Прескочи до съдържание

Планиране на цикладска комбинация: Санторини-Парос-Сирос-Миконос

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , The rider каза:

За 20.07 нямаш ли вече мейл за промяна на часа на полета от Миконос?

Имам, затова уточнявам, че споделям бившата ни програма. И сега вече предполагам, че ще летим 16-26 до Санторини. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt, не следя много темата - възможно е да са ти препоръчали Vlychada beach.

Ако отида пак на на Санторини, този плаж бих си избрал.

DSC00959.JPG.34b8e09a490f9b3b68b4cb2fc4d291fa.JPG

@Gentleman Basta заслужава най-добрия плаж на неплажен Санторини след самоотвержената акция за спасяването на Ежко Бежко.

А по пътя за  манастира Пророк Илия не пропускайте такива местенца:

DSC00549.JPG.c110ef7219db365d0fca28293dc02f11.JPG

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , DaBo каза:

@Lindt, както ти казах, и Митосчето е много фотогенично:

73399773-1BE6-4F87-97C3-85ACED699EA9.jpeg.421c1d91e08c0948d589fe4f0baa79da.jpeg

Прясно, прясно фото от преди 5 мин. 🍻

Много повече от моята карбонара при това 🤣

Откъде идва поздравчето? 

Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

Много повече от моята карбонара при това 🤣

Откъде идва поздравчето? 

Днес сме на градския плаж в Ханя. 🤣 Голям мързел ни гони и днес решихме да го даваме по гръцки сигА-сигА. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

Днес сме на градския плаж в Ханя. 🤣 Голям мързел ни гони и днес решихме да го даваме по гръцки сигА-сигА. 

И правилно. Два пъти съм била в Крит и все нещо се планира и бърза, обикаля, пътува. Вместо да си почива човек и да яде тиквени цветчета със сирене...

Приятен айляк на вас 😄 

• Благодаря 1
Публикувано:

Може ли малко помощ за новия ми план?  Някой ходил ли е на Сикинос и разумно ли е да се опитвам да го включа? Изглежда много адекватно разположен между Иос и Фолегандрос, но нещо фериботите ме затрудняват. 

Публикувано:

От утре, в Гърция без маски на открито. Важи от 5ч сутринта.

Много се радвам.

За нещастие, децата на училище продължават с маските. Добре че остават два дни училище.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Може ли малко помощ за новия ми план?  Някой ходил ли е на Сикинос и разумно ли е да се опитвам да го включа? Изглежда много адекватно разположен между Иос и Фолегандрос, но нещо фериботите ме затрудняват. 

@Lindt, според мен се съсредоточи върху трите острова и се наслаждавай. Повтаряш моите грешки миналтата година, когато се запалих от Иос да ходя на Сикинос и Фолегандрос. Просто не си претоварвай програмата с много острови, ще се умориш в жегите, и е много възможно да се претоварите. 😉 Инъче варианти има за дей трип до Сикинос или Фолегандрос от Иос. Но са в един и същи ден. Има един катамаран "Калдера Виста" с него на отиване, а с "Дионисос Соломос" на връщане. Калдера го няма в търсачките. 😉 Мн са евтини и трипа е добър, но ти си прецени имаш ли време и СИЛА да го направите.

Билети ще ти кажа от къде да намерите. На пристанището на Иос има една малка агенция до първото кафе, влиза се под едно сводче. там може да питаш за Сикинос и Фолегандрос. Сикинос е слабоизвестен отново с белосана Хора на върха на планината и с мн як манастир. Избора е твой. 

IMG_4468.jpg

IMG_4773.jpg

IMG_5030.jpg

IMG_5082.jpg

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Levantino, благодаря ти, че ме срита🙃

Има някаква доза алчност у мен, но като цяло не сме от бързащите туристи и по 3-4 дни за остров ми изглеждат по-разумно от 1 или 2. На Фолегандрос даже му се чудя малко, но да приемем, че е неутъпкан и малък, та ще внесе друг въздух в пътуването. Погледнах Анафи, като жабата дето видяла, че подковават коня, ама цените на настаняването ми убиха любопитството. Може би с палатка...

Другите ми размисли са за Милос, покрай @lesy съм го подредила много високо в класацията за Циклади, но ми се струва, че околността иска повечко дни, а аз не мога да захвърля Санторини и Иос. На третия/четвъртия път ще отидем в този район.

Ти някаква нужда от помощ за Крит имаш ли? 

• Смея се 1
Публикувано:

Може ли сайт за корабчетата, интересувам се от Миконос за някъде, Санторини май ми е далече, а времето не много. Благодаря предварително!

Публикувано:

Имам въпрос тип "дребен далавераджия" 🙂 Фериботът от Миконос до Санторини, спира в Парос, Наксос и Иос. Миналата година, ката пътувахме до Наксос, не видях никакъв контрол кой с какъв билет се качва и къде слиза. Дали е възможно, ако си вземеш билет до Наксос, да слезеш на Санторини? Мисля, че мернах подобен намек назад в темата, ама реших да попитам директно 🙂

Публикувано:
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Имам въпрос тип "дребен далавераджия" 🙂 Фериботът от Миконос до Санторини, спира в Парос, Наксос и Иос. Миналата година, ката пътувахме до Наксос, не видях никакъв контрол кой с какъв билет се качва и къде слиза. Дали е възможно, ако си вземеш билет до Наксос, да слезеш на Санторини? Мисля, че мернах подобен намек назад в темата, ама реших да попитам директно 🙂

Идеята ми беше да сляза на предходна, а не следваща спирка, което е разпространена практика при полетите и не тревожи съвестта ми.

Иначе дребната ти далавера ще спести 20 евро на човек, тоест около 1 вечеря за двама. Няма кой да гарантира, че ще се получи, но е интересно каква е глобата, за да прецениш 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък да попитам за фериботите м/у Санторини-Наксос и Наксос-Миконос. Трябва ли да се закупуват предварително билети или може и на място, 1-2 дни предварително?

Публикувано:
преди 3 часа, feel_the_rush каза:

Аз съм го правила, точно със Санторини и Наксос, ама преди 20 години и не с цел скатаване на 20 евро, ами не бяхме решили къде точно ще слезем (а пък и съвсем приблизителна представа имах кое къде е по маршрута, нямаше гугъл мапс тогава) 🙂

За колите е стриктно, защото се подреждат в сектори в зависимостт от това кой къде слиза, за пътниците се съмнявам да има контрол, макар че с тоя ковид и полицейщина... знае ли се.

Иначе то зависи от линията, за Санторини със сигурност не важи, но понякога билетът до по-далечния и откъснат остров е по-евтин/на цената на/ предишните, защото някои маршрути се субсидират от държавата.

Публикувано: (редактирано)
преди 3 часа, feel_the_rush каза:

Ако сте с багаж, питат закъде пътувате и подреждат багажа според дестинацията и като дойде спирката, местят багажа към изхода. Според мен не си струва. 

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

За автобусите между хората на Иос и Манганари да се изкажа. По-миналата година бяхме септември след като островът се беше доста поизпразнил от купонджийте. Бусчето сновеше на всеки час. Въпреки Ковид сега, ми се струва невероятно да е само веднъж дневно. Милопотамос е хубав плаж, но за нас твърде урбанизиран. Има още няколко добри плажа - урбанизирани и диви...,  но Манганари е номер 1.

За мен лично Манганари е най-добрият плаж на който съм била в Гърция. А съм била и на Елафониси, и на Елафонисос. 

Програмата е доста натоварена. Голяма част от времето отива в местене и фериботи. Аз не бих добавяла още острови. 

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, .♥.Fancy.♥. каза:

За автобусите между хората на Иос и Манганари да се изкажа. По-миналата година бяхме септември след като островът се беше доста поизпразнил от купонджийте. Бусчето сновеше на всеки час. Въпреки Ковид сега, ми се струва невероятно да е само веднъж дневно. Милопотамос е хубав плаж, но за нас твърде урбанизиран. Има още няколко добри плажа - урбанизирани и диви...,  но Манганари е номер 1.

За мен лично Манганари е най-добрият плаж на който съм била в Гърция. А съм била и на Елафониси, и на Елафонисос. 

Програмата е доста натоварена. Голяма част от времето отива в местене и фериботи. Аз не бих добавяла още острови. 

Благодаря 🙂

С настъпването на жегите, които мразим, програмата ни беше безмилостно съкратена до дълъг уикенд на Санторини, стартиращ от утре. 

А ако ни се ходи на море и не ни се стори навалица из островите, ще отидем пак, имаме и други билети. Основно конкретният Манганари се явява стръв за второ ходене тази година, така че се радвам, че автобусите са по-редовни от написаното. 

Публикувано:

Аз дори и в ковидно време пак бих отишла на по-популярен циклад след края на август. Принципно тогава и ходим винаги от доста години. Именно заради жегите. А на Иос не бих стъпила преди това заради младежите. В началото на септември ги има все още, но не е такова мазало. Само вечер в някои наистина добри кръчми в Хората ги виждахме. Тази година не знам как е, но въпреки това. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , .♥.Fancy.♥. каза:

Аз дори и в ковидно време пак бих отишла на по-популярен циклад след края на август. Принципно тогава и ходим винаги от доста години. Именно заради жегите. А на Иос не бих стъпила преди това заради младежите. В началото на септември ги има все още, но не е такова мазало. Само вечер в някои наистина добри кръчми в Хората ги виждахме. Тази година не знам как е, но въпреки това. 

Така е, но във времето, в което пазарувах билети, почти никоя друга страна в ЕС не беше отворила, а Гърция звучи много по-примамливо от жега в София.  Сега вече мога да си позволя лукса да си мисля, че е твърде топличко там, за да се насладим и е по-добре другаде. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.