Прескочи до съдържание

И пак, за Сицилия, и пак,с любов…

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, bibi каза:

@AlexandraKo, имаше ли драма с овърбукинг ? Нещо се филмирах с  тоз претъпкан самолет.

Не, нямаше, не се притеснявай. Само се оплакаха, че на идване, много са се заяждали за ръчните багажи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ти за прекрасния разказ! Попивахме от първа ръка впечатления каква е атмосферата сега там и ни беше много полезен. 

В събота ние вероятно сме летяли към Катания с вашия самолет (Уиз Еър) и също закъсняхме на идване и се оправдаха с Ковид дезинфекция, ала-бала. Според мене просто се натрупваше огромно закъснение от обработването на струпаните полети в София - доста хора и багажи, формуляри... А  летището сигурно държи минималния възможен персонал

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Венелин каза:

Благодаря ти за прекрасния разказ! Попивахме от първа ръка впечатления каква е атмосферата сега там и ни беше много полезен. 

В събота ние вероятно сме летяли към Катания с вашия самолет (Уиз Еър) и също закъсняхме на идване и се оправдаха с Ковид дезинфекция, ала-бала. Според мене просто се натрупваше огромно закъснение от обработването на струпаните полети в София - доста хора и багажи, формуляри... А  летището сигурно държи минималния възможен персонал

И аз ти благодаря!

А вие в коя част на Сицилия сте?

Публикувано:

Браво @AlexandraKo!

:clapping:

@AlexandraKo, Така като гледам, зариби половината форум и това лято ще мине през Сицилия.

Мисля да драсна един имейл на италианския примиер (май все още е Марио Драги) да ви назначи теб и Сър, опс ... Дон Антъни за почетни консули на Сицилия в България.

Със сигурност сте направили повече за Сицилия, отколкото Максим Бехар за Сейшелите или Виктор Меламед за Тайланд, например.

btw, вижте на какво попаднах.

Членове - Асоциация на почетните консули в България (consulsinbulgaria.com)

Повечето са огромна изненада за мен.

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Браво @AlexandraKo!

:clapping:

@AlexandraKo, Така като гледам, зариби половината форум и това лято ще мине през Сицилия.

Мисля да драсна един имейл на италианския примиер (май все още е Марио Драги) да ви назначи теб и Сър, опс ... Дон Антъни за почетни консули на Сицилия в България.

Със сигурност сте направили повече за Сицилия, отколкото Максим Бехар за Сейшелите или Виктор Меламед за Тайланд, например.

btw, вижте на какво попаднах.

Членове - Асоциация на почетните консули в България (consulsinbulgaria.com)

Повечето са огромна изненада за мен.

Благодаря тииии1:give_rose::give_rose::give_rose:

Ееее, ти пък, от какво си толкова изненадан?

Наредили са се , все наши люде:)))

А аз много се радвам, ако наистина съм запалила интерес, към това наше любимо място:)))

Но Сицилия не е  мястото, което да се претърчи за няколко дни. Колкото да се отметне. Ако и се обърне необходимото внимание, тя ще се отблагодари.

Тя е хубавата напитка, която се пие бавно, на глътки и дъъъълго време:))) Няма да казвам Лимончело, че не съм проверила, дали София Лорен, го е пила, баш там:)))) За нас, тя е сцените от "Кръстника" и " Монталбано", Савока и Корлеоне. За нас тя е  бароковите църкви, площадите Виторио Емануеле, цветята и джелатото. За нас , това са малките градчета и селценца, с истинските хора - добри, сърдечни и мили. Мога да разкажа много случки, дето са ме просълзявали, като отношение , към нас, като непознати хора. Но това е, защото, аз също, непрекъснато се стремя да правя добро. Което винаги се връща, в някаква друга форма, от непознати за теб хора, по друго време,  но точно, когато имаш нужда.

Но, ако не си топлолюбиво, не е добре да се отиде там в юли/август, защото удоволствието няма да е пълно.

Абе, на всички е ясно, че по темата за Сицилия само, поема не съм написала...

Ама, нали си я гледам с влюбени очи - не забелязвам, че пак имаше проблем с боклука тук-там, че пак имаше ремонт на магистралата и беше тегаво.

Но пък, по малките пътчета се пътува перфектно - в идеално състояние са, със сто пъти по-хубав асфалт от т.нар. наша магистрала до София, да не говорим, за амейзинговите гледки, будещи, само възхищение, от трудолюбието на тези хора.

Слагам и другите теми, за да са на едно място, че има описания на различни места.

Което не значи, че слагам край на темата - моля, който иска, може да пише и да споделя.

И пак за Сицилия, и пак с възхищение...

Сицилия 2015 - подредено дневниче

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Публикувано:
преди 27 минути , AlexandraKo каза:

ма, нали си я гледам с влюбени очи - не забелязвам, че пак имаше проблем с боклука тук-там, че пак имаше ремонт на магистралата и беше тегаво.

Както се казва, когато обичаш нещо или някого, обожаваш недостатъците му.

Иначе, лично на мен много ми допадна още в началото на темата, а и сега, как ти описа любовта ти към Сицилия. Любовта е в малките неща. Усетих от твоите "малки неща" вашата обич към острова. Силно и осезателно го беше изразила. Няма съмнение в тази чиста обич. Браво на вас за хубавата почивка/ пътуване и благодаря за снимките и инфото! 🙂 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 23 минути , Pantelej Putnik каза:

Както се казва, когато обичаш нещо или някого, обожаваш недостатъците му.

Иначе, лично на мен много ми допадна още в началото на темата, а и сега, как ти описа любовта ти към Сицилия. Любовта е в малките неща. Усетих от твоите "малки неща" вашата обич към острова. Силно и осезателно го беше изразила. Няма съмнение в тази чиста обич. Браво на вас за хубавата почивка/ пътуване и благодаря за снимките и инфото! 🙂 

Благодаря ти!:give_rose::give_rose::give_rose:

Така е, като обичаш някого/нещо, му виждаш, само красотата.

А за Сицилия, няколко пъти съм изпадала в неудобна позиция, да отговарям на въпроса: " Че какво толкова, остров, като остров. пък една жега, пък  един прахоляк, нито има какво да се види, пък  това Палермо - уууужас". Особено, говорейки с едни познати-круизари, дето , ни Сицилия, ни Сардиния, ни Тенерифе им бяха харесали. Като ги " разгледали от 9 до 5" и ми се чудеха, какво се превъзнасям...

С такива, въобще не се наемам да споря. То аз, по принцип не споря, дори, когато съм права. Като нямаш очи, за  някоя красота, значи, тя не е за теб, не е твоя.

Пиша, разказвам, показвам, какво виждаме ние. На когото му хареса и му е интересно, ще отиде и ще види. Ако повтори/потрети, значи, наистина е за там...

• Харесвам 17
Публикувано:

@ven62, а дали пък точно ти нямаш нищо общо със зарибяването по Сицилия. Някой път и от една дума става, даже без снимки 😄. Ще видим дали ти е чиста работата😉

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

@ven62, а дали пък точно ти нямаш нищо общо със зарибяването по Сицилия. Някой път и от една дума става, даже без снимки 😄. Ще видим дали ти е чиста работата😉

@ven62има предвид, че аз го зарибих него, редно е, той да продължи:))))

А вие там ли сте вече..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , AlexandraKo каза:

А вие там ли сте вече..

Утре, ако няма спънки. На югоизток ще сме🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

преди 4 часа, AlexandraKo каза:

...

Точно - @AlexandraKo определено ме зариби ... и си изкарахме чудесно.

Писал съм доста за Сицилия, но за съжаление малко разхвърляно - в тема за плажове, за храна, за ..., а и в темите на @AlexandraKo съм се вмъквал.

...

Което още един път доказва тезата ми, че пътеписите са по-полезни от темите - поне за мен.

@ДиянаВ приятно изкарване в Сицилия ... макар, че много ме дразните всичките, дето щъкате напред-назад, а аз закотвен в тази София. 

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 часа, ДиянаВ каза:

Утре, ако няма спънки. На югоизток ще сме🙂

Хайде , пожелавам безпроблемен  полет и да си изкарате чудесно!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, ven62 каза:

а аз закотвен в тази София. 

Кажи го заТойотен в тази София. 😉

И мен @AlexandraKo ме е зарибявала за къде ли не - Дубай, Япония... и въобще не съжалявам, че съм я послушал. А Сицилия определено ще я ударим съвсем скоро и нея, само да се разхлади малко. 

Благодаря ти, @AlexandraKo за всички писания и вдъхновения! Бъдете здрави със Съра и продължавайте да обикаляте и да се наслаждавате на живота.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , oli_mali каза:

Кажи го заТойотен в тази София. 😉

И мен @AlexandraKo ме е зарибявала за къде ли не - Дубай, Япония... и въобще не съжалявам, че съм я послушал. А Сицилия определено ще я ударим съвсем скоро и нея, само да се разхлади малко. 

Благодаря ти, @AlexandraKo за всички писания и вдъхновения! Бъдете здрави със Съра и продължавайте да обикаляте и да се наслаждавате на живота.

@oli_mali, много ти благодаря!:give_rose::give_rose: :give_rose:Радвам се!

Идете в края на септември, прекрасно е, даже и в октомври става за море.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Идете в края на септември, прекрасно е, даже и в октомври става за море.

Подкрепям! И температурите стават по-човешки, и морето е все още топло, и пазарите преливат от есенно изобилие. 

Но пък ми се върти една идея за късно есенна или зимна Сицилия. Както ти писа по-горе, да я отпиваме спокойно , бавно и на малки глътки по таверни в забутани селца във вътрешноста и по морския бряг. 

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 13 минути , Светославов каза:

Подкрепям! И температурите стават по-човешки, и морето е все още топло, и пазарите преливат от есенно изобилие. 

Но пък ми се върти една идея за късно есенна или зимна Сицилия. Както ти писа по-горе, да я отпиваме спокойно , бавно и на малки глътки по таверни в забутани селца във вътрешноста и по морския бряг. 

Подкрепям! Била съм декември. Не е за море, но е много приятно за разходки. Приятни температури.  Сако или тънко яке беше подходящото облекло.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 28.06.2021 г. в 10:42, AlexandraKo каза:

И аз ти благодаря!

А вие в коя част на Сицилия сте?

Не искам да отнемам темата, та само ще кажа, че сме в Сиракуза, даже по-точно в Ортиджа, където живях едно лято преди 7 години, а днес сме в широк състав с жена и дребосък.

И освен всичките достойнства на Сицилия сама по себе си, тя е и късче от Италия. Където всичко е история и heritage... Вземаш апартамент под наем и в него има поредицата "Гражданско-процесуален кодекс на Кралство Франция и на Кралството на двете Сицилии" от 1830-те, която просто седи на рафта в апартамент за туристи. А в България хора с кашони от банани ти казват: "Приятел, да знаеш, имам една антикварна книга на стария правопис"

• Харесвам 10
Публикувано:

Прибрах се преди няколко часа от Сицилия! За пореден път възторгната и влюбена безответно 🙂 Пък знам ли, може и да ме обича таз мургава красавица, дето нозете й се плискат в три морета 🙂

Само че днес датчикът в колата показваше 43 градуса, и съм все още под въздействието на това температурно земетресение. 

Забравете преходи в резервати и плажове, не е човешко в обедни часове човек да си причинява дори Зингаро и Сан Вито Ло Капо. Надявам се да се освестя и да поразкажа малко! Скипнахме доста неща, защото човек трудно носи голяма кошница в края на юни!

• Харесвам 5
Публикувано:

Сега си погледнах, една от предишните теми. Първата ни среща със Сицилия, е била, преди 17 години…

Когато и баба ви, е ходела в дънки. Нещо, което вече не си позволява:(((

image.jpeg.8ac9c34daab6533483c0c91f34eee789.jpeg

преди 5 часа, Raindrop каза:

Прибрах се преди няколко часа от Сицилия! За пореден път възторгната и влюбена безответно 🙂 Пък знам ли, може и да ме обича таз мургава красавица, дето нозете й се плискат в три морета 🙂

Само че днес датчикът в колата показваше 43 градуса, и съм все още под въздействието на това температурно земетресение. 

Забравете преходи в резервати и плажове, не е човешко в обедни часове човек да си причинява дори Зингаро и Сан Вито Ло Капо. Надявам се да се освестя и да поразкажа малко! Скипнахме доста неща, защото човек трудно носи голяма кошница в края на юни!

Чакам те да разкажеш:)))

• Харесвам 23
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:

Сега си погледнах, една от предишните теми. Първата ни среща със Сицилия, е била, преди 17 години…

Когато и баба ви, е ходела в дънки. Нещо, което вече не си позволява:((

Че какво им е на бабите в дънки!?

Младежко, свежарско...

Я си носи каквото ти е удобно! Няма да се съобразяваме със света я, когато сме на път! Стига ни съобразяването, когато сме на работа!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 55 минути , Дани Магелани каза:

Че какво им е на бабите в дънки!?

Младежко, свежарско...

Я си носи каквото ти е удобно! Няма да се съобразяваме със света я, когато сме на път! Стига ни съобразяването, когато сме на работа!

Дани, всеки си преценява. На мен, лично, времето за тази дреха, ми е минало. И не се съобразявам с другите, а със себе си. Имам си , едни вътрешнш императиви, според които, дрехата трябва да скрива, а не-да излага на показ недостатъците ми. Освен това, любимите ни Райфъл, фалираха:(((

И можем да поспорим, колко е свежа една бабичка, както и да се премени.:crazy:

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Дани, всеки си преценява. На мен, лично, времето за тази дреха, ми е минало. И не се съобразявам с другите, а със себе си. Имам си , едни вътрешнш императиви, според които, дрехата трябва да скрива, а не-да излага на показ недостатъците ми. Освен това, любимите ни Райфъл, фалираха:(((

Всичко е относително.

Винаги давам за пример една истинска история:

Когато се жених майка ми беше на 40 години.

Всички на сватбата викаха:

- Ауу, колко млада свекърва.

А ние с жена ми само се споглеждахме и подхилквахме - какво и е младото на майка ми.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

Жалко за Райфъл! Първите ми дънки бяха Райфъл, преди 100 години.  На младите Кореком едва ли им говори нещо, но ние само от там можехме да си ги набавим или да ни ги донесат от западната чужбина.

А за другото - всичко е въпрос на дух, а при теб е в изобилие! Дай боже всекиму такъв дух!

И още - жената си има своята хубост на всяка възраст. Няма да повтарям клишета за отлежали напитки, че ще прекаля.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.