Прескочи до съдържание

И пак, за Сицилия, и пак,с любов…

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, moli84 каза:

Коя част на Сицилия ще препоръчате за първо посещение .Искаме хубав чист плаж и да не е много далеч от Катания. 

Хубавите плажове, са на юг от Катания. Имам предвид пясъчни, че камъни и чакъл, не ми харесват.Тези са с хубав пясък , кристално чисти. Но си трябва кола, с обществен транспорт, не зная как ще стане. Никога не сме го ползвали на острова и не мога да кажа, как се стига до тези места.

Най- близо е Ачи Треца

Фонтане Бианке

Лидо ди Ното / Марина ди Ното/

Близо до Таормина е Летояни - хубаво градченце за почивка, но плажът, също е чакъл. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , moli84 каза:

Фонтане бианке много ми допадна 😊

Да, хубаво е, а кога искате да отидете?

Публикувано:

Ние бяхме преди седмица с обществен транспорт. За седмица успяхме да плажуваме на Изола Бела, Мазаро и Летояни, като нощуване в Таормина. После с 4 нощувки в Сиракуза посетихме Фонтане Бианке, Лидо ди Ното и на Авола Понтонело. И 3 плажа около Сиракуза бяха страхотни, фаворит ми е Фонтане Бианке. 

IMG_20210721_133819.jpg

IMG_20210722_170242.jpg

IMG_20210723_102802.jpg

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Глас за Фонтане бианке. Има си и жп гара, плажът е на 10-15 Мин от нея. Не съм ползвал влак точно там, но регионалният влак в Италия никога не ме е подвеждал. Много по-бързо и ясно е отколкото с автобуса, тръгвайки от Сиракуза. От Катания е далечко обаче.

На юг от Катания има огромна плажна ивица, до и около летището. Не съм проверявал защо не е популярна. Изглежда по-дълга от плаж ММЦ в Приморско. Сто на сто ще има някакви автобуси

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , maiche каза:

@radi777, какви са цените на шезлонгите на Фонтане Бианке. Има отрицателни мнения, че е много скъпо 30-40 евро.

Ние си купихме, не сме плащали. На Летояни платих е по 10 Евро на човек. На Изола Бела беше 20 Евро и там си купихме за 8 Евро, та после не сме и питали 

• Харесвам 4
Публикувано:

Искаме края на август ,началото на септември ,ще кацнем в Катания с уиз Еър и още не съм гледала къде ще спим ,може би Сиракуза. Най вероятно ще се придвижване с градски транспорт и за част от престоя ще наемем кола.

преди 11 часа, maiche каза:

@radi777, какви са цените на шезлонгите на Фонтане Бианке. Има отрицателни мнения, че е много скъпо 30-40 евро.

На Римини плащахме по 25 евро. Първоначално се шокирах ,после вече не ми правеше впечатление 😁

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, radi777 каза:

Ние бяхме преди седмица с обществен транспорт. За седмица успяхме да плажуваме на Изола Бела, Мазаро и Летояни, като нощуване в Таормина. После с 4 нощувки в Сиракуза посетихме Фонтане Бианке, Лидо ди Ното и на Авола Понтонело. И 3 плажа около Сиракуза бяха страхотни, фаворит ми е Фонтане Бианке. 

IMG_20210721_133819.jpg

IMG_20210722_170242.jpg

IMG_20210723_102802.jpg

В Сиракуза къде спахте .

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, смятаме да не взимаме рент-а-кар в Катаня и ще съм благодарен за съвети за:

- читави и максимално пясъчни плажове наоколо с градски транспорт

- добри места за хапване

• Браво 1
Публикувано:

AlexandraKo, съпреживях я тази Сицилия с твоите разкази! Много увлекателно четиво.

Ние планираме 3 скромни дни в началото на септември за моя РД, защото не обичам да остарявам в България. Подозирам, че това ще е първото от много посещения в този край на Италия. Ще спим в Катания, но ще си вземем кола и ще обикаляме наоколо: Етна + Таормина единият ден и Ното +Сиракуза втория, а третият ще си оставим за Катания.

Ако имате препоръки за още нещо по този маршрут ще си чадвам да ги прочета.

Дано не се обърка нещо в последния момент🤞

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Valery каза:

AlexandraKo, съпреживях я тази Сицилия с твоите разкази! Много увлекателно четиво.

Ние планираме 3 скромни дни в началото на септември за моя РД, защото не обичам да остарявам в България. Подозирам, че това ще е първото от много посещения в този край на Италия. Ще спим в Катания, но ще си вземем кола и ще обикаляме наоколо: Етна + Таормина единият ден и Ното +Сиракуза втория, а третият ще си оставим за Катания.

Ако имате препоръки за още нещо по този маршрут ще си чадвам да ги прочета.

Дано не се обърка нещо в последния момент🤞

Благодаря!
3 дни са много малко, но като за първа, Сицилианска глътка са добре:))))

Моите препоръки, всъщност, са само една: не бързайте, не бъдете”обезумели туристи”, дето трябва да отметнат,  за трите дни, сто обекта. Насладете се на Таормина, насладете се на Ното, в Сиракуза ще ви отиде цял ден, ако отидете на крепостта и  на античния парк. И да не пропуснете пазара в Сиракуза . с най-страхотната риба-тон, ако обичате - до към 13, после свършва. Накрая на пазара, откъм паркинга, има едно кафене/магазин,с много хубави Сицилиански деликатеси и най- страхотната капоната, която ядем там. Когато може, винаги се отбиваме, за да купим за в къщи.

Времето през септември е прекрасно, само за разходки :)))

Ние Катания, също много я харесваме, има много, какво да се види.

Завиждам ви, че ще се запознаете, с любимата ни Сицилия!
И дано да ви хареса:)))

Няколко снимки за вас!:)))

A77EF179-44D9-43F2-BC99-8FC3C7A92466.jpeg.67c79f94bb4dbb8cb06ebab34a1e1b6c.jpeg

1CB0F48A-7474-4D0D-ABF5-A46AA6483543.jpeg.620a858ab1a895f226a44781e4771907.jpeg

61CE971C-2A5E-49F5-90C0-95D2C6463017.jpeg.a620f9d0db57599be5be063f6053620a.jpeg

44454E45-5768-422A-81FB-AACB970D0B33.jpeg.6fda2509f6112143f81d0745c8c04324.jpeg

9F0247E2-DE65-4C2C-826F-9032408860FB.jpeg.170df4b7ef5c8132e830c8d1fbe1709d.jpeg

44752094-CAA2-4824-86E0-2D3FDADC46E9.jpeg.3b15d2291e2140fe0ae575c85df98166.jpeg

A6CC4AF4-70FE-4BA1-8B88-3CD63A4B7F08.jpeg.a712cf573f256107e555249150fc5d2f.jpeg

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:

Ето и моите 5 ст. за Катания в кратките 3 дни които бяхме там. Доста южняшко, вехто, мръсно, но пък си има и своя чар. Лично за мен поредното доказателството, че където има мафия и корупция трудно нещо се случва, колкото и пари да се наливат било то от Рим или Брюксел. Вероятно и мнозинството местни нямат нищо против да е така. Поне за мен ситуацията беше "Гледай Катания след толкова години в ЕС и част от Италия, мисли за България". Та както и да е, лирично отклонение...

За мен поне колкото по-малко време отделите за Катаня, по-добре. Ние мръднахме само до Таормина и много ни хареса и като градче, и като плаж. Удобно се стига с градски транспорт. В Катаня плажът също не е лош, има дори един спот откъдето самолетите излитат над главата ти (Lido Cled). Плажовете са платени, но добре организирани. Иначе като цяло цените на храна и напитки по заведенията са народни. Имат вкусни десерти, доста се набляга на пистачото. Места за хапване, които ни харесаха:

- Prestipino Duomo - кафе, закуски

- DOC - пици

- Аntica Marina - риба

Иначе пандемичното положение е като при нас - "Нема такъв вирус". Няма проверки за сертификати нито на летището, нито по кръчми, а уж официално са въведени от средата на август. Маски се носят по рейсовете, но дистанция и прочие е само на хартия. От днес май се гласят да въвеждат по-строги мерки. 

• Харесвам 6
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Чета разказите на @AlexandraKo за Сицилия и просто се влюбвам в мястото. И реших, че понеже не остана време за там с летните ни пътувания, да направим едни 4 дни предпоследната седмица на октомври.

На бърза ръка купих едни билети на Раян отиване и връщане до Катаня и сега се чудя как да организирам програмата.

Реално пристигаме вечерта в четвъртък и ще спим в Катаня. Ще е постижимо ли за краткото време да отидем до Сиракуза и Таормина в някой от дните петък или събота и след това да се се връщаме вечер в Катаня, защото там сме букнали апартамент и неделя да оставим преди полета на обратно да се разглежда Катаня или да отделим един от двата пълни дни за нея?

Ясно е, че сега разходката до Сицилия няма да е с цел плаж, а по скоро разглеждане на градчетата и хранително-вкусов туризъм хахаха. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , agenta каза:

Чета разказите на @AlexandraKo за Сицилия и просто се влюбвам в мястото. И реших, че понеже не остана време за там с летните ни пътувания, да направим едни 4 дни предпоследната седмица на октомври.

На бърза ръка купих едни билети на Раян отиване и връщане до Катаня и сега се чудя как да организирам програмата.

Реално пристигаме вечерта в четвъртък и ще спим в Катаня. Ще е постижимо ли за краткото време да отидем до Сиракуза и Таормина в някой от дните петък или събота и след това да се се връщаме вечер в Катаня, защото там сме букнали апартамент и неделя да оставим преди полета на обратно да се разглежда Катаня или да отделим един от двата пълни дни за нея?

Ясно е, че сега разходката до Сицилия няма да е с цел плаж, а по скоро разглеждане на градчетата и хранително-вкусов туризъм хахаха. 🙂

Ами, с букнатия апартамент в Катаня сте предопределили в значителна степен програмата си.

Аз бих букнал нещо около Ното и Модика. Така за тези 4 дни ще може да се разгледат Syracuse, Noto, Modica, Scicli, Marzamemi, Catania.

Нищо - следващия път.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 47 минути , agenta каза:

Абсолютно постижимо си е. Ден за Таормина. Ден за Сиракуза. Примерно. Или за Етна. На Катания цял ден й е прекалено много. Може да отидете примерно и до Ачитреца.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не гледам в момента, но полета сякаш беше късен вечерта към Катаня и също в неделя за Сф. Де факто имате събота и неделя да отидете единия ден до Таормина, а другия до Сиракуза. Спокойно вечер и цялата неделя преди полета ще се разходите и разгледате Катаня. Като се има предвид времето, може и да не мърдате от Катаня, ама кръчми има колкото щеш😀(тия дни страшни порои има там).

• Харесвам 1
Публикувано:

Може да направите така:

Ден 1: Късно пристигане, разходка из Катаня

Ден 2: Етна и Таормина

Ден 2: Палермо и Чефалу

Ден 3: Сируказа и Ното - излитане късно вечерта

Ако не ви се ходи до Палермо, ето ви време за Катаня 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 8 минути , Zara каза:

Не гледам в момента, но полета сякаш беше късен вечерта към Катаня и също в неделя за Сф. Де факто имате събота и неделя да отидете единия ден до Таормина, а другия до Сиракуза. Спокойно вечер и цялата неделя преди полета ще се разходите и разгледате Катаня. Като се има предвид времето, може и да не мърдате от Катаня, ама кръчми има колкото щеш😀(тия дни страшни порои има там).

Пристига се към 21 в четвъртък и в неделя обратно към София е в 18, часа. Засега мисля петък да е за Сиракуза, а в събота в Таормина и в неделя за Катаня, така може би ще се получи най-оптимално.

Съжалявам, че не четох темата по-рано, иначе щях да разделя нощувките на различни места, ама на лятната ми почивка свърши миналата седмица и сега пак в плануване на ново пътуване, та и не остава много време, а и сега групата ще е от четирима.

Виждам, че с влак се стига и до Таормина и до Сиракуза лесно, кола под наем не мислим да взимаме.

П.С. Знам за времето сега, иначе го дават да се оправи за след две седмици, силно се надявам 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , agenta каза:

Виждам, че с влак се стига и до Таормина и до Сиракуза лесно, кола под наем не мислим да взимаме.

Гарата е далеч и в двата града. По-добре с автобус.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Дани Магелани каза:

Гарата е далеч и в двата града. По-добре с автобус.

А с кое се стига по-бързо и може ли линк към автобусната компания за двата града, защото Гугъл ми препоръчва само влакове? Благодаря!

Публикувано:
преди 1 минута , agenta каза:

А с кое се стига по-бързо и може ли линк към автобусната компания за двата града, защото Гугъл ми препоръчва само влакове? Благодаря!

Нямам линк. В двата града отидохме с влак, а за връщането търсихме автобуси на място с питане. Беше в аналогови времена.

Не ни се връщаше към гарите, поради разстоянието.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.