stanimir Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 Кажете добро място с оffline карти ? Примерно искам в Банкок да се оправям без да ползвам нет все едно съм с Google maps ?
Георги Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 Кажете добро място с оffline карти ? Примерно искам в Банкок да се оправям без да ползвам нет все едно съм с Google maps ? За google maps, дори да си изтеглиш офлайн картата, което е възможно, няма да можеш да ползваш навигацията, само ще те показва като точка на картата, не знам дали това ти върши работа. Иначе, може да си изтеглиш приложение базирано на open street maps, например, но генерално още не може да се сравнява покритието с комерсиалните системи, за Банкок не знам точно какво е положението. Ето примери: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skobbler.forevermapng (това е платено, но е само 1 евро, прилича доста по интерфейс на гугъл мапс) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navfree.android.OSM.ALL Комерсиалните струват доста, в зависимост от нужната карта, макар че доста е относително казано. Хвърлил съм око на един Sygic за 60 евро по целият свят, доживотни ъпдейти и т.н., но още ми се свиди. 1
NikolaiRG Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 (редактирано) OSMand - приложение за gps с топографски карти. Единственият му недостатък е, че картите са на Open Street Maps, което не гарантира точността им. В моя квартал имаше големи бисери преди да ги оправя и това не гарантира, че когато отида на непознато място, картата ще е точна. В Рим и Прага тази програма ми спести много напразно скитане. Освен това, обектите там са дадени с малки икони и това не затруднява разглеждането, както например става при IGO. Дадени са и спирките на градския транспорт с означения къде коя линия спира. Иначе за шофиране използвам IGO (но на таблета ми се дъни) и Sygic. Вярно, имал съм и издънки, най-вече дължащи се на неправилна преценка на мащаба на картата, докато с "хартиения" gps разстоянията се усещат по-лесно. Но пък хартиеният gps, както казва авторът на темата, се омърля и става нечетлив след време. GPS-те с топографски карти са добри и в планината, ако са нанесени планинските пътеки. Редактирано 25 януари, 2014 от NikolaiRG 2
SeeKnDestroY Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 И аз съм за OsmAnd. Вярно - за "автоматична" навигация не съм го ползвал, но пък за "ръчна" - да, особено след като от google спряха възможността за изтегляне на offline карти. Също така не е задължително да се ползват OSM картите, може и други - но пък като обем ще са огромни, ако се свалят в детайлност за offline ползване.
NikolaiRG Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 За пешеходци върши идеална работа. За кола веднъж опитах и ми начерта маршрут по еднопосочни улици обратно на движението. Така че трябва да се внимава.
stanimir Публикувано: 25 януари, 2014 Автор Публикувано: 25 януари, 2014 (редактирано) Мен за пешеходни обиколки ми трябва Ще го пробвам. Редактирано 25 януари, 2014 от stenk
cck Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 MapsWithMe - OpenStreet карти (но например имат за Япония), за разлика от големите разработчици. Иначе за Тайланд почти всички известни в областта имат карти и apps - Navigon, Sygic, TomTom Има и доста руски разработки. 1
adreno Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 (редактирано) За момента единствено собствениците на Windows Phone си се радват на пълноценни карти и навигация - онлайн и офлайн - Here Maps/Here Drive, демек Navteq. Имайки предвид, че са безплатни, малките неточности се преживяват - случва се да не намери някой адрес/хотел офлайн, ка Редактирано 25 януари, 2014 от adreno 2
stanimir Публикувано: 25 януари, 2014 Автор Публикувано: 25 януари, 2014 MapsWithMe - OpenStreet карти Каква е разликата между Lite и Pro версията ? Банкок беше са пример иначе ще ми трябва на първо време точно за Япония и Филипините.
logist13 Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 за какво устройство ти трябват картите? на андроид телефон/таблет ползвам iGo, Sygic, като резерва държа и City Maps 2Go (в момента Pro версията е на промоция - 1 EUR в маркета); качваш карти от 2-3 производителя, ако картата на някой има грешки пробваш с другия и така 2
stanimir Публикувано: 25 януари, 2014 Автор Публикувано: 25 януари, 2014 За Андроид телефон. Иначе имам iPad мини , но той няма GPS и е неудобен за носене.
logist13 Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 ето в този форум има всичко нужно за gps на андроид телефони http://www.androidbg.com/forum/search-new-33.html 2
stanimir Публикувано: 25 януари, 2014 Автор Публикувано: 25 януари, 2014 Благодаря , досега четях само в този : http://forum.pocketbulgaria.com/index.php 1
cck Публикувано: 25 януари, 2014 Публикувано: 25 януари, 2014 (редактирано) Каква е разликата между Lite и Pro версията ? Банкок беше са пример иначе ще ми трябва на първо време точно за Япония и Филипините. Разликата не открих, но и за Бангкок има добри похвали. Иначе ето производителя - руски екип с швейцарски офис Имат си и Android версия. За Япония не намерих, някъкв app на известните ми "големи" в този бранш - интересен пропуск. Иначе руският форум по темата с GPS-ите, които преглеждам понякога е 4pda.ru Редактирано 25 януари, 2014 от cck
Hollywood Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Дръпни си районите, по които мислиш да "крачиш" на googlemaps, в какъвто мащаб искаш.
Георги Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Дръпни си районите, по които мислиш да "крачиш" на googlemaps, в какъвто мащаб искаш. Ама пак си трябва нет, ако искаш да имаш инструкции тип "завий наляво, завий надясно".
NikolaiRG Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 От известно време в Google Maps свалянето на карти е по-трудно. Докато откриеш как става, ти се изгубва желанието да им ползваш програмата. А и е само за силно ограничен район. 1
Hollywood Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 (редактирано) Ама пак си трябва нет, ако искаш да имаш инструкции тип "завий наляво, завий надясно". Нали ще се ходи. Дори и при гласово, човек трябва да поглене картата, защото прави странни завои. Карта се гледа. Нет ти трабва само,за да си свали информация- район. Ползва нет в Булгар, а в чужбина не ти трябва, защото е в ОФФ-ЛАЙН режим. Информация за райноте ги съхранява автоматично. От известно време в Google Maps свалянето на карти е по-трудно. Докато откриеш как става, ти се изгубва желанието да им ползваш програмата. А и е само за силно ограничен район. Лесно е за райони/места, в който ще ходиш. Зумваш до такъв мащаб/детайлност, който те устройва. Иначе хакнати-кракнати приложения и карти бол. Редактирано 26 януари, 2014 от Hollywood
stanimir Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Лесно е за райони/места, в който ще ходиш. Зумваш до такъв мащаб/детайлност, който те устройва. Иначе хакнати-кракнати приложения и карти бол. А това не става ли само когато си в района ? Може ли оттук сега да си сваля офлайн карти на Токио oт Google maps ?
stanimir Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 За Япония не намерих, някъкв app на известните ми "големи" в този бранш - интересен пропуск. Оказва се, че специално за Япония има някакви лицензионни ограничения с местните "картографи" и затова няма Поне така пишат из форумите.
cck Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 А това не става ли само когато си в района ? Може ли оттук сега да си сваля офлайн карти на Токио oт Google maps ? "Свалянето" представлява zoom на района, който те интересува до мащаб, който ти е присърце. Телефонът кешира картата. След това, ако не гледаш/зареждаш друг район и карта, тази стои в кеша и съответно при GPS локация (друга антена в самия апарат), ти показва точката, на която се намираш. Дотолкова върши работа, без да ти подсказва накъде да завиваш и след колко метра. Използването на такъв подход е подходящо при градски турове с наличие на интернет всяка вечер, примерно. Т.е. преглеждаш района за следващия ден подробно, изключваш WiFI антената и си готов. А за картите и аз си мисля, че става въпрос за такъв тип проблем. Най-вероятно там си имат достатъчно производители на устройства и apps. 2
Георги Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 Нали ще се ходи. Дори и при гласово, човек трябва да поглене картата, защото прави странни завои. Карта се гледа. Нет ти трабва само,за да си свали информация- район. Ползва нет в Булгар, а в чужбина не ти трябва, защото е в ОФФ-ЛАЙН режим. Информация за райноте ги съхранява автоматично. Нет ти трябва, ако искаш да изкараш маршрута до Александър Невски например. Само по карта няма да го намери. И да, не че е големия проблем, но ако не си запознат добре със съответния град (както се очаква при положение, че търсиш карти) си е неудобство. Никакво търсене на маршрути до атракции, хотели, ресторанти не можеш да правиш с офлайн картата, тя просто показва къде си, от там нататък сам се оправяш. Почти съм сигурен и че въпросните атракции също не можеш да ги намериш, дори да ги покаже на офлайн картата без нет.
stanimir Публикувано: 26 януари, 2014 Автор Публикувано: 26 януари, 2014 Еее стига нали сме гърмяни зайци. Аз лично много добре се ориентирам по хартиена карта стига да е добра. Със сигурнсст ще се снабдя и с такива като направя и скрийншотове от google maps. Едва ли ще купя карта с дата , а се оказва , че в европа свободният Wi Fi e много по-разпространен.
SeeKnDestroY Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 (редактирано) Аз си ги маркирам/х атракциите/местата/и т.н. още преди да замина + оffline режим'а... едит: дори да не може да се свали дадена карта в офлайн режим вече... все си мисля, че ако я "обходиш" преди това... ще ти я кешира в паметта, е, играчка си е, но все ще върши работа. Специално за gmaps... Редактирано 26 януари, 2014 от SeeKnDestroY 1
wilks Публикувано: 26 януари, 2014 Публикувано: 26 януари, 2014 (редактирано) Аз пък още като нямах смартфон, правих нещо още по-допотопно - снимах от монитора на настолния компютър картата на съответния град по райони, които ме интересуват. Веднъж във влака за Белград пътувах с едни ирландци, които нямаха представа къде отиват. Извадих телефона във влака (без да е свързан към никаква, даже и GSM мрежа), и отворих снимката на картата, зууммнах, и онези зяпнаха После извадиха водка, купена от BILLA на ЦГ в София, но пък нямаха чаши. Нарязах им пластмасовите шишета от минерална вода, направих им и чаши. Накрая решиха да играем и "на столици", и тотално им скрих топката. Едното момиче беше доста добро, в интерес на истината. Като ги изморих, а и се понапиха, единия пич каза "Абе човек, как ги знаеш, и си се сетил за всичките тези работи?" Как да му обясня, че "неволята учи". Редактирано 26 януари, 2014 от wilks 11 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега