Прескочи до съдържание

GPS приложение с офлайн карти

Препоръчани мнения

Публикувано:

Кажете добро място с оffline карти ?

Примерно искам в Банкок да се оправям без да ползвам нет все едно съм с Google maps ?

Публикувано:

Кажете добро място с оffline карти ?

Примерно искам в Банкок да се оправям без да ползвам нет все едно съм с Google maps ?

За google maps, дори да си изтеглиш офлайн картата, което е възможно, няма да можеш да ползваш навигацията, само ще те показва като точка на картата, не знам дали това ти върши работа. 

Иначе, може да си изтеглиш приложение базирано на open street maps, например, но генерално още не може да се сравнява покритието с комерсиалните системи, за Банкок не знам точно какво е положението. Ето примери:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skobbler.forevermapng (това е платено, но е само 1 евро, прилича доста по интерфейс на гугъл мапс)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navfree.android.OSM.ALL

Комерсиалните струват доста, в зависимост от нужната карта,  макар че доста е относително казано. Хвърлил съм око на един Sygic за 60 евро по целият свят, доживотни ъпдейти и т.н., но още ми се свиди. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

OSMand - приложение за gps с топографски карти. Единственият му недостатък е, че картите са на Open Street Maps, което не гарантира точността им. В моя квартал имаше големи бисери преди да ги оправя и това не гарантира, че когато отида на непознато място, картата ще е точна. В Рим и Прага тази програма ми спести много напразно скитане. Освен това, обектите там са дадени с малки икони и това не затруднява разглеждането, както например става при IGO. Дадени са и спирките на градския транспорт с означения къде коя линия спира. Иначе за шофиране използвам IGO (но на таблета ми се дъни) и Sygic. Вярно, имал съм и издънки, най-вече дължащи се на неправилна преценка на мащаба на картата, докато с "хартиения" gps разстоянията се усещат по-лесно. Но пък хартиеният gps, както казва авторът на темата, се омърля и става нечетлив след време. GPS-те с топографски карти са добри и в планината, ако са нанесени планинските пътеки.

Редактирано от NikolaiRG
  • Харесвам 2
Публикувано:

И аз съм за OsmAnd. Вярно - за "автоматична" навигация не съм го ползвал, но пък за "ръчна" - да, особено след като от google спряха възможността за изтегляне на offline карти. Също така не е задължително да се ползват OSM картите, може и други - но пък като обем ще са огромни, ако се свалят в детайлност за offline ползване.

Публикувано:

За пешеходци върши идеална работа. За кола веднъж опитах и ми начерта маршрут по еднопосочни улици обратно на движението. Така че трябва да се внимава.

Публикувано:

MapsWithMe - OpenStreet карти (но например имат за Япония), за разлика от големите разработчици.

Иначе за Тайланд почти всички известни в областта имат карти и apps - Navigon, Sygic, TomTom

Има и доста руски разработки.

• Харесвам 1

За момента единствено собствениците на Windows Phone си се радват на пълноценни карти и навигация - онлайн и офлайн - Here Maps/Here Drive, демек Navteq. Имайки предвид, че са безплатни, малките неточности се преживяват - случва се да не намери някой адрес/хотел офлайн, ка

Редактирано от adreno
  • Харесвам 2
Публикувано:

MapsWithMe - OpenStreet карти 

Каква е разликата между Lite и Pro версията ?

Банкок беше са пример иначе ще ми трябва на първо време точно за Япония и Филипините.

Публикувано:

за какво устройство ти трябват картите? на андроид телефон/таблет ползвам iGo, Sygic, като резерва държа и City Maps 2Go (в момента Pro версията е на промоция - 1 EUR в маркета); качваш карти от 2-3 производителя, ако картата на някой има грешки пробваш с другия и така

• Харесвам 2

Каква е разликата между Lite и Pro версията ?

Банкок беше са пример иначе ще ми трябва на първо време точно за Япония и Филипините.

Разликата не открих, но и за Бангкок има добри похвали. Иначе ето производителя - руски екип с швейцарски офис :) Имат си и Android версия.

За Япония не намерих, някъкв app на известните ми "големи" в този бранш - интересен пропуск.

Иначе руският форум по темата с GPS-ите, които преглеждам понякога е 4pda.ru

Редактирано от cck
Публикувано:

Дръпни си районите, по които мислиш да "крачиш" на googlemaps, в какъвто мащаб искаш. :)

Ама пак си трябва нет, ако искаш да имаш инструкции тип "завий наляво, завий надясно".

Публикувано:

От известно време в Google Maps свалянето на карти е по-трудно. Докато откриеш как става, ти се изгубва желанието да им ползваш програмата. А и е само за силно ограничен район.

• Харесвам 1

Ама пак си трябва нет, ако искаш да имаш инструкции тип "завий наляво, завий надясно".

Нали ще се ходи. Дори и при гласово, човек трябва да поглене картата, защото прави странни завои. Карта се гледа. :lol:  Нет  ти трабва само,за  да си свали информация- район. Ползва нет в Булгар, а в чужбина не ти трябва, защото е  в ОФФ-ЛАЙН режим. Информация за райноте ги съхранява автоматично.

От известно време в Google Maps свалянето на карти е по-трудно. Докато откриеш как става, ти се изгубва желанието да им ползваш програмата. А и е само за силно ограничен район.

Лесно е за райони/места, в който ще ходиш. Зумваш до такъв мащаб/детайлност, който те устройва.

Иначе хакнати-кракнати приложения и карти  бол. :)

Редактирано от Hollywood
Публикувано:

Лесно е за райони/места, в който ще ходиш. Зумваш до такъв мащаб/детайлност, който те устройва.

Иначе хакнати-кракнати приложения и карти  бол. :)

А това не става ли само когато си в района ?

Може ли оттук сега да си сваля офлайн карти на Токио  oт Google maps ?

Публикувано:

За Япония не намерих, някъкв app на известните ми "големи" в този бранш - интересен пропуск.

Оказва се,  че специално за Япония има някакви лицензионни ограничения с местните "картографи" и затова няма  :)

Поне така пишат из форумите.

Публикувано:

А това не става ли само когато си в района ?

Може ли оттук сега да си сваля офлайн карти на Токио  oт Google maps ?

"Свалянето" представлява zoom на района, който те интересува до мащаб, който ти е присърце. Телефонът кешира картата. След това, ако не гледаш/зареждаш друг район и карта, тази стои в кеша и съответно при GPS локация (друга антена в самия апарат), ти показва точката, на която се намираш. Дотолкова върши работа, без да ти подсказва накъде да завиваш и след колко метра.

Използването на такъв подход е подходящо при градски турове с наличие на интернет всяка вечер, примерно. Т.е. преглеждаш района за следващия ден подробно, изключваш WiFI антената и си готов.

А за картите и аз си мисля, че става въпрос за такъв тип проблем. Най-вероятно там си имат достатъчно производители на устройства и apps.

• Харесвам 2
Публикувано:

Нали ще се ходи. Дори и при гласово, човек трябва да поглене картата, защото прави странни завои. Карта се гледа. :lol:  Нет  ти трабва само,за  да си свали информация- район. Ползва нет в Булгар, а в чужбина не ти трябва, защото е  в ОФФ-ЛАЙН режим. Информация за райноте ги съхранява автоматично.

Нет ти трябва, ако искаш да изкараш маршрута до Александър Невски например. Само по карта няма да го намери. И да, не че е големия проблем, но ако не си запознат добре със съответния град (както се очаква при положение, че търсиш карти) си е неудобство. Никакво търсене на маршрути до атракции, хотели, ресторанти не можеш да правиш с офлайн картата, тя просто показва къде си, от там нататък сам се оправяш. 

Почти съм сигурен и че въпросните атракции също не можеш да ги намериш, дори да ги покаже на офлайн картата без нет. 

Публикувано:

Еее стига нали сме гърмяни зайци. Аз лично много добре се ориентирам по хартиена карта стига да е добра.

Със сигурнсст ще се снабдя и с такива като направя и скрийншотове от google maps. Едва ли ще купя карта с дата , а се оказва , че в европа свободният Wi Fi e много по-разпространен.

Аз си ги маркирам/х атракциите/местата/и т.н. още преди да замина + оffline режим'а...

6994534w.png

едит: дори да не може да се свали дадена карта в офлайн режим вече... все си мисля, че ако я "обходиш" преди това... ще ти я кешира в паметта, е, играчка си е, но все ще върши работа. Специално за gmaps...

Редактирано от SeeKnDestroY
  • Харесвам 1

Аз пък още като нямах смартфон, правих нещо още по-допотопно - снимах от монитора на настолния компютър картата на съответния град по райони, които ме интересуват. :)
Веднъж във влака за Белград пътувах с едни ирландци, които нямаха представа къде отиват. Извадих телефона във влака (без да е свързан към никаква, даже и GSM мрежа), и отворих снимката на картата, зууммнах, и онези зяпнаха  :lol:

После извадиха водка, купена от BILLA на ЦГ в София, но пък нямаха чаши. Нарязах им пластмасовите шишета от минерална вода, направих им и чаши. Накрая решиха да играем и "на столици", и тотално им скрих топката. Едното момиче беше доста добро, в интерес на истината. Като ги изморих, а и се понапиха, единия пич каза "Абе човек, как ги знаеш, и си се сетил за всичките тези работи?" Как да му обясня, че "неволята учи". :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 11
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.