, ако спим във Фира и сме много съсредоточени, а не плажуващи, направим си разходка до Оя в единия ден, минавайки през Имеровили? Колко още дни ни трябват и какво ще ги правим? 

Публикувано:

За Санторини и два дни стават, и 4. Разходка покрай калдерата, Ия, червения плаж, върха с манастира стават и за два дни. Може да се видят разкопки на града, разрушен от вулкана, но аз като бях беше затворено и не знам колко си струва.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

За Санторини и два дни стават, и 4. Разходка покрай калдерата, Ия, червения плаж, върха с манастира стават и за два дни. Може да се видят разкопки на града, разрушен от вулкана, но аз като бях беше затворено и не знам колко си струва.

Ох, да, и аз искам да снимам червения плаж и Амуди Бей 😍. За черните плажове не съм сигурна колко са впечатляващи, но ако сме 4 дни, сигурно ще си поседим на някой все пак.

Тази разходка покрай калдерата не са ли въпросните 10 км от Фира до Ия? Аз защото вярвам, че със снимките, трите градчета, залеза, почивките, пак ще стане за 1 ден, даже може тогава да го пъхна този Амуди.  

Кой връх с манастир? Още някъде ли ще се катерим 🙄 Разкопки няма да гледаме лятото, мазохизмът трябва да има граници😆

• Смея се 1
Публикувано:

1. Задължително слизате с кабинковия лифт от Фира долу до старото пристанище и буквате магаренце ( 5 евро) нагоре да ви качи по пътеката. ! 

2. Задължително ходене до Ойа с Амуди Бей долу и при възможност гледане на залеза на Ойа привечер. 

3. Имеровигли със скалата Скарос. 

4. селцето Пиргос с Манастира в планината Свети Илия 

5. селцето Емпорио с Периса бийч (Черния плаж)

6. Разходка с корабче до вулканичния Неа Камени. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 минута , Levantino каза:

1. Задължително слизате с кабинковия лифт от Фира долу до старото пристанище и буквате магаренце ( 5 евро) нагоре да ви качи по пътеката. ! 

2. Задължително ходене до Ойа с Амуди Бей долу и при възможност гледане на залеза на Ойа привечер. 

Изобщо няма да се качваме на магаренце 🤣 Наистина е възможно да имаме 2 дни на кон в Киргизстан, но за Санторини още няма да съм си взела щипка за нос и костюмче за езда 🙃

Ще погледна скалата Скарос, Пиргос и Емпорио. Благодаря за насоките! 

• Смея се 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 часа, Levantino каза:

Колко добре е написано!

Много ми се иска някой да напише кратичко препоръките си за посещение на важните забележителности и необходимият минимум дни и на други острови! Ще бъде много полезно.

Дори да се отдели като тема. Както даваме препоръки за Дайнерс салоните.

Питането  ми е за Наксос, Миконос, Закинтос, Крит, Родос и др. често посещавани острови, също и бутиковите.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 58 минути , Дани Магелани каза:

Колко добре е написано!

Много ми се иска някой да напише кратичко препоръките си за посещение на важните забележителности и необходимият минимум дни и на други острови! Ще бъде много полезно.

Дори да се отдели като тема. Както даваме препоръки за Дайнерс салоните.

Питането  ми е за Наксос, Миконос, Закинтос, Крит, Родос и др. често посещавани острови, също и бутиковите.

Когато се правят програми, зависи  колко дни имаш, кога са фериботите, какво харесваш, ще имаш ли кола, горещо ли е... и дали има места за настаняване. Защото аз исках 2 дни на Куфониси, но успях да наместя само 1 вечер. И си включих Ираклия в плана, но се оказа, че в този ден има само следобедно фери и ние нямаме никакво време за острова. Добре че домакинът ни беше страхотен и ни взе от пристанището, после пак ни свали долу за час, за да си купим нещо да хапнем, че няма заведение, закара ни на плаж сутринта, мина да ни вземе от плажа и заведе до пристанището с голямо закъснение, защото знаеше, че корабът закъснява. А и самото място беше страхотно, гледката, градината, телескопите... 

https://www.villazografos.com/en/

На Наксос ние не обикаляхме вътрешността. Лежахме един ден на организиран, хубав плаж, 1 ден обикаляхме района на Алико и видяхме пристанището, портата на Аполон по залез и се разходихме в Хора. Едни хора ходят за седмица, други обикалят с по ден-два на остров, което е особено лесно на Цикладите и не толкова на други групи острови. 

Но примерно позвай това като кратък справочник: 

https://www.feelgreece.com/bg/naxos

https://www.feelgreece.com/bg/paros

https://www.feelgreece.com/bg/mykonos

https://www.feelgreece.com/bg/rhodes

https://www.feelgreece.com/bg/zakynthos

Крит е по региони: 

https://www.feelgreece.com/bg/crete

• Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:

@DaBo, ти ли беше споменавала за долината на пеперудите на Парос? Красиво ли беше? 

http://www.aboutparos.gr/en/explore-paros/butterflies-valley.php

А сега къде кацна, че съм забравила😊 

А този полуостров на северозапад от Науса дали е наистина див и красив? Виждам, че може би има водни таксита между Монастири и Колимбитрес и ми звучи като чудесен ден в Парос. Но може и да се насоча в друга посока, ако се окаже, че има много, много хора дори през 2021. 

Публикувано:
преди 19 минути , Lindt каза:

@DaBo, ти ли беше споменавала за долината на пеперудите на Парос? Красиво ли беше? 

http://www.aboutparos.gr/en/explore-paros/butterflies-valley.php

А сега къде кацна, че съм забравила😊 

А този полуостров на северозапад от Науса дали е наистина див и красив? Виждам, че може би има водни таксита между Монастири и Колимбитрес и ми звучи като чудесен ден в Парос. Но може и да се насоча в друга посока, ако се окаже, че има много, много хора дори през 2021. 

А, не съм била аз, макар че съм я чувала. Ние си падаме "малко" мързеливи туристи по време на лятна отпуска - дай ми чадър, шезлонг и аперол сприц и не ме закачай цял ден. 😝

До този полуостров не сме ходили, но има доста водни таксита, така че не би било проблем да отидете до там. Ние навсякъде сме с кола. Само сега в Хърватска бяхме без, придвижвахме се със самолети и един път с фери.

Сега съм в София, чакам мъжа ми да кацне от Киев след час и довечера летим за Ханя.

Готвя се вече за такива цветови комбинации 😋:

IMG_0255.JPG.ba0ac2fb4025a5049414e252aad64b67.JPG

IMG_0254.JPG.514c3626333931c958483d405475b6fb.JPG

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Ще си взема накрая една бутилка от това оранжевото само заради визията, въпреки бирозависимостта си 🤩 

@DaBo, Весело изкарване в Крит и да споделяш от мястото на събитията!

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Ще си взема накрая една бутилка от това оранжевото само заради визията, въпреки бирозависимостта си 🤩 

Весело изкарване в Крит и да споделяш от мястото на събитията!

А, не се мъчи щом не ти харесва! И цветът на Митосчето на фона на тюркоазеното-цикладско синьо е много инстаграмабъл... 😉 (Боже, как успях да я изпиша тази дума...)🤣

• Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.